HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Ez itt nem a reklám helye, s nem is szeretnék sem hirdetővé, sem hordozóvá válni, de a gagyi reklám kártékony hatása úgy néz ki, nem csak a TV nézőket, de a városvezetőket is elérte.

Korábban következetesen, manapság kevésbé kendőzi likviditási gondjait az önkormányzat, de ahogy várható volt, a helyzet kritikussá vált, s a hullámok kezdenek összecsapni. A városra súlyos teherként nehezedő beruházások önrészére kibocsátott korábbi kötvényforrások „eltapsolása” illetve hiánya miatt megtorpantak a munkálatok, s ezért sürgősen új pénzcsap után kellett nézni. 

 

A drámai helyzetre tekintettel, nem volt nagy tolongás és lelkesedés a szóba jöhető szolgáltatók között, de hosszas alkudozások után felszállt a füst, és ha az illetékes bizottság, illetve a képviselő testület is megszavazza (és miért ne szavazná meg?) meglesz a „gyorssegély”.

A segítségnek persze ára van, s nem először és nem is utoljára, számlavezető bankot vált az önkormányzat, ami ugyan nem oldja meg végleg a helyzetet, de aki időt nyer, életet nyer. A lyukat most gyorsan betömjük, s valahogy majd csak lesz, de a csődbiztos pillanatnyilag városkapun kívül maradhat.

A „pályázatnyertes”, leendő új számlavezető nem ismeretlen sötét ló, hiszen a kötvény kibocsátási időszak főszereplője volt, akinek később az akkori szervilis holdudvar az árfolyamváltozásból származó banki veszteséghez való önkormányzati hozzájárulást is megszavazta.

 

Miközben néhány tízmillióért kuncsorog a város vezetése, változatlanul szabotálja a Bárdos projekt rendezését, ahonnan százmilliós nagyságrendű kötbérigénye realizálódhatna. A múlt hónap közepe táján már érdeklődtünk „szervezetileg” a dolgok állásáról, de a későbbiekben ismertetettek szerint nem kaptunk kielégítő és megnyugtató választ felvetéseinkre. A hiánypótlási kérésünkre is ugyancsak hézagos reagálás érkezett, de a Pirkadat májusi számában jelezte egy prominens képviselő, hogy az elszámolás folyamatban van. Mindez dicséretes és megnyugtató volna, ha a kapcsolatos lépésekről, intézkedésekről is hallanánk. Tetteket, ne szavakat, képviselő úr!

 

Tekintettel arra, hogy a projektre vonatkozó adatoknak csak elenyésző töredékét szolgáltatta ki kérésünkre a hivatal, a helyi Fidesz vezetés képviseletében feljelentést tettünk közérdekű adatok kiadásának elmulasztása miatt a Kaposvári Nyomozó Ügyészségnél a hivatal meg nem nevezhető köztisztviselői ellen.

Ezt követően miután a hiánypótlási kérelmünket sem teljesítették maradéktalanul, a vonatkozó határidő lejártát követően keresetet terjesztettünk elő, mint magánszemélyek a Kaposvári Városi Bíróságnál. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség időközi értesítése szerint a feljelentésünket átteszi az eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nagyatádi Városi Ügyészséghez. Az igazság felderítése ettől fogva a hatóságokon múlik, de mi továbbra is megtesszük, amit szükségesnek és lehetségesnek ítélünk. A jelenlegi körülmények ellenére is bízunk az igazságszolgáltatásban, s reméljük, megnevezik és elmarasztalják a „renitenskedőket”.

 

A Somogyi Hírlap egyik múlt heti számában olvastam, hogy Barcson is csúszik egy beruházás (könyvtár projekt), s minő véletlen, a kivitelező azonos a Nagyatádon késlekedett céggel. A szomszéd várban az indokolás szerint „bujkáló” gázvezeték miatt csúszik a befejezés, de ott legalább tájékoztatták a döntési kompetenciával rendelkező képviselő-testületet, amelyik áldását adta a határidő módosításra. Nem úgy, mint nálunk, ahol a polgármester (jogtudorokkal körülvéve) magának vindikálva a jogot, kénye kedve szerint módosította a szerződést és a határidőket.  

 

Miközben a város filléres gondokkal küszködik, a városatyák tétlenül nézik a nyilvánvaló pazarlást, mert józan paraszti ésszel nem nevezhető másként, ami a vásártéren történik. Az „alapokkal” itt sem tud mit kezdeni a kivitelező, holott előzetesen ismert volt az állapota. A szakemberek mellett a laikusok is szörnyülködnek az esztelen pusztításon, de az értelmetlen gigászi munka (alapfeltörés) csak folytatódik, mert nincs aki megálljt parancsolna az értelmetlen pénzkidobásnak.

  

Nem baj, ha szegény az eklézsia, majd huszonöt éves futamidőre, négy éves törlesztési türelmi idővel veszünk fel újabb százmilliós hiteleket. Te kinél bankolsz?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr313013971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.06.26. 09:35:13

A cimben megfogalmazott,kissé cinikus kérdés-már ami a nagyatádi önkormányzatot illeti-t a l á l ó.
A pénzügyileg padlón levő önkormányzat helyzete és kilátásai olyanok,mint a háborgó tengeren hánykódó kis csónaké,csak mig a hasonlat esetében a csónakban reménytelenül ülő személyzet nagy valószinüséggel elpusztul,addig az önkormányzati csónak kormányosai ugyan sumákolva,lapitva hallgatnak,de bizton megusszák méltó büntetésüket,és vigyorogva lépnek le,minden következmény nélkül.
Az 1994.óta-MP halatomra kerülésétől kezdve-világos,hogy a virágos város N1-e olyan várospolitikát folytat,ha az egyáltalán annak nevezhető,melynek végállomása a város anyagi csödje.
A vagyonfelélés,a korrupció,a nepotizmus,a hatalommal való visszaélés minden formája megtalálható mint cseppben a tenger Nagyatád vonatkozásában.Mára nincs vagyon,a város adóssága közel 4OO millió,amely gyakorlatilag kifizethetetlen.Ez Magyarország,hiszen 199O-től a nemzeti vagyon eltünt,ellopták,"elprivatizálták",bagóért külföldiek /és magyar helytartóik/ kezére játszották át,és mi lett a következménye?:a külső államadósság megtizszereződött!Akkor hova lett a vagyonból befolyt pénz elvtársak?
Vissza Nagyatádhoz.Mindezek után a város möködtetése/közüzemi számlák fizetése,bérek stb/ már hosszu évek óta csak banki hitelekkel volt finanszirozható,vagyis a hitelek felvétele nem a város vagyongyarapodását,magyarul beruházásokat eredményezte,hanem a napi megélhetést,a felszinen maradást.Ormai elévülhetetlen büne,hogy ő mindezzel tisztában volt,csak profi módon hazudott,információkat zárt el,vagy azokat "fényezte" mind a neki oly hüséges képviselők,mind a lakosság előtt.
A város kifelé,külsőleg szép,rendezett,virágos,kellemes település benyomását kelti,közben meg belülről szétrohadt.Vagyis a városvezető hazárd játékot folytat/ott/,és teszi még ma is ,mert teheti.
Ezek után nem meglepő,hogy bizony a "Te kinél bankolsz"bárgyu kérdése ebben a helyzetben eléggé frivol helyzetben találja a bankot kereső önkormányzatot,.mivel a kereslet ugyan nagyon intenziv,a kinálati oldal azonban nincs,mert már minden bank megtapasztahatta azt,hogyha nincs fedezet,nincs biztositék a kölcsönre,az bizony nem lehet jó kölcsön a banknak!Mert a bank nem jótékonysági intézmény,nagyon jól tudjuk,csak akkor vár el az államtól,a közösségtől jótékonykodást,ha maga a bank dölne össze,akkor mentőövért kuncsorog,és a bankárkaszttal azonos érdekkörben levő politikai uralkodó osztály az amugy is megnyomoritott emberek befizetéseiből,vagyis közpénzből!nagyvonaluan-miért is ne-megmenti a bankokat.A bank most nem fogja megmenteni az önkormányzatot,legfeljebb az agónia kissé kitolódik,mert az igaz,hogy aki időt nyer,életet nyer,de egyszer minden kiér a soron,és vége.
Ami pedig a különféle hatósági eljárásokat illeti:nincsenek illuzióim,és javaslom Bakos Urnak,hogy neki sem legyenek.Az ugyanis ami ma Magyarországon igazságszolgáltatás néven folyik,bizony csak silány jogszolgáltatás.Az ügyészség és a birói hatalom minden társadalmi kontroll nélkül müködik,ha müködik,öncélu,önmagát védő kasztot hozott létre.A rendőrségről meg ne is beszéljünk,mert ott hiába akármilyen szuper technika,felszerelés,gépkocsi,pénz paripa,ha a fejek ezek müködtetéséhez nagyon gyengék.Ilyen helyzetben az indukált erkölcsi környezet siralmas,a szakmai teljesitmény egyedüli fokmérője a mindenkori vezetésnek való feltétlen megfelelés,bármi áron,hiszen aki nem igy teszi,repül.A hatalom mérhetetetlen arroganciája abban érhető tetten,hogy a közhatalom gyakorlója,az önkormányzat,a különféle állami hatóságok tökéletesen tudatában vannak annak,hogy velük szemben a mezei polgár jog és igazságérvényesitési törekvése esélytelen,ebből következően ennek megfelelően is cselekszenek,azaz a hatalom azt csinál,amit akar:támadja a nemzeti értékeket,a létrehozott demokratikus? intézményeket, beledöngölheti az anyagba a polgár alapjogait,és törvénysértő magatartásának nincs következménye,illetve van:bizalomvesztés,értékválság,végső esetben elvándorlás kölföldre.Ez az 199O.utáni "demokrácia",és jogállamiság hozadéka.
Ugyanakkor az is igaz,amit valahol egy bölcs embertől olvastam:Ha gyáván,elvtelenül megalázkodsz a Sátán szolgái előtt,a folyamat soha nem ér véget,mindhalálig hátrálnod kell.A sötétség erőit,a tolvajt,a gyilkost,a rablót csak ujabb büncselekményre önszönzi,ha áldozatuk gyengeséget mutat.
Hát ezért kell nekünk erősnek lennünk.

vörösposztó 2011.06.26. 19:54:16

@vörösposztó:

Bocsánat tévedtem,már ami a város "kötelezettségállományát"-vagyis adósságát illeti,Az bizony nem 4OO millió,hanem 2O1O.december 31-i állapot szerint megközelitette a HÁROM MILLIÁRDOT!
Mecsoda különbség-mondta vala a hires konferanszié,Kellér Dezső.Bár forditva tévedtem volna,sajnos az utóbbi adat a valós.És azóta eltelt ujabb félév,az adósság csak növekedett.Ebből a tengernyi adósságból kikecmeregni lehetetlen,hacsak MP.két helyettese,a két FIDESZ-es alpolgármester olyan csodát nem müvel,hogy-ahogy dicsekszenek vele/mármint hogy a kormánnyal napi kapcsolatban vannak!/-a kormány amerikai Róbert bácsi módjára kifizeti a cehhet.Erre az esély sajnos egyenlő a nullával,csodák pedig-főként az adósságrendezés során-nincsenek.

S.O.S 2011.06.27. 12:55:27

Tisztelt Kommentezők és Olvasók!
Hogy miért nem működik ma Magyarországon az igazságszolgáltatás (sem), azt Madách óta tudjuk, hogy annak az a fránya (i) betű az oka. Aki többet akar róla tudni olvassa el az alábbi cikkeket:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/ok_koccintottak_en_repultem.html

budahazy.org/hu/hirek/2011/junius/1136-bonis-eva-szolitom-a-birakat

www.magyarhirlap.hu/velemeny/egy_szegeny_biro_panaszai.html

www.magyarhirlap.hu/pp_hir_nyomtat.php?hir_id=222285

A szegény bíró panaszának 3. részét a bíró úrral ellentétben már az újság sem merte fölvállalni, mert az „totális game over” lett volna magyarországi (i)gazságszolgáltatás színvonalára.
süti beállítások módosítása