HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Úgy gondolom nem a korrektségéről híres a közpénzből működtetett megyei televízió, de most újabb tanújelét adta, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás sem erős oldala.

Nem olyan régen történt, hogy a helyi Fidesz szervezet feloszlatásakor a Tv stábja bő terjedelemben taglalta az egyébként alaptalan indokokkal operáló megyei és a törvénytelenül alakult új szervezeti vezetők megnyilatkozásait. Természetesen az érintett másik oldalt nem hallgatta meg, illetve a kérések ellenére sem adott nyilatkozási lehetőséget. Ezt követően az már evidens volt részéről, hogy a bírósági úton megtámadott oszlató határozat hatályon kívül helyezéséről még említést sem tett, s arról sem tudósított, hogy a bírósági határozat végrehajtásának elmulasztását követően (valótlan indokok alapján!) ismételten feloszlatták a szervezetet.

Tegnap este a megyei közgyűlés közvetítő anyagából „kiollózva”(?) egy „kommentár nélkül” című bejátszásban leadták polgármesterünk hosszú monológját melyben kifejtette, hogy elég volt a csűrés csavarásból, a közvélemény félretájékoztatásából. Ez a Somogyért már nem az a civil szervezet, mert pártszerűen működik, de azért a közgyűlési mandátumáról nem mond le, mert..... stb. stb. Summa summarum, a szervezetből közelmúltban kilépett alelnök megvilágosodott. Ez rendben volna, még ha kicsit késői is ez az „ébredés”, de az már nem korrekt, hogy a leadott vád és védőbeszéd mellől hiányzott a másik fél nyilatkozata. A híradóban (kérdésre) leadott egy mondatos válasz nem helyettesíti a másik fél „székfoglalójához” illő reagálást.

Egy még meg sem kezdett vizsgálat eredménye előtt hozott „ítéletről” (lemondató döntésről) azonban már idő előtt hírt adnak.

Erről jut eszembe, a MI PISTÁNKAT miért nem szólították fel lemondásra, ha már elég volt a csűrés csavarásból, a közvélemény félretájékoztatásából? Aki tudja a választ kérem, kommentálja!

 

A mai napon folytatódott a huzavona immáron a bíróságon a Bárdos projekt közérdekű adatainak kiadása ügyében.

Mint arról már május 12, június 25, és szeptember 13-i bejegyzésemben hírt adtam, a városháza a beruházással kapcsolatos érdeklődésünkre nagyon felületesen reagált, ezért jogi útra terelve az ügyet, próbáltunk kielégítő választ kicsikarni kérdéseinkre. Amikor a bíróság is „bekapcsolódott" az ügybe, a hivatal érdekes módon mindjárt közlékenyebb lett, de a kérdések nem kis részét megválaszolatlanul hagyta. A tárgyaláson tételesen egyeztetésre kerültek a hiányzó válaszok és dokumentumok, és „megegyezés” született a lehetséges hiánypótlásokról. A tárgyalás pikantériája, hogy a hivatal képviselőjének rosszallását nem a feltett kérdések váltották ki, hanem a felperesek „tájékozottsága” (honnan tudtak erről-arról) továbbá az, hogy az egyenesbeszed.blog.hu „lejáratja” az önkormányzatot.

Visszamenőleg átnézve blog jegyzeteimet, egyetlen olyan bejegyzést nem találtam, ami az önkormányzatot sértette volna.

Vajon melyik bejegyzésem válthatta ki a jogi képviselő „rosszallását”?

Aki tudja a választ kérem, ossza meg velem, s ha jogos az észrevétel, úgy nyilvánosan megkövetem az érintetteket.

Az is érdekelne, hogy vajon miért csak jóval a feljelentés és kereset badását követően indult el a "kötbérező gépezet"? Ha esetleg tájékoztatás híján a városatyák sem tudnák jelzem, hogy beindult!

 

Szintén a mai napon történt, hogy városunk képviselő testülete, aktualitására tekintettel megtárgyalta a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos új rendelet-tervezetet. Aki esetleg nem látta, annak ajánlom figyelmébe a jövő csütörtök 14- órakor adásba kerülő ismétlést. Kimondottan közérdekű, és figyelemre méltó. Lakótársaimnak (Kiszely 8-10) csak néhány „változásról” dióhéjban.

Közösségünk jelenlegi gyakorlatától eltérően, az aktuális számlát várhatóan nem a közösségnek (1 db.) küldik majd, hanem a lakóknak illetve lakásonként (66 db.) Boríték, számla, csekk, postaköltség, estleges behajtási procedúra levelezése és költsége, stb.!

A jelenlegi 2 db. 1100 literes bobr tartály heti kétszeri ürítése gyakorlatilag 4400 liter közösségi hulladéktermelést jelent. A díj a jövőben lakásonként heti 2X60 az az 120 liter után (7920 liter) lesz kiszámlázva!

A tervezet szerint változik a díjkivetés (kéttényezős lesz), de aki azt hiszi, hogy ettől olcsóbb lesz a hulladékkezelés, azt ki kell ábrándítanom. A díjkalkuláció elemei nem változnak, de várhatóan szaporodnak, és a körülményekre tekintettel "növekednek"!

Természetesen ez csak tervezet, de a változtatás nagyon kétséges, mert a testület jóváhagyta, s a pályázóknak erre kell ajánlatot tenniük.

Remélem  tájékoztatóm elég korrekt, és nem járatja le az önkormányzatot.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr933266543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.10.08. 10:15:26

Tisztelt kommentezők/vagyis hozzászólók/:

Ahogy a blogirásnak,ugy a kommentezésnek is akkor van értelme,és közéleti szerepe,ha felelőséggel,tárgyszerüen irunk,és nem egymást rugdossuk.
Ahogy olvasom a hozzászólásokat,mintha Bakos Ur lenne a patás ördög,sőt egyáltalán az elsőszámu felelős a városban.Sokan olvasnak,de kevesen vannak,akik irnak is.A szó veszélyes fegyver,az irás szintugy.
Az pedig hogy egyáltalán ki vagy kik olvassák Bakos József blogját és annak kommentjeit az önkormányzati hivatalban,másodlagos,mert egyrészt nem tudjuk az olvasók neveit,másrészt pedig azt látjuk,hogy azok,akik éppenséggel a döntéshozó helyzetben vannak,mint önkormányzati képviselők,lapitanak mint hal a szatyorban,és ez utóbbi nagyon nagy baj,mivel Nagyatádon 17 éve a képviselőtestületben a farok csóválja a kutyát,az történik,amit Ormai akar,és azt keresztül is viszi,ennek személyi és egyéb okait már többször leirtam,elemeztem.Igy Ormai akarata mindig testületi döntésekben jelenik meg,ami elkeni a polgármester személyes felelősségét.Ez nem valóságos önkormányzat,hanem virtuálitás, bohózat.A képviselők pedig magukból egyszerüen bohócot csinálnak,semmiféle önálló munka,karakán kiállás,érdemi hozzászólás,egyszerüen éppen az hiányzik, ami egy képviselőnek törvényi és emberi kötelessége lenne.Vajon ezek az emberek egyáltalán milyen alapon nevezhetik magukat képviselőknek,ha szembesitjük őket az esküjükkel?
Szomoru ,hogy ilyen emberek "vezetik" a várost,valójában ők vannak megvezetve,de ahogy látom ők ezt egyáltalán nem bánják,sőt tetszik nekik ez a bohóckodás.Közben a város alapvető és érdemi problémái,a közpénzek sorsa ,a gazdálkodás,a költségvetés helyzete,a beruházások során tapasztalt titkolódzások Ormai kezében futnak össze,sőt veszi a bátorságot-mert veheti!-hogy közérdekü adatokat nem szolgáltat ki,beruházási szerződést ugy módositgat,hogy arról a képviselők nem tudnak,vagy nem akarnak tudni?,továbbá kötbérigény érvényesitése vagy egyáltalán nem vagy késedelmesen történik?Ezek az alapvető kérdések,melyre Bakos József rávilágit,keresi a választ és a felelősöket.
Mindezek mellett tisztában kell lenni azzal,hogy a tényállitás/ok/ és a véleménynyilvánitás két különböző dolog és müfaj, más és más a jogi megitélése és felelőssége a megnyilvánuló személynek a két esetben.Mig a valótlan tényállitás vagy hiresztelés polgári jogi és büntetőjogi következményekkel járhat,addig a véleménynyilvánitás alkotmányos szabadsága csak más alkotmányos alapjog megsértése/pl. emberi méltóság megsértése/ esetén szankcionálható,a véleménynyilvánitás szabadságát,ha mégoly meghökkentő vagy sértő is,a közszereplő azt elviselni köteles.Ezt azért irom le,hogy egy polgári vagy pláne büntetőeljárás állásáról,helyzetéről csak tényekre alapitottan,megalapozottan lehet nyilatkozni.Érthető egyesek információ iránti igénye,azonban a blogirót ugyanugy kötik az alkotmányos és törvényes rendelkezések,mint bárki mást.Adatokat,információkat csakis akkor és olyan formában,módon lehet nyilvánosságra hozni,amikor a tények nyilvánvalóak vagy jogerős birósági vagy hatósági határozatok azokat bizonyitott tényként megállapitják.
Ezért nem értem,hogy a kommentezők egy része miért Bakos Józsefet,illetve egymást támadják,nincsenek tisztában azzal,hogy nem a blogiró a városban a döntéshozó?
Ha javasolhatom,ahogy Bakos Ur megteszi,az önkormányzat nyilvános üléseire,a közmeghallgatásra,a nyilvános bizottsági ülésekre sziveskedjenek elmenni,és ott saját személyes tapasztalatukkal alátámasztva érzékelhetik Bakos Ur állitásainak igaz vagy esetleg hamis voltát,persze ehhez venni kell/ene/ a fáradtságot,és oda elmenni,sőt mi több mint felelős választópolgárnak hozzá is lehet szólni!Miért nem teszik?Sokan,sokszor csak a partvonalról kiabálnak,azonban sem nyilvánosságot,nemhogy még a nyilvános közszereplést sem vállalják föl,pedig ennek fórumai adottak,ahol szemtől-szembe lehet Ormai és a képviselők szemébe mondani mindazt,amit sokan csak négyszemközt,a jólértesültség álarca mögé bujva mernek kimondani.Ne egymást szapulják,hanem azoknak mondják szemébe emberi és más mulasztásaikat,akik közszereplők,döntéshozói helyzetben vannak,akikre szavaztak,és akik ma már a választókat semmibe veszik,szervilis ,mameluk módon a polgármester minden elképzeléséhez tapsolnak,a székért és a minimális sarzsiért.
Jó lenne már észrevenni,hogy mi a lényeges és fontos,és mi másodlagos,lényegtelen,akkor talán előrébb tartanánk a közügyekben,de egymás megismerésében és tiszteletében is.

zenész1 2011.10.08. 21:30:15

@vörösposztó:
T. vp.
Mindenki számára világos, hogy amit ormai művel az a normál politikai ügymenetet, és annak elvárható, logikus, és életszerű állapotát jelentősen meghaladja.
Ez nem lehet vitás!
A nézet eltérés abban nyilvánul meg, hogy Bakos úr és tsa. nem a kérdésre válaszol.
Épen Ön írta fentebb,
"Adatokat,információkat csakis akkor és olyan formában,módon lehet nyilvánosságra hozni,amikor a tények nyilvánvalóak vagy jogerős birósági..." stb.
Ebből egyenesen következik, hogy az említett tények nyilvánvalóak, nincsenek titkosítva, mert ahhoz az állampolgár hozzáférhet. (Nagyatádon még elvileg ez nehezen megy!!!)

De T. "vp" ne menjünk krumpliföldre cseresznyézni.

A kérdés nem titkos, vagy nyilvános adatra volt feltéve, ez csak amolyan önfényezés, mint arról korábban már írtam, a kérdés egyszerű volt, nem tényállás és vélemény nyilvánítás közötti filozófikus felvetés megvédése, a kérdés úgy szólt,

"kinek a részéről történt feljelentés", és kinek kell különböző jelzőkkel a nyakába hivatolkról, hivatalokba járni?"

Nincs ebben semmi valós, vagy hamis szinekben feltüntetett tény, és az erre adandó válaszban sem lehet találni, mert szavaival élve, ezek a tények nyilvánvalóak.
Magyarul: ha én azt állítom hogy Önt feljelentettem az Ügyészségen, és ez meg történt akkor ez nyilvánvaló.
A következmény, amirő Ön ír, a feljelentés tárgyának a kérdésében lehet esetlegesen vita, abban a körben, hogy a felelőssége az adott személynek be áll-e?
Ugyan is a soraiba azt rögzítette, hogy

" Ormai akarata mindig testületi döntésekben jelenik meg,ami elkeni a polgármester személyes felelősségét."

Ezek után sem értem, a két jelentéktelennek tűnő kérdésen felül, - amelynek a célja a konkrét személy név szerinti kiemelése lett volna, miért váltott titkolózásba az írás, mi az a közügy, ami nem tartozik a nyilvánosságra?
Ezt csak akkor tudom elképzelni, ha a feljelentés alaptalan, de annak meg nem látom értelmét!

A kérdés továbbra is sorba áll, mint az incassó!

civil48 2011.10.09. 10:46:37

T. „ügyben érintettek”!

Ezután a sokadik komment után jöttem rá, hogy mit nem ért látható és majd gamesz, - melyet most így fogalmaztak meg: "kinek a részéről történt feljelentés", és kinek kell különböző jelzőkkel a nyakába hivatolkról, hivatalokba járni?"
Ennek előzménye: a "lemondatás Somogyban hamisítással" című blog utolsó előtti bekezdése:
„Feljelentés az ügyben még csak „szóban” történt, de ha a sértett írásban is megteszi, úgy nem történik más, mint hogy a közeljövőben nem csak tanúként, alperesként és vádlottként látogathatja a bíróságokat, hanem felperesként is. Ott viszont nem tagadhatja meg következmények nélkül a válaszokat, és nem csúsztathat kénye kedve szerint, mint a testületekben.”

„a feljelentés ez ügyben még csak szóban történt” - félmondat azt jelenti, hogy a Somogyért Egyesület alelnöke = Nagyatád polgármestere „szóban” megfenyegette feljelentéssel a volt egyesületét, mivel a saját kezűleg, előre aláírt és a lemondásra, lemondatásra szóló (biankó) nyilatkozatára utólag írt az egyesület dátumot, és ez a volt alelnök vélelme szerint okirat-hamisítás, - amiért feljelentés dukál. (Itt lehet felperes)

Aki nem látta a tv-közvetítést, a valóban nem tudhatta, hogy mire utal ez a fenti félmondat. Igaz, senki helyett sem lehet tv-t nézni. A kérdés-feltevés is lehetett volna egyértelmű. De az is igaz, hogy a blogíró is válaszolhatott volna rá, és időben. És az is, hogy ha már én reagáltam a blogíró helyett, akkor leírhattam volna már akkor is azt, amit most megtettem.(Persze, ha kitalálom, hogy mit is kérdez.)

A fentiekhez kell, hogy hozzájöjjön, amit a vörösposztó fogalmazott meg: „Ahogy a blogirásnak, úgy a kommentelésnek is akkor van értelme, és közéleti szerepe, ha felelősséggel, tárgyszerűen írunk, és nem egymást rugdossuk.”

A „mint hogy a közeljövőben nem csak tanúként, alperesként, és vádlottként látogathatja a bíróságot” - kitételt gondolom, nem kell körbemagyaráznom az e témában kelt kommentek sokasága okán.
Üdvözlettel: Civil48

Út-törő 2011.10.09. 19:08:21

@civil48:
T. civil48!
Nem először hivatkozik más kommentjeire, a probléma csak az, hogy a hivatkozásokat gyakran ormaisan adja elő, vagy nem érti, vagy hasba akasztó.
Ennek azért van káros jelentősége, mert nem mindenki van tisztába az adott eseménnyel, és gondolatait elnavigálhatja kedvezőtlen irányba.

Az előző hozzászólásában először azt írja, "...rájöttem, mit nem ért látható", majd kommentjét úgy fejezi be, (Persze ha kitalálom, hogy mit is kérdez.)"
Ugye ezt nem kell kommentálni!!!

Az elemi iskola 3. osztályában szövegértésből komolyabb feladatot oldanak meg a gyerekek, mint a feltett kérdésre adandó válasz.
Ezek szerint Ön még nem tart itt.

Az érthetőség kedvéért ezért most és itt megismételem a "komplikált" kérdést, hogy ne kelljen kitalálni, és ne legyen kétséges. Ime az idézet!

"T. Blog író!
Cikkével kapcsolatban kérdés, kinek a részéről történt feljelentés szóban, és kinek kell járni alperesként, vádlottként, stb. a bíróságokra?
A leírakból ez nem derül ki, de nagyon fontos!!!!"

Úgy gondolom, nem bonyolult a kérdés, és nem is tartalmaz méltóságot sértő fogalmat.

Nem minősítem a hozzászólások ormaiasítását, azt tegye meg az érintett maga.

Végezetül civil48 ne feledje!
A más hozzászólásra hivatkozás, nem jelenti az azzal egyetértést, és a szemlélet követését.
Ezen értem, az etalonként említett vörösposzto
megállapítását, miszerint Ön idézi, de a gyakorlatban nem követi.

Ha a civil48 valamit nem ért, vagy az adott témához nem tud hozzászólni, ezt ne szégyelje, sokkal hátrányosabb, ha válaszol, de ormaiasan, aki egyebek mellett az Ön "alkalmazottja"!

bakos.jozsef 2011.10.10. 17:03:58

T. gm.!
Bár vihar egy pohár vízben de, hogy elvarratlan szál ne maradjon, és a kérdést lezárjuk, a korábbi bejegyzésem magyarázata a következő;
A „lemondatás” körüli purparlé során több cikk és TV. felvétel látott napvilágot. Ezek egyikében hangzott el a „sértett” fél tájékoztatója, miszerint a lemondó nyilatkozatát meghamísították (a keltezést utólag tették rá) ezért feljelentést tesz.
A „megvádolt” fél képviselője az ezt követő újságírói kérdésekre úgy nyilatkozott, hogy nincsen tudomása feljelentésről az ügyben.
Néhány nappal később a sajtóból értesülhettünk, hogy végül a Megyei Választási Bizottság fordult az illetékes hatósághoz a kérdés tisztázása ügyében (hamis, vagy nem hamis a benyújtott nyilatkozat?).
Mint köztudott, az ügy kivizsgálása megyén kívülre (Tolnába) került, s folyamatban van.

Ami pedig a tanú, alperes, felperes, vádlott kérdését illeti, bármi előfordulhat, hiszen mint jeleztem több vizsgálat van folyamatban, s nem tudni kiből mi lesz az idők folyamán.
Hát ennyi és nem több a korábbi utalásom, ami konkréttá a vizsgálatok (és perek) során válhat.

Remélem, így már világos, de ha mégse, úgy elérhető vagyok egy esetleges bővebb felvilágosítás céljából.

Helóta 2011.10.11. 14:08:57

Tisztelt Bakos Úr!

A legutóbbi kommentek kapcsán kapott hideget, meleget is, ami szerintem is részben jogos volt. Véleményem szerint is nehezen lehet követni, hogy mi a hír és mi a vélemény egyes írásaiban. Valóban a hír legyen szent és a vélemény szabad, de ez a kettő az olvasó számára legyen egyértelmű.

Az írása olvasatomban arról szól, hogy a közpénzből fenntartott Somogy TV kiegyensúlyozatlan, s ennek jogsértő gyakorlatára próbált rávilágítani. Ha az indirekt pártirányítás alatt működő (bármelyik) Médium ( közvetítő, hírközlő, hírt átadó), mint egy olyan közeg, ahol a információs folyamat lezajlik, nem a törvényi szabályok szerint működik, s csak a fenntartó érdekei szerint ad hírt a (köz)élet eseményeiről, s a másik érintett fél részére – akinek az adóbefizetéséből is finanszírozzák a közintézményt – nem biztosítja a véleményközlést, az visszaél a véleményformáló hatalmával, a közbizalommal, a közpénzzel, s egyben megsérti az ember veleszületett, emberi méltósághoz való jogát is.

A méltóság az emberi élettel eleve együttjáró minőség, amely oszthatatlan és korlátozhatatlan, s ezért minden emberre nézve egyenlő. Az egyenlő méltósághoz való jog azt biztosítja, hogy ne lehessen emberi életek értéke között jogilag különbséget tenni. Ember méltósága mindenkinek érinthetetlen, aki ember, függetlenül, hogy emberi lehetőségéből mennyit valósított meg, és miért annyit.

Bakos úr a saját és a másik ember méltóságának sérelmét is jegyzi akkor, amikor az egyenlő bánásmód követelményének a teljes negligálást teszi szóvá. Nevezetesen azt kifogásolja, hogy a megyei köztévénk a nagyatádi Fidesz alapszervezet feloszlatásakor – egyébként nagyon helyesen – részletesen – Bakos úr szavaival bő terjedelemben – ismertette a megyei és – a később jogerős bírósági döntéssel igazoltan törvénytelenül alakult - az új alapszervezeti vezetők megnyilatkozásait.

Azonban sem ekkor, sem a bírósági döntést követően a személyiségi jogaiban sértett fél kérése ellenére nem kapott lehetőséget a hiteles tájékoztatásra. Ez a tény is minősíti a közmédium tulajdonosát, a tv vezetését, az emberi értékekhez való viszonyát.

Bakós József az előző esethez szorosan kapcsolódóan arról, írt, hogy a megyei tv. Ormai István „kommentár nélkül” címmel leadott anyagában Ormai István hosszú monológban magyarázza, hogy miért nem mond le megyei mandátumáról annak ellenére, hogy a lemondó jognyilatkozatát a választások alkalmával aláírta, azt az Egyesület érvényesítette. Az érintett másik fél most sem kapott kellő nyilvánosságot Ormai állításának cáfolatára, a saját álláspontjuk közlésére.

Aki csak a Bakos úr írásából értesült az eléggé furcsa lemondás körülményeiről, az valóban nehezen érti meg, hogy mi is történt.
Ormai sajtóban megjelent kijelentései szerint:
ő írta alá a lemondását;
presszió alatt tette;
kényszerítő körülmények hatására írta alá;
nem mondott le;
nem mond le;
az általa aláírt lemondó nyilatkozat hamis;
az általam gyakorolt, képviselt közéleti magatartásom, értékrendem és szemléletmódom nem változott és változik meg.

A Somogyért Egyesület a Gyenesei Blogjában közzétett véleménye szerint finoman szólva is nem támasztja alá Ormai közzétett monológját.

A tisztes tájékozódás miatt ismerjük meg a másik fél álláspontját is röviden anélkül, hogy azt saját véleményemmel azonosítanák:

Ormai Pista távozása a Somogyért Egyesületből minden előzmény nélkül történt. Valójában politikai zsarolás áldozata lett. Meg is látszik rajta. Belefogyott, beleőszült, majd hogy nem belerokkant. Tisztességes, hívő emberként nehéz lélekkel éli meg ezt a helyzetet, adott szavának megszegését, amire soha nem lesz büszke.

Nagyatádon is egyre bővül azok köre, akik elítélik ezért.

Ha már távozott az egyesületből, akkor (ahogy tette) illő emelt fővel visszaadnia a listáról szerzett mandátumát a Somogyértnak. Azoknak, akiket megillet.

A megyei közgyűlési tagság a tiszteletdíjon kívül amúgy sem jár semmi előnnyel…

Saját kezével írta le:

„A fenti döntésemet (már mint képviselői mandátumról való lemondását) saját elhatározással, minden külső hatás nélkül hoztam. Megbízom a Somogyért Egyesület titkárát, hogy jelen nyilatkozatom leadását helyettem és nevemben megtegye. Kérem a Somogy Megyei Választási Bizottságot, döntésem tudomásul vételére. Ormai István.”

Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

A kézírásával megerősített lemondó nyilatkozatának megírása, aláírása, az elnökségünk döntése és a Választási Bizottsághoz való eljuttatás után azonban valami történt vele.

Nem tudok mást elképzelni, mint hogy harapófogóba került.

Az eső után köpönyeget kereső helyzetben, szólalt meg a Fidesz megyei elnöke. Árkon kívüli gyepmesterként avatkozott be egy másik, szuverén szervezet belügyébe. Semmi köze az egészhez.

Ezzel viszont elárulták magukat. Kilóg a lóláb, de lassan már az egész gebe.

Kiderült, hogy kezdettől fogva és korábban is ők mozgatták ezeket a folyamatokat. Érthető módon nagyon idegesek. Kapkodnak, csapkodnak. Dühösek, hogy nem az általuk megírt forgatókönyv szerint alakulnak a dolgok.

Ezek után gamesz, alias költségvetés, biztosan kérdezni fogja, kié is a gebe lába?

Látható

válasz még mindig nincs?

Bakos úr elő a marhapasszussal!

Ezt mi nagyatádiak tudtuk eddig is, így azt ismételjük át (Karinthy után szabadon), hogy mit is adott elő Pistikénk a „magyarázom a bizonyítványom” monológjában:

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges lemondás - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy ma van a majd’ éves lemondás -nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a lemondást, de az enyémet föl kellett küldeni a belügyminisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell.

Igen. Különben a lemondás-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, mandátumfelügyelői középülésen. A Somogyért főnök úr, mikor ideadta nekem a lemondás-bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a somogyiakat.

Kérlek, kedves Pistike, mondta, légy szíves, közöld a választóiddal, miszerint sajnálatos tévedés történt lemondásoddal, hibás tételek csúsztak bele. A bélyeghatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a lemondás-bizonyítványt, de kérnelek kell, kedves Pistike, közöld a választóiddal, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves választóidat, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi lemondás-bizonyítványt csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem, hogy írjad alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a rendőrségre, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság.

A főkapitány személyesen átírt a Fadd-Dombori hivatalba, derítenék ki, hogy került bele a lemondás-bizonyítványomba ez a... ez a... szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy négyszer feleltem etikából - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.

Tudniillik Gyenesei a politológia tanár úr, az csak helyettes nálunk, még nem is osztályozhat közöttünk, hogy ki bukjon ki, mert előbb vizsgáznia kell osztályzástanból a főegyetemen.

Ő csak helyettes osztályzatot adhat, amit másképpen kell érteni - egyes helyett kettest, kettes helyett négyest -, majd ha letette a vizsgát, akkor az összes lemondatási-bizonyítványokban kiigazítják az számokat igazi számokra.

Most egyelőre kéreti a választót, ne tessék haragudni egyelőre, és üzeni, hogy én négyszer feleltem választásból, egyszer aláhúzott kétharmadra, egyszer egyesre, kétszer háromnegyedkettesre, tessék ezt összeadni, számtani középarányost venni, kijön a háromnegyed egyes, aláhúzva.

Először a második Maszoposból feleltem, de akkor csengettek; másodszor kérdezte az koalícióstant, mondtam pártszövetség, láttam, mikor beírta az egyfelest, de akkor elvesztette a noteszt.

Etikából. Hát etikából már novemberben lefeleltem, kérdezte a Nagyatádért mozgását, s én mondtam, hogy a Nagyatádért a Somogyért körül és ellipszis-alakú pályán, melynek egyik gyújtópontjában a Somogyért van, és ez a Newton érdeme.

De akkor a mellettem ülő fiúval összetévesztett, akinek háromnegyede van etikából, és nekem írta be véletlenül. Akkor szóltam, az elnöki kar megnézte a noteszt, mondta, hogy tényleg a Csíkos helyett írta be véletlenül, de ezt most már nem lehet kiigazítani, mert ebből neki a kormánynál kellemetlenségei támadnak, nagyon kért, hogy ne firtassam a dolgot most egyelőre, és tegyem meg neki, hogy most egyezzem bele a hármasba, év végére kijavítja jelesre, és nem is kell felelni semmiért a következő félévben. A jelest mindjárt be is vezette a születési bizonyítványomba, főigazgatói aláírással.

Gyeneseinek pikkje van rám koalíciótanból, arról nem tehetek. A kiszámítható dolgokat utálom, soha sem szerettem a függvényt, én mindig is függetlenséget, mint a legkisebb közös többszöröst kerestem, de hát kérem a körülmények…

A határozatlan együtthatóval kellett megoldani az egyenletet és akkor mikor kihívott, és akkor mikor megmondtam, hogy akkor beszorzok Zakó lambdával, erre kiesik a második egyenlet, persze, azért nem esett ki, mert iksszel is be kellett volna szorozni, csakhogy ezt Gyenesei nem vette észre, mire megmondtam, hogy hogy kellett volna, akkor mikor észrevette, hogy ő nem tudta, szégyellte magát, és azt mondta, hogy menjek helyre, és azóta pikkje van rám, mert jobban tudtam a koalíciót, és nem akart kihívni javítani, pedig a törvényszékben benne van, hogy szeptemberig ki kell hívni a fiút javítani, mert másképpen nem érvényes az osztályzat, és a Zakó, a legjobb tanuló is mondta, hogy föl lehet jelenteni Gyeneseit, de nem akartam, mert úgyis pikkje van rám, pedig a dolgozatba nekem ugyanaz jött ki, mint Fazekasnak az osztályesőnek.

Nem is értem, pedig jó előre megbeszéltük, hogy nem teljesen úgy másolom le, ahogy ő súgja.

Magaviseletből azért van kettes, mert ha van három hármas, akkor nem lehet a magaviseletből se egyes, hanem akkor külön bizonyítványt adnak magaviseletből, amit postán küldenek el a választóknak.

Ezt!?... Ez nem hármas, ez kettes, csakhogy a főnök úr olyan furcsán írja a kettest, véletlenül felül írja a végét a kettesnek. Csak a vezetéknevet tessék aláírni... de mostanában ne tessék bemenni a megyeházba... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két év múlva...

én is addig csak tiszteletemet teszem el.

civil48 2011.10.15. 09:22:34

A blogíró, ez esetben Bakos József (aki névvel, fényképpel egyedüli ismert szereplője a portálnak) írja a blogot, mindenki más aki kommentálja, - vagy a blogot, vagy valamely kommentet anonim lehet. Az is jellemzője ezen kommenteknek, hogy az egyetértés kinyilatkoztatása összehasonlíthatatlanul ritkább, mint az ellenkező, vagy szembenálló vélemény, reagálás. Tehát, vagy elfogadja az ember a blog, komment megállapításait, vagy részben vagy egészben más véleményen van, - és erről ír. Ez minden közösségi portálon így történik, ez ennek a normál menete, - következésképpen így más kommentjeire hivatkozni is teljességgel természetes.
Igy, aztán az erről való méltatlankodást teljességgel nem értem, csak a „habverést” tapasztalom, - amely nem kellene, hogy e portálra jellemző legyen.
Ha, a nem konkrétan feltett kérdésre nem kap konkrét választ a kérdező, akkor nem kell rajta csodálkozni, mint ahogy azon sem, hogy a téma körbetopogása során kiderülő kérdésre megadott válasz már a felismerés tükrében fogalmazódott, - így, az a vélt ellentmondás sem jöhet szóba, amelyről olyan „szívélyességgel” ír a kommentelő.

Aztán, - a blogírótól elvárni, hogy mindent érthetően írjon le ( szerintem a szándék mindenki részéről ez is, csak a háttérismeret nem azonos, így nem mindig sikerül), teljesen jogos elvárás, de akkor a kommentelő saját kérdésfeltevése is egyértelműen érthető és konkrét kell hogy legyen. Mert az is jogos elvárás. De, hogy mindezért majdnemhogy anyázni kelljen!? – az azon túl hogy túlzás, felvetheti azt is hogy …..(bármit!) A háttérismeret persze egy nagyon fontos tényező itt is mint mindenütt, - mert senki helyett nem lehet se tv-t-internetet, se újságot-és egyéb papíralaput nézni-olvasni.Ha valaki ezeket ki akarja hagyni és csak szörfölget, az előfordul hogy nem érti, azt amit más igen.

Helota kommentjének második fele (onnantól, hogy „Bakos úr elő a marhapasszussal!” -csakhogy konkrét legyek!) jó paródiája a nem mindenkor leírható eseményeknek és a kialakult vitának.

Továbbra is mindenkinek jó kommentelést kivánok!
Üdvözlettel: Civil48.

zenész1 2011.10.16. 13:15:35

@civil48:
T. Civil48! Ismét azt közli hozzászólásában, miszerint éjszaka sötét van!
Vitathatatlan, de ez irányú bölcsességének célját nem értem! (Bizonyára nem "habverés".)

A hozzászólók sajátos, vagy általános használatu fogalmi, nyelvtani, irodalmi meghatározása, és gondolat világának kinyilvánítása az író szuverinitása, ezt legalább itt NE KORLÁTOZZUK!

A portál jellemzőiről már korábban kifejtettem álláspontomat, azt továbbra is fenntartom.

Ami a lényegt illeti: CIVIL 48 csak kutyafuttában olvassa a hozzászólásokat, ugyan is itt kokrét kérdések hangzottak el, amire nem érkezett konkrét válasz.

Ezzel szemben, civil48 befejezetlen gondolat sort, így befejezetlen mondatot hagy az olvasó előtt, rágódjon rajta, gondoljon amit akar. Példaként említve október 15.-i hozzászólását, miszerint: "az azon túl hogy túlzás, felvetheti azt is hogy …..(bármit!)"

Ez a civil életben elfogadhatatlan még a civil48-tól is. A név használat, és a civil életbeni irányítani akarás nincs összhangban egymással, eltúlzott a kontrassz, úgy fest, mint a jól ismert mondás, miszerint: "bort iszik, és vizet predikál"

Tetszik tudni ez a sokat emlegetett ormai féle elmélet, amit nem oktatnak sehol!
Ez az az ideológia, ami minden olvasó számára mást-mást sugall, nem egyforma értelemmel bír az olvasók számára, és ezt használja ki, él vele vissza az a személy, aki így fejezi ki Önmagát!

Bölcs megállapítás az is, hogy v.ki helyett nem lehet TV-t nézni, stb., ami nem mentes a komédiától, bár mennyire is fókuszál Helota hozzászóló megállapításaira.

Konkluzióként megállapítható, nem változott a blog összetétele, stratégiája, de még a taktikai szinten sem történt olyan változás az említett jellegzetes hozzászólások vonatkozásában, - kivételeket leszámítva - ami komolyjá, hitelessé tenné a portál besorolását.

Nem kívánok tanácsokat adni, de előrébb lennénk, ha megbízhatóbb helyekről merítenék az infót.
A "Somogyi kanászkürt"-höz hasonló szintet én magam nem tudom tolerálni, és nem is fogadom el az abból merítetteket, annak magva, gyümölcse és héja, más számára lehet elfogadott, én abban a csoportba nem kívánom magam sorolni, és még a fának az árnyékától is távol tartom magam!

Azt azonban nem árt eldönteni, ki melyik univerzumba él!

Út-törő 2011.10.17. 13:17:39

@civil48:
Annyit hozzá tennék az előttem íróhoz, nem azért vonultunk inkognitóba mert félünk attól a farkastól, aki leáldozóban van, egyszerűen a hozzá szólóknak nincs lehetősége fényképet feltenni.

Mi csak nagyító alatt sem látható eltaposott, semmibe vett sejtecskék vagyunk, (nem mindenki nevében írom!) akiket bizonyos kör manipulálva, a természet rendjét, és egyensúlyát erőszakkal felborítva maga alá gyűr, de viszont a sejt szaporodásról szerzett ismereteink szerint, a jó indulatú szaporodás lassúbb folyamat, de mint mondják, "lassan, de biztosan!"
süti beállítások módosítása