HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Ismét soron kívüli testületi ülésre szólította a héten városatyáinkat a befejezetlen kultúrcentrumunk pályázatának lezárása. Korábban (június 5-én) ugyan már pontot tettek az ügy végére, de egy „érvénytelen”-nek minősített pályázó vitarendezési kérelmet nyújtott be arra hivatkozva, hogy műszakilag megfelelő terméket ajánlott.

A testület a korábbi javaslatot megismétlő előterjesztést kérdés, észrevétel nélkül elfogadta, s felhatalmazta a polgármestert a szerződés aláírására.

Ez idáig úgy néz ki, hogy rendben van, és elhárult minden akadály az egy éve veszteglő kivitelezés befejezése elől, hiszen a július 2-i határidőig ugyan mi történhet? A kocka el van vetve, s punktum, vagy ha úgy jobban hangzik, oszt jó napot.

Korábbi foglalkozási ártalmaimból eredően magam is egyetértve a minőségre törekvésekkel megértem a kiíró, illetve bírálók szigorú műszaki elvárásait, de nem egészen világos számomra a döntéshozók érdektelensége, tekintettel a jelenlegi katasztrofális anyagi helyzetre.

Az ajánlati listára tekintve egyértelmű, hogy a „legelőnyösebb” ajánlatot az első döntést megkifogásoló pályázó tette. Nem tudom, hogy a vitarendezési kérelmet kik és hogyan bírálták illetve rendezték, csak azt tudom, hogy a döntéshozók egy kukk nélkül jóváhagyták a panaszos pályázatának érvénytelenné nyilvánítását.

Tisztában vagyok azzal, hogy az árajánlat csak egy a sok egyéb feltétel között, de szerintem tizenegy milla megért volna egy tisztázó (esetleg korrigáló) testületi vitát. Miért? Azért mert 11 millió forintból be lehet foltozni néhány apróbb lyukat, melyből bőven van az önkormányzatunk idei költségvetésén.

A szigorú műszaki elvárásnak nem megfelelő „beárazott anyag”-ról eszembe jutnak a város korábbi beruházásai (Sportcsarnok, Kollégium, Bárdos iskola, stb.), amelyek során a beépített anyagok (parketta, nyílászárók, betonminőség, stb.) nem feleltek meg a szerződési és vonatkozó szakmai előírásoknak, de nem hogy kifogás, de még anyagi szankció sem követte a hiányosságokat. Persze ha a Bárdos projekt 300 milliójára nincs szükségünk, ugyan miért lenne a 11 millióra.

Lehet, hogy rosszul látom vagy értékelem a történteket, de nem vagyok biztos benne, hogy a döntéshozó városatyák kellőképpen átgondolták az előterjesztő (magasabb politikai szempontokat előtérbe helyező) határozati javaslatát.

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr434603488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenész1 2012.06.25. 19:50:39

T. Olvasó! Nem meglepő a több 10 milliós többlettel történő nyertes hirdetés. Konkrét példa! A Zrínyi u.-i strand bővítése 1998-ban úgy zajlott, hogy a referenciával rendelkező, műszaki tartalommal lényegesen magasabb színvonalú, árban 10 milliós nagyságrenddel alacsonyabb ajánlatot nem fogadta el a diktátor, helyette Szanyoki - a választások támogatója - került ki nyertesnek, aki a kivitelezést slendrián módon, silány kivitelben végezte el, majd pluszban további 40 milliós pótmegrendelést kapott.
Ez a partizán munka már akkor is működött, melyhez asszisztált az egyik fő bástyája, svéreg személye.

Ezek megakadályozására van gyógyszer, csak úgy látszik nincs orvos, aki felírja......
süti beállítások módosítása