HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Több mint két hónappal az ítélőtábla jogerős döntését követően, némi kéretésre megszólalt az „oszlatási ötletgazda”, de talán bölcs lett volna, ha továbbra is hallgat. A nagyatádiak jóvoltából választókerületi elnökből szenátorrá avanzsált képviselőnk, bokros parlamenti teendői miatt nem tudott időt fordítani a bírósági határozat végrehajtására. Nem hogy a végrehajtást, de még a felelősséget sem vállalta fel, hanem passzolta az országos elnökségnek, illetve az országos választmánynak, mondván, hogy „meg fogja hozni azt a döntést, amit jónak lát, és utána folytatódik tovább az ügy”.

Tesséééék? Mit lát jónak? Milyen ügy megy tovább? Aki ezt érti, kérem, homályosítson már fel!

Hát igen, ez a mai magyar valóság, egy ítélet utóélete tükrében. A törvényalkotó képviselőnk hosszú hallgatással (amiről nem beszélünk, az nincs is), passzivitással (az idő majd megoldja), és trükközéssel (Glattfelder névtábla az irodaajtóra), majd áthárítással (lépjen az OV.) ódázza el az ítéletből eredő kötelezettségének teljesítését.

A bírósági ténymegállapításokra utalva a szalonképes eljárási hibára, törvénysértésre hivatkozik, holott egyszerűen csak gyalázat (és még egy apróság!) ami történt. Nem az eljárás volt hibás, hanem a galád módon előkészített, valótlanságokra alapozott koncepciós puccs, amitől háborgott minden jó érzésű ember gyomra.

Az önvizsgálat valószínűleg elmarad, és a törvény adta joggal élve, valamennyi eljárási szabály betartásával a jelzés szerint újabb határozat születik anélkül, hogy az eredeti állapotot visszaállították volna. Ez lenne a jogállam?

Tisztelt Nagyatádi Polgártársak!

Tekintettel arra, hogy oroszlánrészem volt abban, hogy választókörzetünk képviselője Karvalics Ottó lett, ezért elnézést kérek mindenkitől, beismerve, hogy tévedtem (Theognisz mondta; tévedni emberi dolog) és sajnos hibáztam, amikor támogattam jelölését.

A ruhaszaggatástól és hamuszórástól kérem, tekintsenek el, mert a remény hal meg utoljára, és hátha a ciklus végéig még rám cáfol, és egyben feloldoz a szenátorunk azzal, hogy a közeljövőben megváltozva ügyködik Nagyatád, illetve a választókörzet felemelkedéséért.

„Az ügy, amely bűnben fogant, nem győzhet soha”

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr292813609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.04.11. 09:27:07

Georg Orwell:"Az igazság létezik,a hazugságot kitalálják".
Ismereteim szerint Karvalics Ottó meghatározó -dicstelen-szerepet játszott abban,hogy a nagyatádi Fidesz szervezet ide jutott.
Karvalics mellett az ujdonsült, tisztségekre és ezen belül persze közpénzekre avanzsáló helyi pártvezető/k/-nek is méltatlan szerepük van az események ilyetén alakulásában.Persze most mélyen hallgatnak, ami az ő esetükben érthető.Tisztességtelen,törvénytelen és dicstelen eljárást nehéz képviselni,bár a politikában -ahogy látjuk-semmi sem lehetetlen,ami ma igen,holnap nem vagy nemigen.
Vissza Karvalicshoz:aki látta,hallotta a március 15-i városi ünnepségen a szereplését,jóérzésü ember csak azt mondhatja,hogy gyalázatos,az ünnep megcsufolása volt,ahogyan a leirt szöveget makogva,akadozva olvasta fel,és ez az ember Nagyatádnak IS országgyülési képviselője.
Karvalics a helyi TV-ben magyarázza a magyarázhatatlant,azt a nyilvánvaló TÉNYT,hogy törvénysértés történt,de nemcsak eljárási hiba-ahogy ő szépiti a történteket-hanem az egész ügyben a felháboritó aljasság,AHOGY eljártak Bakosékkal szemben.Ezen módszer nem idegen a FIdesz-től,hiszen itt az Esztergomi példa,ahol a helyhatósági választásokon a független Tétényi Éva tönkreverte a FIDESZ jelöltjét,a volt polgármestert,aki inkább a saját köz és magánéleti botrányaival foglalkozott közpénzen,mint a város ügyeivel.Meg is bukott,ámde a FIdesz-többségü testülettel lehetetlen együttmüködni,mivel ott gáncsolják a megválasztott polgármestert,ahol csak tudják,közben a városban gyakorlatilag megszünik a közszolgáltatás,összeomlik a város müködése,de ez a Fidesz vezetőket nem érdekli,csakis a hatalom!Igy hát mást,vagyis tisztességes,korrekt magatartást,eljárást Nagyatádon sem várhatunk.Ez egy ilyen társaság.Karvalics pedig a bábjuk,megélhetési politikus,akinek az egzisztenciája-akárcsak a megyei közgyülési elnöknek-a Fidesz-től függ.Teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságban nyomogatja azokat a gombokat a parlamentben,amit mutatnak,mondanak neki,itt helyben pedig játssza kiskirályt.Magyar nyelvtanból és irodalomból valószinü,hogy nem volt olyen eminens,mint most a politikai helyezkedésben.
Ebben a helyi ügyben is a politika diktál,fittyet hányva a törvénynek,a jogerős birósági itéletnek,szép pédával járva elől a jogkövető állampolgárok felé,akik közt nagyon sokan-sajnos-rájuk szavaztak.A hatalom mindent maga alá gyür,közben kifelé meg papolnak a jogállamról,a törvényességről,a demokráciáról.Ez a mai magyar valóság,Fidesz által megkoreografálva.
Most ide illeszkednek Alföldi Géza Üzenem c. versének utolsó sorai:
"Kérges markunk ököllé duzzad,
fáradt szemünk mintha villám volna,
s megismeri büszke urmagunkat,
kifosztott fajtánk minden árulója."

Stabil 2011.04.13. 10:14:32

@vörösposztó:

Most már csak az a kérdés, amire a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete óta várunk, MOST MI A HELYZET? Marad a régi illegitimen megválasztott grémium, vagy lesz új választás?

Bízom benne, nem gyerekes a kérdés!

vörösposztó 2011.04.14. 19:08:44

STABIL-nak:
A kérdésre a választ elsősorban nem a pernyertes felpereseknek kell megadni,hanem azoknak-többek közt a törvénysértő oszlatásban fő szerepet játszó Karvalicsnak-akik előidéztek ezt a helyzetet.Karvalicsék az országos vezetésre várnak,rájuk mutogatnak,az országos vezetés pedig hallgat,mintha mi sem történt volna.A nagyatádi-jelenleg illegitim-okostojások pedig szintugy agyonhallgatják a helyzetet.
Az egész ügyben az a megdöbbentő,hogy ők is tudják a megoldást,azt,hogy tiszta vizet kellene önteni a pohárba,vagyis a jogerős itéletet végrehajtani annyit jelent,hogy nemcsak szavakban,hanem ténylegesen tettekben is a tagsági viszony mellett a "kirugott" tisztségviselők/Barbalics,Bakos/ jogállását is vissza kell/ene/ állitani,taggyülést összehivni a "kirugott" tagsággal,mert ők a legitimek, és a helyükbe -önkényesen-lépett tagokat megkérdezni-akár irásban is-hogy tagok akarnak-e lenni a régiekkel egy szervezetben,és amennyiben a tagság többsége uj vezetést akar,akkor az alapszabály szerint,jogszerüen lehet uj tisztségviselőket választani.Minden régi tag tagsági viszony ugyanis helyreállt,ezt maga-igaz unszolásra,a birósági jogerős itélet által létrehozott uj helyzetben-Karvalics is elismerte,azonban arra nem adott választ,hogy a megsemmisitett feloszlató határozat előtti tisztségviselők/elnök,elnökhelyettes,vezetőségi tagok/ státusával mi lesz,mert ugy kerek és jogszerü az egész,az eredeti állapot visszaállitása,ha a kirugott tisztségviselők vissza kerülnek a jogszerü állapotba.Nem lehet féloldalasan,Karvalics és klikkje által szándékolt módon egy jogerős itéletet végrehajtani,csakis egységesen.A helyzetet az neheziti,hogy a pert vesztett alperesi oldal ugy látszik erre nem hajlandó,ennek érdekében gyakorlatilag nem tett semmit!-ez a demokrácia és jogállam FIDESZ módra,ahogy már irtam.Lényegében elsumákolják a birói itélet végrehajtását,hiszen ők ülnek a "hatalom"-ban,nekik nem érdekük a jogszerü állapot helyreállitása,mert ez egzisztenciájukat,széküket,zsebüket érinti. Egy uj választás,tisztujitással nem biztos,hogy a most a székekben ülőkre lenne kedvező.Ez a helyzet,kedves Barátom.Hogy hogyan oldódik meg ez az ügy,erre sajnos egzakt választ adni jelenleg nem tudok.Magyarázkodni,és az itéletet végrehajtani nem a győztesnek kell,hanem a vesztes félnek.Persze van jogi megoldás,ugy vélem,de ez egy más tészta.

Stabil 2011.04.18. 10:10:44

vörösposztónak!

Az én egyszerű eszemmel - amivel a KISZ-esek nem értenek egyet -, úgy képzelem, hogy ha a Legfelsőbb Bíróság az eredeti állapotot rendelte vissza állítani, a régi tagságot visszahelyezni, akkor a tényleges tettekben is a tagsági viszony mellett a "kirúgott" tisztségviselők/Barbalics,Bakos/ jogállását is vissza kell állítani, taggyűlést összehívni a "kirúgott" tagsággal együtt.
Ezt olvastam vörösp. cikkéből.

Ha azonban az eredeti állapotot kell visszaállítani, akkor a volt elnök feladata a tagság összehívása. Előttem nem ismert a régi elnök neve, de ha az például a fent említettek valamelyike, akkor neki kell a meghívót kiküldeni, és nem arra várni, hogy az utcán rögtönzött panasznapon valaki megsajnálja Bakos urat, és helyette cselekszik.

Abban az esetben, ha már a megválasztott új, és talán a jelenlegi elnök vezetése alatt került sor az úgynevezett kirúgásra, akkor neki nem áll érdekében a tagság összehívása, legalább két okból.

1.)Nem kívánja az amúgy is lejáratott személyeket további amortizációnak kitenni, ezért tapintatos, és mellőzi az esetleges konfliktus helyzet éleződését.

2.)Nincs ok az összhívásra, mert a tagság abban az időben úgy döntött, és ha az a döntés rossz, vagy fájó, akkor is az volt a döntés.

Információ foszlányok alapján nehéz eldönteni, melyik változat a valóságos. Azt azonban le kell szögezni; az utcán, kávé házban, tenisz pályán lehet siránkozni, sajnáltatni a múltat, saját szájíz szerinti előadásban illuziókat ébreszteni, mert ez nem vezet eredményre.
Annak érdekében, hogy valami konkrét fejlemény történjen, annak kell döntés helyzetet teremteni, akinek ez érdekében áll.

Ha ez történetesen a fent nevezettek érdekeit hivatott védeni, főként a jogerős határozat szerint, és a korábbi helyzetben tisztség viselők is voltak, akkor nem lehet kérdés a taggyűlés összehívásának jogszerűsége részükről.
Ha csak a tagságukat érinti a "kirúgás", akkor viszont érthetetlen a sok hű-hó!

Meg kell jegyezni, a döntés helyzetet úgy kell alakítani, hogy az hiteles legyen, ne tartalmazzon szubjektív elemeket, ellenkező esetben nem várt végkimenetele lehet a befektetésnek.

A hitelesség nélkülözhetetlen! Ennek alapján az előkészületek kialakításánál javasolt olyan személy véleményének a kikérése, aki jog területen jártas, nem függ a jelenlegi politikától, objektív tájékoztatást tud nyújtani az érintettek, és érdeklődők körében, tud egyszerűen gondolkodni, és azonnal tud reagálni az esetleges bonyolított, megtévesztő felvetésekre.

Én nem vagyok jogász, de ha a fentieket vesszük figyelembe, akkor előttünk van az egzakt megoldás, csak élni kell vele.

...hogy miért halasztgatták ezidáig a tagság összehívását Barbaricsék?

Ez előttem is rejtély!!!

vörösposztó 2011.04.19. 16:49:42

STABIL-nak:

Az április l4-i kommentben világosan leirtam,hogy milyen módon kell/ene/ helyreállitani a jogerős birósági itélet után az "eredeti állapot"-ot.
Amit leirt,azzal nagyjából egyet lehet érteni.
Valóban magam sem tudom a választ arra,hogy Barbalics-és nem Barbarics-miért nem lép,miért totojázik,kivár/vajon mire?/,vagy egyáltalán ujra elnök akar lenni vagy sem?Ezt jó volna most már neki is eldönteni,különösen annak tükrében,hogy akkor mire volt jó,mi volt a célja ezen pereskedésnek?
A halogatás,,"nyeke-nyóka" intézkedgetés csak a másik fél malmára hajtja a vizet!
Az ellenoldal nem fogja őt piedesztálra állitani,helyette a gesztenyét senki sem fogja kikaparni,azt neki kell elvégeznie.
Persze Budapesten élni,lakni olyan tény,mely felveti azt,hogy vajon Barbalics egyáltalán akarja-e és komolyan a nagyatádi szervezetet ujjáépiteni,vagy egyáltalán mit akar?
Ezt tőle kellene megkérdezni,nekem sem tetszik ez a "ködszurkálás,vizgereblyézés",aminek semmi értelme.Vagy lép hatékonyan és nem tesze-tusza módon,vagy ismerje be,hogy nincs tovább és akkor dobje be a törülközöt,vagyis öntsön tiszta vizet a pohárba,és cselekedjen.
Jogi szakemberről van szó,tudnia kell,hogy mit akar,vagy esetleg ő maga sem tudja?

Stabil 2011.04.20. 11:42:16

vörösposztónak!

Amit leírt az április 14.-i kommentben, az előttem zavaros, nem tartalmaz olyan konkrét elemet, amely alapként szolgálna bárki számára expresis-verbis vélemény formálásra. Gondolat ébresztőnek nagyon jó volt!

A velőt érintő előző felvetésemre most kaptam olyan választ, amely okot ad az alapos és részletes vélemény formálásra.

Sajnálom, hogy csak "nagyjából lehet egyetérteni" azzal, amit leírtam.

Kérem!
Konkrét információk birtokában lehet csak kérdéseket feltenni, és ezen információk alapozhatják meg a jelenleg működőképes régi FIDESZ szemléletének további sikerét, vagy hanyatlását!

Előttem most vált ismertté az a személy, aki jelenleg legálisan elnöki pozicióban van, és neki lenne feladata, sőt KÖTELESSÉGE összehívni a taggyűlést!
Ezzel a papírra vetett gondolattal nem csak nagyjából lehet egyetérteni, hanem teljes tartalmával, még akkor is, ha az elnököt történetesen nem Barbarics, hanem Barbalics-nak hívják. Nem a nyelvtani vagy a helyesírási módon van a hangsúly, a lényeges kérdés az, ha már megnyertem a főnyereményt, mit kezdek vele? Befektetem, vagy el kotya-vetyélem? Mi volt a nagy felhajtásnak a célja?
Tesztelni az adott esetben nem kis teljesítményt nyújtó Ügyvéd Urat, vásári komédiát játszani, rutin műveletet végre hajtani, vagy komolyan venni az eljárást, és annak eredményét?

Ezek után legbölcsebb lenne felkeresni az elnökségi tagokat, és összehívni a taggyűlést!

Erre fel hívhatta volna már a figyelmet az érintett ügyvéd is, ha egyáltalán felkeresték ilyen jellegű szándékkal. Szilárd meggyőződésem, Ő is ezt javasolta volna.
Kérdésként merül fel: Bakos úrnak elég csak a jogerős ítélet, annak végrehajtása szükségtelen?

Kérem Bakos Úr! Komoly embereket kérdezzen döntése előtt, ne az utcán, meg erre arra szíveskedjék támbotot keresni!!!

(Ha úgy gondolja, hogy tanácstalan tessék elmenni a város mellett élő tanyasi emberhez tiszta gondolatokért! Ő nyílt, nem részrehajló, stabil, kiegyensúlyozott, és nem szereti a ködös levegőt. Benne megbízhat!)

NE FELEDKEZZEN MEG AZ ÉRINTETT A TAGSÁG ÖSSZE HÍVÁSÁRÓL!

Az nem lehet mentség, hogy a jelenlegi elnök Budapesten lakik.
Glattfelder Béla is Nagyatádon székel, és Brüsszelbe intézkedik!

Tessék dolgozni, ha valamit építő jellegűt szeretne megvalósítani!
süti beállítások módosítása