HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A vonatkozó jegyzeteimből és a médiából közismert a két évvel ezelőtti FIDESZ Alapszervezet feloszlatást követő igazságkereső történetünk, melynek végén egy-egy tockost és sallert kaptunk kielégítésül az elmarasztalt regnáló hatalomtól.

Az okirat hamisítástól sem mentes törvénytelen eljárást (szerintük eljárási hiba) követő oszlató döntés ellen bírósághoz fordultunk. A Fővárosi Bíróság javunkra hozott ítéletét az alperesi kormánypárt megfellebbezte, de a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyva az elsőfokú ítéletet, szintén a javunkra döntött. Másfél évi értelmetlen és költséges tortúra után, az erkölcsi győzelemmel a zsebünkben ott voltunk ahol a part szakadt. A bírósági döntést az alperes semmibe véve nem tett eleget kötelezettségének, hanem kivizsgálást és mea culpát mellőzve, de most már legalább a formára is figyelmet fordítva, megismételte korábbi vétkét.

A kiosztott saller és tockos sem tántorított el azonban bennünket az igazságszolgáltatásba vetett hitünktől, mert néhány hónappal később ismét bírósághoz fordulnunk a jogállamiság hitének jegyében.

A kommentezők bizonyára még emlékeznek rá, de az új „olvasóknak” jelzem, a 2011. november 17-i Ismét  „Bárdos”, a szeptember 13-i Bárdos projekt „folyamatban”,  a május 12-i Egy beruházás margójára, valamint a 2012. április 2-i A titkolózásnak vége… jegyzetemben már beszámoltam a közérdekű projekttel kapcsolatos fejleményekről.

Mint ahogy korábban jeleztem, a Bárdos iskola felújításával kapcsolatos beruházás, szerződés szerinti teljesítésével szemben kételyeink merültek fel. Mivel ismertük az előzményeket, s tudomásunkra jutottak az időközi (elhallgatott) módosítások, a kapcsolódó dokumentumok kiadásáért fordultunk a beruházó önkormányzat hivatalához. Bár közérdekű adatok kéréséről volt szó, a hivatal többszöri megkeresés ellenére vonakodott azokat részünkre kiszolgáltatni.

 Ezért 2011. június 9-én a Kaposvári Nyomozó Ügyészséghez feljelentést tettünk közérdekű adatok kiadásának elmulasztása miatt, majd június 20-án keresetet nyújtottunk be a Kaposvári Városi Bírósághoz ugyanazon okból. A Kaposvári Nyomozó ügyészség az ügyet még júniusban áttette a Nagyatádi Ügyészséghez, aki az ügyet elfogultságra hivatkozva visszaadta. Ezt követően a Barcsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kapta a feladatot, de 2011. november 11-én a nyomozást megszüntette, s a nyomozás folytatására tett indítványunkat elutasította, amelynek jogszerűségét a polgári bíróság ítélete később ugyancsak megkérdőjelezett.

A Kaposvári Városi Bíróság két tárgyalást követően 2012. március 29-i ítéletével kötelezte az önkormányzatot a kért, és még ki nem adott dokumentumok átadására. Az önkormányzat ezt követően május 21-én fellebbezést nyújtott be a Kaposvári Törvényszék-hez az ítélet ellen. Felperesként június 13-án csatlakozó fellebbezésben kértük a törvényszéktől, mint másodfokú bíróságtól az ítélet helybenhagyását.

Nem kevés huzavonát követően felszállt a füst, s tegnap megkaptuk a Kaposvári Törvényszék szeptember 20-án hozott ítéletét, melyben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyja. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

Csak emlékeztetőül: „Az elsőfokú bíróság kötelezte az alperest, hogy 30 napon belül adja ki egyetemlegesen a felperesnek a műszaki ellenőrnek a beruházó részére jelzett észrevételeit a részhatáridőkkel, részteljesítéssel, a befejezési határidővel, az elvégzett munkák mennyiségével, minőségével, a műszaki tartalomból való eltéréssel kapcsolatos megállapításait, jelzéseit, a kivitelezés megkezdésétől 2009. június 28. napjától a beruházás lezárásáig, 2011. február 15. napján a Nagyatádi Bárdos Lajos Általános Iskola és Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény rekonstrukciójával összefüggésben”, ami lényegében a teljes építési napló másolatának a kiadását jelenti.

Érdeklődő kíváncsisággal várjuk a jelzett dokumentumokat, mert időközben kiderült, hogy a kivitelező húsz hónappal a beruházás átadás-átvétele és elszámolása után 200 millió forint (és járulékai?) pótlólagos igényt nyújtott be a beruházó felé a kötbérkövetelés ellenében. Ez annál is inkább érdekes, mert a projekt műszaki levezénylésére, ellenőrzésére cca. 10 millió forintot fizetett ki (?) a beruházó. E pótigényt vajon a műszaki lebonyolító-ellenőr miként minősítette, s vajon milyen szerepe, felelőssége volt/van ebben a tervezőnek, beruházónak? A tervező, műszaki ellenőr szereplői-e ennek a pernek, s ha nem, miért nem?

Nos, ezek a kérdések még nyitottak, amelyekre a válaszokat rajtunk kívül bizonyára a döntéshozók is érdeklődve várják.

A történtek után elgondolkodtató, hogy érdemes e éveken át pereskedni a KÖZ érdekében, időt, munkát, s jelentős anyagiakat áldozni arra, amire egyébként semmi szükség nem lett volna, ha a jegyző, a jogtanácsos, és a többségbe került „polgári” (?) testületi tagok betartanák a vonatkozó törvényeket, s nem asszisztálnának szervilis módon a polgármester kisded játékaihoz, törvénysértéseihez.

Felmerül a kérdés, hogy a jogsértő eljárás miatt felmerült többlet kiadásokért ki áll helyt, s milyen összegű kártérítésre kötelezik az adófizetők pénzét herdáló felelősöket?

Újabb rendőrségi vizsgálatnak nem lenne sok értelme, de ha az érintettek hozzáállása nem változik, talán egy levél elküldése az OLAF-hoz még beleférhet a költségekbe.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr504895106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenész1 2012.11.08. 00:22:24

Bakos úr! Amilyen a pásztor, olyan a nyája, közöttük Ön is, mint főkolompos.
Önnek épen nem kellene csodálkoznia a nemtörődömséggel.

Csak emlékeztetném, a mai estére, (november.07.18:00) amikor Ön a zeneiskola előtt az autóba várakozó ismerőséhez átment, majd csatlakozott Önhöz a másik ismerőse, aki meglehetősen agresszívan közeledett az akkor már az autóból kiszállt társa, és ön felé. Látva és érezve az éleződő helyzetet, ön gyorsan kereket oldott, elszaladt, az agresszív ismerőse pedig megütötte hátulról azt, akihez ön oda ment, aki az autóból ki szállt. A megütött ember hiába kérte önt kiabálva, "Jóska gyere segíts!", ön úgy tett mint aki nem hallja és ott hagyta felebarátját, azt, akihez át ment!

Mondja Bakos úr!

Ön ezek után, hogy képviselte volna megválasztása estén ember, és polgártársait?
Mit várhattunk volna Öntől? Ha egy emberen nem segített, ott hagyta, magára hagyta, hogy segített volna a lakosságon adott esetben?

Tessék ezt megválaszolni, de nem úgy, hogy én nem láttam, nem hallottam, mert én kb. egy távolságba voltam Öntől, és mindent láttam, és hallottam!

bakos.jozsef 2012.11.08. 12:21:14

Kedves Kovács Gábor Úr!
A postaládát valószínű eltévesztette, mert ez itt ugyan nem a Miska bácsi leveles ládája, de először és utoljára válaszolok a bejegyzéssel köszönő viszonyban sem lévő kommentjére.
Először azt hittem, hogy Andersen, vagy Benedek Elek bújt elő zenész1 (alias úttörő)-ből, de aztán rá kellett döbbennem, hogy ez bizony a Jereváni rádió nagyatádi testvér adója.
Nos, ami felebarátom meséjét illeti, az említett rádió közismert híre jutott eszembe miszerint Moszkvában moszkvicsokat osztogatnak. A hír igaz de nem osztogatnak hanem fosztogatnak.....
Tegnap esti sétám során jártam az Aradi utcában, s a Bárdos iskola rokkantaknak kijelölt parkolójában felhívtam egy felebarátom figyelmét, hogy tilos helyen parkol, s ezt az ismerőst Kovács Gábornak hívják. Miután figyelmeztettelek, azt is kértem, hogy ne szállj ki a kocsiból mert nem érek rá beszélgetni, mivel a velem sétáló nejem a túloldalon vár. Távozásomkor még ugyan láttam, hogy a kocsid mellett időközben elhaladó és rád köszönő, de számomra ismeretlen fiatalember visszafordul és a kocsidhoz megy.E közben én már a túlsó járdán folytattam nejemmel a sétát, s sem szem, sem fültanúja nem voltam az általad felvázolt, kellően fűszerezett történetnek.
Sajnos nem tudom úgy előadni ahogy Te láttad, hallottad "egy távolságra voltam Öntől, és mindent láttam, és hallottam",mert ugyan Te voltál szemtanúja saját magadnak, de az esetleges későbbi baráti sallertől, vagy tockostól függetlenül, a meséd jereváni.Ezek után mit várhatsz tőlem? Ezt a fantáziádra bízom.

Szofista 2012.11.08. 20:30:33

Nagyon izgalmas a helyzet kedves Bakos Úr !
Mi is történt? Megverték a műszaki ellenőrt, mert nem volt rendben a mozgáskorlátozott parkoló??:)))))

Szörnyű, hogy mennyi embernek van késztetése
arra, hogy ország-világ előtt(remélem ennyien olvassák a blogot) kiírja magából a vélt-valós- sérelmét, még akkor is ,ha az nem tartozik senkire, sőt!!!

De azért több önuralmat kérek, volt ennél már "nehezebb" komment is !
(Azt csak titkon remélem, hogy az "éleződő helyzet" egy tompa tárggyal lezáródott !!:)

A témához visszatérve :
Meglepődnék , ha az építési napló- amit ugye eddig nem adott ki a hivatal és ugye amit többnyire a müszaki ellenőr ír- igazolná a kivitelező 200 milliós igényét ?
Pláne akkor, ha már a 10 milliós számlát is kifizették !?

(azért írtam kérdőjeleket, mert olvastam, hogy ha kérdésként jelenik meg a tényállítás, akkor az nem perelhető!!

Szép estét Nagyatád !

Kovács Gábor5 (törölt) 2012.11.08. 20:36:41

@bakos.jozsef:
Kedves Bakos József!
Felhívták figyelmemet kétséges cikkére, melyben megszólított, ezért reagálok!
Először is a címbeli írása, és azzal párhuzamosan felvetett probléma szoros koherenciát képez, még akkor is, ha az ön szellemi képességével ez nem áll arányba!
Ezt Ön azért nem veheti észre, mert e vonatkozásban (is) csak a saját törekvését helyezi középpontba, és ettől az elmélettől Ön nem tud elszakadni. Ezt az emberi tulajdonságot és jelenséget az orvostudomány jegyzi!
Mint az ominózus eset alanya kijelenthetem, a helyszínen tanúsított magatartása nem elvárt viselkedésforma volt, és ezzel lezárom azt az estét, amely alkalommal az Önnel együtt érkező VASS GÁBOR MENTŐ gk. vezető személyemet minden előzetes szóváltás nélkül részegen bántalmazta, Ön pedig ekkor gyorsan elmenekült, kérésem ellenére vissza sem nézett! Passzivitása miatt számoljon el saját lelkiismeretével, ha ilyen létezik az Ön esetében.

Komoly megnyilvánulásáról, saját megvalósítható ötletéről eddig sem szereztem tudomást, de ezzel a „felbukkanásával” végérvényesen bizonyította benyomásomat.
Az eddigi kósza, ellenőrizetlen, esetenként alaptalan híreit úgy ahogy feldolgoztam, azt feltételezve, „van Önben akarat, jó szándék, ezért a „nyüansznyi” tévedése megengedett”!
Ezek után szilárd meggyőződésem, nem elenyésző tévedésről van szó, hanem kifejezett rosszindulatról, felelőtlen, megtévesztő, a károknak örvendő hajlamáról!

A provokatív írása életszerűtlen, és nélkülözi a logikát több szempontból!
Az esti sétáját nem zavarhatta a gk. parkolása, ami egyébként az előírt szabályoknak megfelelően parkolt, ráadásul a másik oldalon állt! Tudomásom szerint Ön nem közterület felügyelő, és nem is rendvédelmi munkatárs, ebből egyenesen következik, a szándéka más irányú volt, mint amit – ismét – fenti megtévesztő írásában közöl, tehát írásának értelmében, a megnyilvánuló rosszindulatú szándéka ebben az esetben sem lehet vitás!
Azért sem hihető a sikamlós magyarázata, mert ha valaki nem lát és nem hall egy adott esetről, akkor nem tudhatja, hogy a másik egyén „kellően fűszeresen” írta-e le az esetet?

Emlékeztetem, korábban több alkalommal megdőltek állításai, – többek között előttem is –, és azon esetekben a fentiekhez hasonlóan Ön volt az, aki „Andersen”- magyarázattal kívánt szolgálni.

Megítélésem szerint az ilyen mentalitású egyén NEM képviselheti a választók érdekeit, az ilyen tulajdonságokkal rendelkező személy, aki többek között „felebarátját” cserben hagyja, kérés ellenére elmenekül egy látens probléma elől, nem számíthat arra, hogy az általa nyitott „BLOG”-ot komolyan vegye a környezete, legkevésbé arra, hogy sikert érjen el a jövőben!

Magam részéről a komolytalan, és alaptalan információi, valamint sajátos szemlélet és előadása miatt, blogjának olvasására szánt időmet teljesen korlátozom, minden nemű elvárás nélkül.

Sok sikert kívánok!

Szofista 2012.11.15. 21:24:56

Kedves Bakos Úr !
A következő történetet- ami talán egy kicsit megkésett is - nem én írtam, de mivel nagyon szórakoztatónak találtam, megosztom a T.olvasóval:

K.Úr ! Megpróbálom értelmezni, rekonstruálni az ön által előadott rémtörténetet. Tehát a világtörténelem egyik legsötétebb napján, sötétedés után, pislákoló lámpafényben a temetőtől párszáz méterre egy ismerőse beállt autójával egy üres parkolóba.
A környék kihalt, egy teremtett lélek sem bolyong a környéken. Majd két emberi lény cipőjének kopogása veri fel a síri csendet, az egyik ritkábban, míg a másik szaporábban veri az aszfaltot. Vélhetően egy férfi és egy nő, vagy gyerek jöhet. A pislákoló fényben a férfiban ismerősét véli felfedezni, aki elválván társától sietős léptekkel közeledik a sötét autó felé.
Majd felbukkan a semmiből egy másik alak is, aki az előző férfihez közeledik. Biztosan nem egy ellensége, mivel majdnem együtt érnek a mit sem sejtő autóshoz.. A másodikként felbukkanó lény kísértetiesen agresszívnek látszik a sötétben, ahogy egyre szaporázó, döngő léptekkel megközelíti a gépkocsit. A két gyanútlan áldozat az autó mellett álldogál háttal, míg a veszedelem vészesen közeledik. Bakos úron baljós sejtelem vett erőt és észlelve az elháríthatatlanul közelgő agresszív lényt, mentve a menthetőt , még gyorsan kereket oldott előbbi ismerőse kocsiján, s sietősen távozott (a kerékbilinccsel?). Az agresszor az áldozatát aljas módon hátulról ismeretlen eszközzel és erővel megüti egyszer. Fogvacogva várnánk a folytatást, de közben az áldozat halálhörgése, kétségbeejtő sikolya veri fel a városrész síri csendjét: - Jóska gyere, segíts! Az eltávozott bizonyára már nem hallotta azt, amit a „filmZenész1” látó és hallótávolságból tisztán végigmozizott, s füle botját sem mozdította, nem hogy segítségére sietett volna az ismerős áldozatnak. Ezek után kérdőre vonja, miért nem nézhette végig, ahogy őt is helybenhagyják.
A film elejét még csak egy kamera vette, de nézzük meg másik kameraállásból is a film folytatását.
Bakos úr észlelve, hogy az üres parkolónak a rokkantak számára fenntartott helyén várakozik egy autó, amelyben egy „úttörő zenészprímás” ücsörög. Megkérte, ha nem érzi magát rokkantnak, ne ott parkoljon, majd távozás közben ő is látott egy számára ismeretlen személyt, aki ráköszönt K. Gáborra, majd megfordult, s a kocsihoz ment. Az író mást nem észlelt a Hickok-i jelenetből, nem úgy, mint a prímás, akinek kesergője szerint: rendelése nélkül is elhúzták a nótáját.
K. Gábornak a jelenet interpretálásáról kifejtett véleménye sok mindenre választ adott: válaszírása szerint az általa látott, leírt jelenet nem mással, hanem vele történt meg, s ő testen kívüli állapotban olyan távolságról szemlélte saját magát, mint amelyen távolságra volt Bakos úr őtőle. A rendkívül szövevényessé tett jelenet folytatásból végre kiderült az is, hogy az áldozat és az akciót Bakos úr távolságával megegyező messzeségből mozizó személy egy és ugyanaz, aki időnként képes megkettőzni saját énjét, s egy ilyen kettőzött állapotban az általa név szerint is jól ismert mentős volt az a személy, akit távolból látott, amint részegen megveri saját magát.
A válasza későbbi részében K. Gábor azt állítja, hogy ő a rokkant-parkolóban szabályosan parkolt, ergo akkor ő rokkant volt - mivel szabály szerint a nem rokkant azon a kijelölt helyen egyébként még éjszaka leple alatt sem parkolhat -, s ezt a tényt vonta kétségbe Bakos úr, amihez neki semmi köze.
Hát valóban!!
Bakos úrnak először meg kellett volna kérdeznie a sofőrt, hogy van-e az autóban rokkant, s ha igen a válsz, úgy az autó parkolhat a kijelölt helyen, s nem kell molesztálni.
A prímás mentős történtéről pedig a tehénlepény alól a macska által kihúzott veréb esete jut eszembe, nem is tudom miért?
Aki nem hiszi , járjon utána....
süti beállítások módosítása