HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnöknek

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Magyarország miniszterelnökéhez, a Fidesz pártelnökéhez fordulok. Ha önnek valóban fontos a tiszta közélet, Magyarország megújítása és a demokrácia, kérem, segítsen. Nekünk itt élőknek fontos, hogy olyan városban éljünk, amely közelebb van Európához, mint a Balkánhoz.

A Fidesz tavaly októberben egyetlen 10 ezernél nagyobb városban nem állított polgármester-jelöltet, Siklóson. Miniszterelnök Úr, tisztában van vele, hogy Siklóson a Fidesz kivel egyezett ki?

Azzal a polgármesterrel, aki 1994-ben az SZDSZ önkormányzati képviselő-jelöltje, 2006-ban az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje volt. Aki 2006-ban együtt pózolt Gyurcsány Ferenccel az MSZP választási nagygyűlésén, hozzájárulva a Fidesz képviselőjének vereségéhez, Gyurcsány győzelméhez. Aki 2006. őszén a Választási Bizottságtól kérte az összes fideszes jelölt kizárását a választásból (!!!) és 4 évig az MSZP-SZDSZ-MDF koalícióval irányította Siklóst.

Miniszterelnök Úr, tudja, hogy tavaly októberben Siklóson a Fidesz azt a polgármestert segítette hatalomban tartani, akit az MSZP és a Munkáspárt is támogatott?  

Bánki Erik, a Fidesz regionális igazgatója, egy 2,5 milliárd forintba kerülő fürdő építését megnyerő cég ügyvezetőjének üzlettársa volt egy másik cégben, amikor épült. Unokatestvérének cége írta a tanulmányt, most az lett megbízva a fürdő eladásával.

Ön a választás megnyerését követően a politikusok magánérdekének totális felszámolását említette. Miniszterelnök Úr, ez az Ön párttársára is vonatkozik?

Siklós elsősorban a fürdőépítésnek köszönhetően 4,3 milliárd forint adóssággal rendelkezik, a költségvetés főösszege 5,2 milliárd forint. Ön a napokban azt mondta, hogy felelősségre kell vonni mindazokat, akik az ország nyakába varrták a magas államadósságot.

Miniszterelnök Úr, aki egy települést vág taccsra, azt is felelősségre vonják?

Hány termál-és wellness fürdő épül még Magyarországon, a veszteséges üzemeltetés és a hitelek visszafizetése miatt katasztrofális anyagi helyzetbe hozva ezzel az adott települést?

Mikor változtatják meg végre a párt és kampányfinanszírozást, ami a korrupció melegágya?

Önök azért csökkentették a képviselők létszámát, hogy olcsóbb legyen az adófizetőknek a testületek működése. A Fidesz helyi képviselőinek az alakuló ülésen az volt az első dolguk, hogy jól megemeljék saját fizetésüket. Így fordulhatott elő, hogy többe kerül a kisebb testület, mint az előző.

Miniszterelnök Úr, a mohó, kapzsi, közpénzt leső politikusok akkor is elítélendők, ha éppen a Fideszből kerülnek ki?

........................................................

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

………………………………………………………….

………………………………………………………….

Ha Ön valóban elkötelezett a változások mellett, komolyan gondolja Magyarország megújítását, a közpénzek lenyúlásának befejezését és fontosnak tartja a magánérdekek felszámolását a közéletben, akkor tájékozódjon a siklósi (és a nagyatádi, jelzi a bejegyző!) helyzetről, és minél előbb tegyen rendet a pártjában.

Ahogyan Ön mondta: Magyarország többé nem lehet következmények nélküli ország. Bízom, hogy ebbe Magyarország összes települése kivétel nélkül beletartozik.

Itt az idő Miniszterelnök Úr!

Siklós, 2011. március 15.

Tisztelettel:

Szalay Ottó

(A levél TELJES terjedelemben a siklósi hírlevélben olvasható)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr202761988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.03.22. 17:53:37

Szalay Ottó Ur nyilt levele egy felkiáltás,figyelmeztetés,minden szavával csak egyetérteni tudok.
A 2/3-os fülkeforradalom sajnos azoknak,akik nincsenek benn a FIDESZ-klikkben,semmit nem hozott,sőt a nyomor,a kiszolgáltatottság csak növekszik.A FiDESZ politikusai-élén Lézer Audi 8-as Jánossal- a Gyurcsány kormány idején bankárkormányról,offschorlovagokról szónokoltak,most kormányon lényegében ugyanazt csinálják.Teljesen elhiteltelenitik magukat.Álláshalmozások/Lásd pl.Gelencsér Attila somogyból,/költségtéritések több helyről való felvétele, feleségnek zsirós állás közpénzből stb/,utánna meg hamut hintenek a fejükre,mint a bünbánó camorra tagok.Szép egy wirtschaft.Sokan és nagyon jól élnek a FIDESZ-ből,közpénzen!!Á,ebből semmi sem igaz-ugye megvezetett lüke szavazópolgár?Ez az igazi Való Világ barátaim,ahol nem a lét,hanem a lé a tét!A nyilt levélnek nagyatádi kapcsolódási pontjai is vannak,sokan tudjuk.De ahogy látom_a kutya ugat,a karaván meg halad.A jogállam pedig eltemetve,csak jogálom maradt belőle.

civil48 2011.03.23. 14:33:47

a Nyílt levélhez:
„Nem tudunk mit kezdeni egy olyan kormánnyal, amely egy vidéki kisváros perspektívájából akarja befolyásolni a nemzetközi folyamatokat.” ... mondják a németek
‎... Orbánnak nincs keresnivalója Európában, nemcsak az új keletű dolgai miatt, hanem azóta, amióta azt mondta: "van élet Európán kívül is".
...Nincs esélye a globalizálódott világban egy tízmilliós nemzetnek, nemzetállami keretek között felvenni a versenyt a világgal.
... Orbánnak mindig is problémája volt a számokkal, a nagyságrendekkel, nem tudja ezeket kezelni ...

A zembereknek a végítélet harsonája is kevés, azaz annyira gyenge hangú. A "demokraták" nagyobb része a fülén ül. Ezek alá dinamitot kellene rakni, amit a "vezénylő tábornok"-tól talán meg is kapnak. Meg is érdemelnék, csak ne lennék én is közöttük. Ha ezeket az alvó demokratákat fel lehetne ébreszteni, ill. ha felébrednének - már valami elkezdődne. Amíg azonban hiányzanak az erre szolgáló "égi" harsonák: a magához tért és megnyilvánuló értelmiség tömege,- ez mint szó csak pusztába kiáltott szó, - fikció marad. Gondolok itt elsősorban a tömegtájékoztatást szolgálni hivatott ujságírókra, közírókra. Ezek nagyobbrésze még csak kérdezni sem tud. Gyávák a végtelenségíg. Mi más a magyarázata az olyan Balsai, Szijjártó, Cser-palkovics féle hazug állítások kritikátlan elfogadásának, tovább adásának. Hol van az újságíró-társadalom? Némák, ilymódon cinkosok. Nem vitatom, van néhány Mészáros Tamás, meg Debreczeni József, de kevés a hasonló, gondolatokat közlő, és főként rámenősen politikus tényfeltáró szándék, igaz gyenge a fogadókészség is, kevés az olvasni-tudó-akaró ember, főleg nincs hiteles politikai erő.
Vala(mi)ki új kell(ene), de sürgősen! El kellene kezdeni minél többeknek "kiabálni", mert előbb-utóbb csak értetlenkedni lehet azon,( mint ahogy általában szoktuk!) hogy ezeknek az árát is nekünk kell megfizetni?! Hát, kinek? Demokraták! Ébresztő!
süti beállítások módosítása