HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Soron kívüli testületi ülésre invitálta augusztus közepén a városatyákat a polgármester.

Az aggasztó sajtóhírek alapján (településeket sújtó pénzügyi nehézségek) látatlanban úgy gondoltam, hogy Nagyatád toplistás helyezése (a 100 legeladósodottabb önkormányzat listáján a 61.), s a települést fojtogató adósságteher, illetve annak megvitatása kerül napirendre.

Ezzel szemben meglepetésemre a városfejlesztési koncepció módosítása volt az egyetlen előterjesztés.

A jóléti tó környékére elképzelt beruházási szándékot, a testület egyhangúan támogatja.

Istenemre mondom, nagyon örülnék, ha a felvázolt terveknek csak a töredéke is megvalósulna, de a „légvár koncepciót” elemezve arra a következtetésre jutottam, hogy ha ez a korábban meghirdetett TDM. akkor elfelejthetjük az egészet.

Miről is van szó?

Megjelent egy Andersen a sok új közül, s a korszerűtlen „toronyórát lánccal” helyett, öt csillagos víz alatti szállodát vizionál Nagyatádon a jóléti tó mellé.

 „A 173 darab klimatizált szoba mellett 6 lakosztály épülne, melynek egy része a vízfelszín alatt kialakított szinteken helyezkedne el. Minden lakosztály panorámaüvegén keresztül páratlan látvány nyílik a medencében kialakított tengeri élővilágra. A szálloda karéjai közé egy 9,5 méter mély tengeri akváriumot építünk, melyhez a sós vizet édesvízből állítjuk elő. Az akváriumban búvármerülésre is lehetőségük lesz a vendégeknek. Vendégeink gyógyulását nem gyógyszerek alkalmazásával, sokkal inkább alternatív gyógymódok alkalmazásával kívánjuk elősegíteni. Hidroterápiás kezelések, súlyfürdő, lézerterápia, aroma- és fényterápia, iszappakolás, mágnes terápia, oxigén terápia, só kabin, ezüst- és aranyionos kezelések, hő terápia, elektroterápia, galvánfürdő, váltófürdő, gyógy pakolás, talpreflexológia, gyógy masszázs, méregtelenítő terápiák, vízterápia. A parkban a legkülönbözőbb szórakozási és sportolási lehetőségek közül választhatnak a vendégek, mint például teniszezés, golfozás, futás, és squasolás.

Lesz még magán-helikopter leszállóhely, fodrász, kozmetika, lábápolás, szivarszoba, vízesés, növénysziget, könyvtár, búvárközpont, jóga, csontkovács, energetikai kezelés, wellness galéria fitnesszel, étterem, kávézó-bár, éjszakai bár+karaoke, pálmabár, szauna világ> finn, svéd, orosz, törökfürdő, jégbarlang, só barlang, aroma, bioszauna”,

s minden egyéb, ami szem szájnak ingere.

Nos, ez az igen fantáziadús „beruházási ajánlat” bármennyire is hihetetlennek tűnik, Nagyatádon jelent meg.

Van egy olyan tanulmányterv új köntösben, más ajánlatával, ami nem valósult meg sem Kiskunhalason, sem Bonyhádon, de megvalósult a Fiji szigeteken, továbbá világszerte Dubai - Abu Dhabi-g sok-sok „víz alatti” luxushotel.

Nálunk ez úgy történik, hogy az ingatlan forgalmazók megszerzik a szükséges nagyságú területet, lesz egy módosított és jóváhagyott rendezési terv, s lehet kilincselni, hogy mindezt jó haszonnal eladják valakinek. Természetesen ezeknek a cégeknek nincsen pénzük a megvalósításra, miközben az önkormányzatok lassan elvesztik összes belterületi ingatlanjaikat, s persze a végén sem a víz alá, sem a víz fölé, de még a levegőbe sem épül semmi.

Gondoljunk a közelmúlti „szerényebb” ajánlatokra. Épül a szálloda a fürdő, vagy a templom mellé? Elindult a korábban megvásárolt kastély felújítása?

Az ajánlattevő egy tavaly nyáron alakult 500 ezer forint jegyzett tőkéjű Kft. Tulajdonosi körében és anyagi helyzetében az óta nem történt változás.

A vizionált szálloda 10 milliárdot meghaladó forrást igényelne. Az üzleti tervről és a forrás biztosítójáról ez idáig nem esett szó. Talán üzleti titok?

Gondolkodjunk egy kicsit. Tegyük fel, hogy akad egy dúsgazdag habókos dubai sejk, aki saját víz alatti szállodát szeretne. Ide építtetné Nagyatádra, s hozná repülővel és helikopterrel a Kárpát medence közepére a barátait, rokonait hamis tengervízzel töltött akváriumban cápákat nézegetni?

Ugye ezt senki nem gondolja komolyan?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr933185022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2011.08.28. 17:29:16

"Ábrándozás az élet megrontója,
Mely kancsalul,festett egekbe néz." Irja Vörösmarty, Laurájának, A merengőhöz című versében. Röviden, ennyit lehetne írni erről az előterjesztésről és annak tartalmáról. Ha ilyen, külsős beruházói "ajánlatokat" befogad a pm. és a testület, - akkor a nagyatádi polgár ne is csodálkozzon már semmin. Fenn kell tartani a lázas semmitevés látszatát. Etetni kell a jónépet! - hamár a Művelődési ház-Arts építése, a vásárcsarnok és környéke befejezése május óta késik! Vagy, talán éppen ezekhez kellene egy kis pénzmag a területeladásból, mindegy, hogy nem épül a helyén semmi, - akárcsak a kastély-projekt esetén?!
Józsi Úr! Egy valami kimaradt e projektből: szerintem a kaszinó-beruházást is ide kellene hozni! Hamár lud, - a mája is legyen kövér!

S.O.S 2011.08.30. 15:06:46

Van Máááásik!

Lássuk tisztán a dologban, hogyan lehet a tényeket elhallgatva megvezetni a döntéshozókat, s a várost.
Közvetlenül a választások előtt Ormai István rapid határidővel rendkívüli testületi ülést hív össze 2010. július 23-ára, ahol a Mándl kastély fejlesztéséhez kapcsolódó önkormányzati területek eladására és a jóléti (horgász) tó bérbeadására vonatkozó pályázati feltételeket fogadtat el. A Mándl kastély tulajdonosa a Dr. Molnár Attilla kizárólagos tulajdonában álló HACIENDA Kft. (székhely 1037 Budapest, Lepence utca 13., fióktelep: Nagyatád, Belterület 2245/4., 2010. évben saját tőke: 438.540.000.- Ft) külföldi befektető bevonásával nagyszabású beruházást kívánt megvalósítani a kastélyon és környezetében: 100 szobás **** szálloda, wellness központ és egyéb létesítményeket. A terv megvalósításához kellett volna a kastély melletti önkormányzati ingatlan is, a pályázatot a kérésnek megfelelően kiírta a testület augusztus 16-i elbírálásra. Erre, a 2011. augusztus 11-én 500.000.- Ft jegyzett tőkével alakult LOGODA Kft. pályázott és az augusztus 26-i döntés szerint nyert is. Megvehette a kastély körüli 75.840 m2 önkormányzati földterületet 214.905.500.- Ft + ÁFA vételárért és megkapta a 126.447 m2 jóléti tó 50 éves bérleti jogát.
Bakos úr írását olvasva kíváncsi lettem, hogy hogyan is áll a vevő 2010. évi számviteli mérlege. Megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a Logoda Ingatlan Kft. 427.000.- Ft saját tőkéje nem éri el a törvényben előírt minimumot. Akkor hol van a befektetett eszközök között a 214.905.500.- Ft + ÁFA vételárnak megfelelő ingatlan vagyon? Hát sehol. Ezek szerint tehát a nyertes pályázó mégsem vette a megnyert földterületeket. Nosza, újabb feladat, nézzük meg az önkormányzat anyagait. Végignézve jogtanácsosi beszámolókat a végzett munkájáról – amely elég könnyű feladat, mivel a bokros teendői a havi pár szabványszerződés elkészítésére, és nem egy megerőltető perképviseletre korlátozódik, amelyet egy ügyvéd heti pár órás munkával is elláthatna – nem szerepel benne, hogy a vevő megkötötte volna a szerződést. A pályázat szerint, ha a vevő nem köti meg 15 napon belül a szerződést a vételi biztosítékon elveszti, de a mérlegből az sem derül ki, hogy mi lett a sorsa a 10.000.000.- vételi biztosítéknak.
Az értékesítési döntésnek nagy sajtóvisszhangja lett. Kárpáti László polgármester jelölt, jelenlegi alpolgármester sajtótájékoztatón támadta a döntést.
Végkiárusítás Nagyatádon címmel tartott sajtótájékoztatót a Fidesz nagyatádi szervezete.
„Az utóbbi hetek nagyatádi történései komoly aggodalomra adnak okot. Ormai István utolsó polgármesteri napjaiban is megdöbbentő lépéseket tesz a város ellen. Nemrég kétszázmilliós hitelt akasztott a város polgárainak nyakába - amit nem munkahelyek teremtésére fordít -, most pedig néhány héttel mandátuma lejárta előtt mélyen a piaci ár alatt értékesíti a város egyik legnagyobb egybefüggő – a hivatalos értékbecslés szerint 444 millió forintot érő – ingatlanterületét a Mándl kastély mellett – közölte Kárpáti. A benyújtási határidőt követő második napon, augusztus 18-án zajlott a versenytárgyalás, amelyen azonban a Logoda vezetői helyett egy budapesti ügyvéd jelent meg. Ő annak a kft.-nek a tulajdonosa, amely nemrég a kastély fejlesztésére sikerrel pályázott. Úgy tudjuk azonban, hogy a félmilliárd forintos pályázati összeget nem tudták felhasználni, mert nem kaptak banki hitelt a beruházáshoz. Nagyatád polgármestere a kampány részének tartja az ügyet. A Fideszt az is aggasztja, miként valósul meg a beruházás, különösen annak tükrében, hogy 120 munkahelyet is ígértek. Ormai István egy alig két hete alapított, bizonytalan amerikai háttérrel, és mindössze ötszázezer forintos törzstőkével rendelkező cégnek akarja értékesíteni nem egészen bruttó 270 millió forintért ezt az értékes területet. S, hogy neki semmi sem elég, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy emellett több értékes ingatlant is a piaci ár alatt kínál eladásra. Ezért felszólítjuk Ormai Istvánt: azonnal állítsa le a nagyatádi polgárok vagyonának elkótyavetyélését! Mandátuma október harmadikai lejártáig ne okozzon több kárt a nagyatádiaknak! Mi megvédjük Nagyatádot! Október harmadika után azonnal hozzálátunk a nagyatádiak vagyonának visszaszerzéséhez. Ki fogjuk vizsgálni az eladásokat, és amennyiben törvénytelenséget tapasztalunk, úgy azonnal megtesszük a szükséges jogi lépéseket a felelősség kiderítése érdekében. Még egyszer, és immár sokadszorra is kérem a még néhány napig hivatalban lévő polgármestert, hogy az elkövetkező néhány hétben ne okozzon több kárt városunknak. Mert nekünk csak Nagyatád jövője számít! Mi megvédjük Nagyatádot!”
Nos, a harci kedv és lendület ugyancsak alábbhagyott azt követően, hogy a választás után a Kárpáti és társai megkapták a polgármestertől a követelt pozíciókat, sarzsit. Úgy látszik a helyi elszámoltatási biztos ugyancsak kevéssel beérte, már nem akarják az elszámoltatást, a nagyatádiak vagyonának a visszaszerzését, a nagyatádiak megvédését, a felelősségre vonást. Helyette konstruktívak lettek, legalábbis ők így hívják a behódolást, a szolgalelkűséget, közben fennhangon hangoztatják, hogy a „FIDESZ frakció” többségben irányítja a város ügyeit.
„A Fidesz az elmúlt húsz év legnagyobb sikerét érte el a Rinya-parti kisvárosban, hatfős frakciójával többségben dolgozhat a következő ciklusban. Soha nem volt ilyen erős felhatalmazása Nagyatádon a Fidesznek. A rendszerváltás óta most először alakulhatott meg hat fővel – ami többséget jelent a 11 fős testületben – a polgári erők frakciója.”(lásd honlap)

De térjünk vissza a mostani rendkívüli ülés anyagához.

A polgármester azzal indít, hogy ismét egy beruházási szándék körvonalazódik. Arról azonban totál elfeledkezett egy szót is szólni, hogy a 2010. évi Logoda Kft. által megnyert pályázati terület még mindig önkormányzati tulajdonban van, a cég nem vette meg, de van egy újabb ötlete, mint a legendás Eötvös Gábor bohócnak… van máááásik, s előhúz bohóckabátjából egy újabb instrumentumot. Nekem sajnos nincs kedvem nevetni, míg szemben az új testületnek ezek is újjak, így sikerült őket egyöntetűen elkápráztatnia a nagy helyi porondistvának. És a város fizet, - mert aki rendel, az fizet -legalábbis a rendezési terv módosításáért. Csak így tovább kedves képviselők, frakció! Hajrá…

S.O.S 2011.08.30. 16:14:22

@civil48:

„A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát”

"a Művelődési ház-Arts építése, a vásárcsarnok és környéke befejezése május óta késik" -, nézzük ennek is az igazi okát.

Az önkormányzat nyári szünet előtti június 30-i ülésén képviselői kérdésre Svégel Gábor irodavezető a következő tényekről tájékoztatta a várost a jzk. szerint:

"A vásárcsarnoknál és a művelődési központnál is felmerültek olyan előre nem látható műszaki jellegű problémák, amik miatt a műszaki tartalmat módosítani kell. Például a művelődési központnál az alapdokumentációban az szerepelt, hogy hőszigeteléssel rendelkezik a tetőszerkezet. Az átépítési munkáknál kiderült, hogy ezt annak idején kihagyták az építők. A hőszigetelést műszaki szükségességből mindenképpen el kell végezni, ez viszont magával vonja azt, hogy az alapvetően csak javításra gondolt és kiírt tető- vízszigetelést értelemszerűen teljes egészében el kell bontani. Így nem csak a hőszigetelését, hanem a tető vízszigetelését is teljes felületen meg kell csinálni, ez értelemszerűen változtat a műszaki tartalmon, mindezt végig kell vinni a közbeszerzés, az irányító hatóság elvárásait és a műszaki előírásokat is figyelembe véve. Ebből az fog következni, hogy mivel ezeket a munkálatokat mindenképpen el kell végezni, így a közbeszerzési eljárás lefolytatást követően nagy valószínűséggel az alapszerződést is módosítani kell, hiszen ha egy munkát el kell végezni, annak időintervalluma van, annyival minimum fog tolódni a beruházás véghatárideje is."

Ormai István kisegítette az irodavetőt arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor indul új lendülettel a munka, mert most egy stagnálás van a következő magyarázattal:

"Kisebb csapatokkal már történtek munkavégzések az utóbbi időben, az intenzívebb munka augusztus hónapban mindenképpen folytatódik, talán augusztus közepére teljes vertikummal fog tudni dolgozni a kivitelező."

Azon kérdés viszont kicsapta a mindig nyugodt Pistinknél is a biztosítékot, hogy nem érti, hogy egy tető-hőszigetelés miért okoz problémát a belső munkálatokban?

Erre jött a szokásos leiskolázása a Városfejlesztési és Gazdálkodási Bizottság alelnökének.

"Nem lenne jó, ha a testület megpróbálná a műszaki megoldásokat megtalálni és beosztani, hogy ki hány órára menjen dolgozni. Próbáljanak meg a képviselők azok között a keretek között maradni, ami a képviselő-testület tekintélyét megőrzi."

Figyelemmel arra, hogy a 70-es, nyolcvanas években sem a művelődési ház, sem az iskolák, a városháza, a kórház építésekor nem volt műszaki előírás nemcsak a lapos tetők, de még az épületek hőszigetelése sem, vajon miért gondolta a hivatal illetékes műszaki irodavezetője, hogy a felújítandó épületeknél csak utólag merülhetett az fel, hogy az épület hőszigetelt tetővel nem rendelkezik, hogy az átépítés során derült csak az ki, hogy kihagyták az akkori építők azt, amit nem is kellett anno elkészíteni? Hogy lehet az, hogy csak a kivitelezés során jön rá az építtető, hogy nincs az épület tetőszerkezete hőszigetelve?

Ki meri jelenteni a tanult irodavezető, hogy a tulajdonos olyan tervezet fogadott el, amelynél a tervező, a Polgermesteri Hhivatal nem vette elő az eredeti kiviteli, engedélyes tervet, nem hasonlították össze az akkori tervet a mostanival? Még ha nem is lenne meg a terv - ami teljeséggel képtelenség, ugyanis ezeket a terveket nem lehet selejtezni, s azokat a tervtárban meg kell őrizni, így bármikor kéznél van -, akkor miért nem történt állapotfeltárás, ami szintén a tervkészítés kiindulópontja. Ha így volt, akkor alapvetően hibás terv készült, s elképesztően hanyag volt a terv elfogadója is, vagy teljességgel alkalmatlan arra a feladatra is, a stílusról nem is beszélve. Amit az irodavezető elmondott, azt közokiratba foglaltan tette, s ha nem az a valóság, akkor a felelőssége még súlyosabb nemcsak anyagilag. Tudniillik nem ez az első eset, mivel a Bárdos projektnél is a kiviteli szerződés egyes módosításait is részben tervhibákkal indokolták.

A szeptemberi előterjesztés szerint azonban úgy tűnik kiborult a bili!

A polgármester azonnali hatállyal javasolja felmondani a kivitelezési szerződést a művelődési házra és a vásárcsarnokra. Most azt közli tényként, hogy a Vállalkozó a munkavégzést 2011. május 23-től teljesen megszűntette.

A június 30-i testületi ülésen nem azt mondta, hogy a Vállalkozó több mint egy hónapja a vásárcsarnoknál és a művelődési háznál a munkavégzést megszűntette, hanem csak azt, hogy ezeknél a munkáknál stagnálás van!

Svégel Gábor fejtette ki, mit ért a polgármester stagnálás alatt:

"Kisebb csapatokkal már történtek munkavégzések az utóbbi időben, az intenzívebb munka augusztus hónapban mindenképpen folytatódik, talán augusztus közepére teljes vertikummal fog tudni dolgozni a kivitelező."

Ezt nem cáfolta a mi Pistánk sem, pedig tudta már a valós tényt, nem fizetés miatt finoman fogalmazva „pénzügyi akadályközléssel” a kivitelező teljesen levonult.

Még a júniusi testületi ülés előtt a polgármester megkapta a kiviteli munka teljes megszűntetését közlő levelét a kivitelezőnek, de azt a tényt is régi jó szokása szerint elhallgatta a döntéshozók elől.

Ezek után csak az a kérdés, hogy mikor mondott igazat a polgármester?

Kérdéses-e, hogy lehet-e még mindig nem kételkedni a polgármester szavaiban?

Vajon igaz-e az, amivel magyarázza a hirtelen jött megvilágosodást, hogy a vállalkozó a kiviteli szerződésben szabályozott kötelezettségeit felróható módon elmulasztotta akkor, amikor levonult? Vagy talán ebben is másutt van az igazság? A per végén ez is kiderül. További kérdés:
Mi a következménye a szerződés azonnali felmondásának? Mennyibe kerülhet az is, amit a esetleg a vállalkozó részére kell fizetni? Hogyan érinti az elnyert, részben igénybe vett támogatást? Ezekre a kérdésekről, következményekről nem szól az előterjesztés.
Egyébként arra is kiváncsian várnám a választ, hogy hogy áll a Bárdos projekt kötbérügye? Ha valaki tudja a választ, írja meg!

Más aktuális téma az SZMSZ.

Ugyancsak a szeptemberi ülésen tárgyalja a testület a Szervezeti és Működési Szabályzatát.

Felhívnám a döntéshozók, különösen a leendő SZMSZ szerint alakítandó FIDESZ frakció figyelmét, hogy szíveskedjenek belefoglalni az Önkormányzat Alkotmányába, hogy senkinek sem szabad hazudni, a másikat kioktatni, személyeskedni, a döntéshozóktól a szót megvonni, az előterjesztés összefoglalásakor a ülésvezetés jogával visszaélni! Köteles a hivatal, a polgármester a képviselőket, a közvéleményt teljes körűen és naprakészen, valósághűen tájékoztatni, az önkormányzat valamennyi aláírt szerződését, azok módosításaival, a teljesítési igazolásokat, a napi számlaforgalmat - a személyiségi jogos pénzforgalom kivételével - a honlapon elérhetővé tenni. Legyen teljesen átlátható az önkormányzat gazdálkodása!

Ha ezt megteszik, a nagyatádiak által befizetett adóknak, a koncessziós díjban megfizetett extra működési költségnek a város pazarló működésére, a hitelekre történő elköltése nem fog a jövőben ellenőrizetlenül megtörténni!

Ha nem teszik meg, a bizalom a mostani testületnek most jár le.

civil48 2011.08.31. 15:46:17

@S.O.S: -nek szeretettel:
Először a Dubai projektről: Végtelenül szomorú történés,hogy 11 ember közül egynek sem jut eszébe leinteni az önkontrollját vesztett polgármestert, hogy te Pista, ez úgy baromság, ahogy mondod. Ezt a vicclapba illő eseménysort (mellesleg Kiskunhalason hahotázott rajta a képviselő testület, - mivel hogy már ott is járt ez az "ötlet") elmeséltem egy nagyatádi vállalkozónak, azzal hogy nem akarna-é részt vállalni a projekt finanszirozásában,- rögtön vette a lapot és azt mondta rá, hogy van egymilliárdja,Ő beszáll. De csak akkor, ha a legmélyebb helyen lévő akváriumablakos szobát a polgármester lakja, ahova időnként az sózott édesvízben nevelt cápát beengedheti.Ebben maradtunk, és sajnos arról nem esett szó, hogy mi lesz akkor a mi aranyos képviselőinkkel. Ki fogja megmondani nekik, hogy mit kell megszavazniok?

Az abbahagyott beruházásoknál nagyon szemléletesen írtad le a polgármeseteretek és az Ő hűséges fegyverhordozója testületet beetető mindig aktuális (az Ő érdeke szerinti aktuális) magyarázatát. A változás (mármint, hogy elébb stagnálás van,kisebb csapatokkal folyik a munka, majd az augusztusi teljes erőbedobással folyó munka igérete, /a nem fizetés miatt elhallgatott kivitelezői levonulást közlő levél birtokában/ majd szeptemberben Ő kezdeményezi a szerződés felmondását) információm szerint azért állt be, mivel a fővállalkozó csődöt jelentett! Így aztán néhány m3 víznek le kell folynia a Rinyán, hogy a cápák is kapjanak belőle, akarom mondani, amig a Művelődési házból Művészetek Palotája lesz.
A tetőszigetelés pedig akkora nagy munka egy többszáz-milliós projektnél, ami mindenképpen indokolja a szerződésmódosítást? Ugyan. Különösen akkor, mint ahogy írod is:egy beruházónak illene tudnia, hogy mit akar "beruházni" és mit engedélyez. Egy tervezőnek illenék állapotfelmérést végeznie, függetelenül a munka volumenétől. Arról már nem is beszélnék, hogy a befejezési határidő előtt egy héttel jut eszünkbe, hogy nem tartható a határidő és próbálunk etető magyarázgatásokat találni rá érdekünk szerint! Valahol illenék mint a hazudozgatásoknak, mint az "etetésnek" gátat szabni, és arról meg igen is beszélve, hogy ezek a nem kevés közpénzekbe kerülő "játszadozások"-at valakiknek meg kellene fizetniök! Nem gondolják kedves nagyatádi, vagyon-visszaszerzésre, polgárokat megvédő, nagyatád jövőjét szem előtt tartó, - arra felesküdő képviselő(?) Urak? Ja,- hogy nem gondoltuk komolyan! Most már mindegyikőnk és családtagjaink is városi állást kapott, - hagyjuk a polgármestert, hadd etesse a falu népét.

Kedves S.O:S.! A szerződés felmondásából következő pénzügyi károkat is majd csak valahogy elsummantsuk, beetetjük, megmagyarázzuk. Véletelenül sem keressük meg a felelőtlenül ellátott(el nem látott!) munka károkozóját, hiszen ki látott már olyat, hogy egy bizottsággal megszavaztatott kárnak felelőse lenne! Azokat nem mérjük. Inkább kiküldjük a 27.-F-os adóhátralékról szóló felszólító levelet 110.-Ft-ba kerülő sárga csekkel, levéllel, gépelve, postázva, könyvelve, - mert a büdös állampolgára csak ne tartozgasson nekünk, fizesse csak be, majd mi elköltjük!

A Szervezeti és Működési Szabályzat- javaslataidat támogatom, csak az a gond, hogy a testületi tagok nem igénylik, megszokták már, az újak is, hogy kiskorúak. Ez egy jó, langyos állapot, akkor meg mit törjék magukat. Hát, ha még tudnák is némely esetben hogy miben törjék magukat! Elképzelhető (tisztesség esetén) hogy megállítanák ezt a nekünk semmi sem drága ámokfutást( koncessiós díjak, hitelek, beruházások kezelése,stb.

Túlzó módon toleráns vagy S.O.S.! (Nemhiába a nick-neved: Segitsük Ormai Stefánt)
Nekem már régóta nincs bizalmam bennük.
süti beállítások módosítása