HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Közéleti események iránt érdeklődő polgárként ma is vettem a fáradtságot és korareggel beautóztam Kaposvárra, hogy személyesen tájékozódjak egy rétestésztává vált tyúkperről.

Arra lettem volna kíváncsi, hogy a per egyik főszereplője (városunk polgármestere) a bíróságon is úgy hablatyol, s vezeti orránál fogva „hallgatóságát” mint idehaza a bizottsági és testületi üléseken, valamint a különböző lakossági fórumokon.

Nem volt szerencsém, mert nem jelent meg, s távolmaradásával igen csak elbizonytalanított. Nem tudom eldönteni, hogy tévedtem s mégsem olyan vastag ott a bőre, ahol, és ahogy én gondolom, vagy inába szállt a bátorsága, netán ismerte a várható ítéletet, s ezért nem strapálta magát az utazással.

Summa summarum, „kenyéradóját” a bíróság elmarasztalva pénzbüntetésre ítélte. A politika boszorkánykonyhájának receptjeiből bármi kifőzhető, ezért a ma déli ebédben sincs semmi meglepő, de nem is ez az érdekes. Múlt évi jegyzeteimben (IX. 26. Apró hírek, X. 1. A TI PISTÁTOK) már megosztottam olvasóimmal a színdarabban főszerepet vállalt városvezetőnk pályafutása hozadékának részleteit, ezért azt most nem ismétlem. Érintettem az ügy vállalásának mozgató rugóit, de úgy érzem nem volt egészen világos és közérthető, amit a lakossági reagálás is visszaigazolt.

Polgármesterünk korábban és a közelmúltban is azzal az indokkal igyekezett szalonképessé magyarázni újabb és újabb zászlóbontását, s legutóbbi kétségbeesett árulását, hogy mindent a város, s annak közössége érdekében tett. Tegyük fel, hogy mint oly sok polgármester az országban, a miénk is a települése preferált támogatási helyzetbe hozása érdekében vált (mint a kaméleon) az aktuális színű lobogóra, de a brutális cserbenhagyásos gázolás mit mentora és elhagyott csapata ellen elkövetett, nem minősíthető közérdeknek, csak árulásnak. Ez alól nem mentheti fel sem akár milliárdos ÖNHIKI, sem akár 100%-os adósság konszolidáció, mert ilyenek még Brutusoknak sincsenek. Azt meg bizonyára elfelejtette, hogy az árulást sokan szeretik, de az árulót senki sem.

1994-ben az új polgármester jelöltet támogató szavazatom gyanútlanul a már akkor is méltatlan, és sajna már két évtizede regnáló polgármesterre adtam. Baklövésemért az elmúlt években a bocsánatkérés ellenére nem kevés szemrehányást kaptam. Függetlenül attól, hogy tévedésemmel nem voltam, ill. vagyok egyedül a bírálat jogos.

Azon kívül, hogy a tévedésem felismerése óta minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy a csorbát kiköszörüljem, feloldozásomra szolgál, hogy a kérdéses időszakban (94-ben) még nem olvastam Szolzsenyicin figyelmeztetőjét, miszerint:

 „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra-és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja”.

A mai nap tapasztaltak, s a fentiek alapján be kell látnom, hogy se nem Brutus, se nem kaméleon, csak egy szánalmas, levitézlett apparatcsik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr375112270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2013.03.02. 16:01:25

Áruló a javából,nem lehet kétséges!
El lehetne intézni a bünügy politikai és erkölcsi vonatkozásait egy kézlegyintéssel,mondván,hogy az nem volt más,mint az exkommunisták egymásközti wirtschaftja,az egyik 19 a másik egy hiján husz.

De aki oda piszkit,arra az asztalra,ahol éveken át evett,mit evett,zabált,élvezte a hátbaszurt mentora minden támogatását,védelmét,csak igy:ÁRULÓ.
Az árulóról Mára Sándor a Füveskönyvében/39.oldal.47.fejezet/ találóan irja,idézem:"A gyilkosnak is hamarább bocsátani meg,mint az árulónak.A gyilkos legtöbbször indulatban cselekszik,s egész sorsával fizet érte.A gyilkos és az áldozat legtöbbször kötve vannak egymáshoz valamilyen mély és érthetetlen törvény szerint.A gyilkos legtöbbször bitóra megy.DE AZ ÁRULÓ KEZED SZORONGATJA,AZ ÁRULÓ A SZEMEDBE NÉZ,TERVEID FAGGATJA,VELED SÓHAJT,NYÖG,FOGADKOZIK.AZ ÁRULÓNAK NE BOCSÁSS MEG SOHA.AZ ÁRULÓNAK NE IRGALMAZZ!
Aki egyszer elárult,annak számára nincs többé vizsga,mentség,feloldozás.Számüzzed életedből.Részvét nélkül nézzed sorsát.KÖZÖSSÉGBEN ÉS MAGÁNÉLETBEN Ő AZ UTOLSÓ EMBER,NINCS MENTSÉG SZÁMÁRA"
Ennél lényegretörőbben senki nem tudta megfogalmazni.Legyen ez a jövőre nézve a sok -sok jellemtelen,hazudózó,ás másokat hátbatámadó,eláruló senkiházik tekintetében a józan többség számára zsinórmérték és követendő magatartás.
süti beállítások módosítása