HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Figyelemre méltó testületi ülés szemtanúi lehettünk a hónap utolsó napján. A slamasztikában lévő idei költségvetés felett képletes konziliumot tartó testület, a minden áron való megtakarítást eredményező gondolkodást helyezte a középpontba.

Éppen ezért volt meglepő, hogy a múlt évi mérleg értékelésére csupán egyetlen percet (a bizottsági üléseken sem többet) szántak, s a többször is tiszteletét tevő könyvvizsgáló megszólítását sem tartották szükségesnek. Persze lehet, hogy minden tiszta és világos volt a múlt évi gazdálkodást illetően, de akkor a "Társalgóban" miért említett cca. 600 millióval kevesebb "adósságot" a bemutatott új képviselő?

Miért ment át egy perc alatt a számlavezető váltásról szóló előterjesztés? Elhiszik a képviselők, hogy a megnövekedett banki költség a bankváltás oka?

Bezzeg a kaszálandó terület, valamint a gyakoriság csökkentéséből elérhető megtakarításról, egy órás akadémiai vitát folytattak elárulva, hogy nem sok ismerettel rendelkeznek a gondnokság ezen szakfeladatáról. Mivel most volt a választás, érthetetlen ez a választók kegyeit kereső buzgalom. A fakivágásokat, szemétszállítást, és ároktisztításokat is ide sorolhatjuk. Mindennek "technológiája", és ami lényeges, költségvonzata van. A gondnokság, és a városháza műszaki irodája készséggel ad felvilágosítást a naiv kérdések és csacska ötletek előtt, csak meg kell látogatni az érintetteket. Nem szégyen kérdezni, de bűn eleve rossz javaslatokat kezdeményezni, és esetleg "erőből" megszavaztatni. Sajnos tényleg többször olyan mezsgyére tévedt néhány képviselő, ami nem tartozik kompetenciájába, de ez így ciklus elején némi jelzéssel egybekötve még tolerálható, és a város sem ettől lesz működésképtelen

Kifelé megyünk a válságból, mondja az új, hiába teszünk bármit ha a kormány nem segít, mondja a régi alpolgármester, s szintén a kormányra számít a VGF. bizottság elnöke.

Nos ami a kifelé menetet illeti lehet, hogy a világ valóban lát egy kis világosságot az alagút végén, de a nagyatádi mozdony előtt amely még az alagút feléhez sem ért, csak egy szentjános bogár fénye tündököl. Ami pedig a kormányzati segítség reményét illeti, arra emlékeztetőül ott a megyei kormánymegbízott március 12-én kelt, helyi képviselőknek küldött levelének utolsó szava: KITARTÁS!   

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr262789958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goldstar 2011.04.01. 11:21:23

T. Bakos Úr!

Írásából az következik, hogy az alagút középtáján van a vonat, és már látható a szentjánosbogár, maga a fény.

A többi, a mozdony sebességétől függ, és két FIDESZ-es alpolgármester bizonyára fel is tudja fűteni a gőzkabint, ami által beindul, sőt teljes gőzerővel menni fog a szekér.

Ez nem rossz előjel.

Egyébként Szálasi is azt mondta: KITARTÁS!

Goldstar 2011.04.01. 11:45:54

Tisztelt Olvasók!

Amivel NEM tud számolni az apparátus, ezáltal nem tudja elfogadni a képviselő testület!

Nem kis pénzről van szó!

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Polgártársaim!

Végig figyelve az elmúlt 4 ciklusban történteket a városban, az alábbi kép rajzolódhat ki a lakosság körében, illetve a még itt élőkben.

Többször elhangzik a szó, vállalkozói és városgazdálkodási versenyképesség, stratégia megalkotása. Ezeket a kifejezéseket lépten-nyomon használjuk, de valójában nem tudjuk megítélni milyen is a városban uralkodó versenyképesség?

A kérdéskört, a fogalmak tisztázatlansága, az alapkérdések megválaszolásának elmulasztása, a rendszerelméletű problémakezelés hiánya jellemzi.

A sokszor ígért átalakítás során elmaradt többek között a város pozíciójának elemzése, az elérendő, mérhető célok világos megfogalmazása, a követendő stratégiák kidolgozása, az alrendszerek összehangolása.

Ezen hiányosságok miatt a dokumentumokban csak különféle akciók ötletszerű (lobbik által vezérelt) felsorolása jelenik meg.
Az érzékelhető, nem mondjuk meg mit értünk versenyképességen, a versenyképességet milyen tényezők befolyásolják, honnan indulunk, és mit akarunk elérni, nincs számon kérhető cél és program, nincs megvalósítást vezérlő stratégia, így az akciótól maguktól sokat nem várhatunk.

A város versenyképesség fogalomköre ezért is tisztázandó.

A városok fejlődését támogató különböző fejlesztési programok újabban nagy teret szentelnek a versenyképesség javításának.
Ugyan akkor olyan alapvető kérdésekre hiányzik a világos válasz, mint pl.:

• mit is jelent a versenyképesség a város fejlődésében,
• kivel is versenyzünk,
• milyen gazdasági szegmensben szeretnénk sikeresek lenni,
• milyen képességek szükségeltetnek a sikerhez,
• hogyan lehet ezeket kifejleszteni, megszerezni?

Ha a város versenyképességének fogalmát nem definiáljuk, nem vázoljuk fel a célt, nem tárjuk fel a versenyképességet meghatározó tényezőket, akkor a versenyképesség emlegetése csak üres jelszó marad, további leépülés várható a még fenn maradt termék előállító ipari, kereskedelmi és egyéb gazdasági társaságoknál.

