HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A fehér füst ugyan felszállt, s megvan a jövőbeli pápánk, de új polgármesterünk csak októberben öltheti fel a válszallagot, s veheti át ténylegesen a városháza, ill. a város vezetését.

A leendő képviselő testület is megszületett, melynek „érkezését” izgatottan várták a jelöltek.

A bejutottak örvendeznek, hogy a szavazók kellő számban méltányolták igyekezetüket, s ígéreteiket, a kimaradtak pedig csalódottan konstatálták, hogy ambiciózus ajánlkozásuk nem nyerte el kellőképpen polgártársaik tetszését. A sok „újonc” mellett korábbi képviselők is kiestek a rostán, mert „sok az eszkimó, kevés a fóka” (növekvő jelölt létszám, zsugorodó testület).

A „felhozatalt” figyelembe véve, elsősorban a polgármester szempontjából nézve, s a spontaneitás ellenére „többségi” csapat verbuválódott. A hátralévő időben a rendelkezésére álló „zsákmányhelyek” kiosztásával tovább bővülhet lojális csapata.

Az új polgármesternek a választókörzetek megszűnésével nem volt lehetősége a korábbi választókörzeti umbuldára, s a vakszerencsére volt bízva, hogy összejön e, a szükséges többségi támogatottság. Szerencsére ez rendelkezésre áll a zökkenőmentes „kormányzáshoz”, most már csak a hiányzó kapcsolati tőke, s vele a kellő forrásmennyiség szükségeltetik a településünk sikeres „felvirágoztatásához”.

Sokévi várakozás után végre lezárható lehet az Ormai korszak. Garancia ugyan nincsen rá, de „merjünk nagyot álmodni”! A lécet a régi-új testületnek a szükséges felvértezésre tekintettel, át kell tudni ugornia. A tapasztalt régi képviselők mellett ne feledjük, hogy a háttérben ott áll majd a hét ciklusos MI PISTÁNK is, aki ugyan lemondott a város további vezetéséről, de egykori mentorától elsajátított barbatrükkével némi szünet után ismételten ott lesz a megyeházán. Reméljük, hogy azért a vármegyeház homlokzatán nem lesz ismét „VÖRÖS LOBOGÓ”.

Tudjuk, hogy „Somogy jobbat érdemel”, s reménykedjünk, hogy a függetlenek triójától előbb utóbb megtudjuk, hogy kitől, mitől érdemel jobbat a sok éve mellőzött Dél-Somogy.

A várható helyzetre és a nem is olyan távoli múltra visszagondolva azonban kissé szkeptikus vagyok. A kassza és a kamra kulcs bizonyára nem a függetlenek derékszíján fog fityegni, s ráadásul a kiüresített megyei (pardon, vármegyei) önkormányzat nem Felcsúton székel, s költségvetése, jó ha a munkatársak bérére és a képviselők tiszteletdíjára futja.

Arról már nem is szólva, hogy polgármesterünk, a függetlenné vált egykori apparatcsik, aki anno szétzilálta a helyi szoci szervezetet, majd elárulta mentorát, kinek jóvoltából évtizedekre „gesztenyéssé” változhatott, korábban már több ciklusban ott ült a megyei közgyűlésben.

Bár a feledés homálya lassan mindent beborít, de az anno újságolvasó szép korúak többségének bizonyára derengenek a megyei vagyon kurtításáról szóló híradások (pl. Siotour, stb.). Nos, polgármesterünk már akkor a „kurtító” csapatban ült a cserepadon.

Sebaj, a bizalom korábbi és jelenlegi támogatóinál töretlen. Ha netán a Tisza a választókörzetünket is eléri, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy a megyei trambulinról, polgármesterünk”beugrik” a parlamentbe. Persze addig még sok víz folyik le a Rinyán (és a Tiszán), de nincsen lehetetlen.

Na, akkor jöhet el Nagyatádnak a Kánaán!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr3918428753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása