HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

„Véget ért a móka mára, /zárul Jóska mókatára”!

Spiritiszta szeánszunk záró akkordjaként a halott közmeghallgatást követően idézzük meg a 2010-ben „halvaszületett” NAGYATÁDI KORSZAKVÁLTÁST is. Ezzel egyelőre lezárul a múltidéző „asztaltáncoltatás”, s türelmesen várjuk, hogy megszólaljanak a megidézett szellemek.

Nos, akkor nézzük, hogy és mint is volt az az elhíresült paktum!

 

Rinyamenti (Gesztenyés-Narancsos) paktum?

Mára már bizonyára minden postaládában landolt egy-egy szórólap a várost vezető csapatok, illetve képviselőik régi-új jelmondatával. Az esetlegesen lemaradtaknak idézem;

„EGYÜTT TOVÁBB NAGYATÁDÉRT”,                     illetve                 BÍZZON A FIDESZBEN, CSAK A FIDESZ"

                                                                                                                       

Az éltesebb választópolgárok mellett az ifjabb szavazópolgárok közül is hallhattak már néhányan az elhíresült Rózsadombi paktumról, a magyarországi rendszerváltás elsikkasztásának egyik meghatározó tényezőjéről.

Az 1989 márciusában, titokban megkötött megállapodásról a kilencvenes évek elején már lehetett hallani, s többek között Lakatos Pál újságíró (a rádiós Vasárnapi Újság felelős szerkesztője) írásában is közreadta a 20 pontos megállapodást, melynek értelmében a szocialista elit átmenthette pozícióit az új rendszerbe.

Az átalakulásnak titulált korrupt világról, a nemzeti vagyon ”lenyúlásáról” rántotta le a leplet a paktum nyilvánosságra hozása, s bár máig tagadják létezését, ill. valódiságát, az elmúlt negyedszázad történései alapján ki-ki eldöntheti magában, mi lehet az igazság.

A kétoldalú „szerződés” dokumentumának aláírói listája is figyelemre méltó, ezért aki számára ismeretlen a történet, s felkeltettem kíváncsiságát, az interneten a címszó alatt bőséges irodalomból tájékozódhat.

Bevezetőnek ennyi talán elég is, hisz mind a Rózsadomb, mind Lakatos Pál messze van Nagyatádtól, s 1989 is távol van a 2010-ben megesett helyi történetünktől, amit készséggel osztok meg, a választás előtt tájékozódni szándékozó polgártársaimmal.

Bár maholnap ismét a szavazóurnákhoz járulunk tekintettel, hogy lejár a „rendszerváltás” utáni hatodik kormányzati ciklus is, melynek kezdete azért nem olyan rég volt, hogy ne emlékezhetnénk rá.

Négy évvel ezelőtt a zászló, mint mindenütt az országban, Nagyatádon is a FIDESZ-nek állt. Azt nem tudni, hogy a semmiből előbukkant „új” demokraták hol voltak korábban, amikor az ég zengett, s nem volt népszerű narancsosnak lenni, de a lényeg, hogy a KDNP-s párttagok civil bagázsból verbuvált katonákkal sec perc alatt aljas módon (hamis állításokkal) megfúrták a korábbi FIDESZ zongoracipelő csapatát, s törvénytelen módon átvették a győzelem diadalkapujában álló szervezetet. Fittyet hánytak a Fővárosi Bíróság és az Ítélőtábla által hozott, a törvénytelen FIDESZ alapszervezeti feloszlatást kimondó ítéletekre, s mint, aki jól végezte dolgát, illegitim módon beültek a képviselő-testületbe.

A kampány során a szavazókat félrevezetve hangzatos szórólapokon felszólították a regnáló polgármestert; „azonnal állítsa le a nagyatádi polgárok vagyonának elkótyavetyélését! Megbízatása közeli lejártáig ne okozzon több kárt a nagyatádiaknak! Mi megvédjük Nagyatádot! Választások után azonnal hozzálátunk a nagyatádiak vagyonának visszaszerzéséhez. Ki fogjuk vizsgálni az eladásokat, és amennyiben törvénytelenséget tapasztalunk, úgy azonnal megtesszük a szükséges jogi lépéseket a felelősség felderítése érdekében. Védjük meg magunkat és október 3-án zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai korszakot.”

Az ismételten rajtvonalra álló polgármester jelölt (alpolgármester) anno 2010-ben meghirdetett programja így szólt, hogy; „be kell indítani a város gazdaságát, célom a helyi adók felülvizsgálata, a munkahely teremtő vállalkozásoknak pedig adócsökkentés biztosítása. A kórház a nagyatádiaké, és az ő egészségük a legfontosabb. Mindent el fogok követni, hogy még gondolatban se merülhessen fel a város polgárainak hátrányt okozó átalakítás. Pazarlás, a közös vagyon felélése folyt, s néhányan ugyan jól jártak, de a többségnek még a véleményére sem volt kíváncsi senki. Teljes változásra van szükség. Határozott szándékom, hogy – kaposvári példára ingyenessé tegyem a városon belüli közlekedést a kismamák számára, a gyermek megszületésekor minden család kapjon tízezer forint egyszeri támogatást, de ki szeretném szélesíteni az elsősök tankönyvtámogatását is. Tervezem a Nagyatád Kártya bevezetését. Én ugyanis arra vállalkoztam, hogy véghezviszem, amit a nagyatádiak akarnak. Őket képviselem”.

A körülmények kellő ismeretében megfogalmazott szép tervekről, nemes gondolatokról a meghirdetőik is tudták, hogy, annyit érnek, amennyi megvalósul belőlük. Ennek ellenére a tényleges változtatások helyett fennen hirdették; „Új szelek fújnak a testület háza táján, mert az eddigi gyakorlattól eltérően nincs helye a személyeskedésig fajuló vitáknak, az öt-tízórás üléseknek. A jövőben a konstruktív együttműködésre törekedve jobbító szándékkal igyekszünk munkánkat végezni” (Dr. Orbán Csaba FIDESZ elnök).

Mit tesz Isten, ezen utóbbi ugyan csak nemes cél érdekében a „polgári frakció” sebtében asztalhoz invitálta a korábban leváltani szándékolt polgármestert és csapatát (Nagyatádért Egyesület), hogy rózsadombi mintára megalkossa a békés átmenetre szolgáló (gesztenyés-narancsos?) „RINYAMENTI PAKTUMOT”.

Bármilyen hihetetlenül hangzik, a kissé megkésett hír a postaládámban landolt (hitelesnek tűnő) dokumentum, a 2010. október 14-i és 27-i képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvében foglaltak, valamint az elmúlt négy esztendő történései szerint is úgy néz ki mindez igaz lehet.

Aki figyelemmel kísérte az ötödik kormányzati ciklust, az emlékezhet mi mindenért emelt szót a polgári oldalt alkotó egykori „három testőr”. A kórház privatizációtól az előnytelen hulladékszállítási szerződésig, a vízi közmű koncessziós díj felélésétől a polgármester indokolatlan szabadságmegváltásáig, a mértéktelen hitelfelvételtől a szabálytalan rekonstrukciókig, mind hiába, mivel a MI PISTÁNK többségben volt szervilis holdudvara, minden esetben biztosította szavazatával a városvezető akaratának érvényesülését.

A hatodik ciklusban (2010-ben) végre többségbe került polgári oldal a helyzeti előnyének kihasználása helyett, hozzálátott a közös „pecsenyesütéshez”, és KGST módon (kölcsönös előnyök elve alapján) nem firtatták egymás „zsákmányszerzési” törekvéseit.

Ehhez szolgálhatott alapul a szűk körben, zárt ajtók mögött titokban megköthetett „Ormai-Dr. Orbán Cs.” paktum, amihez a „csapattagok” mellett hallgatólag az országgyűlési képviselők (KDNP) is asszisztálhattak. Minden esetre az elmúlt ciklus eseményei és történései ennek valószínűségét nagyban igazolták.

Ahogy az ATV és a Hír TV sem propagálta a Rózsadombi paktumot, úgy sem a helyi OTV. sem a Somogy TV. nem adhatta közre, miben állapodott meg testületileg a kulisszák mögött a „korszakváltást” hirdető helyi FIDESZ.

Hiánypótlásként ezért nézzük (a teljesség igénye nélkül!) miben is egyezhetett meg 2010-2014 közötti időszakra a háttérben, a konstruktív együttműködésre törekvő, Ormai korszakot lezáró új, de az alapszervezeti feloszlatásban leszerepelt illegitim polgári frakció.

Megállapodás

Amely létrejött a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselői és Ormai István polgármester, valamint a Nagyatádért Egyesület önkormányzati képviselői között.

A felek kölcsönösen kinyilvánítják azon szándékukat, hogy céljuk a konstruktív, eredményes önkormányzati, képviselő-testületi munka.

Alapvető céljuknak tekintik Nagyatád gazdasági, társadalmi helyzetének javítását, az önkormányzat pozícióinak erősítését, a közösen kitűzött feladatok megvalósítását.

A célok megvalósításának érdekében

Nagyatád Város Önkormányzati képviselő-testülete megalakulásakor:

Az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatára olyan javaslatot tesz Ormai István polgármester, hogy biztosítsa:

- két alpolgármester választásának lehetőségét oly módon, hogy az egyik a testület tagjaiból, a másik nem testületi tagként megválasztásra kerülhessen.

- a bizottságok száma és elnevezése ne változzon.

Az alpolgármesterek jelölésére Ormai István polgármester megteszi a személyre szóló javaslatát és

- a képviselő-testület tagjai közül Kárpáti Lászlót jelöli alpolgármesternek,

- nem testületi tagként Dr. Ludas Lászlót jelöli alpolgármesternek.

A képviselő-testület FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselői, és a Nagyatádért Egyesület önkormányzati képviselői a titkos szavazás során a két jelöltet megszavazzák.

A felek megállapodnak abban és vállalják, hogy a képviselő-testület bizottságainak tagjait és elnökeit az 1. számú melléklet szerint megválasztják, jelölésüket és megválasztásukat nyílt szavazással, szavazataikkal támogatják. Módosító javaslatot, más jelölést nem tesznek, és nem támogatnak.

Megállapodnak abban, hogy a polgármester és az alpolgármesterek juttatásait, költségtérítéseit a most érvényben lévő, képviselő-testületi határozatokban rögzített mértékben fogadják el.

Megállapodnak, hogy a polgármester számára vonatkozó szabályozás szerint az előző megbízatása lejárta alapján megjáró ki nem vett szabadsága megváltását elfogadják.

A képviselő-testület munkája során

A szerződő felek megállapodnak abban, hogy együttműködésük során:

  -kölcsönösen figyelembe veszik egymás szempontjait,

- az önkormányzat, a testület, a polgármester szempontjaiból fontos, érdemi témákról, információkról kölcsönösen tájékoztatják egymást,

A felek minden fontos, lényeges önkormányzati témában egyeztetést tartanak és kölcsönösen megállapodásra törekszenek, így különösen:

- fejlesztési célok meghatározása

- a képviselő-testület hatáskörébe tartozó személyi kérdések,

- kitüntetések, elismerések témakörben

Ormai István polgármester a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselőivel minden lényeges, érdemi testületi döntés előtt egyeztetést, megbeszélést tart, vagy képviselőikkel egyeztet.

A felek a hatékony együttműködés érdekében rendszeres egyeztetéseket tartanak, amelyeken a polgármester és a két alpolgármester, szükség szerint a FIDESZ nagyatádi elnöke és a Nagyatádért Egyesület elnöke vesznek részt.

A megállapodó felek közéleti, politikai, önkormányzati munkájukban kölcsönösen tekintettel vannak egymás szempontjaira, szándékaira.

Tartózkodnak a személyeskedő, lejárató, dehonesztáló megnyilvánulásoktól.

Mindezek vonatkoznak a nyilvánosság előtti, s a médiában – sajtóban történő megnyilatkozásaikra is.

A megállapodó felek vállalják, hogy a választási ciklus ideje alatt az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzata alpolgármesterekre, bizottsági struktúrára vonatkozó részeit csak mindkét fél egyetértése esetén módosítják (bizottságok száma, létszáma, elnevezése, tisztségviselők).

A bizottsági elnökök, tagok és külső tagok személyében az őket jelölő szervezet egyetértése nélkül nem kezdeményeznek, és nem valósítanak meg változtatást.

A polgármester tevékenységével összefüggésben a FIDESZ-KDNP képviselői, tisztségviselői:

Semmilyen módon nem korlátozzák munkáját,

  • munkavégzésének technikai, tárgyi feltételeit,
  • - időbeosztásának, munkavégzésének és távollétének általa történő ütemezését, beosztását,
  • - semmilyen módon nem korlátozzák, változtatják meg meglévő hatáskörét, kompetenciáit, döntési jogosultságait.

Személye ellen irányuló, személyeskedő, lejárató politikát nem folytatnak, ilyen megnyilvánulásokat nem tesznek sem a testületi munkában, sem a sajtóban, a nyilvánosság előtt.

Javadalmazását, juttatásait nem változtatják meg. A törvényi szabályozás változása esetén, annak lehetőségét alkalmazva a most meg lévő arányokat, összefüggéseket megtartva biztosítják mind bérét, mind pedig juttatásait.

A polgármester együttműködő partnernek tekinti az alpolgármestereket. Rendszeresen tájékoztatja őket a fontos folyamatokról, témákról.

Megbízza őket olyan feladatokkal, amelyek során az önkormányzatot képviselik.

A fentieket a megállapodó felek, a megállapodást aláírók elfogadják, s a leírtakat érvényesítik és betartják.

A megállapodásban foglaltakat bizalmasan kezelik, azokat nem hozzák nyilvánosságra.

Aláírók: Ormai István, Sasvári Tamás, Dr. Orbán Csaba, Kárpáti László, Dr. Ludas László

AKI NEM HISZI, JÁRJON UTÁNA!

Ugye a fentiek után már érthető, hogy kissebségbe került polgármesterként is miért tudta teljesen uralni a helyi politikát, s miért asszisztáltak a szerződő felek a mutyi szagú hulladékkezelési és rekonstrukciós szerződéskötésekhez, megkárosítva a költségvetést, ill. az adófizetőket. A paktum elsődleges célja nyilvánvalóan a pozíciók és a vele járó juttatások megszerzése, ill. megtartása volt. A költségtakarékosság jegyében törvényileg csökkentett testületi létszám ellenére növelték az alpolgármester, és bizottsági alelnökök számát, valamint azok juttatását.

Az ilyen”korszakváltás” táplálja az erkölcsi, politikai, pénzügyi, társadalmi züllést. Hol van az a fennen hirdetett keresztény nemzeti erkölcsi példamutatás, a közösségi érdekek képviseletére felkent képviselőkből?

Csoda e, ezek után, hogy a helyi közérdekű adatokhoz csak perek, ill. bírósági tárgyalások garmadája útján lehet hozzájutni? Elvárható e a testülettől, hogy rákérdezzen a polgármesterre; Mire fel kap több százezres „ajándék” szolgáltatást a nyertes szolgáltatótól? Miért a háza építője nyerte a művelődés házának felújítását is?

Miért nincs eredménye a Bárdos iskolai beruházás jogos kötbér és kárigényének a mai napig, s miért módosították a városlakók kárára a hulladékkezelési szerződést, .....stb.?

Mit várhatunk, mire számíthatunk a történtek után a következő ciklusban?

Előző jegyzetemben már taglaltam polgármesterünk eddigi tevékenykedésének produktumát, s a fentiekben megismerhettük kihívója valódi törekvéseit, igazi céljait, melyek köszönő viszonyban sincsenek korábbi és legújabb ígéreteivel. 

Az október 12-i rajtvonalon várhatóan lesznek más jelöltek is!

Nos, TISZTELT POLGÁRTÁRSAK, A TÖRTÉNTEK ÉRTÉKELÉSE  ALAPJÁN TESSENEK VÁLASZTANI!

 

Ui: Az egy évtizede megkötött PAKTUM óta sok-sok víz folyt le még a Rinyán is, nemhogy a Dunán, s a pillanatnyi helyzet alapján minden helyi választópolgár értékelheti az időközben szétesett „korszakváltó frakció” produkcióját. Akik keveslik az eddig megjelent múltidéző sorokat, azok, mint már jeleztem, az interneten (és a könyvtárban) kedvükre csemegézhetnek a vonatkozó dokumentumokból.

Egyelőre ennyi, s lássuk, mire mennek a megújult testület tagjai a város „ÚJ LENDÜLET”-be hozásával.

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr8315475874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stb. 2020.02.17. 20:55:22

Hülye angolok, angol hülyék! Hova mentek, hülyék?
A Gyalog galopp című filmben egy francia szidja ezzel az angolokat, majd Artúr király útját egy erdőben a Fekete lovag elállja, összecsapnak, s a király egymás után a lovag kezeit és lábait levágja, majd a Fekete lovag torzója dühödten kiabál utána, na jó, kiegyezek veled egy döntetlenben… jutott eszembe e cikk olvastán. Hogy az angolokat be lehet-e helyettesíteni az atádiakkat, a hozzászólás végére kiderül.

Minden összeesküvés elméletnek lehet valóság alapja, főként akkor, ha a bekövetkezett valóság leképezi a felvázolt jövő dokumentált képzetét. Főként igaz lehet akkor, ha az megtapasztalt tények nemcsak valószínűsítik, hanem teljes mértékben alátámasztják az elmélet részbeni, vagy teljes megvalósulását.
Jelen írás szerint a tudósító részére eljuttatott ”Megállapodás” függetlenül fikciós, vagy valóságos lététől, a ”Megállapodásban” rögzített, de a 2010-es választáson a minden elsöprő erejű kormánypárti győzelem után a - mondhatóan Nagyatádon is győztes - FIDESZ-KDNP párt tagjai olyan ultimátumot, megalázó követelményeket és döntéshozatali korlátozásokat vállaltak, illetve a döntéshozatalból való kizártságot fogadtak el, amely a választási programjukkal szöges ellentétben állt, s egyben a választási győztesek totális kapitulálását jelenti.
Az a kérdés, hogy a közzétett Ormai - FIDESZ ”Megállapodás” fikció, vagy valóságos, arra az elmúlt közel tíz év tényei egyértelmű választ adtak.
Vegyük sorra a ”Megállapodás” létrejöttének körülményeit és a bekövetkezett tényeket, valamint annak hatását.

Ormai hatalmi érdekeinek útjában állt a 2010 előtti kezdeti négyfős FIDESZ frakciónak a polgármester céljait, eszközeit és manipulációit felismerő, azt szóvá tevő, s ellene aktívan fellépő ellenzék léte és tevékenysége. De a frakcióban is volt egy ludas, aki már a pozíciók megszavazását követően átállt a hatalmat gyakorló Ormai fegyverhordozójává. A megmaradt három testőrrel Ormai nem bírt, így más utat keresve be/feláldozta mentorát azért, hogy cserébe a király feloszlassa a nagyatádi testőrségét.

Az elárult csapat mellé állt a jog, a feloszlatásukat jogerős bírósági ítélet monda ki a joggal ellentétesnek. A bíróság döntésének végrehajtását már ekkor negligálták, s a jogon kívüli újabb feloszlatással teljesült Ormai célja.

A szélnek eresztett képviselők helyett a 2010-es választáskor új, a vértjeiket harsányan, harciasan csattogtató FIDESZ sereg indult a választási csatába. A csatazaj sikerrel járt, az atádiak a korábbi győztes mellé álltak, elhitték, hogy az atádi fekete lovag legyőzhető, s le is győzetett.

A végtagjaitól megszabadított torzó által ajánlott, egyezzünk ki egy döntetlenben,mivel sem Artur, sem király a győztesek között nem volt, így létrejöhetett a paktum.

Mit adott a döntetlenért az egyébként győzelemre segített FIDESZ frakció?
A „pürrhoszi győzelem” után megkötött paktumot alapján a győztesek nyerek egy olyan alpolgármesteri tisztséget és a tisztséggel járó juttatást, amelyre egyébként nem lettek volna jogosultak. Így lehetett Dr. Ludas László alpolgármesterként Ormai közvetlen helyettese.

