HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A címszót és a blogjegyzetem első szakaszát a Magyar-Adorján féle Székely - Magyar rovásírás ábécével írtam BJ. (nem Bakos József, hanem balról jobbra) verziójával, bizonyítékául, hogy bár időszerűtlennek ítélem a rovásírásos helységnévtábla kihelyezésének kezdeményezését, de ettől függetlenül vevő vagyok a gyökerekhez való visszatérésre.

Már az előző bejegyzésem idején is rendelkeztem a szükséges betűkészlet gépi írásának és fordításának lehetőségével, de korábbi kritikai észrevételem visszaigazolását, ill. alátámasztását látom a sikertelen közreadásban. A szolgáltató ugyanis (az igény hiányára tekintettel?) nem készült fel rendszerében a rovásírásos bejegyzések megjelenítésére. Jegyzetemet minden kísérlet alkalmával rendre visszafordította latin betűsre. Bár mindenki által hozzáférhető, ingyenesen letölthető, és a font mappába bemásolva használhatóvá tehető négyféle betűkészlet, de jelenleg nem, vagy csak egy igen szűk kör használhatja „belső” levelezéssel, mert a szolgáltatók rendszere jelenleg nem használható rovásírásos kommunikációra.

Sajnálom, hogy így alakult, mert kíváncsi lettem volna, hogy az ötlet felvetői miként reagálnának egy rovásírással készült, róluk szóló blog bejegyzésre.

A címadó témához visszatérve, a korábbi tájékoztatóm óta újabb fejlemények történtek az általunk észrevételezett, ill. megkifogásolt „kötvénycsere” ügyében. A meglepő, hogy amíg a Bárdos projekt firtatásakor leginkább ez sincs, az sincs, amaz sincs válaszokat kaptunk, addig az új kötvény kibocsátásával kapcsolatos kérdéseinkre, ill. kéréseinkre maradéktalan, gyors és kielégítő válaszok ill. dokumentumok érkeztek.

Megkaptuk az illetékes pénzintézettől az önkormányzat által a  Kötvényre vonatkozó Kormány rendelet által előírt információs összeállítást, melynek kiadására (láss csodát!) az önkormányzat is áldását adta. Ezt követő kérésemre a szerződéseket és kapcsolatos iratait is hiánytalanul, és határidőn belül megkaptuk (működik ez a gyerekcipőben járó demokrácia, csak egy kicsit oda kell figyelni).

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb önkormányzati pénzügyi ügyletének lebonyolításával kapcsolatos aggályainkat a vonatkozó iratok megerősítették. Tekintettel arra, hogy egy nem mindennapi, igen bonyolult tranzakcióról van szó, a végső következtetéstől még tartózkodunk, mivel az ügyben közérdekű bejelentéssel éltünk, és a kivizsgálás még nem fejeződött be. Bármennyire is nyilvánvalóak számunkra a tetten érhető törvénysértések sorozata, a végső megállapítást a törvényességi és pénzügyi ellenőrzésre hivatott kormányzati szervektől várjuk.

Az viszont már egyértelműen kiderült, hogy a döntéshozó, ill. az előterjesztésre rábólintó testületi tagok nem olvasták a vonatkozó ügyiratokat (szerződéseket). Ha csak átlapozták volna, akkor kérdések özöne hangzott volna el mind a bizottsági, mind a testületi üléseken, amelyek mondhatom „némán” zajlottak le.

Ha az érintettek holnap netán a hivatalba rohannának utólag pótolni a mulasztásukat, nem lenne értelme az eső utáni köpönyegnek. Na de ettől nem kell tartani, mert az anyag vaskos, nehezen emészthető, s különben is a hajó már elment.

Ahogy az önkormányzatunk, úgy a Vaskor is agóniáját éli, s nem tehet mást mind hisz a maja és egyéb ókori próféciák szerinti világkorszak váltásban (nem világvége!), aminek indulását 2012.december 21-től jósolják. Ha hiszünk is az eljövendő újvilágban, abban biztosak lehetünk, ahogyan Magyarország, úgy Nagyatád sem lesz fáklyája az új Aranykor eljövetelének. Talán majd gyermekeink megérik, s unokáink élvezhetik is a változás pozitív hozadékát, de ez sovány vigasz a jelenlegi „leköszönő” helyzetben lévő generációk számára.

A városi civilizáció pusztulása megállíthatatlan, s a nihilisták számának növekedését tapasztalva kevés esélyét látom annak, hogy generációm megéri a Nostradamus jósolta Beáta Pannoniát, az az a Boldog Magyarországot.

Ennek ellenére reménykedem gyökereinkhez igyekvő, látnok képviselőink spirituális felébredésében.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr364071714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2012.02.12. 09:30:29

Kérem ne tessék reménykedni a "látnok" képviselők spirituális felébredésében,hiszen a székekbe való beülések óta még csak nem is éber,hanem mély kómában vannak.Ez a kötvénycsere valóban a kisváros önkormányzatának lagnagyobb pénzügyi müvelete,ami egyben azt is jelenti,hogy a lagnagyobb kockázata is.Miért?Azért mert a kötvény nem más,mint a hitelfelvétel egyik formája,amit kemény feltételekkel kell törleszteni.Ideig-óráig elodázhatja a pénzügyi krach-ot,bedőlést,azonban a számlát a bank benyujtja,és fizetni kell,mint annak a bizonyos katonatisztnek.
Számomra egyáltalán nem meglepő-sőt annak ellenkezője lenne az-ha a döntéshozó "testület" tagjai egyáltalán felkészültek volna ebből a nem könnyü leckéből,és felelős döntést tudtak volna hozni.
199O-es években,az első önkormányzati testület tagjai közt is volt olyan,aki pofátlanul ugy állitott be-nemkülönben fehér köpenyben,rendelés után-a testületi ülésre,onnan is elkésve,hogy ott bontotta fel a terjedelmes előterjesztéseket tartalmazó vastag boritékot,természetesen a másik,jóval kisebb,hagyományos méretü,de kibélt boritékot nyilvánvalóan és elég gyakran és időben bontogatta.Egyáltalán minek jelölteti magát képviselőnek az,aki rendszeresen felkészületlenül megy egy ülésre,és ott mameluk módjára felelőtlenül szavazgat,azt sem tudva,hogy mire adja a voksát?

Azt mondják,hogy egy embernek csak egyféle rangja van:a jelleme.Mivel már régen tul vagyok az indián könyveken és más népmesei olvasmányokon,évtizedek óta nem hiszek abban,hogy bármilyen müveltség nevelni és fegyelmezni tudja a legalacsonyabb emberi ösztönöket és a felkészületlen,tájékozatlan szervilis emberi mentalitást.Mindaddig,amig nincs jogi következménye testületi tagokra lebontva a döntéseknek,a szavazásoknak,addig ez a Patyomkin társaság vigan és felelőtlenül szavazgat összevissza.Az ébredés,a polgárok számára való megvilágosodásban sem hiszek,Nagyatád megérdemli ezt a társaságot,hiszen a többség öket szavazta be a testületbe,élén a Muskátlis Pistivel.
A kötvénycsere jó biznisz,de csak a banknak,még egyetlen önkormányzat sem profitált belőle sokat,ahogy a megye sem,a tüzoltás következményeit,a tetemes adósságot Nagyatád vonatkozásában,mint más települési önkormányzatok tekintetében sem fogja a kormány kifizetni.Majd a lakosság,kérdés,hogy miből?
A Bárdos -projekt tekintetében való titkolózás,a közérdekü adatok minden mondvacsinált okkal,sokszor hazug érvekkel való visszatartása,az ilyen adatok mintegy "belső monopolizálása",a hazudozás,a kifelé való jópofizás a sajátja ennek a társaságnak.
Aki ezt nem látja,az vagy vak,vagy szándékosan sötét alak.De a "Pirkadat" nagyon keserves lesz,bár a döntnökök minden következmény nélkül lelépnek,ezt boritékolom.
A fejetlenség,a káosz, a napi tulélésre játszás,az összevisszaság divik,a mindennapi nepotizmus,a harács,a kalmárszellem tort ül a város jelene és tönretett jövője fölött.Ezt akarták vajon a nagyatádiak,amikor ezekre a figurákra szavaztak?

zenész1 2012.02.15. 15:57:39

@vörösposztó:
Nem csak "vörösposztónak"!

„Ismétlés a tudás atyja”, mondja a magyar közmondás!
Ebből kiindulva, örvendetes, hogy többször ismétlésre kerül az egyébként részemről is korábban már közölt tény, a gazdaság hanyatlása. Nevezhetjük hitelnek, kötvény cserének, Istvánnak, vagy pistának, a lényeg nem változik, a város eladósodott, koldus botra jutott, helyzete kilátástalan, a lakosság, a diákok, egyáltalán aki tud menekül.

Ne tévesszen meg senkit az Európa recessziója, ez a modell nem húzható Nagyatád költségvetésére. A recessziótól függetlenül, az ormai fizetése, és egyéb járandósága havonta milliós nagyságrendű, tehát van pénz, de nem mindenkinek!!!!

Tetszik nem tetszik, ki kell mondani, akár finoman öltöztetve diplomatikusan, akár protokollárisan, mint „vörösposztó” teszi, de legjobb egyenes beszéd formájában: a jelenlegi il legitim képviselők olyan kérdésekről döntenek, amely témához fényévnyi távolságra vannak, döntésük magva az Önös cél érvényre juttatása, és nem a közös cél elérése.

Felhívnám figyelmüket, – ha egyáltalán tudnak erre koncentrálni – nem az a nagyatádi, aki itt lakik, és nagyatádinak vallja magát, ha nem az, akinek a leszármazottjai fognak itt élni.

Erre pedig a tendencia nem meggyőző.

A település iparosodását tekintve, nem venne túl sok időt igénybe egy számtani művelet végig gondolása – amennyiben ez nem megterhelő a szellemi kapacitást illetően –, amely alátámasztana, vagy elvetne egyes döntéseket. Szóba jöhetne más alternatív előterjesztés is kötvény csere tekintetében, de ahhoz gondolkodó képviselőkre lenne szükség, aki döntését saját akaratából, saját meggyőződése szerint, a társadalmi érdekek előtérbe helyezése mellett hozná.
Jelenleg ez nem tapasztalható!
Ismeretes, ha a választó áll elő egy komoly, racionális ötlettel, arra az első reakciója akár az aggályos listán bekerült, akár megtévesztés során megválasztott képviselőnek, hogy „Te komám, az nem úgy működik”!
Az már csak hab a tortán, hogy a kioktató, széles mellényű, magas lovon trónoló döntnök, életében nem volt közösségi ember, most is csak annak a mentalitásában, és karakterében kifogásolható „áldott jó embernek” a balatonőszödi „böszme” kijelentése miatt került a 11-ek közé, ami egyebek mellett a 2/3-ot is eredményezte!

Megítélésem szerint a konzervgyár, – mint Bárdos L. iskola – projektjéhez, annak kötbér igényéhez, továbbá a kötvény cseréhez, de egyáltalán a materiális, immateriális javak csoportosításához, ütemezéséhez, a portfolió állapotához a képviselők döntő többsége hozzá szólni nem tud.

Ezek után kérdés, miben tudnak megnyugtató döntést hozni?

A kutyaürülék gyűjtése, tárolása, kezelése fontos feladat, továbbá az is fontos, hogy kinek milyen ismerete van a héber írásról.
Ezek az ormai pista taktikai meséi, amely meddő vita után vigyorog egy jó nagyot, és pontot tettünk a kardinális kérdésekre, ugyan is a kutyaürülékes téma mögött ott húzódik az ormai akarata a város gazdasági gondjait illetően, és mint ahogy mondani szokás, „ a kezemet figyeld, úgy is a számmal csalok”!
És ahogy figyelik a magasba emelt kezét, úgy azt ösztönösen utánozzák, – még az előző téma hatása alatt –, közben arra gondolnak, hogy ez a bűvészmutatvány része, és azt örömükre meg tanulták szeretett fürerüktől, aki most már megnyugvással konstatálja a döntés egyhangúságát!

Ezek után a jövő kérdéseire a válasz jogi szempontból vitathatatlan, morális szempontból elfogadhatatlan, azonban minden szempontból egyértelmű: KÉREM, A DÖNTÉST A KÉPVISELŐ TESTÜLET HOZTA!!!

Ezen menekülési útvonal megszűntetésére tett elképzelését vörösposztónak csak üdvözölni tudom, a döntéshozók felelősségének kialakítását magam is támogatnám, de nem hol mi féle lázári, tállai-i, vagy rogán féle elmélettel.
süti beállítások módosítása