HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A verőfényes ősz eleji időjárás, és a desszert lehetőség csábításának engedve, ebéd után kerékpárra pattantam, s oldalbordámmal kikerekeztem Lábodra egy finom krémes reményében. Útközben már a város szélén észleltem, hogy a nem rég végrehajtott hulladékgyűjtés ellenére, az útszélen sok a szemét, ezért unaloműzés gyanánt számolni kezdtem az eldobált italos flakonokat, dobozokat.

A Lábodi helységnév tábláig 312 darabot észleltem, az egyéb hulladékokat nem számítva, de visszafelé a másik oldalon már csak 273-ig jutottam.Mivel a legutóbbi gyűjtésből származó teli zsákot is észleltem remélhető, hogy a „takarítás” nem fejeződött be, mert a csapadékszegény időjárásra tekintettel, az esetleges téli hótakaró jótékony segítségére nem igazán számíthat a közutak kezelője.A számadatokból valószínűsíthető, hogy a „fegyelmezetlenkedők” többsége a régió lakója, akik fárasztó de sikeres Atádi bevásárlásaikat követően a megérdemelt frissítőt már út közben hazafelé elfogyasztották, és a göngyölegtől a környezetünket nem kímélve szabadultak meg. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a helyiek környezettudatos magatartása eléri a kívánatos szintet, mert a városszéli bevásárló központhoz vezető kerékpárút is szemet bántóan dekorált.

A nyár végét jelzi a helyi közélet megélénkülése is. A héten „huszáros” testületi üléssel álltak munkába a városatyák, amikor is negyven perc alatt cca. 20 előterjesztést, ill. napirendi pontot tárgyaltak meg (bocsánat fogadtak el). A tempó valóban huszáros volt, de csak a kérdések és vélemények elmaradása miatt. Így is lehet, de a város jelenlegi helyzetében érthetetlen számomra, hogy miért csak a pénzügyi bizottság elnöke adott hangot szkepticizmusának. A többiek nem észlelik, vagy nem értik a pillanatnyi helyzetet? A mérsékelten aggályoskodó elnök nem először kiabál farkast (okkal), de észrevétele nem éri el a testületi tagok ingerküszöbét.Nem hangzott el kellő számú kérdés, vélemény, sem a féléves beszámoló, sem a vízi közművek fejlesztésének múlt évi elszámolása kapcsán. Nem tudni, hogy a „Laci” ült e a képviselők hátára, s a nyárra tekintettel csupán csak átlapozták az előterjesztéseket, vagy csak kellő háttér információ hiányában nem firtatták a részleteket.

Miután több tízmillió forint sorsáról döntöttek szó nélküli gombnyomással, ajánlom az alulinformált képviselők figyelmébe az aktuális koncessziós szerződést beható tanulmányozásra, valamint a téma iránt kellő affinitással rendelkezők részére (ha hozzáférnek!) a szolgáltató beszámolóját a koncessziós üzemeltetés eddigi tapasztalatairól.

Elárulom, nem valami érdekfeszítő olvasmány, de ahhoz, hogy e témához érdemben hozzászólhassanak, ill. véleményt alkothassanak, ismeretük elengedhetetlenül szükséges. A téma bagatellizálása néhány év múlva keményen visszaüt, de felelőse nem lesz a mindenkit érintő súlyos következményeknek.

Illúzióim nincsenek, mert köztudott, hogy jelenleg egészen más gondok foglalkoztatják a döntéshozó városatyákat. Ahogy a megye, úgy lassan a város is „kiürül”. Sok az eszkimó, kevés a fóka, ezért a struktúra átalakítási finisben felértékelődik minden pozíció, s az sem mindegy kié lesz a zsákmány.Ki lesz az integrált intézmény (fürdők-sportlétesítmények) igazgatója, a járási hivatal vezetője, a gimnázium igazgatója, a gondnokság műszaki vezetője, stb.?

Nos, ezek a kérdések vonják el az osztozkodók figyelmét a kardinális kérdésekről (növekvő költségvetési hiány, növekvő kötelezettség állomány, stb.), de nem probléma, mert bár a művelődési ház még „becsomagolva”, de a polgármester háza azért napról napra épül.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr784748230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Út-törő 2012.09.06. 19:06:47

Valaki fordítva ül a lovon!
Én úgy gondolom, a művelődési ház napről napra épül, most már a szakipar is felvonult, megkezdődtek a belső munkák
Aki nem értené, a cím megváltozott!
Az Aradi utcában a menő vállalkozók, ilyen olyan diktátor költözik, majd később bontakozik ki, a művelődési ház viszont a Zrínyi utcába költözik, nem sokkal kisebb alapterületre.

Az előterjesztések átsuhanása a testületen, olyan mint az oliva olaj a szervezetbe. Lenyeljük, és már kint is van. Elég, ha tudatjuk a környezetünkkel, "le kellett nyelni, mert az "ORVOS" azt írta!

Szofista 2012.09.06. 22:15:01

Kedves Bakos Úr !

Azért igazán megírhatta volna, hogy ízlett-e a krémes?

Komolyabbra fordítva, tényleg még mindíg hír értékü, hogy vannak emberek akik időnként összejönnek a városházán és havi minimálbérért(?) 2 órán keresztül igen gombot nyomnak(korábbi nevükön:képviselők),és fogalmuk sincs, hogy miről?
Ez már az én , és talán többünk ingerküszöbére sincs hatással.
Ez van !Vagy tudomásul vesszük, és hátat fordítva tovább állunk, vagy ....mit is tehetünk?
Megy a harc a különböző pozíciókért? Hát persze, valamiből élni kell vidéken is,és annak is aki nem ért semmihez!
A polgármester házáról pedig az a véleményem, hogy ha ugyan az tervezte mint aki az iskolát és a műv.házat. talán ugyan azokat a tervezési hibákat is elkövette . Amikor a mivirágunk saját pénztárcáján érzi a tervezési hiányosságokat akkor, mi is lesz????
(Persze azért ezt én sem gondolom komolyan).
Szép estét!

Út-törő 2012.09.08. 20:25:24

A Tivirágotoknak akkor volt saját pénztárcája, amikor a nagymama elküldte a nyomdába 10 forinttal, veszel rajta 1 kólát, és 1 szendvicset, a maradék kettő ötvenet megtarthatod estére. Legfeljebb ez lehetett az ő pénztárcája.

Most pedig Ő kezeli a Ti pénzeteket olyan szaktudással, mint amilyen az Ő színvonala, és az Őt körbevevők szellemi képessége, házon belül és kívül.
Gondolom ez nem kíván részletezést!

Arra én is emlékszem, valóban volt olyan menevezés, hogy képviselő, és én sem tudom, kik vannak helyettük?
süti beállítások módosítása