HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Akinek volt türelme végignézni a múlt heti képviselő-testületi ülést, az a közmeghallgatást követően figyelemre méltó véleménynyilvánításnak és azt követő párbeszédnek lehetett fültanúja.

Korábbi jegyzeteimben több alkalommal (2011. 03.10. Káderpolitika, 2012.09.24. Ébresztő Nagyatád, 2012.11.14. Probléma) is hangot adtam mindenki által észlelhetett jelenségekkel kapcsolatos észrevételeimnek.

Pl. „Évekkel ezelőtt már feltettem a költőinek tűnő kérdést, hogy vajon miért nem volt a választókörzetnek az elmúlt húsz évben egyszer sem nagyatádi országgyűlési képviselője, de egyúttal a választ is közreadtam, mielőtt bárkinek is kételyei támadtak volna, mi is történt valójában. Az elmúlt ciklusokban függetlenül, hogy milyen párt, ill. kormány volt hatalmon, a helyi szervezetek Júdásai mindig eladták a várost néhány üveggyöngyért. Nem tett mást (ahogy 2011. október 18-i bejegyzésemben jósoltam) a jelenlegi (illegitim)” álruhás pártvezetés” sem, aki jó előre eladta a jelenlegi körzetvezetővel (országgyűlési képviselővel) egyetemben, az újonnan kialakított választási körzet vezetői (leendő országgyűlési képviselő jelölt) posztját, ismételten nem nagyatádi (hanem szomszéd vári) jelöltnek. A városvezetői posztot is lojalitásból lezsírozó „többség” ahelyett, hogy korábbi ígéretei megvalósításán ügyködne, szervilis pártkatonaként szemet huny a felső vezetés elvtelen alkui felett, egy szűk csoport érdekei szerint a helyi választópolgárok rovására.”

„Itt volna az ideje, hogy Nagyatád SAJÁT jelöltet indítson az országgyűlési választásokon.”

Az új körzetvezető (leendő országgyűlési képviselő jelölt) csurgói, a járási hivatalvezető csokonyavisontai, a tankerületi vezető boglári-csurgói, folytassam? A körzetet és a várost átjátszották a FIDESZ „szövetségesének”, s ki tudja még kik és honnan jönnek a leendő zsákmányhelyekre.” STB. STB.

Az ülés végén az egyebek napirendnél egy „gesztenyés” képviselő merőben szokatlan bátorsággal osztotta meg ki tudja mióta cipelt véleményét a meglepett testülettel. Polgármesterünk szerint „történelmi fontosságú dolgot mondott el a képviselő. Jó, hogy ez a jegyzőkönyvbe bekerült”.

El nem tudom képzelni, mi (vagy ki?) inspirálhatta őszinteségi rohamára, de tény, hogy véleménye kisértetiessen hasonlít a régóta hangoztatott fenti észrevételeimre. Az ÁSZ jelentést elmondása szerint nem olvasta, de tudja, mi van benne, ezért elképzelhető, hogy a blog jegyzeteimet sem olvasta, még is tudhatta mi van benne, hiszen sokat idézett belőle. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy önként (vagy felkérésre?) megfújta a vészkürtöt.

A polgári oldal vezetője szerint a felvetett probléma okozója a lokálpatriotizmus hiánya. Úgy ítéli, hogy a politika letéteményesei nem a pártok, hanem a civil szervezetek (Ha komolyan gondolja akkor nem értem miért törte magát ármánykodást sem mellőzve, hogy pártszervezeti elnök lehessen? Miért nem maradt a civil szervezeteinél?). Polgármesterünk nem volt rest s markánsan megfogalmazott véleményével nyomban „lealázta” a frakcióvezetőt.

„Nagyatádon a lokálpatriotizmus megvan, a közösségi összetartás nagyon erős. Teljesen másképp látom. Álláspontom, hogy a politikai pártok nagyatádi szervezetei és vezetői gyengén teljesítenek. Alul teljesítenek, és nem képviselik a város szempontjait és érdekeit. Nem tudják érvényesíteni azokat a szempontokat és célokat, amit érvényesíteni kellene. A probléma jelen van. Gondolkodjunk el ezen. Minden pártról rossz a véleményem.” STB.

A megszeppent „civil vezér” helyett a börtön atyamester tiltakozott a találó minősítés ellen, mondván, hogy nem érzi alulteljesítésnek a FIDESZ-KDNP produkciót, mert rendezvényeket, ünnepeket szerveztek, és meghívtak több előadót a városba.

Nem tudom mire gondolhatott, talán a május 1-i, netán a június 4-i ünnepségre? Ha már az ÁSZ jelentés mellett az önkormányzati törvényt és az önkormányzat SZMSZ-ét se olvasta el, így a ciklus vége felé közeledve talán nem ártana tájékozódnia az okkal, joggal elvárt, de elmulasztott teendőkről, mert még abban a tudatban indulna neki a következő periódusnak, hogy nem alul, hanem felülteljesítettek.

 A FIDESZ-KDNP kihúzta a sz..ból a várost és még sok –sok települést, de ez nem a helyi szervezet érdeme.

Ha valóban jól teljesítettek volna az ölükbe hullott többség birtokában, akkor most nagyatádi vezető ülne az összes intézmény élén, ahová bénázásuk miatt „idegenek” kerültek. Az egyéb bakikat már nem sorolom, mert azokat a többi pártokkal egyetemben követték el (hulladékos szerződés, Bárdos projekt, művelődési ház, Atád2 kötvény, Fontana, stb.)

Tetszik, nem tetszik, a polgármester ezúttal fején találta a szöget, annak ellenére, hogy nyakig benne volt minden előzményben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr665356392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása