HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Szerdai jegyzetemben felvázoltam polgármesterünk korszakalkotó javaslatát, melyet jóslatomnak megfelelően egyhangúan megszavazott az igencsak hiányos testület.

Az elmúlt huszonhárom év során kétszer fordult elő soros ülésen ilyen arányú távolmaradás, s felettébb érdekes, hogy mindkettő ebben a ciklusban, s természetesen mindkét alkalommal fontos döntések előtt.

Decemberben az 50%-os díjkedvezmény megvonásakor, most pedig egy nullásnak titulált költségvetés, valamint egy megmosolyogtató „pótcselekvés” elfogadásakor.

Városvezetőnk tudta, hogy a fokozott távolmaradás nem a véletlen, s nem is a fontosabb elfoglaltságok műve, de miután a költségvetés simán átment, rögtön védelmébe vette a hiányzókat.

A költségvetési „vita” a szokásos tömjénezés mellett kissé kurtára sikeredet, mert egyrészt kevés volt a képviselő, másrészt gyenge volt a téma iránti érdeklődés.

A külsős alpolgármester és a pénzügyi bizottsági elnök őszinte és korrekt helyzetértékelése sem ingerelte kérdésekre, véleményezésre a társakat.

Bár a szokásos módon ismét megfelelőnek minősítették a költségvetést, de az 50%-os adósság konszolidáció, és a papíron kimutatott egyenleg ellenére változatlanul jelentős hiánnyal vág neki az évnek önkormányzatunk.

A csak érintőlegesen említett (de valóságos) „csontokról” nem esett szó, pedig ha egy kicsit figyelmesebben lapozgatták volna át az előterjesztést a „hallgatók”, sok kínos kérdéssel szembesült volna az előterjesztő.

Na de persze új szelek fújnak, ezért a necces kalkulációs tételek firtatása nem kívánatos.

Probléma egy szál se, veszünk fel újabb hiteleket (összesen 520 milliót), reménykedünk a jövőbeni kormányzati mentőövekben. Majd csak lesz valahogy, de a kormányzati koncepcióhoz nem igazodunk. Legyen bármekkorára szabva az a takaró, a tovább nyújtózkodást már megszoktuk, oszt jó napot.

 A tegnapi testületi-ülés unikumnak is beillő napirendje azonban nem a költségvetés, hanem a már bevezetőben említett polgármesteri javaslat volt, melyet egyhangú elfogadása feletti elragadtatásában a MI PISTÁNK mámorosan „szakmai gyöngyszemnek” titulált.

Az eufórikus hangulatban alpolgármesterünk rögtön szükségét érezte egy kis tömjénezésnek, s sebtében önálló indítványként kezdeményezte, hogy a korszakalkotó felterjesztést osszuk meg a megye minden lakójával.

Tegyük közzé a Somogyi Hírlapban, hadd irigykedjen minden település, hogy a globális hulladékproblémák gordiuszi csomóját a Nagyatádi Nagy Sándor sec perc alatt átvágta, okulásául minden hezitáló polgármesternek.

Kábítószerként ezúttal is adagolta a nézőknek, hogy a kialakult helyzetért a rosszindulatú feljelentgető városlakók a felelősek, mert a hatóságok figyelemfelkeltése előtt minden rendben volt (szerinte!).

Arról nem beszélt, hogy sem a kormányhivatal, sem a bíróság nem mozdul rá egy bejelentésre, feljelentésre, panaszra, ha az nem megalapozott.

Miért nem mondhatja el véleményét egy jogaiban sértett polgár, ha úgy ítéli, vagy csak érzi, hogy vele szemben törvénytelenül jártak el?

Erről jut eszembe és ajánlom városvezetőnk figyelmébe a Churchill idézetet;”Barátom, egyetlen szavaddal, gondolatoddal sem értek egyet, de az életemet is kész vagyok feláldozni, hogy jogod legyen elmondani”.

A hangoztatott feljelentésekről nincsen tudomásom, de mint korábban többször jeleztem, hogy a tavaly márciusi vérlázító önkormányzati rendelet elfogadását követően panasszal éltem az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál. Értesítésük szerint a kivizsgálás folyamatban van. Tekintettel arra, hogy bejelentésem közérdekű, egy percig sem volt lelkiismeret furdalásom a kikényszerített lépés miatt.

A mosakodás, felelősségáthárítás, és inkompetens felterjesztés helyett inkább elnézést illett volna kérni a becsapott, díjkedvezménytől megfosztott választópolgároktól, akik a „felterjesztés” alatt is a korábbi díj dupláját lesznek kénytelenek befizetni. Persze ez felérne egy beismeréssel; „Ezt elkúrtuk, de nem kicsit, hanem nagyon”.

 Tisztelt Képviselő Urak, Nagyatádi Civil és Pártszervezetek!

Január 30-i blog jegyzetem kompetens kommentezője (S.O.S.) a Korrupcióról szóló Polgári Jogi Egyezményt idézve definiálta a korrupciót, ami igencsak ráillik az általam jelzett történésekre. Az elmúlt hetek során azonban nem észlelhettünk semmi reakciót a nyilvánvaló törvénysértésre, ill. az azokat firtató, érdeklődő kérdésekre.

Nem érez senki ingerenciát, hogy a vízgereblyézés helyett tiszta vizet öntsön a poharakba? Senkinek nem éri el az ingerküszöbét az esemény, s senki nem kíváncsi az ilyen esetekben óhatatlanul hiányzó válaszokra?

Nem kellene akár jogi úton színvallásra bírni az érintetteket?

Az elmúlt évek eseményei után nem lenne itt az ideje, hogy konkrét lépéseket tegyenek a közélet tisztaságáért?

Lassan itt a ciklus vége, de máig sem ismert a Bárdos projekt, a Fontana Hotel, a „vendéglátások, ajándékozások”, stb. valós helyzete.

Választások előtt mindenki zászlajára tűzte, hogy „itt az ideje a változásoknak, zárjuk le a kudarcok korszakát, felszólítjuk Ormai Istvánt, mi megvédjük Nagyatádot, teljes változásra van szükség, 10%-al csökkentsük a szemétdíjat,” stb. stb.

Mostanában zajlanak az évértékelők, s bár Nagyatádon ilyen nem hangzott el egyik oldalról sem, de azért nem ártana számba venni az ígéreteket és teljesítéseket, mert a választópolgári meglátások szerint az eddigi produkciók inkább hajaznak a pecsenyesütésekre, mint sem a beváltott ígéretekre.

A meccsnek még nincs vége, de túl az első félidőn is lehet még javítani. Nosza rajta!

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr135100987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.O.S 2013.02.24. 22:08:38

Arany Kuka Díj a képviselőknek!

Defterdár Díj Ormai Istvánnak!

Olvasom a jegyző 2012.03.29-i szemétdíjról szóló rendelet előterjesztését arról, hogy a 120 literes „edényzet” kötelező igénybevétele kedvezőtlenebb helyzetbe hozza az egy és kétfős háztartásokat, akiknek a szükségesnél nagyobb „edényzetet” kellene (miért is?) használniuk. Azért, hogy a szemétmennyiséggel arányos legyen a díj, az egy-két fős ingatlanok esetében kérelemre jár a duplájára növelt 120 literes kuka ürítési díjából 50 %-os kedvezmény. Az ürítési díj az 1-2 fős háztartások esetén 1,21 Ft/liter + Áfa, amelyet az önkormányzat rendeletével így fogadott el.

Végigolvasva a szeméttel kapcsolatos önkormányzati dokumentumokat megdöbbentő tényre derült fény!

Ormai István polgármester 2012. március 13-i előterjesztése mellékletében szerepel a közbeszerzési pályázat mellékleteként a nyertes közszolgáltató által beadott közszolgáltatási szerződés tervezet:

"3.2.22 A Közszolgáltató köteles Önkormányzat képviselő testületét legalább évente egyszer, minden év január 25. napjáig tájékoztatni a közszolgáltatási díj javasolt mértékéről és az alkalmazás tapasztalatairól. A Felek arra törekednek, hogy a következő évi díjakkal kapcsolatos megállapodás január 31-ig megszülessen;

4.3.1. Az első díjfizetési időszak 2012. április 1-től 2013. április 30-ig tart, majd ezt követően minden év február 1-től január 31-ig".

Bakos József által közérdekű adatként kikért és 2012. március 29-én aláírt közszolgáltatási szerződés azonban már nem a testület által elfogadott időpontot tartalmazza, hanem a következő rendelkezést:

"3.2.22 A Közszolgáltató köteles Önkormányzat képviselő testületét legalább évente egyszer, minden év november 30. napjáig tájékoztatni a közszolgáltatási díj javasolt mértékéről és az alkalmazás tapasztalatairól. A Felek arra törekednek, hogy a következő évi díjakkal kapcsolatos megállapodás december 31-ig megszülessen;

4.3.1. Az első díjfizetési időszak 2012. április 1-től 2012. december 31-ig tart, majd ezt követően minden év január 1-től december 31-ig".

Ormainál nem először fordul elő, hogy nagy ívben tesz a testületi döntésekre, ha érdeke úgy kívánja, lád Bárdos projekt! Ott is testületi felhatalmazások nélkül döntögetett napi 10 milliós kötbér határidők önkényes hosszabbítgatásairól, súlyos százmilliók mellőzéséről.

Nos, akkor nézzük miért is kellett december végén az elutasított díjemelést még egyszer keresztülverni a mamlasz kuka képviselőkön?

Miért kell, defterdárként dupla sarcot négy hónapra előre duplán kivetni a nyomorított emberekre?

Kérdezem, a képviselő- testület vajon módosította-e a 2012. 03.29-én aláírt szerződését? Ha nem, akkor az alapszerződéssel is ellentétes a drasztikus díjemelés! Ezt még Szulejmán sem engedte volna!

Nem is beszélve arról, hogy ha nem döntött a testület az elfogadott pályázati szerződési tartalom időpontjainak módosításairól, akkor a defterdárunk milyen felhatalmazás alapján hozta előre a 2013. áprilisi díjfelülvizsgálatra kötött egyezséget 2012. december 31-re?

Nézzük a tényeket: a szemetes pályázat készítésének időpontjában a KSH 2012.01.01.-i közhiteles adatai szerint Nagyatád város lakónépességének valós száma 10.734 fő.

A Saubermacher Kft. által beadott és a képviselők által elfogadott pályázat alapján változatlan tartalommal, de a testületi döntés tartalmátóleltérően megkötött - törvénysértő, ergó semmis - szerződés 4790 hulladékbirtokost rögzít, de a szerződésben nincs szó az 50%-os kedvezményezetti kör méretéről (1040 db ingatlan), az esetleges változásról (2250 db igényjogosult), de magáról a kedvezményről sem, a teherviselőről (50% kedvezményt fizetőről) meg végképp semmi.

Amennyiben a KSH adat szerinti városlakók számát elosztjuk a szolgáltató által megadott „szemétdíj fizetési kötelezettséggel terhelendő ingatlanok számával", akkor egy díjköteles ingatlanban, átlagban 2,24 fő tartódik. Tehát, amennyiben a S. szolgáltató a pályázatának elkészítésénél tudta, hogy 4790 ingatlanbirtokosra lehet szemétdíjat kiszámlázni, s a város tényleges lakosainak a száma 10.734 fő, akkor a valószínűség számítás szerint az egyik szélsőérték 55,373 %, a másik 89,25 %. Azaz a legrosszabb esetben a városlakók 89,25 %-a kétfős ingatlanban szemetel, a legkedvezőbb esetben csak egyfős ingatlanok esetén 55,373 %-os kedvezménnyel kellett számolnia.

A modustól jelentősen eltérően azonban Nagyatádon a két fő által lakott ingatlanok száma 2250 lett, ami a szemetelő ingatlanok 79 %-át tette ki, ami a legvalószínűtlenebb értéktől is csak 10,255-%-al tért el. Tehát, a statisztikai adatok szerint a szemétdíjat fizető ingatlantulajdonosok döntően kétfős családban élnek, így a pályázat beadásakor számítható legrosszabb értékhez viszonyítva 10,255 %-al tér el a valós érték a pályázat készítésekor számolható 89,25%-hoz képest.

Amennyiben a szolgáltató túl optimistán számolt és a legjobb értéket, az 55,373 %-os mutatószámot vette alapul, akkor is csak 23,6 %-ot „tévedett”, ami nem adhatott volna okot és indokot a durva 50,0 %-os díjemelésre, ráadásul alig fél év elteltével, s a beadott és az önkormányzat által elfogadott időpontot megelőző nény hónappal.

A válasz nagyon egyszerű, a pályázó nem volt biztos a dolgában, hogy egyedül fog pályázni, s túldatálta a vállalását olyan időpontra, amikor már nem lehetett volna az elfogadott szerződés szerint díjat emelni.

Ormai pedig most is, mint korábban, Nagy Sándorként megoldotta a gordiuszi csomót, egy kicsi huszáros vágással átvágta a képviselőket és a várost is. Csupán egy iciri picirit kellett a dátumokon változtatni, de ez neki profi módon megy, az általa aláírt okiratok dátumozásainál igazi profi, ezt már saját kárán megtanulta néhai mentora is.

Hogy ez megint kinek az érdeke, haszna, vagy kára, nem költői kérdés, hanem valóban a korrupció definícióját kimerítő tett volt.

Hajrá Kuka Díjasok, csak így tovább, Ez jó mulatság, férfi munka volt!

civil48 2013.02.26. 15:42:57

@S.O.S:
S.O.S.-nek írom, hogy Mari néni és Jóska bácsi is értse:

„Aki hazudik, az lop is.” – tartja a szólásmondás. A lopásnak manapság sok-sok kifinomult formája van. Egyik formája a nép-nemzeti üggyé emelkedett korrupció, amely természeténél fogva többnyire rejtett, - hazudni is kell hozzá, hogy lopni is lehessen! – így aztán, a mondásban (mint mindig) ott az igazság!

Azt pedig, hogy a hazugságot követi-e lopás, nem mindig deríthető ki. Ennek megítélése közösségi pénzek esetén, még nehézkesebb, mivel időben ritkán függ össze közvetlenül a hazugság és a lopás. Egyébként pedig, közösségeket meglopni, manapság már szinte nem is számít lopásnak. Elég azt vallani, „mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni.”

Pedig, hát mi más, mint a közösség meglopása, amikor hazugság a hazugság hátán módszerrel elmismásolják a közösség pénzét. Mert, ugyan ki az, aki elhiszi, hogy 1 milliárd 200 millióért „kell” felépíteni egy 1200m2-es iskolát, „bagatell” 1 millió Ft/m2-es áron? Ki az, aki elhiszi, hogy 15 hónap után „rájövünk”, járna még 300 millió Ft kötbér, aztán a kivitelező is „rájön”, hogy őneki meg 200 millió Ft járna még. Ezután rábeszéljük a „kukákat” hogy fogadjon fel a két érintett fél közösen egy szakértőt milliós díjért, és állapítsa meg, hogy „ablakban a pénz”?

Vagy, mondhatnám a közelmúlti történetet, a városháza tervezett felújítását 180 millió Ft-ért. 600 m2-nél nem nagyobb épületnek taksálom. Így pedig, cca. 300.000.-Ft/m2–be kerül ez a hőszigetelés és fűtés-korszerűsítésnek álcázott közösségi pénzszórás. Akkor, amikor 180.000.-Ft/m2-ért komplett családi házat lehet felépíteni szőröstül-bőröstül. Vajon hány tízév alatt térül meg ez a beruházás, amikor a szakma azt tartja, hogy egy korszerűsítésnek 6-7 év alatt illik megtérülnie?

Aztán, a sok blogot és kommentet megért szemét-ügyek. Mi az, ha nem a közösségi pénzek meglopásai, amikor a város lakóival fizettetik meg a hazugsággal körbemagyarázott, képviselői tiszteletdíjjal honorált, mindennemű felelősség nélküli, egyes esetekben korrupcióval is megtűzdelt, megszavazott szemétdíjakat?

Ezek bizony az én értékítéletem szerint hazugságok, és álcázott, időben elkülönülő, közösségeket ért lopások!

Bizony-bizony, Mari néni és Pista bácsi, - valahogy így állunk mi a „képviselet” dolgában.
A 300.000.-Ft-os Mi Pistink-keret meg még elég lesz egy öregek-napi vendéglátáshoz, csak szavazzunk, ha eljön az ideje.
A hazugságok meg előbb-utóbb elnyerik „méltó” jutalmukat!

S.O.S 2013.02.27. 16:09:39

@civil48:

A magyar történelem legnagyobb csalássorozata az Országházban!

Ha már aki hazudik, az lop is örök igazságánál tartunk, akkor a 23 évvel ezelőtti, a magyar történelem legnagyobb csalássorozatát se hagyjuk ki a sorból, mivel annak élnek jelen képviselői is Nagyatádon!

Joggal kérdezheti bárki, hogy miről beszélek. Arról a vörös polip, maffia bűntettről, amelyet az MSZMP-MSZP, KISZ-DEMISZ követett el a magyar nép ellen.

Nagyon rafinált módon megkreált, megkérdőjelezhetetlen tényként állított hazugság az, hogy az MSZP az MSZMP, a DEMISZ a KISZ jogutódja. Sem jogilag, sem ténylegesen nem létezett az MSZP és a DEMISZ akkor, amikor ellopták az MSZMP, KISZ által bitorolt régi „pártállami”, az 1989. évi értéken több mint 10 milliárd forint könyv szerinti értékű ingatlanvagyont az akkori államhatalmi szervek tevékeny, illetve passzív közreműködésével, beleértve magát az Országgyűlést is.

A „pártvagyon” elszámolás legalizálására közokirat hamisítással összehívott rendkívüli Országgyűlés kezdeményezőinek egy része kétszer írta alá az összehívását kezdeményező OGY ívet, mivel nem volt meg a szükséges létszám!

Most a kormánypárt, az Alaptörvénybe akarja betonozni azt a jogi és ténybeli valótlanságot, hogy az MSZP, DEMISZ pártállami jogutód, azért, hogy ne lehessen az ellopott vagyont visszaszerezni!

Amennyiben az OGY alaptörvénybe iktatja azt a valótlan tényt, hogy az MSZP az MSZMP jogutódja, attól még a meg nem történt tényeket nem lehet megtörténtté tenni, csupán azért, mert egy fikció az alkotmány bástyája mögött jogilag nem lesz megtámadható! Erkölcsileg vállalhatatlan a bűn pártolása.

Lehet eretnekség vádjával üldözni mindazokat, akik Alaptörvényi rendelkezéssel ellentétben kiállnak a természet törvényei mellett – visszamenőlegesen csak az orwelli rendszerben lehetett a múltat időről időre utólag a hatalom érdekének megfelelően átírni -, amellyel jól láthatóan szembemegy a hatalom.

Álszent módon persze elítéljük magában az Alaptörvényben az elmúlt rendszer haszonélvezőit, mint bűnöző szervezeteket, de az elsikkasztott vagyon élvezete kompenzálja a kiátkozást.

Ne hagyjuk, hogy az Alaptörvénybe kerülhessen a „pártállami vagyon jogutódlásának a rögzítése”!

Tiltakozzunk az OGY képviselőknél, a pártoknál, hogy az elsikkasztott vagyonról a „négy igenes népszavazás” elsöprő eredménye alapján végre számoljon el az MSZMP és a vagyont lenyúló MSZP, DEMISZ is!

A mai napon tartott sajtótájékoztató után nem lehet takargatni tovább a szennyest, mivel kiderült, hogy a négy igenes 97%-os igen eredményű népszavazás után úgy átvágták az országot, mint sz@rt a palánkon, úgy ellopták a vagyont, ahogy a mesében, de kiborult most a bili, s mindenki nagy ívben kerülgeti, mivel nincs olyan házlakó akire, ne fröccsent volna.

Nézzék meg az alábbi képriportot, s keressék a képviselőket.

www.gaudi.jobbik.hu/gaudi_kapit%C3%A1lis_csal%C3%A1s_-_az_mszp_ellopta_p%C3%A1rt%C3%A1llami_vagyont

Nos, Kuka díjas képviselők, most éljenek a felterjesztési joggal, föl a nyúlcipőt, s irány a miniszter! Követeljék, hogy adják vissza a lopott holmit, mivel abból a lopott vagyonból kitelne az adósság másik fele is, de még jutna, maradna is.

S.O.S 2013.02.28. 09:31:24

A magyar történelem legnagyobb csalássorozata az Országházban, folytatásban!

Akit érdekel, amit tegnap írtam, az teljes terjedelemben az alábbi linkeken végignézheti.

Ma a Kossuth Rádió reggeli krónikájában is elhangzott, nem igaz, hogy az MSZP, DEMISZ jogutóda az MSZMP-nek, KISZ-nek.

