HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Végre felszállt a füst, s ugyan új pápánk még nincs, de legalább tudhatjuk, hogy konkrétan kik indulhatnak a megmérettetésen.

A „viccmesterek” lelépésével mind a jobb, mind a baloldalnak maradt egy-egy polgármester jelöltje, s mellettük csekély létszámú képviselő jelölt. Meglepő a jelentkezők alacsony létszáma, mivel párszáz fős településeken is kétszer ennyin tolonganak a presztízs nélküli helyekért. A jelenlegi társadalmi, politikai, gazdasági (+önkormányzati) helyzetben a legfőbb motiváció a lazán bezsebelhető tiszteletdíj. Kontroll, számonkérés, visszahívás nincs, s ha nem tör ki a harmadik világháború, akkor öt éven át Hawai-dizsi.

Ellenben nincsenek irigylésre méltó helyzetben a rajtvonalhoz álló bürgermeister jelöltek, mert csekély volt a „merítési lehetőségük” a számukra megfelelő csapat felállításához. Bizonytalan jövő elé néznek, mivel győzelmük után még sok-sok héten át várhatnak a hivatal átvételére, s nem tudhatják hány és milyen csontváz marad a szekrényekben. Az esetlegesen valóban „kiáradó Tisza” új helyzeteket, s vele újabb nehézségeket idézhet elő, melynek árát továbbra is az önkormányzatok fizethetik meg.

A kampány minden esetre Nagyatádon is beindult, s nincs hiány rendezvényekben. A kijelölt helyszínek és időpontok megfelelőek, és söröshordó valamint teli bogrács is előfordul, de ennek ellenére az érdeklődés, ill. részvétel mérsékeltebb, mint a korábbi ciklusokban.

Visszafogottabb a plakátozás, és kisebb a szórólap invázió, de ez a kampány finisében még erősödhet.

Tekintettel arra, hogy polgármesterünk a következő ciklustól nem kívánja hordani a vállszalagot, ezért az Ormai TV-t már korábban megszüntette. Így nincs lehetősége a jelölteknek a széleskörű bemutatkozásra il. programismertetésre, s a képviselő testület tevékenysége sem kontrollálható.

Amennyiben a választópolgárok racionálisan gondolkodva és nem érzelmi alapon döntenének, már többségében meg is lenne a kezdő 11 (pardon 8+1) de mint tudjuk ez nem így működik, és ráadásul a MP. jelenségre tekintettel még bizonytalanná válhat a helyzet  9.-én.

Ugyan csak érdekes jelenség a ringbe szálló jelöltek korábban megszokott ígéret cunamijának hiánya. A választók ugyan könnyen felejtenek, de az idősebbek talán még emlékeznek az egykori jelöltre, aki a legnagyobb szélhámosokat is megszégyenítve ígért fűt-fát (+ toronyórát lánccal) a kiszemelt választókörzetnek, s bár az első ciklusában lelepleződött, a hiszékeny szavazók a következő ciklusra is megválasztották. Persze a többi körzetben is akadtak szerényebben ígérgető (de azt sem teljesítő) jelöltek, akiket aztán még is újra választottak. Ez persze most sem kizárt az említett feledékenységre, valamint a kontroll hiányára tekintettel.

A régiek tudják, az újak nem is sejtik, hogy milyen szűk egy önkormányzati képviselő mozgástere, ezért aztán a legbiztosabb nem ígérni semmit, mert azt maradéktalanul lehet teljesíteni.

Szerényebb ígéretek azért most is akadnak, s örüljünk, hogy az évekkel ezelőtt beígért majd elmaradt, de aztán a közelmúltban még is leszállított, majd váratlanul elszállított kórházi nyílászárókat ismét visszahozzák. A szirénhangok szerint hamarosan megkezdik a beépítését is, de azzal is elégedettek lehetünk, ha a fűtési szezonra befejeződik.Ez viszont már az új („fiatalabb”) kórházigazgató kiváló antréja lehet, amennyiben valóban összejön.

 Kutyabarát polgártársaimmal egyetemben örömmel konstatáltam, hogy mindkét polgármester jelöltünk „gondolkodásában” ott van a városi kutyafuttató terve. A hiányzó megfelelő kutyaiskolai terepre tekintettel szívesen vennénk megvalósulását.

Szintén célkitűzés, s bár vannak kétségeim, de tévedjek, s kapjuk VISSZA (lehetőleg megnövelve), a fürdőfelújításra pályázaton elnyert és átutalt, majd galád módon visszavont 1,2 milliárd forintot, miután 36,5 milliót már elköltöttünk az előkészítésre.

A szintén évekkel ezelőtt készült látványterves projekt kivitelezése már több mint valószínű, hogy meghaladja majd a 3 milliárdot, de ettől már majd (ha egyáltalán sor kerül rá), az új polgármester feje főhet. Segítségül talán még ott lesz a kasszában a 13 év után beérkező „Bárdos projekt” 300 milliós kötbére. Ha nem, hát annyival nehezebb lesz a megvalósítás.

Az elmúlt három évtizedben kétség kívül sok minden épült, szépült városunkban, de ez így is van rendjén, hiszen ezért kapta nem csekély juttatásait a polgármester, és illetményét a mindenkori képviselő testülete.

Bár a feledés homályába vesznek, de ha lehet, ne feledkezzünk meg a választópolgárokat hitegető képviselő jelöltek, majd képviselővé választottak korábbi ígéreteiről.

Csupán emlékeztetőül a teljesség igénye nélkül néhány ígéret melyek teljesülésének megítélését polgártársaimra bízom.

„- ATÁD kártya bevezetése

- Újkút pusztára bevezető út felújítása

- Forgalomlassítók a Jókai lakótelepen (2006XII.01 „Ormai István Bakos József képviselő hozzászólására reagálva tájékoztatja a televízió nézőit, hogy a Jókai lakótelepen a forgalom lassítás megoldása folyamatban van”)

- Jókai utcában az útburkolat teljes körű felújítása, parkolók aszfaltozása, s ezzel együtt bővítése

- Vízelvezetés teljes körű felújítása a Jókai u. déli részénél, és a Móricz Zsigmond utcában

 Pótoljuk és korszerűre cseréljük az utca névtáblákat

- Vízelvezetők felújítása, folyamatos tisztítása

- Új medencékkel bővítjük a Gyógyfürdőt

- Támogatjuk és segítjűk a társasházak külső hőszigetelését és felújítását (Kiszely 8-10 ???)

- Tízemeletes lakóházak távhődíját csökkentjük

- Segítjük, szervezzük a Mándy kastély felújítását, Turisztikai Központ létrehozását.

- Négy csillagos 100 szobás szálloda

  - Felújítjuk, kitisztítjuk a vízelvezető árkokat

- Szemétlerakó helyek megszüntetése a Honvéd u. végén és Ámor erdő környékén

- Hirdetőtáblák kihelyezése a Henészi, Simongáti, Halastópuszta, Újkútpuszta városrészen

- Ámor erdei pihenőhelyek felújítása

-Forgalomlassítás a Honvéd utcában

- Új hinták a Honvéd utcai játszótéren

- Autóbusz öblözet létesítése és buszváró felállítása a Honvéd utcában

- Itt az ideje a változásnak, zárjuk le a kudarcok korszakát

- Korszakváltást Nagyatádon. Zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai korszakot (Rinyamenti Gesztenyés-Narancsos paktum)

- STB-STB-STB.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr6318416503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása