HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

„Jogerős: törvénysértő volt az egri Fidesz feloszlatása

Döntés született a 2009. október 6-án feloszlatott egri Fidesz-tagszervezet ügyében. Az első fokú döntés a Fidesznek adott igazat, de ezt az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta, és immár jogerősen kimondta: törvénytelen volt a Fidesz eljárása.

Az akkori döntés fölött Demeter Ervin választókerületi elnök és Bíró Márk regionális igazgató bábáskodott, de a törvénytelen kizárás kezdeményezője Balázs József, a Fidesz akkori Heves megyei elnöke volt, aki később a kizárásról szóló határozatot kézjegyével is szentesítette.

A többszörösen álláshalmozó Balázs, aki júliusban Juhász Oszkárt, Gyöngyöspata jobbikos polgármesterét fenyegette meg a térségbe érkező támogatások elzárásával, most ismét főszerepet vállalt egy rendkívül etikátlan, törvénytelen eljárásban.

Az országgyűlési képviselői munkára immár jogerősen is alkalmatlanná vált Balázs Józsefet korábban a Jobbik és az LMP is lemondásra szólította föl, most talán a Fidesz is levonja a szükséges személyi konzekvenciákat.

Dr. Megyesi Melinda, a kizártak jogi képviselője a délutáni sajtótájékoztatón elmondta; a Fővárosi Ítélőtábla mai döntése megalapozott polgári perek megindításának sorozatát vonhatja magával.”

 

 

Ugye ismerős? Volt már ilyen Nagyatádon is. Nincs, új a nap alatt mondhatnánk, de az eset diszkrét bája, hogy anno éppen a szóban forgó szervezet feloszlató határozatát küldték meg részünkre. A központban azt a fáradtságot sem vették, hogy rendesen „aktualizálják” a kaptafára készült feloszlató határozatot. A folytatás is azonos forgatókönyv szerint zajlott, s várhatóan a végkifejlet is kísértetiesen hasonlítani fog a nagyatádi befejezésre.

Ennek ellenére, bízzunk benne, hogy működik a demokratikus jogállam.



 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr243387690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helóta 2011.11.18. 00:14:25

A Nagyatádi Fidesz Alapszervezet jogellenes feloszlatását kimondó jogerős ítélet szerint a FIDESZ-MPP nem tartotta be a FIDESZ ALAPTÖRVÉNYÉT.

A nagyatádi perben a pártot az a Szalay Péter ügyvéd képviselte, aki 1988-tól Pozsgay Imre államminiszter titkárságán előbb tanácsos, majd főtanácsos volt.

A fideszes országgyűlési képviselők 2007-es Kossuth téri kerítésbontásáról azt mondta, hogy az csak "tevőleges véleménynyilvánítás" volt, amely nem jogellenes.

A nagyatádi FIDESZ perben kétszer el, majd felbukott versenyző - mily meglepő -, pár hónappal később már extra kiemelt juttatásokkal az ország Alaptörvényének asztalánál törheti a pálcát 2023-ig.

Nem kell holmi kis vidéki ügyvédekkel áporodott bírósági aerot szívni.

Az autentikus iránymutató jogi értelmezés után a (börtön)kerítést belülről bontogató is csak tevőleges véleményt fog nyilvánítani vajon, ami alkotmánybírónk akkori értelmezése szerint nem jogellenes? Jöhet a megélhetési (bűnözés után) tevőleges véleménynyilvánítás szép új világa?

A legújabb hír szerint az EGRI NŐK (no meg a férfiak is), megint kitettek magukért (no és jogállamért, azaz értünk is).

Most még nem a forró szurkot borították ki, hanem csak a bilit, de osztották a kokit és a sallert is rendesen. Az ismét kivert FIDESZ sereg az éj sötétje alatt elsomfordál, vagy folytatják?

Ismert (sajnos) a forgatókönyv, jön a repeta (magyar narancs), úgy mint Nagyatádon. Ost Man nem fogja föladni...

A naiva szerint „a Fővárosi Ítélőtábla mai döntése megalapozott polgári perek megindításának sorozatát vonhatja magával.”

Nem tudja, hogy nem a megnyert, hanem az elbukott FIDESZ per ügyvédje lehet akár a tejhatalmú Országos Bírói Hivatal, vagy netán a Kúria Elnöke?

Elvégre a fájdalomdíj megjár neki is, vagy csak a többször bukottaknak? A kérdésre adandó választ hamarosan a szokott módon meg fog kapni.
süti beállítások módosítása