videotar.mtv.hu/?k=h%C3%ADrad%C3%B3 11.32 - től 12.20-ig

Itt van az egész egyben:

www.youtube.com/watch?v=wc-07tEpNEk

www.alfahir.hu/az_mszp_szamoljon_el_a_partallami_vagyonnal

civil48 2013.02.28. 16:19:21

S:O.S.! A Gaudi-féle felszólalások videóiról, pontosabban az erről írt jegyzetedhez szólok hozzá.
Anélkül hogy „erkölcsileg vállalhatatlan a bűn pártolása”, megállapításod ellen szólnék, és mint írod, a jogutódlás körülményei „az akkori államhatalmi szervek tevékeny, illetve passzív közreműködésével, beleértve magát az Országgyűlést is.” –ment végbe –értem ez alatt az első polgári kormányt és az OGY-t. Ez egy alaphelyzet, ha minden igaz is, amit a Gaudi-féle felszólalásokról írsz.
A következő kételyeim és érveim vannak:
A felvetéseknek csak az a baja, hogy nem 23 év után kellene ezt kotorászni, mert ennek sok értelme már nincs a mai állapotok komoly problémáihoz képest. Politikai szemfényvesztést látok mögötte, elterelendő a közfigyelem.
Anélkül, hogy bagatellizálnám az erkölcsi megítélést:
1) Ma, 23 év után beszélni akkori törvénysértésről, sok értelme nincs, elévült.
2) Meddig menjünk vissza az erkölcsi és egyéb bűnökben? Szt. Istvánig?
3) Az „egész OGY asszisztált hozzá” – írod. Bűnpártolásért őket is csukjuk le?
4) Kit csukjanak le? És, aki meghalt? Ássuk ki őket? Vagy annak meg a fiát, vagy unokáját?
5) A mai OGY kormánypártjának is nagyobb hányada volt MSZMP-s és KISZ-es
- legalábbis erről keringenek hírek. A Jobbikban hányan vannak, azt, talán csak ők tudják, - nekem nincs információm róla, meg nem is érdekel -
6) Ha mindenkit lecsuknának, aki már lopott, talán a fél ország börtönben ülne, ennyi börtön meg nincs.
7) A még büntethető közelmúltbéli és jelenkori lopások nagy hányada sem kerül felszínre,
- mert nem érdekük, - mert, aki arra lenne hivatott (oknyomozó újságírás, ügyészség, stb)
sem piszkálja, - mert, a feltárt ügyek is évekig húzódnak, mert nincs érdemi ítélet, illetve
ha van, akkor politikafüggő.
8) A lényeg: a múltbéli lopások nem adnak felmentést a jelenbéliekre, (értem ez alatt a jogilag elérhetőeket) – ezekkel kellene foglalkozni, ebből is sok van (legalábbis ezt sejti a mezítlábas állampolgár), de talán kevés hozzá a rendőr, az ügyész, a bíró. Vagy a szándék?
9) „de kiborult most a bili, s mindenki nagy ívben kerülgeti, mivel nincs olyan házlakó akire, ne fröccsent volna” –írod.
10.) Mindezeken túl azt sem ártana, ha a valóban érdemi ügyekkel foglalkoznának elsősorban a "képviselőink"
S.O.S. ! A leírtak miatt tartom én ezt az ügyet elterelő politikai hadműveletnek.

S.O.S 2013.03.01. 13:21:33

@civil48:

Tisztelt Civil48!

Van ma Magyarországon egy ember, akinek 1993-ban a vörös polip felszámoló maffia törvénytelen eszközökkel elorozta a családjuk vagyonát. Ez az ember húsz éve nyomoz, perel, perel, most már nem egyedül, hanem egy lelkes szakértői csapattal, s ahogy fejtegették a szálakat, akkor jöttek rá a szisztémára. A vörös polip Klónokat, Fantom Szervezeteket kreált, s a valódi személyek nevében jár el, majd a fantomok tüntetik el a vagyont.

Magyarországon nem az Operának van Fantomja, hanem a törvényszékeknek. Szakértői becslések szerint a magyar GDP 2,5 szerese lehet offshore trezorokban, ami bizony nem a közmunkaprogram hozadéka. Egy konkrét példán bemutatva talán jobban érthető.

Bizonyára még emlékszik kedves Civil, hogy a KISZ-nek volt egy országos – most úgy mondjuk multi áruházlánc – vállalata az Ezermester Vállalt megyeszékhelyi, nagyobb városi áruházakkal, árukészlettel. A több száz ingatlan, vállalat közül ezt is a fantom „44 tagszervezetek” által alapított DEMISZ szerezte meg törvénytelenül. Az ezermester felszámolója Gy. F. által vezetett felszámoló volt, a maradék vagyont egy DEMISZ által gründolt alapítvány kapott meg, amelyet szintén felszámoltak. Ebben a folyamatban úgy eltűnt egy országos áruházlánc vagyona, hogy senki sem tudja hova lett.

Mit is jelent az MSZP, DEMISZ által törvénytelenül elorzott, 23 évvel ezelőtti könyv szerinti értéken nyilvántartott több mint 11 milliárdos ingatlanvagyon? Akkor az Országház könyv szerinti értéke 50 millió forint volt. A több mint 800 nagy értékű ingatlant (pld. Csillebérc) tessék csak átszámolni forgalmi és jelenértékre. Nyugodtan adhatnánk most mi kölcsönt akár az IMF-nek is ebből a hatalmas vagyonból. Ekkora kárt egy ország csak háborúban szenvedhet el.

Nos, a perkirály és a családja a tolvajainak alig észlelhető nyomain jutott el húsz év alatt a vörös polip csápjaihoz, megfejtette a Burda szabást, most már senki sem várostérképnek látja a vörös polip személyi és céghálóját, mint Sándor György turistatérképét.

A 45/2012. AB határozattal hatályon kívül helyezett Alaptörvény Átmeneti Rendelkezése már egyszer rögzítette, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak az elnyomó rendszer fenntartásáért, irányításáért, az elkövetett jogsértésekért és a nemzet elárulásáért.

Az MSZP a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként, a diktatúrában vagy az átmenet során megszerzett illegitim előnyök haszonélvezőjeként, valamint régi és az új pártot összefűző, a pártvezetést is jellemző személyi folytonosság okán osztozik mindazon felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető.

A jövő héten várhatóan elfogadásra kerülő Alaptörvény módosítás is hasonlóan fog rendelkezni, ami azt jelenti, hogy az MSZP, DEMISZ, mint bűnöző szervezetek, vezetői az átmenet során megszerzett illegitim előnyök haszonélvezőjeként el nem évülő felelősséggel tartoznak az elkövetett jogsértésekért.

Hát ezért volt értelme eddig senki által nem támogatott, minden eszközzel akadályozott húszévi munkát áldozni azért, hogy ezek a bűnöző szervezetek végre feleljenek az általuk, vezetőik által a magyar nemzet ellen elkövetett és soha el nem évülő bűneik miatt.

A Jobbik, csak learatta/learatja azt a politikai sikert, amit annak az embernek a munkája teremtett meg, aki felfeddte ezeknek a vörös galléros bűnözőknek azt az aljas machinációját, amivel 23 éven keresztül rejtegetni tudták az ellopott vagyont, s ezen vagyonnal megszerzett illegitim politikai, gazdasági hatalom anyagi forrását.

Ha ennek az embernek a családjára nem vetette volna ki a csápját anno, a telhetetlen zabagép vörös polip, akkor nem lenne most botrány, s a tolvajokon, s segítőiken kívül senki sem ismerné a valós tényeket.

Kedves Civil!

Levezetése alapján kérdezhetnénk miért is dolgoznak még mindig a nácivadászok? Azért, mert a nép, az emberiesség elleni bűntetteknek soha nem szabad elévülnie. Ha egy népnek egy háborús veszteséggel felérő kárt okoztak, okoznak bűnöző szervezetek, azokat a bűnözőket igenis meg kell büntetni.

Itt sem lehet elévülés, családok ezrei mentek, mennek tönkre, emberi tragédiák közvetlen forrása a polip soha nem csillapodó étvágya. (Nemrég még Döbrögi mundérban zabálta a ludakat is).

Több mint kétezer év óta pedig Európában – leszámítva a barna, vörös diktatúrákat – tulajdont, csak tulajdonostól lehet szerezni, s a tulajdonjog iránti igény pedig soha nem évül el!

Hát ezért kell visszavenni, akár erőszakkal is az ellopott vagyont, mivel az az enyém, s az öné, s mindenkié, aki e hazában még él. Nem, nem kell Szent Istvánig visszamenni, csak az „érintett tolvaj” vörös csillagos, szegfűs, Dk-ás, libás elvtársakig.

Nem felelősök azok az MSZMP/MSZP tagok, akiket szintén átvert az a pár ember, akik egy tollvonással ellopták a korábban MSZMP-nél, KISZ-nél lévő állami és pártvagyont.

Aki pedig a bűncselekmény sorozatnak (aktív, passzív módon) résztvevője volt, felelnie kell!

Jó lenne, ha Magyarországon is a kisbírók végre sarkukra állnának, s Héraklész módjára kisöpörnék végre Augeiasz istállóját. Az elmúlt 23 év alatt ugyancsak sok trágya halmozódott föl abban jobb sorsra érdemes díszes istállóban.

Civil, nem kell aggódnia, a maffiafőnökök ügyeltek arra, hogy ne kelljen annyifelé osztani a lopott holmit, egy börtönszinten valószínűleg elférnek, igaz nem kellene vendégcsapatot hívni egy meccshez, s futná még a tartalékosokra is. A holtakat pedig hagyjuk békében nyugodni, ők már túl vannak a nem evilági ítélőszék döntésén, Ezt a többiek sem tudják elkerülni.

civil48 2013.03.02. 16:25:18

@S.O.S:-nek.

Tisztelt S.O.S.-Kommentelő!

A bűnöknek nincs jobb és baloldala! Bűnök vannak! Számomra közömbös, hogy a bőrünkön érzett, agyunkkal tapasztalt, világértékelésben is kihangsúlyozott magyarországi korrupciót baloldali, vagy jobboldali politikusok, vagy hátországaik prominensei követték-követik el. Köztörvényes bűn, melyet nem a politikai oldal, hanem a politika embere követe-követi el. Az elkövető személynek kell(ene) bűnhődnie.

Ha eddig egyetértünk, akkor már csak azt mondhatom, hogy a politikai bűn más kategória, melyhez kapcsolódhatnak személyes bűnök.
Hogy egyértelmű legyen, amit mondok: úgy általában jobboldali politika bűnének ( a jobboldal bűnének) róják fel a második világháborúban történt emberveszteségeinket. Ami igaz is. Ugyan mit kerestünk a Don kanyarnál? A hazát védtük? Talán Levédiát akartuk visszafoglalni? Józan ember számára védhetetlen ez az átlátszó, hazát védtük-„mosakodás”, politikai amnézia, avagy félrevezető, haszonleső trükk. Az akkor politika bűne volt, amit a győztesek egyes személyek bűneként próbáltak is megtorolni.(Horthy kimaradt!)

Vagy, egy közelebbi példa: Állítom, hogy a „tavarisi konyec”-plakát és körülményei-eredményei, következményei világháborús kárt okoztak hazánknak. Az orosz katonák két lábbal történő kiebrudalása helyett, a németek találtak emberi megoldást, pénz adtak a tisztek lakásépítéshez és három évet a kivonulásra. Volt egy önmagára büszke szónokunk, (aki már manapság azzal büszkélkedik, hogy ő zavarta haza az oroszokat) egy buta MDF kormányunk, országgyűlésünk, akik politikai bűnt követek el ezzel a „módszerrel”. Siránkozott is Antall már fél éven belül, hogy hű, meg hú, ezek a piszok oroszok meg nem vesznek meg tőlünk semmit. Németország meg a többi „kapitalista” állam röhögve foglalta el a volt orosz piacainkat. Következmény: a világszínvonalon termelő, magasan képzett szakemberekkel rendelkező mezőgazdaságunkat szétverték, jelentős részben képzetlen, jelentős részben városi jogászemberek markába parcellázták fel, akiknek „szakszerű” gazdálkodásától mára siralmas állapotban van a magyar falú, és nem tud mit kezdeni a zsellérsorsnál is hitványabb élettel vergődő emberek sokaságával a mai politika. Mi ez, ha nem politikai bűn. Mégsem gondolom, hogy ennek megtestesítő ikonalakjait – (Antall-Orbán-Torgyán –stb,) ma, ezért bíróságra kellene beidézni. Annak ellenére, hogy nem kis bűnt követtek el. Politikai bűnt. Az akkori országgyűlés, és a fél ország asszisztálásával. És, nem ők bűnhődnek! A fél Magyarország, vagy az egész issza a „levét” az akkori „okos”,politikai döntésnek.

Ezért nem értem, mit beszélsz rendszerbéli, pontosabban a kommunizmus bűneiről, vagy szervezeti (MSZMP, DEMISZ) bűnökről. Ha igazak azok a lopások, azt egyes emberek követték el nem a rendszer, vagy a szervezet. És, ha ez bizonyítható és el sem évült, akkor meg kell büntetni. A személyt! A politikai bűnt a választásokon mondják ki, és azt csak azzal büntetik, hogy nem kér tovább belőle a „jónép”. A politikai döntés is lehet olyan káros, (sőt) mint a köztörvényes, - mégsem büntethető, ha valaki a víziójával, a tömegek pedig a szavazatukkal tévedtek!
Erkölcsileg el lehet ítélni egy rendszert, azok szervezeteit is, de ez csak „halottnak a csók”.(pláne, ha már nincs is) Ugyan mit érünk vele. Én is elítélem a Don-kanyari bűnöket, de mit érek el vele, a nagybátyám odaveszett!

További érvelésem, a nácivadászok sem a nácizmust, pláne nem a mai Németországot üldözik, hanem a bűnt elkövető embert!

….akár erőszakkal is visszavenni….. – írod, aztán meg, hogy még a passzív módon résztvevők is bűnhődjenek. – hát, ez bizony nem egy jogállami megoldás. Eddigi megnyilvánulásaidban nem ezt tapasztaltam, és remélem, hogy csak felindultságodban „mondtad”!- bár úgy sem elfogadható. Ha nem, - akkor ez bizony nagyon „színes”!

S.O.S 2013.03.02. 23:58:37

@civil48:

Kedves Civil48!

Komlós Jánosnak volt egy rovata az érem harmadik oldaláról. Ő ennek a nélkülözhetetlen tárgyunknak nem a fej, vagy írás oldalát vizsgálta, hanem azt a bizonyos harmadikat. Minden dolgot, amit észlelünk, másként látjuk, s ez így természetes. Kevés ember van, aki meglátja azt is, amit mások nem, vagy ugyan látják, de nem úgy észlelik.

A bűnnek nem lehet sem bal, sem jobboldala, de azt is a legtöbb ember akként értékeli, amely nézőpontból, helyzetből észleli.

Ha már tegeződünk, veled ellentétben számomra egyáltalán nem közömbös, hogy egy bűnt egyes személyek, vagy egy rendszer részes felei, mint adott egyének követik-e el. A végeredmény szempontjából sem közömbös, mivel, ha egy szervezetből kiiktatunk elemeket, attól, még a bűnszervezet fennmarad és továbbra is potenciális veszélyt rejt mind az egyén, mid a társadalom számára.

Természetes más minőség az, ha a bűnöző szervezet egyben politikai hatalommal is bír, vagy maga a politikai hatalom, s főként, ha maga a HATALOM.

Ebben a rendszerben az alapvető, a rendszer egészét érintő esetben a személyes bűn eliminálódik a rendszer bűne által, s rendszer pedig sérthetetlen volta miatt legitimál, ergo következmény nélkül marad, függetlenül attól, hogy az köztörvényes, vagy politikai.

A nem alapvető ügyekben a rendszer néha be/feláldozza az egyént a rendszer legalizálásának látszata kedvéért, de szorosan összezár a rendszer lényegét veszélyeztető fenyegetés esetén, végsőként védve az érintett személyt, hát ezért nehéz, vagy fizikailag lehetetlen adott időben és rendszerben az elkövető személyek felelősségét megállapítani.

Az előző hozzászólásodban azt mondtad, hogy ne menjünk vissza Szent Istvánig, most pedig már Levédiáig jutottál.

Magyarország múlt és jelen idejű bajainak egyik legfőbb eredője Trianon traumája, amelynek kiváltója viszont a hazánkat ideiglenesen megszálló „tavárosi konyec” időszakát megelőző éra oly sokat ünnepeltetett Lenin-fiúk terror kommandójának ámokfutása volt. Ők vajon melyik oldalt képviselték?

Vagy egy közelebbi példa: 1956-ban a hazánkat az „ideiglenesen megszálló távárosi konyec” eszmét lánctalpakkal és ÁVO-pufajkás katonabakanccsal eltaposó, vérgőzben tobzódó terrorista moszkoviták melyik oldalt képviselték?

Ártatlan emberek ezreinek koncepciós perek utáni legyilkolása, százezrek elűzetése, kitelepítése, vagyonelkobzása, koncentrációs táborokba, gulágokra elhurcolása, az ország kirablása, majd elkótyavetyélése azonban dicsőség, ha azt baloldal követi el?

Ezeket a bűnöket eredendően nem az egyének követik, követhetik el, mivel az egyén ebben csak a szervezetet megjelenítője, önmagában cselekvőképtelen. Ha csak a cselekvő személyt látjuk, aki, ugyan ha nehezen is, de tetten érhető, de ha nem látjuk úgy, mint a szervezet megjelenítőjét, úgy semmit sem vettünk észre, semmit sem értünk meg. Ez a nagy szemfényvesztés, ezért nem lehetett 23 év alatt sem rájönni arra, ami csak az érem harmadik oldalán látható.

Hát ezért kellett volna Párizsban, vagy később itthon betiltani nemcsak a barna, hanem a vörös (terror)bűnszervezeteket is.

Amiből idéztem az pedig, ahogy említettem, az Alaptörvény rendelkezéseiből volt, amit az érthetőség kedvéért megismétlek:

MSZP, DEMISZ, mint bűnöző szervezetek, vezetői az átmenet során megszerzett illegitim előnyök haszonélvezőjeként el nem évülő felelősséggel tartoznak az elkövetett jogsértésekért.

Az állami vagyonunkat nem a bűnszervezetet megjelenítő kiválasztottak lopták el, hanem az MSZP, DEMISZ. Az már csak következmény, hogy a bűnszervezeteken belüli kápók a többieket is meglopták.

Akik pedig szemet hunytak felette, netán tevőleges részesei voltak, függetlenül attól, hogy magának a bűnszervezetnek részesei-e voltak-e vagy sem, személyükben is felelniük kell.

Ez bizony, ha tetszik, ha nem jogállami megoldás, tapasztalat viszont, hogy a moszkoviták ezt egyszerűbben oldották meg, de azt a formulát - egy fosztóképzővel kiegészített - „népi demokráciának” , s szintén jogállamnak nevezték.

Az ellopott vagyont, mivel azon az MSZP, DEMISZ tulajdonjogot nem szerezhetett, az állam „erőszakszervezeteinek” segítségével, törvényes, bírói úton vissza kell juttatnia annak jogos tulajdonosához.

Nem elég erkölcsileg elítélni a bűnöző szervezeteket, hanem azokat a törvényes eljárás betartásával felelősségre is kell vonni, amely magába foglalhatja akár ezen szervezetek feloszlatását is.

Teljesen nyugodt lelkülettel mondtam, mondom, akár tetszik neked, akár nem.

Már csak a márciusi aktualitása miatt is mondom, nagyon szeretem a piros-fehér-zöld színeket ebben a sorrendben. Büszke vagyok, ha szívem fölé kitűzhetem, s ha a szélben lobogni látom, a sokkoló egyenvörös helyett! Öszinte köszönet ezen "színes" elismerésért!

civil48 2013.03.03. 10:30:12

@S.O.S:

Kedves S.O.S. !
Ha valaki vette a fáradtságot és végigolvasta a „vitánkat”, észlelhette, hogy az érem melyik oldalán állunk. Talán te sem a harmadikon, mert az már a jobb(ik). Mindenesetre, én értékelem a vitát, mert eddig jobboldali emberel vitatkozni sem tudtam, mivel a vita többnyire a részéről a hitbéli csak-kal végződött.
A tegeződés a kommentekben természetes.

Tovább próbálkozom (egy példán keresztül) az álláspontod tarthatatlanságáról meggyőzni. Az ország eladósításában jelentős szerepet „vállaltak” a többnyire fideszes polgármesterek, a párt vezetőjének nem kis verbális biztatására. Ha máshonnan nem az újságokból tudjuk, hogy a felvett hiteleken és eu-s pénzeken megvalósult többségében „látvány”-beruházásokat milyen „visszaosztások”lengedezték körül. (megj:a korábbiakat is!) Mégsem gondolom, hogy tetten ért csalás esetén a fideszt mint szervezetet, vagy vezetőjét kellene elítélni, - hacsak az utóbbiban a saját tevőleges ténykedése is be nem bizonyosodna, - hanem az elkövetőt(ket), az egyént(eket).

A te előző és mostani kommentbéli példázódásaid ezzel szemben a szervezetek, a párt bűnösségéről (akár betiltásáról) szóltak (igaz csak baloldaliról). Olyanokról, amelyek, a te szavaiddal élve:„akkori államhatalmi szervek tevékeny, illetve passzív közreműködésével, beleértve magát az Országgyűlést is”, valamint „mivel nincs olyan házlakó akire, ne fröccsent volna.” - szavakkal jellemezted.
Az én példáimat pedig egyszerűen megkerülted, majd félremagyaráztad, a kérdésként feltett, és gúnyolódásnak is szánt szavaimat, - mint, a meddig menjünk vissza időben, Szt. Istvánig?, - vagy mint, mit kerestünk a Donnál, talán Levédiát akartuk visszafoglalni?
A tavarisi konyec kapcsán is egészen másról írtál, mint a felvetés. A náci vadász témáját sem érintetted. Persze, megértem. Nehéz lett volna vitatni, dehát, a vita lényege ezekben van.

Annak kimondottan örülök, ha a piros-fehér-zöld színeket kedveled, mert az előző komment „színes” utalásomban sötét korok, sötétebb színeire gondotam.
süti beállítások módosítása