HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Némileg fals kósza hírként hallottam, de pontosítás után megerősítve, s a médiákat megelőzve adhatom közre, ill. oszthatom meg olvasóimmal a hírt, miszerint városunk szülötte és polgártársunk Hoffmanné dr. Németh Ildikó lesz január 20-tól Budapest harmadik legnagyobb (124 ezer fős XIV.) kerületében a Zuglói (200 fős!) Polgármesteri Hivatal Jegyzője.

Zakson („na, bumm, és akkor mi van”?) mondhatná bárki, de a bulvár hírként vagy celeb produkcióként nem szolgáló teljesítmény azért meglátásom szerint kellő figyelmet, tiszteletet és elismerést érdemel.

Zugló Polgármestere pályázati eljárás keretén belül 20 jelentkező közül döntött városunk és megyénk elismert szakembere mellett, ami azért pestiesen mondva „nem semmi”.

Településünk egykori jegyzőjének nacionáléja nem csak szakmai berkekben közismert, hiszen diplomája megszerzését (1979.) követően 24 éven át a közelünkben tevékenykedett a közigazgatás különböző területein. A rendszerváltoztatási kísérletet követően négy évig városunk jegyzőjeként vezette a hivatalt és szolgálta önkormányzatunkat.

2003-ban bár nem propagálta, de köztudottan „megelégelte” polgármesterünk nehezen tolerálható vezetői magatartását, s Nagyatád Városért kitüntetéssel a mellén békével távozva indult el a közigazgatás szakmai ranglétráján. Hosszú éveken át produkált teljesítményét több kitüntetés mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztjével is elismerték, de a 2010. évi kurzusváltás, ill. a politikai széljárás kedvezőtlenre fordulása miatt a nyolc éves vargabetű után hazatérve önkéntes parkoló pályára vonult.

Városunk, azaz. önkormányzatunk káderpolitikáját, ill. humánerőforrás gazdálkodását úgy gondolom szükségtelen ecsetelnem, hiszen közismert. Ezért aztán nem lehetett csodálkozni azon, hogy a dél-dunántúli közigazgatás egykori első számú vezetője néhány évi „feltöltődést” követően 2013 tavaszán reaktiválva önmagát nem lakóhelyén, hanem Böhönyén a település jegyzőjeként hasznosította az évtizedek során felhalmozott tudását /Hja, kérem, „senki sem (lehet) próféta a hazájában”!)

A közigazgatási berkekben vezetői teljesítménye mellett szakmai publikációi kapcsán is elismert szakemberre a Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester vezette önkormányzat is felfigyelt, s bizonyára kellően megfontolva a testületi döntést, kvalitásaihoz méltó feladattal bízta meg lakótársunkat, aki a sok-sok eltávozott fiatallal egyetemben elszármazott saját fiát (aki szintén elismert fővárosi közigazgatási szakember) követve láthat hozzá az új és igazán testhezálló, nem csekély kihívással kecsegtető feladatához.

Búcsúja városunktól ezúttal úgy néz ki, hogy végleges. Új de „átmeneti” angyalföldi otthonából a hivatali lantot véglegesen letéve Somogyba visszatérve, de már a Balaton partján létesített új otthonába tér pihenésre, hogy unokáinak szentelje a békésebbnek ígérkező, de nagymamaként nyugodalmasnak nem minősíthető éveket.

Gratulálok, s a magam nevében az új erőpróbákhoz jó egészséget, sok sikert kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr737063195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása