HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Ismeretlen ismerős állít meg az utcán, és érdeklődik aggódva. Igaz, hogy jövő hónap elsejétől ismét a korábban „kirúgott” vezető áll a Nagyatádi Tourinform Iroda élére?

A kérdés meglepett, mert nem gondoltam volna, hogy ez a fontos, de intézményi szempontból jelentéktelen egység, felkeltheti a közérdeklődés figyelmét. Tekintettel arra, hogy a szóban forgó „megyei vezető”, közgyűlési nacionáléjában jelenleg is, és az elmúlt évtizedben is folyamatosan az iroda vezetői státuszát tünteti fel munkahelyeként, úgy tűnik a kósza hír téves.

Ez azt jelentheti, hogy sohasem szűnt meg az iroda alkalmazottja lenni, csupán bokros (politikai) teendői tartósan elszólították munkahelyi tevékenységétől. Most, hogy állítólag  a megyei,  ill. állami intézmények egyike sem tartott igényt szakmai tapasztalataira, és mivel a rossz nyelvek szerint politikai vonalon is "feleslegessé vált", a tékozló fiú visszatér „otthonába”. A Mór megtette kötelességét, a Mór mehet.

Munkáltatója  valószínű nem fogadja kitörő lelkesedéssel, de a megváltozott helyzetre tekintettel kénytelen az elvtelen kompromisszumokra, mivel alapvető feltétel az „engedelmesség”, hogy saját holdudvarát is "elláthassa".

Persze nézőpont kérdése, hogy a kialakult helyzetet ki hogyan ítéli meg, de ez a lényegen nem változtat. A város egyik legfontosabb kitörési pontja változatlanul a turizmus, s ehhez jól felkészült, tapasztalt, szakdiplomás, nyelveket beszélő vezető szükségeltetik, aki jelen esetben kéznél van, és PUNKTUM!

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr592689694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goldstar 2011.02.28. 11:16:14

Tisztelt Blog író!

Ön elénk tett egy tálat, benne sok-sok finomságot letakarva.
Azt mondja ebben az edénybe ez van, az van, de nem mutatja meg.
Felkér bennünket, szóljunk hozzá, ízlett, vagy nem, mondjuk el a véleményünket, de azt nem, hogy miről!
A tálalásról, a tálalóról, vagy kiről?
Adjon pontosabb támpontot. Pl.: milyen iroda vezető volt, van-e már ilyen jellegű tapasztalata, stb.

vörösposztó 2011.03.01. 08:21:47

A Tourinform-hoz:

Az illető figura-nevezzük nevén Ágoston Gábor-viszonylag fiatal lévén "öreg motoros" a FIDESZ-ben.Igazi megélhetési "politikus", kaméleon,és kiváló helyezkedő.Hosszu évek óta jól használja saját egyéni érdekei megvalósitásához pártját,és a pártja őt.Szellemi kvalitásai ismertek,ha ebből kellene megélnie,bizonyára évtizedek óta munkanélküli volna.Olyan ember,akivel ha beszélnék,nem szeretném ha a hátam mögé kerülne.Ormai kirugta a régi-uj helyéről,neki ez sem számit,mindig aktiválható,nincs uj a nap alatt,kedves Bakos Ur.

Atesz01 2011.03.14. 20:13:12

Az illetőt, ha már nevén is nevezték jellemzhetjük is.Nehéz, mert a jellem elég távol áll tőle. Amikor valakinek csak az számít embernek, aki a karrierjét támogatja, ha valaki elmegy egy városi rendezvényre ahol száz emberből csak párnak köszön, amikor valaki baráti köre nem a lakóhelyén alakul ki azért nem jót jegyez.
de mindezt leegyszerűsíthetjük két szóba: politikai prostitúció.
Prostituáltak mindig voltak, vannak és lesznek.DE! Egy prostituáltnak is van gerince, hisz csak így lehet gerincre tenni.Viszont a gerinc nem engedhetné a politikai helyzet miatt ,,kényszerfelajánlott" munkahely betöltését.Hiszen (piha) ez is m u n k a hely. A terráriumban jobban megdolgozna a fizetéséért, hiszen kígyó és kaméleon oda mindig szükségeltetik.
Úgyhogy valóban nincs új a nap alatt,de száz szerencse, hogy nem vagyunk egyformák.

Út-törő 2011.08.01. 16:30:05

@Atesz01:
Vörösposztónak!!! Illetve akit még érdekel!

Ha már mindenki megemésztette a TURINFORM státust, itt a következő dosis.

Bár kissé szkeptikus vagyok a hír hallatán, de többen megemlítették, Tulipános, vagy Ti Pistátok, mind egy hogy nevezzük, Igazgatói székbe ültette "sógorát", most pedig a legújabb hír szerint magát a sógor felelségét vitte be a házba, mint kirakat babát, havi nettó 280-ért!

Ezek után mi lenne a kérdés, és a kérdést vajon ki tenné fel?

Mert azért tudjuk meg, minden hol leépítések vannak, a holdudvar kivételével.

Van olyan kompetens személy aki végre a közvagyon vonatkozásában merne tiszta vizet varázsolni???

Ezt hozta a nagy Fidesz választás! Hát tessék!!! Jó étvágyat lakosság által megválasztott grémium!!!

Atesz01 2011.08.02. 11:00:29

@látható: Mi a hasonlóság az influenza és a Fürdőigazgatói státus között?
Mind a kettőt ki kell feküdni.

vörösposztó 2011.08.03. 12:41:41

Atesz O1-nek:

Hát a kérdés az,hogy amit itt most tényként leirtál,igaz-e vagy sem?
A hir első fele,vagyis a sógorság pozicióba juttatása valós tény,ugyanakkor a Baba 28O ezres nettó állása viszont NEM!
Ténykérdés,hogy valóban ott dolgozik-e köztisztviselőként vagy sem?Nem.Ebből következően a havi nettó sem igaz,még arról az oldalról sem,hogy ekkora nettó havi fizu minimum br. havi 5OO.OOO Ft-os fizetést feltételez!
Szükségesnek tartom arra felhivni a figyelmet,hogy valós,leellenőrzött tényá-llitásokat irjunk,és sem a szóbeszédnek,mende-mondának, sem pletykának ne adjunk hitelt addig,mig annak valóságtartalmát magunk le nem ellenőrizzük!Legyünk tárgyilagosak a tényállitásban,a vélemény az más kategória.

Út-törő 2011.08.08. 10:55:01

T. olvasó!
Nem a nettó, vagy egyáltalán a fizetés a lényeg, nem is azon van a hangsúly!
Önmagában az tény, miszerint "családi" vállalkozás irányít, számomra nem meglepő, de elfogadhatatlan!
Már pedig a közoktatási iroda nyugdíjazás előtt álló I.J. helyett szükség van olyan személyre, aki "végzi a munkáját"!

Azzal teljesen hasonulni tudok, hogy a kontrollnak van a legnagyobb szerepe ebben az esetben is.
Nem kívánok közmondásokkal élni, mint pl.: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt, de azt tudni kell, hogy a sikeres beillesztéshez szükség van az előzetes etetésre, annak reményében, hogy a későbbiek folyamán a nehéz étel könnyebben legyen emészthető, miután a nagy hullám kiszedte a méreg fogakat.

Most ennek a fázisában léptünk.

Ha pedig nem bírja a szervezetünk a hatalmas falatot, hát nézünk egy másik, hasonló ízt..., és akkor nyugodt lehet a T.P., még is véghez vitte saját csellel az akaratát!
süti beállítások módosítása