HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Választókerületünk országgyűlési képviselője kapta parlamenti produkciójáért a fenti titulust a megyei hírlaptól, mondhatnánk kiérdemelten.

Persze aki ismeri a különböző testületek és a parlament működési mechanizmusát, azok másképpen ítélik meg az inaktív pártkatonák magatartását, illetve meg nem szólalását. Igaz hogy képviselőnk egyéni és nem listás, de nem frakcióvezető, nem helyettes, de még csak bizottsági elnök sem. Egy hatalmas frakció talpasaként egy feladata van, a „meghirdetett” gomb megnyomása. Szónoknak ott vannak a frakció kijelölt Cicerói. Ez persze nincs rendjén, de ez van, ha tetszik, ha nem.

A félreértések elkerülése érdekében jelzem, hogy nem fogadatlan prókátorként mentegetem képviselőnket csak, hogy ha lehet, legyünk objektívek is az ítéletalkotásnál. Nem a mi Leventénk az egyetlen a parlamentben valamint a különböző döntéshozó testületekben, és lássuk be, hogy a jelenlegi korszellem ennek a karakternek kedvez. Egy „izgága” pártkatona nem lehetne egy időben parlamenti és megyei képviselő, valamint alpolgármester egyszerre. Ehhez kellő alázat, nagyfokú lojalitás, és hallgatni tudás szükségeltetik. Így értékelve emberünk produkcióját, mondhatnánk pestiesen, ügyes. Aki tudja, csinálja utána. Nem erre hivatott, nem ezért szavaztak rá településünk polgárai. Na, és akkor mi van? Vissza nem hívható. Az „elbocsátandó” listára ugyan már felkerült, de ez a ciklus az övé.

Az új lapok osztása a kisebb parlamentbe már elkezdődött. Képviselőnk utódja már ki van jelölve, s ennek megfelelően történik minden. Szervezetoszlatás, ellenzéki frakcióból kilépés, körzethatár módosítás, stb. semmi sem a véletlen műve. Az új képviselőnk sem a Fidesz frakcióban fog ülni, noha a Fidesz jelöltje lesz. A körzet szavazóinak megvezetése folytatódik feltéve, hogy az atádiak nem húznak elő a cilinderből egy esélyes saját jelöltet. Az elmúlt húsz évre visszatekintve, ennek nem sok esélyét látom.

Tegnap este a helyi televízió a nyári szünet előtt valószínű ukázt kapott a kompenzációs propagandára, mert szóra bírta a Leventénket, aki kukasági fogadalmát felfüggesztve  fél órán át hirdette az igét.

Bevezetőként tájékoztatta és megnyugtatta a nagyatádiakat, hogy ismételten feloszlatták a helyi Fidesz szervezetet, s így már lehet dolgozni az emberek érdekében. Nem sikerült felborítani az új rendet, s a továbbiakban nem borzolja a kedélyeket a (KDNP-sített) Fidesz szervezet.  

Arról nem beszélt, hogy ez a csekély feladat meghaladta erejét, ezért a szervezet országos vezetésére hárította a megoldást, s nem csak technikailag, de jogilag is szabálytalanul járt el, úgy gondolván, a cél szentesíti az eszközt.

A képviselői „társalgó” harminc percében meghallgathatták a nagyatádiak, a közelmúlt kormányzati koncepciójának slágvortokban elhangzott kommunikációját. Értesülhettek egy beinduló segesdi vállalkozásról, és a jövő célkitűzéseiről. Meg kell tartani a kórházat, ki kell találni a közös turisztikai együttgondolkodás és működés módjait. Térségben kell gondolkodni, s merjünk kicsik lenni. Ne reménykedjünk Audi méretű beruházásokban, mert nincs megfelelő és elegendő szakember a térségben. A kis és középvállalkozás a kitörési pont. A föld, mint foglalkoztatási megoldás, a családi gazdaságok preferálása. Önálló társulások, szövetkezetek, s elsősorban a mezőgazdaságban lehet munkahelyteremtés a térségben. Pénzt kell adni a megélhetéshez az embereknek. (???)

A megye adósságrendezése (elvileg) megoldódik a feladatok átadásával, de a csőd közeli helyzetben lévő Nagyatád, Barcs, stb. konszolidálásáról nem hallottunk. Lehet, hogy Somogy kapta a legtöbb „önhikit”, de ez csepp a tengerben, a korábban már említett részletekről nem is beszélve. A négy éve említett szociális boltnak Nagyatádon se híre, se hamva. Mindkét városban megrekedtek a folyó beruházások. Barcs fagyasztott, Nagyatád vergődik tovább, és egyre mélyebbre süllyed, ma holnap elmerül az adósságban.

Elhangzott, hogy a 4. év végére várható a „siker” (én 40 éve várom!). Szívesen hallottam volna arról, hogy addig is hogyan tovább. A célok rendben volnának, de a realitások őszinte ismertetése elmaradt. Hallhattuk, hogy a képviselők „mindent megtesznek” (a bizottságokban?), de köztudott, hogy mozgásterük igen csekély, ezért az igény egy kis őszinteségre, amiből egy keveset sem kaptunk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr353086284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.07.23. 09:47:02

A "Néma Levente" egyéves parlamenti tevékenységére igazán büszke lehet az,aki rá szavazott.Bármit is mond e jeles közéleti férfiu,csak fényezése annak,ami nincs.
Tudni kell,hogy egy pártszinekben induló,párt/vagyis köz/pénzen finanszirozott jelölt a kampányban,a megválasztásáig,amig kuncsorog a választók kegyeiért,még nagyban-egészben a maga ura,de amint megválasztották,és beül a pártja frakciójába,az addigi csekély önállósága is megszünik,és vele a pártja rendelkezik.A frakció/vezetője/,illetve a párt határozza meg,hogy milyen bizottságban vesz részt,milyen egyéb tisztséget tölthet be.Ez a sarzsi osztása pártvezetők privilégiuma,melyet meg kell hálálni.A hála ugyan nem politikai kategória,de maximális elvárás-főként a FIDESZ-ben-a teljes önfeladás,kussolás,kifelé beszélés nincs.Tudjuk,:"aki nem lép egyszerre..."
Ez a pártvezetés részéről érthető is,hiszen a zsiros tisztségek onnan jönnek,aki fizet,az dirigál.
A vidéki mezei képviselők pedig semmi másra nem alkalmazhatók és sajnos nem is alkalmasak,mint a gombnyomogatásra,hogy melyiket és mikor kell nyomni,azt is megmondják.Ez valószinü nem okoz gondot Karvalicsnak,ettől nem lesznek álmatlan éjszakái,sem lelkiismereti problémái,a politikus az a fajta emberlény,aki ilyen kicsinységekkel nem is foglalkozik.A lényeg a lé, Karvalics ugyan 2O14 után nem lesz képviselőjelöltje pártjának,de ezen négy évben hüséges pártkatonája igen.
A képességeit,felkészültségét megcsodálhattuk az ez évi március 15-i nagyatádi rendezvényen való szereplésekor.
Azt is illik tudni a választónak,hogy amennyiben valaki választójoggal rendelkezik,mindenféle felkészültségi-rátermettségi elővizsgálat nélkül lehet polgármester,vagy országgyülési képviselő,a hülyeség különösen előny.Mig egy köztisztviselő esetében magas szakmai és erkölcsi követelmények vannak előirva,addig a választott tisztségekre ez nem vonatkozik,bárkiből bármi lehet,ha megválasztják.Az pedig hogy megválasztják-e,nagyon sok mindentől függ,két dolgot e körben ki kell emelnem:az egyik az,hogyan tudják "eladni" az illetőt/kampány,pénz stb./a másik pedig,hogy legyen erre vevő,vagyis a bugyuta választó,aki sokszor azt sem tudja,hogy kire,mire szavaz,tisztelet a kivételeknek,ez azonban erősiti a főszabályt.
A megválasztás után viszont apelláta nincs,az illető beül a zsiros székbe,szivja a közpénzt,ha lehet minél többet,alkatától függően,a választópolgár pedig csak bégethet,más lehetősége nincs.Ez a többpártrendszeren alapuló "demokrácia" magyar változata.
Karvalics dicstelen szerepéről már irtam a nagyatádi FIDESZ szervezet feloszlatását illetően,az ujbóli oszlatás csak megerősiti az ott általam leirtakat.Ez a jellemtelenség,a képmutatás és hazudozás csimborasszója.Az pedig,hogy nagyokat lapit a parlamentben,jól kifizetődik,nem fáj a feje,mindig igazodik,talán önálló gondolata sincs,legalább is ha van,azt nagyon jól palástolja.Legalább valamiben jó.
Hogy mit tett,vagy elmulasztott tenni a választókörzetéért, jótékony homály fedi.
Azt mond e tekintetben,amit akar.Medgyessy óta tudjuk,hogy a politikus szava nem uri becsületszó.Hát nem az,ezt megtapasztalhatjuk nap mint nap.
Az pedig,hogy a ciklus végére "sikert" igér,nem több mint üres lufi.Egy politikus szava az én szememben egyenlő a nullával.
Áldásos tevékenységét kisérje az őt megválasztók semmire sem használható közönye, a többiek haragja,és az igazi magyar emberek megvetése.Ez legyen számára a köz elismerése,a fizetség sajnos valamennyiünk pénzéből pedig a négy évre több tizmillió forint,amit jó szivvel zsebre tesz a szerinte megérdemelt közszolgálatért.
süti beállítások módosítása