HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

No-no, az oroszok ezúttal még nem („Ami késik, nem múlik”), de „Orbánék” már itt vannak Nagyatádon!

Mondják, hogy „ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik” de jelen helyzetben a korábbi hivatalos „festés” eredményeként betoppant krampusznak igenis örülnünk kell.

Miért is? „Ki írja fel keserves könnyeinket, hogy jó királyunk láthassa azt”?

Nos, aki figyelte az láthatta, hallhatta amint Dél-Somogy Cicerója (alias Ander Balázs képviselőnk) korábbi parlamenti felszólalásai során (Pl. Mi a vidék pártján állunk, Élve eltemetett vidék, stb.) a kormánypárt orrára dörgölte, hogy a kormány ígéretei a Dél-Somogyi területeken rendre nem valósultak meg.

A „perifériák hangját” a parlamentben több alkalommal Tiborc (nem Orbán Tiborcz, hanem Bánk bán Tiborc) köntösébe bújva tolmácsolta Jobbikos szenátorunk, de meglátása szerint a Fidesz a korábbi ígéret cunamijáról megfeledkezve élve eltemette a vidéket, s benne választókörzete 77 települését.

Dél-Somogy a kormány mostoha gyermeke, akinek diszkriminatív döntéseivel (M9-es autópálya nyomvonal módosítás, 6-os út felújítás késlekedése, 68-as út felújításának elmaradása) feladja az utolsó kenetet és leradírozza a térképről a Kaposvártól délre fekvő településeket (Nagyatád, Barcs, Csurgó, stb.)

Mint azt már korábbi (február 19-i „Bötyárvilág”?) jegyzetemben említettem, a saját lábán álló Tiborcz István

(ill. Főnix Magántőkealap), „kiebrudalta a korábbi tulajdonos Benettont, s az 5200 hektár földterülettel együtt tulajdonosa lett a Rinyatamási Széchenyi-vadászkastélynak is.

A Benetton birtokhoz egyéb cégek is tartoztak, s így került „Zrt.Döbrögi” birtokába Nagyatádon, a Taranyi úton lévő Drawa Kft, és Hun Zea Supply Chain Zrt. valamint a hátsó bejáratán át elérhető S.A.P.I. Fa Ker. és szolg. Kft. fűrészüzem is. Az új tulajdonos somogyi birtokszemléje során személyesen is megjelent Nagyatádon. Az átadás-átvétel zökkenőmentes volt, s a munka továbbra is zavartalanul folyik, mindenki megelégedésére.

A történteket látva és hallva be kell látnunk, hogy a kormánypárti frakció mégis csak meghallotta a Dél-Dunántúlon belül is legszegényebb régió képviselőjének segélykiáltását, s VIKTORUNK leküldte vejét, hogy a Magyar Falu Program áldásából az „élve eltemetett” régió is érzékelhessen valamicskét.

Kezdetnek nem rossz, s gondolatban kicsit előre szaladva,”MERJÜNK NAGYOT ÁLMODNI”!

A MI PISTÁNK helyére lépő kormánypárti polgármesterünk hathatós közreműködésével hamarosan friss szelek és „kövér szeletek” érkezhetnek Nagyatádra. A kormánnyal „együttműködni tudó” új városvezetőnk „a nemzet gázszerelőjének”, és a Videoton illetékeseinek figyelmébe ajánlhatja a bezárt konzervgyárat, cérnagyárat, romos kastélyunkat, stb. hogy segedelmükkel Nagyatád is a fejlődő, pezsgő települések sorába léphessen.  

Mint köztudott, a Benettontól átvett földek nem tartoznak a jobb minőségűek közé, de vadászterület szempontjából megfelelőek.

„Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, annak mit rejt a térkép? Gyárat s vad laktanyát”!

Dél-Somogy a fővárostól és az autópályától kissé odébb lévén, nem kizárt, hogy az elvtárs-urak időnként Cinege elvtárs módra helikopterrel érkeznek majd a vadászatokra, s ez újabb lehetőségekkel kecsegtet.

Előfordulhat, hogy az új bán baráti kíséretében ismét meglátogatja vidékünket a luxusvadászatokat kedvelő KDNP elnöke (miniszterelnök-helyettes, s mellesleg az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke). A még létező és használható Kaszói helikopter leszállóra is emlékezve, gusztusa támadhat Kaszó „bevételére”, hogy aztán a fenti légtérből („Nincs új a nap alatt”) Kalasnyikovval ostorozhassa megnövelt vadászterületükön a szépszámú rudlikat.

A korlátlan és határtalan lehetőségekre tekintettel visszatérhetnek a régi szép idők, s ha „a vidék is élni akar”, visszajöhetnek a sorompók, őrbódék és Tiborc panasza („Szép földeinkből vadászni berkeket csinálnak, hová nekünk belépni nem szabad”).

A „kecsegtető” kilátásokkal megjelenhet körzetünkben a hiányzó infrastruktúrafejlesztés, az új nemzeti oligarchák „állami” tőkéje, s tobzódhatnak a munkanélküliek a megsokasodó munkalehetőségekben.

Addig is „bátoran” álmodozzunk és reménykedjünk, hogy mindez valóra is válhat.

„Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg”!                    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr1118351431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása