HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A Kakasban „ünnepelve” várta a választási eredményeket tegnap a helyi korszakváltó szervezet. Bár nem láthattuk mivel tuningolták, de a média jóvoltából érzékelhettük az emelkedett csapathangulatot, amely csak az eredmények befutásáig tarthatott. Akkor az italok mellé kéretlenül felszolgálták a buktát, amelyből bizonyára volt elég túrós is és lekváros is, de legfőképpen narancsos. De ne siessük el a dolgot, térjünk vissza egy pillanatra a kezdetekhez.

A 2010. évi választást követően történelmi pillanat részeseként ragadhatta volna meg az alkalmat a két évtized után többségbe került polgári oldal. A korábbi küzdelmekből kimaradva, de a győztesnek járó lehetőséggel élve véghezvihette volna az általa fennen hirdetett korszakváltást. Aki netán nem emlékszik; „fogjunk össze, legyünk határozottak, védjük meg magunkat és október 3-án zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai-korszakot”.

A többséggel együtt ölébe hullott kulccsal valóban lezárhatták volna a kifogásolt korszakot, de kampányígéretükről elfeledkezve inkább mutyi szagú elvtelen titkos paktumot kötve (egy nekünk-egy nektek) pecsenyesütéshez fogtak. Emelt díjazású helyi és állami státuszok, állami hektárok, nemzeti trafikok, vissza nem térítendő állami támogatás, stb. volt a kiérdemelt zsákmány a jól végzett munka jutalmául.

A ciklus során aztán bakterként többször is jelezni próbáltam hol rovásírással, hol latinul, időnként ómagyarul, de valamiért nem igazán sikerült megértetni mondanivalómat. Sokáig nem értettem a reklamáló olvasókat, de mára világossá vált, hogy elmulasztottam használni a gondolat átvivő kézi-készüléket. Természetesen a leadott jelzéseim nélkül is észlelhető volt, hogy a narancssárga vonatról egyre többen szálnak le, mivel a szerelvény nem mindig a jó irányba halad.

A mozdonyvezető és kalauza azonban rá se rántott az intelmekre, és a végállomásra befutáskor (a vasárnapi választáson!) bizony elveszítették a korszakzáró kulcsot. Somogyban a hasonló kaliberű szomszéd várakra tekintettel Nagyatád KDNP-FIDESZ (a helycsere nem téves) szervezete produkálta a leggyengébb kormánypárti eredményt, de nem lepődnék meg, ha ezt nem ismernék be, s önmaguk helyett másban keresve a hibát, kreálnának felelős bűnbakot mentségükre.

Ahogy ez a TV-ben látható volt, a „váltókezelőt” nem rázta meg különösképpen a remélttől jóval elmaradó eredmény, hiszen a lista és a Pista a gyümölcsöző együttműködés reményében biztosítja a paktum prolongálását. Ha nem, abból nagy „baj” lehet!

A megosztott és szétzilált KDNP-FIDESZ csapat mandátumokat veszítve ezúttal már a ciklus induláskor alárendelt szerepre kárhoztatott. A kampány finisében a reméltnél jóval csekélyebb mértékben emelte az ÁSZ-nak hirdetett jelölt ázsióját a miniszterelnök presztízsnövelésnek szánt villámlátogatása, s a szavazási kedv mérséklődése sem a kormánypárt malmára hajtotta a vizet. Ehhez hozzájött a baloldali paktum (nem indítottak polgármester jelöltet), valamint a harakirihez sajátkezüleg gyártott ellenjelölt (a leendő BŰNBAK!!!), továbbá a magasabb politikai szempontokat érvényesítő egyéni és szűk csoportérdekek. Aki most megint azt hiszi, hogy összeesküvés elméleteket gyártok, azt ki kell, hogy ábrándítsam. A történtek nem a véletlenek műve, de ha volna corpus delictim s kijátszanám, se hinnék el sokan, amint azt a közelmúlt eseményei is igazolták. „Tetszettek volna forradalmat csinálni” jutnak eszembe néhai miniszterelnökünk elhíresült szavai, de ugyan kik és miért álltak volna ki a barikádra, mikor már régen nem a láncokról van szó.

A korszakváltás, mint már annyiszor ezúttal is elmaradt, s Nagyatád menetelhet tovább a Lenini (pardon, Ormai) úton.

A MI PISTÁNK régi-új igéit már ismét megerősödött csapata hirdeti, miszerint „Sej, szellők fényes szellők, fújjátok fújjátok- ……”! Azt, hogy mit szólnak, ehhez odafenn a vezérkarban még nem tudhatjuk, mert hiszen miniszterelnökünk üzenete és parlamenti képviselőnk többször elhangzott intelme szerint: „a 2014-2020-as Európai Uniós ciklus alatt sem engedhetjük meg magunknak, hogy ne kormánypárti polgármestert és képviselőket válasszunk”. Ez eddig városunkban süket fülekre talált, de talán az alvezéri és elnöki posztokkal még lehet kissé korrigálni. Ha az előző ciklusban működött, a ”győztes” józan belátásával ezután is működhet, mert ugyebár „EGYÜTT, TOVÁBB-NAGYATÁDÉRT”!

Végezetül mielőtt zárnám soraimat az elfogyasztott „túros” buktám után szeretném megköszönni annak az ismeretlen alig több mint három tucat szavazónak a 2. számú választókörzetben, hogy nem csak olvasták, de értették (s nem félre, mint néhányan) korábbi mondandóimat. Ha netán az egykori „három testőr” korábbi tevékenységére emlékezve jutottam eszükbe, azt is köszönettel vettem. Sportember lévén sok-sok versenyen edződtem, s megtanultam méltósággal viselni a vereséget, de álltam annyit a győzelmi dobogón is, ami elegendő motivációt ad a további küzdelmekhez.

Lehet, hogy a kritikai észrevételeknek megfelelően időnként valóban nem közérthetően (virágnyelven), vagy félreérthetően fogalmazok, de az elmúlt években kifejtett észrevételeimet, véleményeimet, javaslataimat nem egyszer igazolta az élet, vagy remélhetően a nem is olyan távoli jövőben fogja visszaigazolni.

A hétről-hétre növekvő érdeklődők, ill. olvasók száma bizonyítja számomra, hogy van igény a nem szidolozott helyi érdekű közéleti információkra, véleményekre.

Bár négy éve tartó „tudósításaim” egyeseknek nem nyerte el a tetszését, de nem is szimpátiájuk, ill. kegyeik keresése, elnyerése a kitűzött cél.   

         

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr746788407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.10.14. 19:30:20

Jaj Nagyatádnak!
Az előzőeket folytatva kijelenthető,hogy a FIDESZ számára a második bukás miatt a település nem éppen a persona grata/kivánt személy/.
Ugyanis még a kampányban maga a miniszterelnök,majd-nyilván az ő ukáza alapján-a kormánytagok,és parlamenti képviselők unos-untalan azt hangoztatták,hogy olyan polgármestereket és képviselőket válasszanak helyben,akik úgymond együtt tudnak működni-különösen költségvetési kérdésekben!-a kormánnyal.Értik ugye?-vagy nem?
Hát pedig világos,kódolt üzenet volt ez a javából a választóknak,hogy legyenek észnél,és a kormánypárt helyi jelöltjére szavazazzanak.Nos,tisztelt nagyatádiak,Önök ezen intenciót már másodszor figyelmen kivül
hagyták,hát vessenek magukra.
Bár Lázár csúcsminiszter-tudják,akinek szavára mindig oda kell figyelni/"akinek nincs semmije,az annyit is ér"-épületes kijelentés/,ezen FIDESZ-es figyelmeztetést,szelid ráhatást cáfolva kijelentette,hogy az EU-pénzek,és egyéb forrásoknál nem lesz pártpreferencia szerinti pénzosztás az önkormányzatok vonatkozásában,de tudjuk,hogy amit fönt tagadnak,az az igazság jön be,igy aztán Nagyatádnak befellegzett!vagy mégsem?
ha Ormai okosan keveri a kártyákat,akarom mondani az érdekszempontokat,akkor természetesnek tűnik,hogy Kárpátit,aki lényegében rosszat nem mondott rá,sőt jót tett vele,Ormait hűségesen szolgálta másodhegedüsként,oda kell hogy ültesse maga mellé alpolgármesternek,sőt akár még egyet,közpénz nem számit,hogy demonstrálja a kormány felé,bizony ugyan ő a kakas a szemétdombon,de azért figyelembe veszi,sőt lojális azzal a párttal,aki mindenáron el akarta távolitani az általa hőn szeretett és megkedvelt székből.Emlékezzenek arra filmre,melyben Szászfalvi Ur és Kárpáti László a kisvárosi utcán/járdán/ sétálva,megrendelt kameramannal felszerelve hangsulyozták,hogy mennyire fontos az,hogy Nagyatádnak kormánypárti polgármestere legyen.Hát ebbe rondított bele-és Önök is-Ormai,amikor ezen kormánypárti elvárásokat keresztülhuzták.Most meg is nézhetik magukat,pénz nem lesz,mivel a kormánypárt és kormánya mindig következetes ,de csak akkor,amikor saját politikai szempontjait kell,mégpedig erőből,érvényesiteni.Most derülhet ki igazán,hogy Kárpáti,a kétszeresen elbukott jelöltjük,alpolgármesterként valójában milyen érdekérvényesitő képességgel bir a kormányzat felé,ha egyáltalán ezek után még szóba állnak vele.Az mindenképpen bebizonyosodott,hogy a helyi Fidesz gyakorlatilag egy nulla,a mostani eredmény a négy évvel ezelőttihez képest is jóval gyengébb.Ezt azért valakiknek meg kell magyarázni a Köver László által vezetett fejvadászok felé.De hajrá Nagyatád!

bakos.jozsef 2014.10.14. 20:30:13

@vörösposztó:
Nem igazán reagáltam ez idáig a jegyzetemre érkező kommentekre, de miután megszólíttattam ezért úgy ítélem nem illetlenség a beérkezett kommentre „kommentezni”. Lehetséges, hogy a véleménynyilvánító nem igényli a viszont reagálást, de örömmel és tulajdonképpen hiánypótlásként teszem. Blogom célja a felvetett aktuális helyi közéleti, és közérdekű eseményekkel kapcsolatos vélemények közreadása és ütköztetése. Az esetenkénti kommenteket (s egy-két személyeskedő csörtét) leszámítva a generálni szándékolt viták nem igazán alakultak ki, ezért hézagpótlásként szívesen kapcsolódok a legutóbbi témával kapcsolatos vitába annak reményében, hogy lesz követőnk is.
Nos, Tisztelt Vörösposztó Úr!
Amint azt már jegyzetemben is említettem, hogy sportkedvelő, pontosabban sportrajongó vagyok. Ezért véleménye az első pillanatban Székely Évának a magyar úszósport kiemelkedő alakjának (többszörös olimpiai bajnok) emlékiratát juttatta eszembe, melyet ajánlok becses figyelmébe (mentoraltjának is). A vágyakról, akaraterőről, erőfeszítésekről, küzdelmekről és reményekről szóló könyv címe: SÍRNI CSAK A GYŐZTESNEK SZABAD!
Úgy igaz, ahogy írta, megmérettettem, s könnyűnek találtattam, ami nem győzelem, ergo nincs okom sírni, s nem is sírok. Miután kiérdemelt (?) „túrós” buktámat elfogyasztottam nem kerestem másokban a hibát, mert tudom, hogy magam k….m el, nem kicsit, nagyon. Nem kerestem önön felmentésemre a HA ?-kat, mert ismerem a mondást; „ha a toronynak gatyája volna, szép szál legény volna”.
Igen, indulhattam volna más körzetben, s akár Tatabányán is, de nekem éppen a korábban „átszabott” lakókörzetem volt a szimpatikus. Tervezett ringbe szállásom már hónapokkal korábban köztudott volt (aggályok nélkül), s a JOBBIK jelöltje a többszöri személyes tájékoztatás alkalmával sem emelt kifogást.
Igen, a végeredményre tekintettel nem volt szerencsés ötlet, de a jelentős helyzeti előnnyel rendelkezett regnáló képviselőnek nem én voltam első sorban az ellenfele, s elmondása szerint sem engemet kellett legyőznie.
Győzelmi illúzióim ugyan nem voltak, de ilyen mértékű „elutasításra” sem számítottam. A demokráciára, szabad akaratra, stb. tekintettel bárki indulhatott (nem helyi lakosok is), s bár hezitáltam, de a szirénhangok ellenére szabad akaratomból indultam.
A régi-új polgármester egy titkos paktum keretében az eredményes „kavarásra” beígért részemre három trafik koncessziót, három jövőbeni nemzeti kocsmát, valamint ötven hektár állami földbérletet. Ki tud ilyen ajánlatra nemet mondani? Ön igen, Vörösposztó úr?
Az ajánlat jól hangzik és kecsegtető, de az egyetlen szépséghibája (mielőtt az „ajánlattevő” beperelne), hogy fele sem (mi több egyáltalán nem) igaz.
Az előzményekre tekintettel, ha nehezen is érthető, de nevezhetjük „kalandvágynak” vagy, ahogy posztó úr hallotta, brahinak is az indulásom.
Bevezetőjében azzal kezdte, hogy a győztesnek soha nem kell magyarázkodnia, a vesztesnek ellenben igen.
Mivel én sem győztes, sem vesztes nem vagyok, így magyarázattal sem tartozom senkinek, de azért mihez tartás végett Vörösposztó úr figyelmébe ajánlom, hogy a 2010.évi választáskor egyszer már „félreálltam” a háborgó vesztes (de önzetlenségem eredményeként négy évig körzetünk képviselője) elöl, s ha jól megnézzük Ő SOKKAL TÖBB SZAVAZATOT VETT EL TŐLEM, MINT ÉN TŐLE”.

vörösposztó 2014.10.15. 10:21:20

Ritka megtiszteltetés ért,mivel a blogiró kommentet irt a kommentezőnek.
Mivel nemcsak az egyenes beszédnek vagyok a hive,hanem a világos beszédnek is,legyünk tárgyszerüek.
Kedves Bakos Ur! Mint -ahogy irja-sportembernek tartja magát,én is sportszerü,de tényszerü leszek.
Azt mondja,hogy sem győztesnek,sem pedig vesztesnek nem tartja magát.Az egy-egy körzetben indulók közül csak egy lehet a győztes,aki a legtöbb szavazatot kapja,igaz?Ezzel az evidenciával nem lehet vitatkozni.A többiek,a 2.3.és igy tovább minek neveztetnek Ön szerint,ha nem vesztesnek?Győztesnek sehogy sem,mert ez a hely foglalt,akkor?Lehet csócsálni,magyarázni,igazolni a 3.vagy még hátrébb levő helyet,de a tény a 39 szavazat,mig a "győztes"-é 111.Ugye hogy mekkora a különbség,vagyis a 3.helyezett egyértelmüen vesztes,elbukott!Amennyiben ezen helyzetre,eredményre van más,ennél pontosabb nyelvtani megfelelője,mely a tartalmat fedi,szivesen fogadom,tanulni sohasem szégyen. Szemantikai vitába bocsátkozni felesleges,a krumplileves az krumplileves,ahogy Csermanek /Kádár/ János nvezte.Egyébiránt sem nekem kell megmagyarázni a bizonyitványt,hanem elsősorban önvizsgálattal mindenkinek,aki nem lett első a körzetébe.Aki nem pártszinekben indult,hanem un.függetlenként,természetesen saját magának tartozik elszámolni.Itt viszont nagyon sok kérdésre kell hogy keresse a választ.
Talán emlékszik arra,hogy 1994-ben,mégpedig a Szakképző Iskola egyik termében milyen bőszen kampányolt Ormainak,oldalán az ősfideszes Mátrai Mártával/a parlament háznagyával/,aki immáron évtzizedek óta a FIDESZ-ből él,vagyis a mi pénzünkből.Egyedül Ormait tartotta akkor a FIDESZ-el együtt! a legalkalmasabb polgármesternek.Időközben azonban változtak az idők,és benne az emberek.Mondhatjuk szelid mosollyal,hogy tévedni emberi dolog,de ekkorát?Most pedig forditsuk meg a gondolatmenetet,és az előbbivel ellentétben megállapitható,hogy 1994-ben nem is tévedett,hanem olyan hatásosan kampányolt Ormainak,hogy azóta a 7.választási ciklusát kezdi zsinórban 24 éve
polgármester.Ezek tények.
Tény az is,hogy Bakos Ur blogja egy ujdonság Nagyatádon,mely mögött sok munka,utánjárás,adatgyüjtés áll,ezt a "szegény,de jól élő"'-ahogy ő magát aposztrofálta "nyugger" jól is csinálja,valóban hiánypótló és szükséges,amit tesz.Az,hogy ennek hatása Ormaira és imádóira annyi,mint az a bizonyos kutyáról lerázott esőviz,sajnos igaz,de erről nem a blogiró tehet.Ő megteszi a magáét,tisztelet jár érte.Az alapvető ok,és legyünk lényegre törőek,az,hogy évtizedek óta-ha fuj,ha esik,ha süt,Ormai szavazói elmennek szavazni imádottjukra,mig akiknek-az ellenoldal kicsit háborgó,ejnye-bejnyézői szarnak elmenni,és Ormai ellen szavazni."Engem nem érdekel a politika,nem megyek el szavazni,ne szólj szám,nem fáj fejem" mentalitás következménye az,hogy választói Ormait hetedszerre is székébe emelték,illetve hagyták.Ez az alapvető gond.Ezen mentalitáson sem a blog,sem kommentjei,sem más tájékoztatás ugy látszik nem tudott áttörést hozni.Ki kell mondani,ha nincs egy ütőképes,összefogott,hiteles személyekből álló CSAPAT,minden egyéni dzsungelharc sikertelenségre itéltetett.Igen,ehhez is pénz,pénz és megintcsak pénz kell,és sok,nagyon sok munka.Sok sikert Ormainak!
A másik:a mai közéletben nem a világos,egyenesbeszéd hoz "sikert",hanem a simlis hazudozás,a képmutatás,a politikai paktumok,a simulékony szöveg,és egyéb,hasonló nyalánkságok.Ez divik,ezt hozta az elmult 25 év.Az egyenesbeszéd csak annak fontos,aki azt is irja le,amit gondol.Képmutató,hazug világ.
Igy lesz 1994-től élete végéig,akár 98 éves koráig egy MSZMP apparátcsikból polgármester,ami tatán őt is meglepte,az un.rendszerváltásnak csúfolt módszerváltás igazi nyertese.Ttalán ő sem gondolta ezt még 1989-9O-ben .Lett belőle a nagyatádi "hős",akit kb.5O év mulva ugy emlegetnek az unokák,mint példaképet,a blogirót pedig esetleg lesajnálva széljegyzetben megemlitik.
A közéletnél aljasabb posvány nincs,örök és megválaszolatlan kérdésekkel,amit ugy lehetne summázni,hogy az nem lehet,hogy mindég a szemét marad fölül/ a kérdés Alföldi Géza Üzenem v.verséből vett idézet/ De lehet..A másik?Miért kell egy Ormai,és miért nem kell egy Bakos József karakterü ember a választóknak?Erre keresse a választ,akire tartozik,és akit ezek után még mindig érdekel.

bakos.jozsef 2014.10.15. 21:44:22

@vörösposztó:
Ha megtiszteltetés, akkor, nosza rajta, s mivel semmibe se kerül, legyen benne minél többször része.
Végre egy „vitapartner” akivel többnyire egyetértünk ugyan, de azért akad némi látásmód, értékelés, vélemény, stb. különbség.
Oké az egyenes beszéd, és legyünk tárgyszerűek is.
Ami a győztes és vesztes problematikáját illeti, én ismételten csak a sportra hivatkozva másképpen közelítem meg a kérdést.
Pierre de Cubertin bárónak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapítójának és egykori elnökének tulajdonított, de valójában Ethelbert Talbot anglikán érsektől származó elhíresült mondás szerint; „NEM A GYŐZELEM, HANEM A RÉSZVÉTEL A FONTOS!”
Mivel a nevezetes mondat az 1908-as londoni olimpia előestéjén a versenyzők számára rendezett misén hangzott el, egyértelműen a sportversenyekre utalt. Ennek ellenére nézőpontom szerint a közéleti, ill. politikai iszapbirkózásokra is adaptálható.
A politikában ugyan a győztes mindent visz, de a sportban a dobogóról lemaradt 4-5-6-ik helyezett is lehet pontszerző, amit a csapatértékelés során értékesítenek (olykor-olykor a politikában is). Egy ATP tenisztorna, vagy olimpiai torna 4-5 helyezettjének pontjait és javadalmazását bizonyára Posztó úr is szívesen elfogadná.
Témánál maradva a szóban forgó politikai verseny résztvevői akkor vesztesek, ha kiesnek a meglévő pozícióból, de a helyezettek nem veszítenek semmit azzal, hogy nem győztek. Sajátos megközelítésem az Ön nézőpontja szerint bizonyára „sántít”, de fenntartom nézetem, miszerint csak a korábban elnyert pozícióból kibukott megélhetési politikus lehet vesztes. A vetélkedésben újonnan beszállt, de alulmaradó helyezettek a kudarc ellenére egy-egy tapasztalattal „gazdagabbak” lesznek, amit aztán vagy hasznosítanak, vagy nem. Csócsálás nélkül is tény, hogy a 111 több mint a 39, de miközben egy 236 szavazatos győztes méltatlankodva adott hangot egyébként indokolatlan csalódottságának, addig a 39 és ennél kevesebb szavazatot elért 13 „nem győztes” bár fanyalogva, de zokszó nélkül nyelte le a kiosztott keserű pirulát.
A helyezettek teljesítmény értékelését illetően egyetértek. Végezze mindenki a maga módján, megbízóik vagy önmaguk által (mivel a krumplilevest nem kedvelem, ezért kudarcom vigaszaként az elnyert túrósbukta után kedvenc túrós csuszámmal "büntettem” magam).

Ami a sok éve recsegő 1994-es „Ormai lemezt” illeti sokadszor is beismerem, hogy valóban vétkeztem.
A már nem is emlékszem kik által fémjelzett (?), s a „pangás” ciklusának titulált időszakot követően a pincéből előbújt ifjú titánt valóban magam is nyilvánosan támogattam ékesszólóan meghirdetett rendszerváltó törekvéseiben, de ugye nem gondolja Posztó úr, hogy az én egyetlen voksom juttatta ciklusról ciklusra a polgármesteri székbe az időközben alaposan elfajzott többségi jelöltet? Régen volt, de jól emlékszik a történtekre, de azt már szándékosan elfelejti, hogy megtettem azt, amit rajtam kívül senki sem, hogy botlásomért nem egy alkalommal nyilvánosan (írásban és szóban is) elnézést kértem polgártársaimtól (pl. 2014. március 2-án az Évértékelő, valamint a szeptember 12-i Emlékeztető blog jegyzetem 30. ill. 34. pontja után!) annak ellenére, hogy tévedni emberi dolog.
A jelzett tárgyszerűség és tényszerűség kedvéért pontosítom, hogy bár valóban hatásosan kampányoltam (egyszer) „Ormainak”, a mostani ciklusa még csak a hatodik, ami természetesen nem zárja ki annak lehetőségét (biztosan nem nekem köszönhetően), hogy behúzza majdan a hetediket is. Remélem ez még nem minősül rémhírterjesztésnek!

Örülök a kifejtett és közreadott véleményének, s a 90%-ával egyet is értek. Miután jól „elbeszélgettünk”, ajánlom, hogy hagyjunk teret a további hozzászólóknak, s ha nem sikerült többszereplős vitát generálnunk váltsunk témát, mert az „új” helyzetben várhatóan lesz belőle bőven.

vörösposztó 2014.10.16. 20:57:35

Kedves Bakos Ur!
Ez utóbbi argumentatio veritatem bizony gyengécskére sikeredett.
Záró megjegyzésként álljanak itt a következők:
1./Az elégedetlenségnek két fajtája van:
a./Az egyik munkára serkent,
b./a másik sopánkodásra és kéztördelésre
Az első hozzásegit,hogy megkapjuk,amire vágyunk,a másik arra vezet,hogy elveszitjük azt is amink van.
2./Az elégedettség forrása a gondolkodásunkban rejlik,és aki az emberi természetre vonatkozó csekély ismereteinek köszönhetően ugy keresi boldogságát,hogy mindent meg akar változtatni,kivéve önmagát,reménytelen dologra pazarolja életét.
Ezen megálllapitásokat viszont nem argumentum ad hominemnek szántam.No comment.
süti beállítások módosítása