HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A vízpart és a város között ingázva a nyári pangásban is megpróbálok friss hírekhez, információhoz jutni. Megrögzött újságolvasóként azért igyekszem lépést tartani a fejlődéssel, ezért a DMS (digitális média) kínálta lehetőségekkel is élek.

A nagyatádi VTV Képújsága is rendszeresen tájékoztatja a városlakókat a helyi eseményekről, közcélú hírekről („…mert Rólunk szól!”), ezért időnként bele kukkantok, hátha találok valami, még nem hallott újdonságot.

A tegnapi „leskelődés” során olvastam a hirdetést, miszerint a Nagyatádi Termál és Gyógyfürdő tájékoztatja a városlakókat a fürdő nyitva tartásáról. A hirdetés szerint augusztus 31-ig keddtől vasárnapig 8-19 óráig tartanak nyitva. A fürdő törzsvendégeként éppen a további nyitva tartás miatt nyáron a strandfürdőnket preferálom, de a hír olvastán, és mert a Laci a hátamra ült, ma délután a gyógyfürdőben landoltam, és élveztem a még kellemesen sütő napot, a tiszta vizet. Rajtam kívül nem sok vendég volt (8) de 18 óra körül már csak hárman „bitoroltuk” a kinti medencéket. Pár perccel hat óra után jött a hír (főnöki ukáz), amin az úszómester is meglepődött, hogy a fürdő zár.

Értetlenül álltunk a bejelentés előtt, de nem volt apelláta, s idő előtt távoznunk kellett.  Vásárló könyvi bejegyzés nélkül távoztunk, de a hirdetésre hivatkozásomra adott magyarázat azért megér egy észrevételt.

A zárás indoka, hogy a 19 órás zárás a vízcsere napokon nem aktuális. Tessék? A hirdetésben erről egy szó sem esik. A keddtől vasárnapig 8-19-ig nyitva tartás egyértelmű. A vendég honnan tudja, hogy hányszor és mikor van vízcsere?

Nem ragozom tovább, de több mint valószínű, hogy nem a VTV a ludas a „bakiban”. Ennél nagyobb probléma ne legyen Nagyatádon, de azért a szabadságon lévő vezető, a leendő fürdőigazgató azért revideáhatná a jelenlegi marketinget, mert ez így nem frankó.

Bár engem még közvetve sem érint, de kíváncsiságból végigolvastam egy másik tájékoztatót is, ami az új távhő szolgáltatóról szól. A kapcsolatos hirdetésből megtudhatja minden érdeklődő, hogy új szolgáltató a pályázat nyertese, és augusztus 1-től a Cothec Kft. végzi a távhő szolgáltatást. A cég kettő nagy nemzetközi energetikai konszern leányvállalata, s Zalaegerszeg, Szeged, Baracska, Sárbogárd, stb.mellett országszerte több helyen nyújt szolgáltatást. Üzletszabályzatuk struktúrája ugyan eltér a korábbi szolgáltatóétól (Dalkia), de még nem ismert (?).

Nagyszerű, s ez mind szép, mondhatnák az igénybevevők, de ha ezt hirdetik, akkor tessék már elárulni azt is, hogy miért a Gejzir Kanizsa Kft. dolgozói kezelik a kazánokat, végzik a tényleges (Cothec nyerte) szolgáltatást, miközben a Dalkia dolgozói Kanizsára járnak szolgáltatni?

A pályázatok elbírálásakor, és azt követően egy szó nem hangzott el arról, hogy a nyertes energetikai szolgáltató alvállalkozónak adja át a terepet.

A képújsági tájékoztató kielégítő szolgáltatást ígér, de mint köztudott a puding próbája az evés.

 


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr694716710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spafun 2012.08.19. 14:45:53

A környékbeli fürdők nyitva tartásáról is található friss információ itt: furdogyujto.hu/furdok/oldal/2?kereses&megye=Somogy

Út-törő 2012.09.02. 18:10:01

Tisztelt olvasók, és kedves Bakos Úr!

A hivatkozott víz-csere, csak szemfényvesztés. Minden érintett számára ismeretes a vízforgató berendezés lényege, ami által a víz-csere elveszíti szükségességét.

Az Ön és a többi fürdőző ki tessékelése más miatt vált fontossá, amit itt nem kívánok hangsúlyozni.

Ami fontosabb, arról nem hallunk, nem olvashatunk, annak ellenére, hogy érdekelné a lakosságot a település gazdasági helyzete. Szerény megítélésem szerint a város vezetése alkalmatlan az általa elő idézett kár helyreállítására, ezért valamit érdemes lenne tenni.

Ön mit szól hozzá?

Szofista 2012.09.06. 22:01:46

Kedves Olvasó !

Nyaralásból visszatérve átolvastam rezedaszagú(?)kishazám híreit és csak annyit tennék hozzá az előttem szóló információjához, hogy a gyógyfürdőben nincs vízforgató. Bakos úr ia panaszkönyv helyett írjon az Önkormányzat Jegyzőjének, hogy vizsgálja ki a fürdő nyitvatartási idejének ezt a fajta megváltoztatását.Kíváncsi lennék az eredményre!!!
Szép estét !
süti beállítások módosítása