HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Az ünneprontást elkerülendő, még jóval karácsony előtt idéztem fel egy korábbi jegyzetemet az újsütetű képviselők és olvasók részére, hogy bepillantást nyerhessenek a helyi politikai közélet kulisszái mögé.

Azt egy percig sem reméltem, hogy múltidézőm kedélyborzoló hullámokat kavar majd, s felháborodó kommentek árasztják el oldalamat, de arra sem számítottam, hogy a „hunyóknál” kiveri a biztosítékot, s újabb cenzúrára hajazó lépésekkel szembesülhetek.

Arra bizonyára többen is emlékeznek, hogy anno 2015. április-májusában, (Pinokkió!, „Huncut” Pinokkió!, Szabálytalanságokra utaló jegyek?) című jegyzetemben bizonyító erejű dokumentumokkal igyekeztem leleplezni szeretett Mi Pistánk kisded (korrupció szagú) játékait a városunkban tevékenykedő „szolgáltatókkal”.

A megjelölt jegyzeteket csak kevesen olvashatták, mert (megjelenésüket követően nem sokkal) az érintett mutyizók „zároltatták” írásaimat, azaz elérhetetlenné tették az olvasók számára. Az internetes szolgáltató a bíróság szerepét átvéve ítélkezett, s többszöri levélváltás, s az állításomat alátámasztó dokumentumok ellenére továbbra is hozzáférhetetlenné tették írásaimat.

Bár arra is gondoltam, hogy a korábbi jegyzetem felidézése el sem éri majd a címzettek ingerküszöbét, de meglepődésemre ezúttal a korábbinál is keményebb „reagálással” szembesűlhettem.

A korábban csak olvasóim számára elérhetetlen jegyzeteimet újabban már magam sem tudom elolvasni (nemhogy közreadni), s a Nagyatádi egyenes beszéd blogomat az év végén kemény hekker támadás érte. Egy időre elérhetetlenné tették (4000 „letöltéssel”), de szerencsére az oldal ma már zavartalanul működik.

Azt kissé nehezményezem, hogy mindössze kettő komment kapcsolódott múltidézőmhöz, de mint más egyebek, ez sem szegi kedvemet, hogy a jövőben is időnként közreadjam gondolataimat, a „kívánatostól” eltérő véleményemet.

Egy véletlen folytán a napokban újabb ”háborgásra” ingerlő jelenséggel találkoztam, amiről a gyengélkedő parlamenti párt kiváló szónokának (körzetünk ellenzéki parlamenti képviselőjének), valamint a MI PISTÁNK közelmúltban elfújt kuruc kesergője jutott eszembe, melyben a „vergődő” 150 millás Nagyatádi CT-ről „énekelnek”. A két jeles szónok ország-világgá kürtölte városunk legújabb sérelmét, a helyi CT működési finanszírozásának „szabotálását” a NEA részéről. Mindkettőjüknek igaza van, de mindketten nagyon jól tudják, hogy egyrészt „odafenn” mások a prioritások, másrészt településünk a „renitens” kategóriába tartozik.

A sors vagy csupán a véletlen úgy hozta, hogy Biatorbágyról hazafelé igyekezvén a GPS-re bíztam a navigálást, s mire észbe kaptam egy Felcsút nevű faluban kötöttem ki. A név ismerősen csengett, de a húszfilléres csak a következő táblánál (Puskás Akadémia) esett le.

Közismerten elfogult sportrajongó vagyok (még ha a focistáinkért kevésbé lelkesedek is), de amit a piciny településen láttam, az nálam is kiverte a biztosítékot.

A falu területileg kisebb, mint a szomszédunkban fekvő Lábod, de lélekszáma megegyezik a két településnek (1800-1800 fő). A főutcáról lefordulva viszont egy 3500 fő (3800?) befogadó képességű Makovecz Imre tervezte stadionhoz, a Pancho (Puskás Ferenc Spanyol neve)  Arénához érkeztem. A bejárattal szemben lévő oldalon ráismertem Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének egyszerű falusi „rezidenciájára”. Mi ebben az új? Semmi, de sokszor hallani, majd saját szemmel látni a gigantomániát, nem ugyanaz.

Gyermekkoromban Angyalföldiként lelkes és elfogult HONVÉD (Kispest Honvéd majd Budapesti Honvéd) szurkoló voltam, s hétvégeken rengeteg mérkőzésen láthattam az egykori NAGYOKAT. Volt szerencsém Puskás Ferencet (alias Purczeld Ferenc) is látni, s tudom, hogy ÖCSI a disszidálást követően más klubokban is kergette a labdát, de Felcsúton egyszer sem focizott. Érthetetlen, hogy miért fordítva állítottak emléket a legendás sportembernek azzal, hogy Kispesten iskolát Felcsúton stadiont neveztek el róla. Ez még a kisebbik baki, de az már agyrém, hogy cca 4 milliárd forintot költöttek az adófizetők pénzéből egy rossz helyre épített, túlméretezett intézményre, aminek a működtetése további milliárdokat igényel, amit barba trükkel (TAO) biztosítanak. A FUNA fedő sztoriról, az edzőpályákról, az egyéb kapcsolódó létesítményekről, valamint a látható folyamatos építkezésekről (bővítések) nem is beszélve. Az arénától induló, üresen közlekedő helyi Vál Völgyi Kisvasút (cirka 1 milliárdért) már csak hab a tortán (elnökünknek sem volt kisvasútja gyermekkorában?).

Summa summarum, a látottak alapján nem csodálkozom, hogy Somogy ország „ellenzéki” településére nem jut CT működtetésre központi forrás. Lelki füleimmel hallom is az „illetékes elvtárs” intelmét miszerint „tetszettek volna a FIDESZ-re szavazni”! Na, de a remény hal meg utoljára, ezért továbbra is türelmesen bizakodjunk, hogy lesz majd egyszer Nagyatádon is, államilag finanszírozott CT vizsgálat.

                     

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr9315408678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása