HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Amint az lenni szokott, a startpisztoly eldördült, és a rajtvonalhoz felállt jelöltek megkezdték polgártársaik „puhítását”.

A médiából, akit érdekelt, megismerhette az eddigi jelölteket, s senki sem lepődhetett meg, hogy örökös polgármesterünk ezúttal hiányzik a listáról, mivel időben közreadta véglegesnek mondott szándékát, miszerint nem jelölteti magát polgármesternek a következő választáson. Persze aki azt hiszi, hogy a MI PISTÁNK csak úgy ukk-mukk-fukk lelép a közélet színpadáról, az téved, mert Őt nem olyan fából faragták, hogy cserben hagyja megmaradt rajongóit és visszavonul rezidenciájára. Erre utaló jel a hó elején megjelent újabb bejelentése, miszerint a jövőben már a Somogyi Függetlenek Szövetsége elnökségi tagjaként kíván küzdeni Somogy Vármegye felvirágoztatásáért.

Szép, valamint nemes gondolat és szándék az elmúlt évtizedek tapasztalatainak kamatoztatási szándéka, s üdvözlendő, hogy csatlakozó tagtársai is többnyire többciklusos közemberek, akik a jövőben sem a kispadról (s főleg nem a lelátóról) akarják visszadobni a pályáról kirúgott labdát, hanem a kezdő csatársorban szándékoznának focizni vármegyénk csapatában.

A Somogyi „FÜGGETLENEK” egy kicsit hamiskásan hangzik tekintettel a tagok korábbi MSZMP, MDF. JOBBIK, támogatottságára, de higgyük el hazai bürgermeisterünknek, hogy ezúttal valóban függetlenül és kizárólag a somogyi választópolgárok érdekében kívánják kapcsolati és tapasztalati tőkéjüket hasznosítani.

Nos, akkor lássuk, hogy áll a pálya (kinek-kinek salakos, műfüves, vagy éppen valódi sportpázsitos)?

Polgármester jelöltjeink szavazó bázisa, és kampányfinanszírozási tőkéje igencsak nagyban eltérő, mivel ketten „függetlenként” szándékoznak indulni, ami magában hordozza a mozgósítható aktivista csapat, valamint nélkülözhetetlen kampánykassza hiányát.

Ezzel szemben a körzeti parlamenti képviselőnk, valamint a jelenlegi polgármester által is támogatott jelölt fix szavazó és aktivista bázissal, továbbá többmilliós kampánykasszával rendelkezik.

Érthetetlen miről beszélek? Akkor nézzük a narancsos sereg felállását, amit nincs is mivel összevetni.

Az elvtársak anno még regnálásuk idején a kampányfinanszírozás elősegítésére kitalálták a „civil” barba trükköt. Az elvtársurak japán módra továbbfejlesztették és már-már tökélyre vitték a módszert.

Nagyatádon szűk érdekcsoport formájában három narancssárga „CIVIL” szervezet is létrejött, amelyeknek civil voltát továbbá közéleti tevékenységét ítélje meg ki-ki meglátása szerint.

 Az országosan fellelhető gigantikus civil hálózat (251 szervezet) 87%-a azonosíthatóan narancs ízű.

A kormány közpénzből létesített Városi Civil Alap kasszájára ráharapva (szabályosan pályázva) a nagyatádi Jobb Közéleti Kör (Vajda Dániel Szilárd) 22 milliót, az Összefogás a Nagyatádi Fiatalokért Egyesület (Vajda Szilárd Dániel) 25 milliót, míg a Nagyatádi Erdélyi Kör (Dr. Orbán Csaba) 25 millió kemény adóforintot kaszirozott a közelmúltban. No comment!

A függetlenek szövetségében az ismét zászlót cserélő polgármesterünknek a kormánypárt mellett egykori cserbenhagyott csapatával is meg kell küzdenie, amelyet továbbra is korábbi mentora vezet a küzdelembe a vármegyei mandátumokért. Nem tudni, hogy az egyre fogyatkozó korábbi szavazóbázisából mennyi támogatásra számíthat, s az is kérdéses, hogy „a megye leggazdagabb polgármestere”-ként mennyit áldoz a kampányra, mert Soros György támogatására nem valószínű, hogy számíthatnak. Egykori egyesületének sikerült meggyőznie a somogyi választók jelentős részét, de a korábbi történésekre tekintettel az újsütetű szövetségnek várhatóan kevésbé hisz majd a somogyi polgár.

Előző (szeptemberi) jegyzetemben utaltam a várható módosulásokra, de az eddigi történések tükrében a változásoknak még koránt sincs vége. A java még ezután következik.

Ami a bejelentkezett jelöltek személyét illeti, a bemutatkozások olvasása után nem lehet gond a választás. Aki a nacionálék alapján nem tud dönteni, az jobb, ha távol marad a szavazó urnától.

Hajrá Nagyatád, hajrá Somogy Vármegye!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr5918325373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása