HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Internetes tallózásaim közben a kíváncsiságtól vezérelve, hosszú kihagyást követően az AtádHír oldalára is ellátogattam. A helyi hírek között kutakodva egy számomra figyelemre méltó „hírre” bukkantam. Szerzője Katona József, aki nem tévesztendő össze az egykori kecskeméti drámaíróval, bármennyire is drámai a „felhőbe lőtt” Borítékolható(an) című”levele”.

Mielőtt azonban egy évnyi szünet után ismét közreadnám „hírolvasói” észrevételeimet, a jobb megértés érdekében idéznék egy-egy kivonatot a 2017. április 28. „Atádon a helyzet változatlan”, valamint a november 25. „Csalizás” (horgász módra)! blogomból.

„Előző jegyzetemben közreadtam az Atádi verebek csiripelését, miszerint új „KATONÁT” készül szerződtetni a polgármester a következő választási csaták sikeres megvívásához. Nos, a csiripelés igaznak bizonyult, mivel az új harcos, ha nem is május elsején, de április közepén hadrendbe állt. A galambok turbékolása szerint az „ismeretlen” katona a városi galambdúcban szépen felújított fészket, s az elődjénél magasabb gázsit kapott, amit ez ideig a TV műsor színvonalának csökkentésével hálált meg. Aki nem hiszi, járjon utána. A városháza a kósza híreket ugyan nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Miért? Mert még senki sem firtatta.

„Nyugdíjas polgártársaim figyelmét ezúttal is felhívnám, a közelmúltban született elektronikus hírportálra, mely korábbi aggályaim ellenére él, és virul. Mi több, a beharangozottaknak megfelelően zömmel, helyi (és friss) hírekkel szolgál, ami ugyan csak szokatlan a korábbi próbálkozásokhoz képest. Az NVTV (Nagyatádi Városi Televízió) heti adásai nehezen találhatók (a honlapon ugyan nem, de a Youtubon igen), viszont az AtádHír egy kattintással elérhető a kezdő internetező szép korúak számára is. Gratulálok az alkotóknak és fenntartóknak. Csak így tovább, több bátorsággal, és erős kitartással!”

Nos, időközben eltel hat esztendő, miután Mikes Kelemen, pardon Katona József levelét megírta.

Az esetleges plagizálás vádjának megelőzése érdekében már bevezetőjében utalt Bertók Lászlóval fennállt több évtizedes kapcsolatára, majd sorvezetőként használva megírta saját hat „borítékát”, amit nem rejtett el a Rinya partján, csupán híroldalán megosztotta.

A fenti blog idézet érzékelteti, hogy anno nem nagyon örvendtem az importált főszerkesztő érkezésének, de a kezdeti indítása elnyerte tetszésemet. A későbbiekben aztán kikiáltottam az Ormai TV szekértolójának, mivel úgy érzékeltem, hogy nem a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeinek, hanem kizárólag a MI PISTÁNK elvárásainak, és óhajainak kíván megfelelni.

A közelmúltban már a kiegyensúlyozott tájékoztatásra törekvés csíráit észleltem, mivel a korábbiaktól eltérően a jobbos képviselőnk (AB.) is felületeket kapott. Netán ez okozhatott problémát?

A borítékokat olvasva és megértve lehetséges, hogy egy főszerkesztő hattyúdalával leszünk kénytelenek szembesülni. A jövő évi önkormányzati választásokra gondolva az is megfordult a fejemben, hogy netán az „Új műsorhoz új férfi kell?”

Lehet, hogy „a mór megtette kötelességét, a mór mehet”?

A netán búcsúzónak szánt levél egyébként Bertók László verséhez méltó visszatekintés az elmúlt hat esztendőre, amit a szerző a Nagyatádi Városi TV. élén töltött.

Tisztelt Olvasók!

Itt megszakítom adásomat, ill. írásomat, mert a további füstölgésnek nem látom értelmét.

A folytatáshoz szerettem volna ismételten betekinteni a szóban forgó írásba, de megdöbbenésemre a cikk eltűnt az AtádHír oldaláról, hiába is kerestem újra meg újra.

Nagy tragédia nem történt, csupán a megtalált hetedik borítékot szerettem volna kibélelni.

Miután erre már nem kerülhet sor, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mi történhetett a kulisszák mögött, s mit üzent a „költő” a hetedik borítékban.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr5818107732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása