HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Internetes szörfözéseim során általam ismeretlen „szakálas” hírbe botlottam, miszerint Tiborcz István földműves anyja 2022-ben 60 millióért vásárolt földet (21,5 hektárt) Fejér megyében. Na, bumm és akkor mi van, gondoltam, miközben tovább olvasva szembesültem egy még korábbi hírrel, mely szerint a Tiborcz családhoz már korábban is jelentős földterület tartozott. A kapcsolatos jelentések szerint több mint 490 hektárnyi föld került (potom 569 millióért) a Tiborcz famíliához. Mind ez nem keltené fel az ember figyelmét ha Tiborcz István történetesen nem szeretett miniszterelnökünk családjának oszlopos tagja lenne. De mivel Ő az (LÖLŐ II.), aki kisgömböc módjára kebelezi be apósa segedelmével az ország másik felét. Falánksága nem ismer határokat, s a bekebelezett (privatizált) ingatlanvagyon nagy része már közismert a szorgos tájékozódok elött..

  • Ime egy rövid leltár:
  • A budai Hotel Gellért épülete. A felújítandó szálloda majdani üzemeltetéséről Tiborcz István nemrég a nemzetközi hírű Mandarin Oriental Grouppal állapodott meg
  • Sofitel szálló és a vele összeépült Malév-székház a Lánchídnál. A felújítás alatt álló komplexum üzemeltetője a francia Accor-csoport marad (e cég egyik luxusmárkája a Sofitel). A volt Malév-székházat Jellinek 2021-ben vette meg az államtól. 
  • Az egykori Magyar Királyi Államvasutak igazgatóságának épületegyüttese. Az Andrássy út 73-75. alatti palotát Jellinek szintén 2021-ben vásárolta az államtól. 
  • A svábhegyi gyermekkórház Mártonhegyi úti ingatlana. A dunai panorámás, 2,58 hektáros telket (Budapest XII., Mártonhegyi út 6/A., Költő u. 27.) Jellinek 2019-ben privatizálta.
  • A volt Svábhegyi Nagyszálló épülete. Az egykor szintén a gyermekklinikához sorolt ingatlant (Budapest XII., Eötvös út 2.) Jellinek ugyancsak öt éve vette meg.
  • A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal egykori vári székháza. A magyar műemlékvédelem nagy korszakának jelképeként is ismert várbéli épületet (Budapest I., Táncsics Mihály utca 1.) Jellinek 2021-ben szerezte meg az államtól.
  • Óbuda Gate irodaház. Ez a budai oldal egyik legjobb fekvésű, Duna-közeli irodaépülete (Budapest II., Árpád fejedelem útja 26-28.).
  • IBS Office Center. Az ingatlan jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kollégiumaként funkcionál (Budapest II., Budenz út 1.).
  • 7 korábbi Diófa-érdekeltség. A jelenleg már Gránit Alapkezelő Zrt.-ként jegyzett Diófa Alapkezelőt anno Mészáros Lőrinc közeléből vásárolta meg Jellinek Indotek-csoportja, majd később a kormányfő veje. A Gránit nemcsak Tiborcz-befolyású, hanem régebbi, sok „kisember” által tulajdonolt ingatlanalapokat is kezel; ezek birtokában van egyebek mellett a MOM Parkkal szemközti Alkotás Point, a budai Duna-part Infoparkjának három épülete, a Váci úti irodafolyosó két egysége (Green House, V17) és a Shopmark (korábban Europark) bevásárlóközpont az Üllői úton. 

Országunk zseniális gázszerelőjével karöltve néhány kastélyt és már-már a fél Balatont is magukévá tették, de mint minden, ez is törvényesen, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történt. Határainkon túl is vásárolnak nyakra-főre, és a Jóisten a megmondhatója, mi minden van már a birtokukban.

A fentiek mind-mind olyan távolínak tűnnek, de nem kell szomorkodnunk, mert „elhanyagolt” Dél-Somogyunk is felkerült az étlapra, és választókörzetünk is hamarosan részesülhet a Tiborcz család értékteremtő tevékenységének hozadékából.

Amint azt már választókörzetünk jobbikos parlamenti képviselője is jelezte, a korábban többször kritizált idegen és rossz oligarcha (Benetton) átadta birtoka egy részét a hazai  jó oligarchának, az-az a Tiborcz családnak.

Az 5200 hektáros birtokkal átvette az egykori Széchenyi-vadászkastélyt is, s ez által Losonczi Pál nyomdokába léphet. Anno az átkosban a somogyi Bolhó szülötte (az Elnöki Tanács Elnöke) szívesen pihent meg sleppjével az elvtársi vadászatok során a cuki kulipintyóban.

„A kapcsolatos közlemény tanúsága szerint a megvásárolt cég kapcsán a felek célja a meglévő munkahelyek megőrzése mellett új munkahelyek teremtése, kiemelten a helyi közösségek számára. További cél a helyi gazdákkal és gazdaságokkal való együttműködés erősítése, valamint egy hosszú távon is fenntartható és értékteremtő üzleti modell kiépítése.”

 

Hú de szépen hangzik Ilyent anno a Benetton nem ígért, pedig neki is elhittük volna.

„A Főnix Magántőkealap a tranzakcióval egy hosszú távú célt tűzött zászlajára, amelynek fontos eleme a példamutató gazdálkodás kialakítása, a környezet és a természeti kincsek megóvása és a felelős gazdálkodás megvalósítása, valamint a térség gazdaságának fellendítése.

 

A Gránit Alapkezelő és a BDPST Agráripari Holding Zrt. szakmai partnersége a cégcsoport által a jövőben tervezett mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetések vonatkozásában további szinergiákat nyit.”

Mit lehet erre mondani? Ámen, úgy legyen!

Szeretnénk hinni, hogy mind ez a körzet lakóinak érdekében történik, s az újsütetű Csák Máték nem Patkó Bandi, Sobri Jóska és a többi somogyi betyár „újkori” utódjaként kívánják öregbíteni vármegyénk hírnevét.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr4318325433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása