HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Mivel jelenlegi pápánk Istennek hála jó egészségnek örvend, szó sincs új választásáról, csupán egy „újjáalakult” Fidesz alapszervezetről.

Kerek egy esztendei vajúdás után pénteken megszületett a Fidesz új helyi szervezete.

Korábbi (március 4-i, és április 10-i) blogjegyzetemben már taglaltam az alapszervezetnél kialakult körülményeket, és történéseket, ezért már lerágott csontnak is tűnhet az újabb „füstölgés”, de úgy gondolom még is megérdemel néhány észrevételt az esemény.

A múlt évi feloszlatáskor ötvenfős szervezetet kirekesztéssel vádolták, mondván nem vesz fel minden jelentkezőt. Azt nem kifogásolta soha senki, hogy azt megelőzően az alapszervezet majd két évtizeden át 18 fős taglétszámmal működött, s közel annyi volt a fantom tag, mint a tényleges, és aktív.   

Mit hoz a véletlen, az új szervezet szintén 18 taggal alakult újra, de semmi cicó, hogy az újszülött kellő súlyú legyen, promt beléptettek 16 új tagot. Bár a választáskor még sokan szerettek volna a „győzteshez” tartozni, de azért nem mondható túl nagynak a tülekedés, mivel ebben a létszámban lettek „legalizálva” a szervezetben évek óta ott lévő régi tagok, valamint a helyi képviselő-testületben október óta Fidesz delegáltként helyet foglaló illegitim képviselők is. Természetesen a tisztújításban ők nem vehettek részt, de nem is lett volna szerencsés, mert véletlenül meghiúsulhatott volna a választókerületi elnök forgatókönyve.

Országgyűlési képviselőnknek (ő a választókerületi elnök) aki az Atádi Fidesz jóvoltából ül harmadik éve a KDNP-s parlamenti padsorban, már jelölésekor eltökélt szándéka volt, hogy az atádi szervezetből „KDNP-t” csinál. A főnixmadárként újjáéledt helyi KDNP egyes tagjainak is régi vágya volt a sikertelen választások miatt a „győztes” szervezet megkaparintása. Ezen vágyuk teljesüléséhez partnerre találtak az előző ciklusban is KDNP-s padban ülő újsütetű Fideszes választókerületi elnökben, aki nem volt finnyás az eszközválogatásban, hogy célkitűzésük megvalósuljon. Ha hihetünk a kiszivárgó politikai elképzeléseknek, akkor a végső cél várhatóan a választókörzet jövőbeni KDNP-s „bevétele”lehet.

Erre sok egyéb jel utal (pl. polgármesterünk „kilépése”, mentora lemondatása, stb.), de az újjáalakulásnál, illetve a tisztújításnál maradva egy újabb visszásságra kell rámutatnom, mert korábban a bagoly mondta a verébnek, hogy nagyfejű.

Az oszlatást megelőzően a korábbi elnökök választását teljesen indokolatlanul kifogásolták az ármánykodó puccsisták, mivel dokumentumok bizonyítják, minden a vonatkozó előírásoknak megfelelően történt.

A körzetvezető viszont tartva az esetleg renitenskedő szavazásra jogosult tagoktól, a pénteki ülésen a vonatkozó SZMSZ-re fittyet hányva, nyílt szavazással választatta meg, az általa kijelölt (és egyetlen) elnökjelöltet.

A „megelőző” eligazításra tekintettel semmiféle kifogás nem merült fel, a nyilvánvalóan szabálytalan választással szemben.

 Az egyéb „apróságokat” már nem említve, ennyi lenne az észrevételem, ami természetesen nem befolyásolja a történteket, mert a karaván halad tovább a maga jelölte, nem kitaposott úton.

Bár úgy látom rossz az irány, de kívánom térjenek vissza a „meghirdetett” útra és érjenek célhoz, de mindannyiunk megelégedésére, s ne csak saját boldogulásukra.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr213310741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenész1 2011.10.19. 09:53:08

Érdek feszítő a téma, több okból is.
Nem érzékelek sértődősdit, pusztán a tényeket olvashatjuk, bár kissé karcsúsított formába.

Kimaradt véletlenül a cikkből, hogy volt még valaki aki indult az elnöki székért, erről bizonyára tudomása van a cikkezőnek is.
A másik induló testi lelje az, aki immár másodszori alkalommal futott be a turiroda "vezetőjeként".
Ennek a polihisztornak kezdeményezésére, e két személy határozott döntése alapján indult a választási ígéreteivel szemben álló személy, mely döntésük eredménye ismeretes a fentebbi írásból.

Hogy miért nem választották meg az önjelöltet, ezt mindenki saját maga gondolja végig....

Megemlítette a cikkíró a győzteshez tartozás kívánalmait, a "polgármester kilépését", aminek ezen megközelítésből is óriási súlya van!

A sokat emlegetett Tilipános kilépése - azon túl, hogy a mentorának hátába döfte szigonyát, ami nem az első, és nem is az utolsó mozzanata -, nem volt véletlen, ugyan is annak fejébe kapott ígéretes, zsíros, teljhatalmú állást, ami a Járási Hivatal vezetői státuszát jelenti.

Ezen hír hallatán mi juthat eszébe az olvasónak, mint Petőfi: Nemzeti dalának 3. vsz.-a.

Bár az elmélkedéssel sokra nem megyünk, esetleg az olvasókat ráébresztjük az eddigi hamis viszonyok tisztításának lehetőségére, de a hírt közzé kell tenni, ami bizonyos körökben mély nyomokat, feltépett sebeket fog okozni.

Mi várható a jövőbeli Hivatali státus betöltésének idején attól a személytől, aki mint zsarnok, diktátor, pozíció, és pénzhajhászként élt a város nyakán évtizedeken keresztűl, aki a '90-es évek elején újjá óhajtotta szervezni a KISz-t?

Tessék csak végig gondolni!

Kinek van erre szüksége, milyen kardinális változás történt, vagy történik, szükség volt-e a "győztes" csapathoz való tartozáshoz, stb.?

Ki kér abból, hogy megfigyeltként tartsák nyilván minden lépését Pogányszentpétertől-Görgetegig.....?

Út-törő 2011.10.22. 03:46:48

Ezek szerint még sem érdekfeszítő a téma?
Vagy nagyon érzékeny pontot talált, vagy belefáradt az olvasó a politikai találgatásokba, amelyre már történt figyelmeztetés.

Csütörtökön testületi ülés.
A napirendek köött szerepel
süti beállítások módosítása