Mindezért cserébe vállalták, hogy a paktumban kijelölt személyeken kívül más személy ne lehessen tisztségviselő, Ormai Istvánnak jelentős összegű juttatást adnak, azaz kifizetik az elbliccelt szabadságát, Ormai Istvánt rendszeresen informálják, a képviselő testületi döntések előtt raportra mennek a polgármesterhez, ahova elvárja Fidesz elnökét is, s legfőképpen Ormai István tevékenységét semmilyen módon nem korlátozzák, róla csak ódákat zenghetnek, gazdagodását garantálják.
A fenti paktum alapján már érthetjük, hogy a választások előtt fennen hirdetett: ki fogjuk vizsgálni a törvénytelenséget, azonnal megtesszük a szükséges jogi lépéseket a felelősség felderítése érdekében, zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai korszakot..., miért fordult meg a szélirány akként, hogy „Új szelek fújnak a testület háza táján, mert az eddigi gyakorlattól eltérően nincs helye a személyeskedésig fajuló vitáknak, az öt-tízórás üléseknek. A jövőben a konstruktív együttműködésre törekedve jobbító szándékkal igyekszünk munkánkat végezni” (Dr. Orbán Csaba FIDESZ elnök).

Nos, ezek után, amikor a Nagyatádiak ismételten választani mennek, jusson eszükbe nemcsak a Brexittel kapcsolatban:

Hülye angolok, angol hülyék! Hova mentek, hülyék?

Nepcsi 2020.02.22. 14:25:18

2010-ben nagy lehetősége volt a Fidesz frakciónak, hogy véget vessen a ma már jól érzékelhetően a várost tönkretevő, elszegényítő "fekete lovag" diktatúrájának és megfordítsa a város szekerét. Hogy ki volt a "ludas"aki elsőnek elárulta frakcióját és cinkosaival tovább hagyta és hagyja élni a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai korszakot,-jól érzékeli "stb," kommentje. Nem véletlen a nagyatádi FIDESZ-KDNP 2018-as országgyűlési választási , majd 2019 évi helyhatósági választási súlyos veresége.Ezzel a hozzáállással és csapattal előre borítékolható a 2022-es választási vereség is.Kis szerencsén múlott, hogy a jelenlegi önkormányzati testületben nem kettő, hanem három fideszes ülhet. Ülnek, hallgatnak és bólogatnak. Hallgatnak a nyomasztó munkanélküliségről, az elvándorlásról, a város eladósodásáról. Szó és szemrebbenés nélkül szavazták meg az adó és egyéb önkormányzati áremeléseket, a kiméletlen leépítést a " hervasztó" 2020 évi városi költségvetést.Persze mindezeket a pártatlan Városi TV és Atádhír sem kommentálja, vagy ha foglalkozik netán vele az valószínűleg a MI PISTÁNK eligazítása szerint fog történni.

bakos.jozsef 2020.02.24. 17:29:07

@újnagyatádot:
Tisztelt Nagyatádi Anonymus (úr-úrasszony-elvtárs vagy egyéb akárki)!
Kommentjét köszönettel vettem, s bár úgy gondolja beteg vagyok, de meg kell hogy nyugtassam, semmi bajom! Soha ilyen jól nem éreztem magam a "pixisben", melyben pillanatnyilag is nyakig vagyok. Eszemben sincs a múlton keseregni, s bár hetente többször is keverem az állóvizet a különböző fürdőmedencékben, de nyugger létemre a csömörtől még messze állok. Bakancslistám igen hosszú, s elfér rajta még sok-sok "baromság" is.
Múltidézőm nem kuruc kesergő, csupán emlékeztető a "paraván" mögé bújó feledékenyeknek. Eszem ágában sincs "vergődni" s tanácsát megelőzve is élem boldogan nyugdíjas éveimet. Türelmetlenséggel nem vádolhat, hiszen évtizedes történéseket idézek, cseppet sem megkeseredve a történtektől. Amennyiben nem szégyelli inkognitója (ismeretlensége) feladását, szívesen várom egy személyes eszmecserére, mert szentül hiszem, hogy a tájékozatlanok és alul informáltak népes seregének oszlopos tagjával hozott össze jegyzetem.Tekintettel arra, hogy a humoros "baromságaim" több mint kettőezren töltötték le, különösen örömömre szolgál, hogy a kuncogással egy időben csatlakozott a csekély számú "bátor" kommentezőkhöz.
Az "újnagyatádot"-al egyetértve türelmesen és kíváncsian várom megvalósulását!
Üdvözlettel és köszönettel
Bakos József

újnagyatádot 2020.02.26. 18:02:32

Tisztelt Bakos József!

