HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

01.
szeptember

SZMSZ.

bakos.jozsef  |  6 komment

Figyelemre méltó és érdekfeszítő testületi ülés szem és fültanúi lehettek ma az érdeklődő nagyatádi polgárok.

A Nagyatádon is elfuserált rendszerváltás után húsz évvel, a többségbe került Fidesz képviselő csoport elérkezettnek ítélte az időt a mulasztás pótlására. Bár jóval az előírt határidő után, de végre napirendre került a város képviselő-testületének működését rögzítő Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálata, illetve az alaposan „megvitatott” új szabályzat tervezete.

A fontosságára tekintettel mindjárt kettő is készült belőle a városatyák számára. Egy a jegyző (polgármester), egy pedig a Fidesz frakció (ilyen hivatalosan nincsen, hiszen egyik SZMSZ-ben sem szerepel) előterjesztésével. A Fidesz képviselő csoport úgy gondolta, hogy a korábbi szabályzat átírásával, a polgármesteri „jogosítványok” megnyirbálásával átvehetik végre a város vezetését.

 Ennek érdekében többször is összeültek, s „felső” instruktor tanácsaival is felvértezve alkothatták meg a konszenzuson alapuló, s egységesen elfogadott saját verziójukat.

Az, hogy a szerkezetbe homokszem került, már a tegnapi, ill. tegnapelőtti bizottsági üléseken megmutatkozott. Mire a Városfejlesztési és Gazdálkodási Bizottság nekilátott a „lehetetlennek”, addigra a többi bizottság a frakció fegyelemről megfeledkezve (?), megszavazta a jegyzői előterjesztést, de becsületére legyen mondva, a cserbenhagyott csapat állta a sarat.

 A képviselő csoport többségét biztosító és vezetését vállaló (nem Fidesz tag) bizottsági elnök, a szükséges többséggel rendelkezve, a polgármester tiltakozásai ellenére rendre megszavazta a tervezett módosításokat.

Az önkormányzati működést, és az „együttműködést” veszélyeztetve látó Bürgermeister „megmondalak a mamának” jelszóval, rögvest a megyei szövetségeséhez fordult, bepanaszolva a korábbi megállapodást felrúgó renitenskedőket.

A „forró drót” nem maradt hatástalan, mert a testületi ülésen a korábban elhatározott egységes fellépés megbomlott, s az előterjesztés megszavazására már bohózattá fajult.

A módosító indítványok megvitatása során a „frakcióhoz” tartozó alpolgármesterek rendre kifaroltak a korábbi egyezség támogatásából, és a szószólót, valamint a frakciót lejáratva, rendre az „ellenzéket” erősítették, illetve támogatták.

A mű bár nyögve-nyelve megszületett, s végül zöld utat kapott, de kérdéses, hogy működni fog e?

A magasabb politikai szempontok prioritást élveznek, és a titkos paktum még él (vajon meddig?).

A Somogyértes kilépés nem a véletlen műve, s a közigazgatás, az önkormányzatok, és a választások átszervezésének végső változata is hamarosan napvilágra kerül.

Mindennek oka van, s az alku az alku, punktum tisztelt renitens pártkatonák. Tessék tudomásul venni, hogy jelenleg még vadászati tilalom van (na, nem az őzbakra!), s a „kilövési engedély” még a „szövetséges” fiókban.

Ezekről az apróságokról a lelkes, következetes, kitartó, és fegyelmezett csoporttagok valószínű megfeledkeztek, de remélhetően levonták a tanulságot a történtekből.

Sajnálatos, hogy ráadásként a csoport (még illegitim) hivatalos vezetője, miután több órán keresztül alakította a Néma Leventét, a csoport számára fontos újabb módosító javaslat végső szavazáskor véletlenül (?) rossz gombot nyomott, ezáltal meghiúsítva a keservesen kivívott eredményt.

Szóval, van még mit javítani a működésen, pláne az együttműködésen, mert ez nem az, amiről az alpolgármester korábban beszélt. Személyeskedéstől, vitáktól mentes testületi, és konstruktív, szakmai bizottsági ülés.

Az SZMSZ már megvan, ezért nem ártana jövőben kicsivel több figyelmet szentelni az önkormányzat pénzügyi helyzetének. Mert erről ma bizony nagyon hézagos képet alkottak az alulinformált döntéshozóknak.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr863196796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.O.S 2011.09.02. 12:51:01

ACHTUNG PAKTUM! PUNKTUM!

Avagy mennyire nem számít, mit akar a Dakota csipet csapat.

Úgy tűnik Kisrakás Wigwamjában, sűrűn cserélik a K telefont, naná, haladni kell a korral. Most éppen a legdivatosabb színűt, a narancssárgát - a csúnya kopott, sokat használt pirosat elásva, kicserélve a csatabárdra -, élesítette a törzsgyűlés alatt.

Kisrakás Pistikénk a tüzes(tenger)víztől kissé lesápadva kapott egy félresiklott sallert és rögtön sápadt orcájával hívta a megyei Nagyrakást. Eloffolta, hogy elvették a csúnya Dakota fiúk azt a féltett felsőtollú fejdíszét, amelyet szorgos réznyelvű képzéséért kapott, s most nem látszik, hogy ki is a rézbőrű törzsfőnök.

Nagyrakás meglóbálta a tomahawkját, kiadta az ukázt: ACHTUNG PAKTUM! PUNKTUM!, UFF, s máris, KUSS lett a kisrakási törzsgyűlésen.

Elvégre most jön az őszi nagy vadászidény, szűkös hónapok jönnek – megmondta a Nagy Dakota -, szükség lesz minden nagyvadra, s főként Kisrakás rézfarú fúrójára, s ígért is mindjárt újabb skalpot.

Kisrakás megőrült

a skalpokért.

Egyetlen gyengéje, hogy szereti mutogatni…

Volt is szájtátó vendége dögivel, szereti, ha gyengédek vele. Azt uffolják hálás is minden szájtátónak, ha utána omerta.

Eközben a többi ráérő indián már szorgosan irtja az erdőket, a Nagy Dakota Táltos látva a sok kis szorgos indián munkálkodását ugyancsak zord időket jósol.

A kis Dakota rézbőrűek a megtollasodott Kisrakást körbeugrálva ismét megszívják.

Jön a békepipa. CAKKPAKK PAKTUM, PUNKTUM. UFF

Út-törő 2011.09.02. 20:59:31

Ezt TI akartátok!!!
Aki nem tud sakkozni, az ne üljön táblához.
Tudnotok kellet volna, hogy "Kaszparov"-val álltok szembe aki szükség esetén kéri a "gép" segítségét.
Ha olyan infotok van ami törvény sértő, akkor miért nem léptek? Gondolom azért, mert "HÁT PONT ÉN?; HA MÁSNAK JÓ, AKKOR NEKEM IS!; HÁT UGY SE LESZ BAJA!"stb.
Ha pedig nem törvénytelen a munkája, akkor mi a bajotok?
Több mint egy éve azzal dicsekedtetek, hogy "most leváltjuk őket...!"
Hát itt van a nagy váltás eredménye. Nem mintha az előző sokkal jobb lett volna, de volt még alternaíva, volt még hely az X-nek!!!!

vörösposztó 2011.09.03. 11:27:36

Ezen a politikai szervilizmus és dilettantizmus ujabb gyöngyszemén jól mulattam.
Érdemi hozzászólásra sem méltatom.
Csermanek János bácsi elégedetten kacsint,ők sem csinálták "jobban".A politikában sem tőkéletes jó,sem tökéletes rossz nincs,csak egy biztos,a tegnap hősei a mai árulói.
Végül álljon itt egy idézet Márai Sándor Füveskönyvéből/119.old.l7l.bejegyzés/:"Azokról,akik az áruláshoz is gyávák"/:
Kerüld el őket,amennyire lehet,Mert rosszabbak ezek mint az árulók.Mert az áruló számára nincs mentség,kötelet neki.De aki az óvatos önmegóvás szándékával ténfereg körülötted és a közös ügy körül,s nincs bátorsága és erkölcse ahhoz sem,hogy egyedül maradjon,de ahhoz sem,hogy vállalja a cselekvés,az árulás vagy a bosszu következményeit,ezek csakugyan a legaljasabbak.Az áruló legalább cselekszik,elárul.De az óvatosak,akik sima képpel ott vannak a közös ügy mellett,s nem elég bátrak,hogy a cselekvő,a teljes hősies magányba vonuljanak,de nem elég bátrak ahhoz sem,hogy megvédjék,sem,hogy elárulják az ügyet,melynek jelszava jegyében az emberek közt settenkednek,ezek,kiket mindenki a maga pártján valónak érez,s a valóságban soha nem eléggé emberek és hősök ahhoz,hogy minden következménnyel szint valljanak:ezek,akik az áruláshoz is gyávák,a bosszuhoz is gyöngék és a magányban is erőtlenek,a legveszedelmesebbek.Az árulót megvetheted.De az ilyen embert ne vesd meg,ne is üldözd,nézz át fölötte,mint a levegőn.
No comment.

Út-törő 2011.09.03. 20:50:15

T. vörösposztó!
A kérdés adódik!
Kinek írta, kinek szól az idézet?
Úgy gondolom, akire rá modelezhető, az nem olvassa, vagy ha olvassa, akkor nem érti, ergo, megy minden tovább a diktátori úton.
Ha értetlenül, a saját olvasataként fogja fel az érintett, akkor már most építi a legközelebbi referendumra a nívó nélküli, ígérgetős stílusu, minden alapot nélkülöző, promt nézeteit.
Most nem nehéz a népet megvezetni, végső elkeseredésében a többség hisz az igéretes kapaszkodókban, aminek egyébként semmi realitása, majd az idő múlásával feledésbe merül az igéret, de pozicióba marad(hat) a diktatúra.
A Márai gondolatokkal egyet értve, kerülendő részemről is a jópofa, érdeklődő, törekvő, egyén. A tiszta erkölcsüeknek, a gyanútlan, jószándéku egyéneknek szintént ez javalt, de vajon mi az ismertető jel?
Tessék szem előtt tartani W. Shakespeare gondolatait! "Színház az élet..!", ahol vannak szereplők, nézők, és szolgák, akik folyamatosan váltják egymást.
Emiatt rögös az út, de járható!!!!

civil48 2011.09.05. 08:33:22

Válasz:@vörösposztó-nak és @látható-nak:
Néhány bloggal előbb írtam, amiről most "beszéltek":
A gondolkodó népréteg jó része tisztában van vele, hogy a nép, a tömeg buta (birka), és ezt ki is használja, érdekből, önzésből, számításból, kivagyiságból, önmaga túlértékeléséből, magatartásbéli adottságából, sokféle okból. Ők a koncért mindent elárulók. Nézz körül, csak az elmúlt húsz évet tekintve is. Mennyi MSZMP-sből lett Fideszes fújja a harsonát, tapsikol a „szeretett vezető” megnyilvánulásain. Ugyanígy tapsikolnának változás esetén is. Ők ilyenek. És sokan vannak.

A gondolkodók egy jelentős hányada, ha nem is ért egyet a „vezetőjével” (nem csak országos vezetőket értem alatta), és változást szeretne, - akkor is sunyit, lapít, hallgat, megpróbál belesimulni a történésekbe, egészen addig, amíg rá nem koppintanak a fejére. Jelentős hányadot képviselnek.

Az általatok leírt gondolatokkal,csak egyetérteni tudok, hasonlókat mondatok, csak más megfogalmazásban, illetve 'látható' kifejezi nagyon is pesszimista álláspontját is. Sokszor, hajlamos vagyok én is borúlátóan szemlélni a dolgokat, de mindig felülkerekedik az a gondolatom, hogy legalább magamnak ne kelljen szemrehányást tennem! Igy aztán a remény hal meg utoljára. És, hát minden reggel borotválkoznom is kell!(:-) Üdvözletel: Civil48

Út-törő 2011.09.05. 11:38:35

Csak egy gondolat-sor a pesszimista hangulat felvetésére, és a CSŐD közeli állapotra!
Én is fésülködöm, és néha üveg ajtó előtt is elmegyek!
De a fentiek ismeretében ismét fel kell tenni a kérdést, mert választ nem kaptam!
Tett-e valaki a gerincesek közül olyan intézkedést, ami áthúzza "Sápadt arcú" gyalázatos terveit?
Ha nem, akkor Ők 1-el többen vannak!
Ha nincs miért intézkedést kezdeményezni, akkor szintén le maradunk!
Ha tett valaki kezdeményezést, arról miért nem tudunk?
A korábban általam leírtak, nem a pesszimista gondolkodásom műve!!!
Ezek a makacs tények, és ebből azért sem tágítok, mert "civil48" szavaival élve, nem szeretnék szemre hányást tenni magamnak, másodszor azért sem, mert nem tettem olyat, és nem is mulasztottam, amiért a lelki ismeret gyötörne.
Én a saját kis eszközeimet továbbra is felhasználom, aki ebbe a körbe tartozik, vagy csatlakozik szívesen veszem, némi kontroll után!
Végezetül meg kell jegyeznem!
Nincs olyan nagy gazdasági probléma a városban, mint ahogy ezt írjátok.
Múlt csütörtökön a kollégiumból kifelé jövet, találkoztam a Ti Pistátok futárjával, aki kérdésemre elmondta, a Polgármester Pista ebédjét viszi fényes éthordójába, a BIT-5.. rendszámú hivatali gépkocsival! Utána mentem, és láttam, valóban az udvaron a HIVATALI gépkocsiba szállt be a futár a fényes éthordóval.
Ezek után felvetődik a kérdés!
Hol van csőd közeli állapot?????
süti beállítások módosítása