Ha nem tudatos a versenyképesség kérdésének kezelése, akkor annak romlása is könnyen bekövetkezhet.
A versenyképesség romlása pedig olyan hatású, mint amikor a szervezetbe méreg kerül: hatása nem érzékelhető azonnal, ám amikor a romlás ténye napvilágra kerül, akkor már nagyon nehéz beavatkozni, és a folyamatot visszafordítani.

E rövid, nem pusztán filozofikus felvetésre a válasz csak is megalapozott, körültekintő, nem párt hovatartozás alapján, a problémaköröket tudományos alapokra helyezve, ilyen ismeretek birtokában, a polgáraink hosszú távú prosperálását figyelembe véve adható meg.

Nem kerülhetjük meg az oktatás terén tapasztalt lemaradást, ami nem pótolható intézmény felújítással. El kell gondolkodni azon, hogy a nemrégiben átadott közintézményekben ki fog tanulni, illetve annak költségei milyen arányban állnak a beruházási elképzeléssel? A fenntartási költségek milyen bevételekre épülnek, amikor már most a szülök produkálják azon materiális javak előteremtését, ami fenntartói kötelezettség, mint egy békekölcsön formájába! Cserébe sajátos házi törvények lépnek életbe, ami a jövőre nézve kétségeket ébreszt, jogvitákra ad alkalmat.

Alapos, pontos, hiteles választ nem kaphatunk, ezzel tisztába van a lakosság, de a változás elkerülhetetlen!

S.O.S 2011.04.01. 12:55:41

„Kifelé megyünk a válságból, mondja az új, hiába teszünk bármit, ha a kormány nem segít, mondja a régi alpolgármester, s szintén a kormányra számít a VGF. bizottság elnöke.”
Ez most április 1-i vicc??? Nem tudják a tisztelt kormánypártot képviselők, hogy dehogyis nem segít a Kormány. Mi az, hogy!!!
Eddig abban a balga álomvilágban leledztem, hogy egy Nemzeti Kormánynak fontos a nemzeti hagyomány, a szimbólumok, a keresztyén értékrend. Rémálmomban sem gondoltam volna, hogy egy hivatásos agyament proletár @-át úgy benyelje, mint egy vörösszárnyú keszeg. A város (születés)napja április 25, ami idén egybeesik Krisztus Urunk föltámadásának ünnepével. Micsoda örömünnep lehetne! Több mint hatvan év után ismét jobboldali, (nemzeti érzelmű, értékrendű?!) többség irányíthatná városunkat. Mit tesz ilyenkor egy megveszekedett Saulus, akinek a vörös képe megvilágosulván éltető napként narancssárgán ragyog? Nehogy már munkaszüneti napon a bűneinktől történt megváltás és megtisztulás napján ünnepeljünk, hanem Jézus Krisztus keresztre feszítésének napján! Ragyogó képességű bölcs vezérünk NÉGY NAPPAL előbbre hozatta a város ünnepét a húsvéti bárányaink boldog bégetése mellett, így lesz, nagy iszom-eszem, dáridó a régi jó szokások szerint a „kiválasztott népnek”. Torkos csütörtök után még torkosabb nagypéntek, mit számít ilyenkor , hogy elképesztő hiány van. Az ünnepléshez természetes kell egy a Kormány által küldött jó Kövér ajándék is. Hát itt lesz a Parlament ajándéka, mert amit a Kormány ígér, azt meg is tartja! Nem úgy, mint Tündérországban, testvérvárosunkban. Oda is küldött Kormányunk szintén Kövér ajándékot, de nem volt, aki azt átvegye, mivel a korrupció-ellenes ügyészség júdáspénz átvételén tetten érve vitette el a Kézdivásárhely polgármesterét. Micsoda fatális egybeesés! A Magyarság Nemzeti Ünnepe előtt pontosan NÉGY NAPPAL. Vajon ez Nagyatádon is előfordulhat??? A válaszra fény derül, addig ne menjenek el, KITARTÁS! Ahogy mondotta volt az új húsvéti bárányokat terelgető Juhászunk a Nemzeti Ünnepünk alkalmával képviselőknek írt levelének befejezéseképpen. Éljen a Kormányhivatal vezető, alias, főispán úr!
A Kárpátok Géniusza, a Nagy Másodkormányos szeme előtt már ott lebeg a Nagy Magyar Délibáb, s utat mutat. Kifelé megyünk a válságból! Nem kell aggályoskodni, nemrég vetettük bele magunkat, s egy kicsit még az elején vagyunk, de a S.O.S leadva, vették az adást. A Nagy Túlélő Harmadkormányos ludaskodik egy kicsit, ha nem érkezik időben segítség a mostani túlélésének annyi. A Nagy Magyar Kormány(os), vette a vészjeleket, nem tétlenkedik, Nagypéntekre megérkezik Kövér ajándékkal, s lesz újjászületés, Halleluja.

Goldstar 2011.04.01. 12:58:46

@Racionál:
Előző hozzá szólásom némi nyelvtani javításra szorul, ezért elnézést kérek.
(A T. Blog tulajdonos lehető tehetné az utólagos korrekciót!)

Az első mondat helyesen így hangzik.

Amely bevétellel NEM tud számolni az apparátus, azt nem tudja elfogadni a képviselő-testület!

Goldstar 2011.04.01. 13:05:41

@S.O.S: Ezt komolyan vehetjük????

Bizonyára nagy örömet szerezne a korrupció ellenes testület a város lakosságának.

Hatalmas kő hullana le vállunkról.....
Addig minden képen KITARTOK!

S.O.S 2011.04.01. 14:59:54

@Goldstar:
Valóban igazi megváltás lenne.
süti beállítások módosítása