Köszönöm, hogy válaszolt, de az már kicsit mélyen érintett, hogy letörölte a kommentemet, amit írtam magának.

Szomorú, hogy önnek ennyit ér a demokrácia és a szólásszabadság! Nem azért írtam le önnel kapcsolatban a véleményemet, hogy megsértsem a tisztelt személyét, hanem azért, hogy szembesítsem Bakos urat azzal, hogy amit itt, a Nagyatádi Egyenes Beszéd blogban művel, az korántsem korrekt. Most is úgy gondolom, hogy a publikált cikkek tartalmának a nagy része süket duma. Ön képviselő volt, méghozzá listáról bejutott, közel állt még réges-régen Ormai úrhoz is, de hát változtak az idők, most meg már harcol ellene. Uram, nekem sem szimpatikus az, hogy Ormai a polgármester, de higgye el, csodás dolog, hogy ön bukta a mandátumát, sőt, az is szép, hogy Sasvári is kiesett a pixisből, Novák úr pedig elvonulhatott végre valahára nyugdíjba! Viszont az meg elég sajnálatos, hogy a henészi körzet képviselője a Fidesz egyik alakja lett... Önsorsrontóak a henészi állampolgárok, ez a cseverből-vederbe esett. Tudom, szép idők voltak, amikor ön képviselő volt, Bakos uram, de azóta már sok-sok víz lefolyt a Dunán, meg ugye a Rinyán is. Hiába töltötték le több mint kettőezren a cikkét, nem ért el vele semmit, mert nem hiteles az ön itteni munkássága. Szép estét kívánok, és szép nyugdíjas éveket!

Nepcsi 2020.02.26. 20:15:47

@újnagyatádot: Én szerényebben és meggondoltabban fogalmaznék Kedves "üjnagyatád " Úr! A "süket duma"meg "nem ér el vele semmit" kifejezés nem érv és nem is cáfolat! Talán le kellene szállni a magas lóról.Ha igazán szívén viseli a város sorsát,- és nem csak karrierjét akarja építgetni,- névvel, vagy névtelenül is számos lehetősége van tényekkel, észérvekkel kommentálni, konkrét jó cselekedetekkel, tisztelettel és alázattal szolgálni a város közösségét akár nyugdíjas koráig és azon túl is.További minden jót Önnek!

bakos.jozsef 2020.02.26. 22:26:13

@újnagyatádot:
Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr!
Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fejtse ki véleményét és adja közre mondandóját, de ha nincs hozzá bátorsága, én nem csinálok "SZOBROT" önből.
Kezdeném azzal, hogy nincs mit megköszönnie, mert szívesen válaszolok minden megszólításra (még a modortalanra is), mivel a blog célja a társadalmi párbeszéd generálása, s a közéletben nincs helye a "sértődésnek".
A kommentjét nem töröltem le (nem is tudom), s miért is tenném mivel a válaszom értelmetlenné válna.
Ami mostani hablatyolását illeti, nem tudom értelmezni sem a mandátumom elvesztését, sem az Ormai úrhoz való közelállásomat. Egy évtizede nem indultam választáson, s soha nem voltam egyik Ormai csapat tagja sem. Igaz, hogy 20 éve egyszer együtt úsztuk át a Balatont, de sok ezer ember kíséretével. A "publikált cikkek" (?) tartalmát (a süket dumát) egyetlen sorral sem cáfolta. Ez érthető, hiszen a "szép időkben" kisiskolásként nem olvasott egyet len jegyzetemet sem. A blogom hozadékának elbírálását bízza az olvasókra, akik értik, és tudják is miért olvassák. Előző kommentjét rakja fel ismételten, hogy aki nem olvashatta, az megértse a válaszomat. A nyugdíjas éveim szépségéért ne aggódjon, arról magam gondoskodom.
Törekedjen az "önsorsrontó" Henészi választók meggyőzésére, hogy legközelebb "JOBB..." képviselőt válasszanak a körzetüknek.
Üdvözlettel: Bakos József "ex elvtárs"
süti beállítások módosítása