HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A kommentezés hiányára tekintettel magam is úgy gondoltam, hogy a szavazások megtörténte után már nem foglalkoztatja a szavazókat a választás eredménye. A nyilvános reagálások hiánya visszavezethető a változatlan „kollektív fosásra”, valamint a szépkoruak körében még mindig magas szintű „digitális analfabetizmusra”, de a nagy szólásszabadságra, és az ÁVH nem létére tekintettel, meglátásom szerint nyugodtan megoszthatja véleményét bárki, s nem csak az idősebbek.

A napokban a járdán araszoló kutyasétáltató hölgyeket utolérve meglepő diskurzus ütötte meg a fülemet. Az eb barátok nem a kedvencük étvágytalanságán, hanem a helyi választások eredményén sopánkodtak. Ismerősök lévén rám kérdeztek, hogy mit szólok az új képviselő testülethez. Mit kellene, kérdeztem, mire közölték, hogy a választás nem a legkedvezőbbre sikeredett. Szerintük bejutottak olyanok is, akik nem érdemlik meg, s kimaradtak olyanok, akik rászolgáltak volna az előlegezett bizalomra.

Igazuk van, mert valóban így történt, de olyan választási eredmény még soha nem született, ami mindenkinek megfelelt.  Ezzel a mostanival is a szavazók egy része elégedett, más része elégedetlen. A választást nem a szimpátia index, hanem az érvényes szavazatok száma dönti el. Tetszik, nem tetszik, ez van, amíg a választási törvény nem változik.

Ad hoc poharazgató társasági beszélgetések alkalmával többször elhangzott, hogy vajon ki lesz az alpolgármester. Hát, nem éppen „fajsúlyos kérdés”, de jelenleg még válaszra vár. Úgy néz ki, hogy a megbízólevelek átadása ellenére az októberi alakuló ülésig hétpecsétes titok (ha csak egy jól értesült el nem kottyintja).

Városunkban az elmúlt évtizedekben az alpolgármesteri pozíció többnyire olyan volt, mint a gépkocsiban az ötödik kerék. Erről a polgármesterünk gondoskodott, amikor folyamatosan degradálta, „kijelölt” helyettesét, ill. helyetteseit. Évről évre következetesen nem használta fel éves szabadságkeretét (mivel ő nélkülözhetetlen), s minden ciklus végén kifizettetett több millió forintot szabadságmegváltás címén. Természetesen mindig akadt egy-egy szervilis „előterjesztő”, s a többségben lévő „Ormai hívek” minden esetben megszavazták a többmilliós jutalmakkal egyetemben. Az alpolgármesterekre nem sokat bízott (helyettesítést főképp nem), s nem igen avatta be őket „értékteremtő” tevékenységeibe. Esetenként annyira kiskorúsította alpolgármesterét s gesztenyés képviselőtársait, hogy a név szerint hozzájuk intézett kérdésekre helyettük, megkérdezésük nélkül is ő válaszolt.

Ezt a megválasztott új polgármester az elmúlt évtizedek során személyesen és „testközelből” is megtapasztalhatta, s remélhető, hogy októbertől megszünteti a felettébb kifogásolható gyakorlatot.

Az, hogy ez miként valósul meg az új polgármesternek is érdeke, hogy tehermentesíthesse önmagát, s spekulációmentesen letölthesse szabadságkeretét.

„Zsákmánypozícióról” lévén szó, nem könnyű a helyzet, mert „igénylő” több is akad, de alkalmas annál kevesebb. Jól fizető státusz (havi majd fél milla juttatás) amiért nem kellett az istrángot szaggatni, csupán120% lojalitást mutatni!

A rossznyelvek egyike szerint a jelölt már megvan, mivel a választás előtt a státusz már „kiosztásra” került. A másik jólértesűlt szerint nem a polgármester, hanem a „körzetvezető” mondja ki a jelöltre az áment. Ki tudja mi az igazság? Majd kiderül, ha az alakuló ülésen a polgármester előterjesztésére megválasztja a „többségi” testület.

Ismerve az új polgármestert, elég tökös lesz, hogy elképzelése érvényesüljön, s van annyira jóban önmagával, hogy a MI PISTÁNK-kal ellentétben ne ő fújja a passzátszelet, s ne vindikáljon magának minden feladatot és döntést, továbbá ne hagyja folyamatos ejtőzésben jól fizetett helyettesét.

Jól felfogott érdeke a képviseleti demokrácia, valamint a megtépázott képviselői presztízs helyreállítása, amihez ezúton kívánok sok sikert a frissített testülettel egyetemben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr2718432479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása