HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Nem, nem a Futrinka utcában, hanem a reményt keltő (?) változások elé néző városunkban.

Olyan zaftos hírrel, mint a Kuruc.info legfrissebb csemegéje (a fácánkakasra vadászgató alelnök-államtitkár londoni (bal)esete a „modelltévés tyúkkal) ugyan nem szolgálhatok, de azért „kicsiny falunkban” is történik egy és más a szürke hétköznapokon.

Az események többsége itt-ott már felbukkant a hírekben, de miként az újszülöttnek minden vicc új, úgy a médiákkal felületesen érintkező, vagy azokat teljesen mellőző olvasók számára is újdonságként szolgálhat.

Ugyan helyi vezetőink is vadászgatnak (ízlés szerint ki-ki nyúlra, titkárnőre, fodrászra, lovászra, vagy éppen állami földre vagy trafikra), de ezek az infók már nem újkeletüek.

A friss hír (már akinek!), hogy a korábbi prognózisom cáfolataként (?), nagyra becsült polgármesterünknek nem kell magányosan rajtvonalra állnia az őszi helyhatósági választásokon.

A helyi TV június 26-i „Ormai adása” hivatalosan is közreadta, hogy a Nagyatádért Egyesület alapítója és oszlopos tagja, független jelöltként az egyesület támogatásával immáron hatodszor újra indul a megmérettetésen, de a PIRKADAT legutóbbi számából értesülhettünk, hogy a kormánypárt is megtalálta reménykeltő potenciális (régi-új) jelöltjét.

Miután a korábbiakkal ellentétben a jelenlegi ellenzék nem állt be a 20 éve regnáló polgármester mögé ezért várható, hogy a közeljövőben önálló jelölttel rukkol elő.

Tekintettel arra, hogy a településünkön is felbukkantak az országos szinten feltörekvő pártok képviselői, így elképzelhető, hogy besorolás helyett szintén önálló polgármester jelöltet állítanak a rajtvonalra.

Lesz itt választási bőségkosár, csak győzzön eligazodni a tájékozatlan választópolgár a kiválónál kiválóbb jelöltek között. Az okkal és joggal elvárható programok nyilvános (fórum, vagy TV-s) ütköztetésének realitását illetően a jelenre és közelmúltra tekintettel vannak kétségeim, de remélem, hogy az élet ismét rám cáfol, és parádés vagy parázs viták (érvek pro és kontra ütköztetésének) fültanúi lehetünk.

Újsütetű kampánynak nézhetünk elébe, hiszen a látottak, hallottak szerint az „enyhülés”, vagy közeledés (?) korszaka köszöntött ránk (somogyiakra).

Alkalmi amnéziában szenvedő városvezetőnk a választásokra tekintettel, tettéről megfeledkezve, botrányosan elárult korábbi mentorával adta át a helyi borászok-pálinkafőzők produktumának elismerését.

Ezt követően a korábban persona non grátává minősített egykori Somogy 001 invitálását nem elutasítva, a megyei elnök közgyűlési kísérettel tisztelte meg pincéjében a Pálinka Királyát. Lehet csodálkozni, de megtörtént (a csoda).

A Nagy Imre újratemetése 25. évfordulóján külön-külön történt „titkos megemlékezés” ugyan némi árnyékot vet a ciklus elején hirdetett összefogásra, de azért már valami van (ha nem is az igazi).

A kormánypárt megyei választmányának (amely céljai elérése érdekében korábban az okirat hamisítást is elfogadhatónak ítélte) alelnöki tisztére oly büszke alpolgármesterünk végül is igazolva az „egyes jelölést”, elfogadta a felkérést.

„Számítottam rá, hiszen a szervezet tagjaival a 2010-es választások óta ezért dolgozunk és ere készültünk. A felkérést megtiszteltetésnek érzem, de felelősségnek fogom fel.”

Magam is „számítottam rá”, de a munkát és felkészülést figyelemmel kísérve ugyan kissé szkeptikus vagyok a jövőt illetően, de azért bizakodom, hogy oktalanná válnak aggályaim.

Legyen jelöltünk összetartozás napi gondolata szerint;

                                                              „ ...Én dolgozni akarok. Elegendő harc, hogy a múltat be kell vallani.

                                                               A Rinyának, mely múlt, jelen s jövendő, egymást ölelik lágy hullámai.

     A harcot, amelyet őseink vívtak, békévé oldja az emlékezés, s rendezni végre    

                     közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés.”

(elnézést a „plagizálásért”; nem Kárpáti L. nem Bertók L. hanem Rinyával korrigált József Attila!)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr846421437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.06.26. 18:22:17

A FIDESZ helyi üdvöskéje-aki 2O1O-ben került elő a semmiből,és lett,őszerinte:valaki-már 2O1O óta arra készül,állitja,hogy 2O14-ben ismételjen,vagyis alpolgármester maradjon,merthogy négy évvel ezelőtt is olyan nagy elánnal,és hátszéllel,nem kevésbé nagy arccal indult a csatába,mégis elbukott,"csak" egy kisváros jól fizető alpolgármesteri széke jutott neki.

Kárpáti Ur!Az Ön személyében 2O1O-ben egy olyan agilis,felkészült,minden tekintetben kiváló ember került a székbe,hogy ujrajelölése nem is volt kétséges.Emberi kvalitása,kiváló felkészültsége csakis erre predesztinálja.A város az Ön személyében egy kiváló embert kapott,a város ebből csak profitálhatott.Ormai farvizén jól ellébecolt négy évig.Heroikus munkája meghozta gyümölcsét,a városban kiváló lehetőségek vannak a munkahelyeket illetően,szakmai munkája eredményeként,és állitólagos kormánypárti gyümölcsöző kapcsolatai révén a város prosperál,ahogy maga az ország is.Elnézve a testületi üléseket,a virtuális polgári frakció kiváló,Ormait lesöprő erejü munkáját,bátran irhatjuk,hogy Ön Nagyatád megmentője.A teljesitményét fel sem lehet sorolni,annak nemlétező volta miatt,.Várhatóan ugyanugy fog járni,mint 2O1O-ben,Ormai mögött egy tisztes 2.hely jut Önnek,és döngetheti a mellét a kiváló eredményért.
Nagyatád és a FIDESZ sokat nyert az Ön személyével,nem ugy mint a volt korábbi helyi FIDESZ vezetés,akik nem átallottak szuverén módon,önállóan gondolkodni,és még a párton belül is csakis a helyi érdekeket védeni.Meg is kapták az útilaput,és ekkor jött el az Ön ideje ,szervilis társaival együtt.Könnybe lábad a szemem,amikor óriási munkájukat látom,mely önzetlen,kitartó,szorgalmas és eredményes.Ennek köszönhetően jó a közérzet a városban,sok a munkahely, kiváló az önkormányzat megitélése,a kórház többmilliárdos rekonstrukciója is befejeződött,hála Szászfalvi képviselő Ur céltudatos és eredményes munkájának,persze az érdem az Önöké,elsősorban az Öné.Nagyon kedvelem Önt.Mint ahogy állitja,sikeres vállalkozó is ,vagyis több lábon áll,másokkal szemben.Hála a trafikjának,melyet a képviselő Ur bábáskodása mellett,és olyanokkal sikerült tető alá hozni,mint a nevesincs minisztériumi főosztályvezető,vagy a FIDELITAS elnöke,mint hozzáértők az elbirálásban.Megveregethetik egymás vállát,mivel jól dolgoztak,éjt nappallá téve görnyednek a városért,csakis a köz az első,a még elsőbb egyéni érdek után.Jól beilleszkedett Ormai mellett,még ha egy-.egy esetben el is játssza a különálló szuverén szerepét,parasztvakitásként.A pártkatonaként fungáló tartótisztjei bizonyára nap mint nap megdicsérik,,hiszen Önt az Isten is a FIDESZ-be teremtette,már 1989-9O-ben is ott volt a frontvonalban,rongálta a komcsik renoméját és hatalmát,mint Kövér László,bizonyára ismeri az Urat,aki az MSZMP társadalomtudományi intézetében titokban azon morfondirozott,hogy a kommunista szalonnából hogyan lehet demokratikus kolbász.Ugye sehogy,mert az egész egy simli,hülyitése az embereknek,de jól el tudják adni nekik a semmit.Amikor grartulálok a négyéves eredményes munkájához,nem hallgathatom el abbeli reménykedésemet,hogy most is meg fogja szerezni a második helyet,és Ormai hű csicskása lesz.Nem egy észveszejtően komoly siker,karrier,de az Ön szellemi kvalitása,emberi nagysága csak erre elég.Fogadja el,legyen szerény,és egy jótanács a végére:Ahhoz,hogy egy politikus Ur lehessen,szolgaként kell élnie és viselkednie.Ugye Ön eddig is ezt tette,vagy nem?Még nem késő ezen változtatni,csak akarni kell,és siker nem marad el.
süti beállítások módosítása