HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

„Virágba borultak az almafák (pardon, a NARANCSFÁK), ez történt velünk”.

Németh Lehel hatvanas években dúdolgatott nótája újra aktuális?

Nos, úgy néz ki igen, mert mindenki meglepetésére a kormánypárt az összefogásnak titulált gittegyletet alaposan a földbe döngölte és „narancsba” borította az ország választási térképét.

A váltásra áhítozó szavazóknak a választási részeredményeknél eleinte földbe gyökerezett a lába, majd tátva maradt a szája, s ma is azon elmélkedik, hogy mi történt, hogy történt ez a KATASZTRÓFA (?).

Ha őszinték lennének a korábban kicsit majrézva kampányoló kormánypártiak, ők is bevallanák, hogy meglepte őket a végeredmény, mert ekkora győzelemre, ill. „összefogás” buktára nem számítottak.

Történ, ami történt, a nap továbbra is minden reggel felkel, és az élet így vagy úgy, de megy tovább. A csalódottak lassan-lassan eszmélgetnek, kikben is bíztak, hogy elhozzák a várva várt „változást”, a győztesek pedig döngetik a mellüket, és minden fórumon és csatornán naphosszat ostorozzák, gúnyolják a veszteseket.

Az összefogás szavazóbázisa már a választás éjszakáján ízelítőt, majd az következő napokban valódi képet kapott arról, hogy kikben, milyen összefogásban reménykedtek, hogy elhozzák a Kánaánt. Közösen „jóváhagyott” vezetőjüket sec perc alatt úgy ott hagyták, „mint eb a Szaharát”. A kizárólag csak „kondér” közeli helyre áhítozó „alvezérek” ocsmány módon „elárulták”, cserben hagyták vezérüket, s rálőcsölték a katasztrofális vereséget, mint annak legfőbb okozóját. Ezektől a többségében megélhetési politikusoktól remélték a váltás és a változás kivitelezését, holott a korábbi évtizedekben már rendre kimutatták foguk fehérjét, s megmutatták Janus arcukat.

Az elmúlt napokban az illetékesek számtalan alkalommal kivesézték és közreadták a történteket, s ki-ki kedve szerint válogathat a számára megnyugtató magyarázatokból. Az elmúlt évtizedekben sok mindent megértem, s megtapasztaltam, bár csodát nem vártam a számomra sokadik „komolytalan” (kékcédulák, egyes jelölések, voksvásárlások, levélszavazások, stb.) választástól, de be kell vallanom, hogy a végeredmény (2/3) nekem is meglepetést okozott. Ezzel együtt álláspontom nem változott, s a választás csak megerősített LED-es jegyzetem előtt közreadott véleményemben, melyet nem győzök elégszer is ismételni.

 Az összefogás országosan alaposan leszerepelt, de nem úgy Nagyatádon. A MI PISTÁNK nem csak Ander Balázsnak, de az egész választókörzetnek, mi több a megyének is megmutatta ki az úr a háznál. Le a kalappal, mert ez nem semmi teljesítmény volt ilyen hátszélben!

Az már más lapra tartozik, hogy mi lesz ennek a következménye, mert azt nem nehéz megjósolni, hogy a „produkció” minden ódiuma óhatatlanul a nagyatádiak fejére száll majd. Természetesen nem nyíltan és agresszívan, hanem finoman és burkoltan, hogy mindenki értse, „Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr”!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr5217809873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. Wurm 2022.04.17. 20:04:37

Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem nyilván nem mentes az elolvasott számtalan értékeléstől. Mindezzel együtt, ahogy én látom. Rendkívül sok munkával, kompromisszummal létrejött egy ellenzéki összefogás, melynek célja az egy az egyben történő megmérettetés volt. Nagyon erős önmegtartóztatás kellett, hogy a DK, Jobbik, Momentum (csak hogy a három legeltérőbb felfogású pártot említsem) a cél érdekében meg tudjon egyezni. Az előválasztás első fordulója nagyszerűen sikerült. Megmozgatták az egész országot, reményt keltettek azokban, akik már lemondtak a kormányváltás lehetőségéről. Majd jött a második forduló, ami gyakorlatilag el is döntötte a választásokat. Ha egy összefogáspárti jelölt a partnerét - akivel együtt kell működnie a későbbiekben a cél érdekében - a lealázás eszközeivel győzi le, az nem sok jót jelent a későbbiekre vonatkozóan. Innét kezdve csak a fanatikusok gondolhatták úgy, hogy reális esély van a győzelemre. A fő problémát abban látom, hogy egyrészt az összefogás (és itt nem jelölök meg konkrét szereplőket) nem tudta meggyőzni a Jobbik táborát arról, hogy az ellenzék győzelme nekik is érdekük. Másrészt nem ismerték fel, hogy vidéken kellene dolgozni egyszerű, mindenki által érthető és hihető kampánnyal. A "cserbenhagyás" megnyilvánulása a választás éjszakáján csak következménye annak, hogy MZP az egész kampány stratégiát a saját szája ízére módosította.
És végül Nagyatádról. Az eredmény szerintem a PM megnyilvánulásaitól függetlenül történt. Ő ott volt Szászfalvi oldalán és elment Ander fórumára is. Az eredmény nyilván nem mentes az elmúlt 30 év történéseitől. Az biztos, hogy a kormánypárt nem fogja megköszönni az eredményt a városnak tudva azt, hogy Nagyatád nélkül is létezik a NER rendszere.
süti beállítások módosítása