HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Egy esztendővel ezelőtt a hétköznapi ünnep című jegyzetemben már méltattam a Magyar Kultúra Napja nagyatádi műsorát, de mégsem hagyhatom szó nélkül az ismét aktuálissá vált, és tegnap megtartott rendezvényt.
A korábbi szervezők és szereplők, mint már anno jeleztem, a szerény lehetőségek ellenére figyelemre méltó, megyenapi szintű teljesítménnyel tették emlékezetessé a jeles ünnepet. Akkor úgy gondoltam, hogy ehhez többet nem lehet hozzátenni, de a tegnapi cáfolat rávilágított tévedésemre.
A szereplők ezúttal is valamennyien kitettek magukért ugyanúgy, mint a tavalyi résztvevők, de még is tetten érhető volt az a többlet, mely felülmúlta a korábbi rendezvényt.
A műsort fizikailag kissé összetörve (túlzásba vitt sportolás után), zsibbadt hátsóval néztem-hallgattam végig, még is minden percét élveztem.
Nemzetünk nagyjainak ismerős szerzeményeiből hallhattunk ízelítőt. A sok fiatal között mi örökifjúk egy kicsit újra diáknak érezhettük, képzelhettük magunkat, s ehhez hozzájárult a szerencsésen megválasztott helyszín is.
A felújított gimnázium aulája biztosította az induló többletet, a műsor és szereplőválasztás, a profi szerkesztés valamint szervezés a továbbiakat. A stáblista akkor is hosszú lenne, ha a teljesség igénye nélkül szándékoznék felsorolni a közreműködőket, ezért az esetleges kimaradás miatti sértődések elkerülése végett inkább nem teszem.
Azt viszont nem tehetem, hogy elhallgatom kinek, kiknek köszönhető, hogy a változatlanul szerény lehetőségek ellenére újat tudtak nyújtani, űberelni (fújj!) tudták a korábbi rendezvényt.
Meglátásom szerint a sok-sok közreműködő lelkes hozzáállása, és odaadó munkája ellenére a legfőbb elismerés a Fejér Zoltán - Pünkösd Márton „házigazda” párost illeti, akik tudásuk, felkészültségük, kellő gyakorlatuk és profizmusuk alapján hivatottak voltak a főszervezők szerepére, s melynek maradéktalanul megfeleltek.
A „megfelelő” kiválasztás e szerencsés és kívánatos gyakorlatát nem ártana átvinni, és meghonosítani más területeken (városgazdálkodás, pénzügyek, stb.) is. Reménykedjünk, hogy a körülmények, és a józan belátás hamarosan rákényszeríti a döntéshozókat, hogy revideálják korábbi és előkészületben lévő döntéseiket, s az eddigi ugyan csak kifogásolható gyakorlatukkal szemben a kiválasztásoknál hátrébb szorul a prioritást élvező lojalitás, és a kompetencia kerül előtérbe, mint fő szempont.
Gratulálok, elismerésem a házigazda párosnak, és valamennyi közreműködőnek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr693636582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása