HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A kérdésre keresem a választ, mert úgy érzékelem, a kollektív „fosás” változatlanul uralja a várost, de lehet, hogy tévedek, s csupán „fecseg a felszín, hallgat a mély” esete forog fenn.

Kukaságra ítélt blogom múlt heti jegyzetére kapásból 200-an cuppantak, de valami oknál fogva egyetlen komment, illetve annyi sem reagált pro vagy kontra a személyes észrevételeimre.

„Ki a régit emlegeti, fusson ki a fél szeme, aki pedig elfelejti, annak mind a kettő”! Nem én mondtam, de már többször is hallottam, s ez jutott eszembe.

A fiatalok azt szűrik le tanulságul, hogy a hitványság sohasem nyeri el büntetését e földön, ellenkezőleg; jóléthez vezet”! Az idézet szerzője számomra ismeretlen, de osztom véleményét.

Elég a TV napi híreit meghallgatni, s már is kőkeményen megalapozott a fenti sommás megállapítás. A korábbiaknál is brutálisabb kampány során rengeteg „SÁR” fröccsen a jelöltekre, s ember legyen a talpán, aki nyugodt lelkiismerettel, fenntartások nélkül állhat ki választottja mellett.

A hitványság, a felszínre került mutyik minden oldalon megtalálhatók, de ennek ellenére „minden cigány a maga lovát dicséri”, függetlenül, hogy milyen „teher” húzza jelöltje vállát. Ezt rajtam kívül is minden polgártársam észlelheti, érezheti, de még sem adnak hangot észrevételeiknek, esetleges nemtetszésüknek egyetlen szóval sem.

Bezzeg a szórólapokon záporoznak az ígéretek, hogy kezüket-lábukat törik a jelöltek a közösségért, csak szavazzon rájuk a választó. A múltat ugyan nem firtatják, de a jövőről is homályosan fogalmaznak, nehogy később számon lehessen kérni. Nem a problémákról, hiányosságokról beszélnek, hanem arról, hogy azok megoldása csak elhatározás és akarat kérdése. Egy héten át tudnék értekezni a korábbi évek hiányosságairól, meg nem valósult ígéretekről, de a jelöltek valamiért ódzkodnak zászlaikra tűzni a konkrét ügyeket.

„Célom, hogy segítséget nyújthassak a választókörzetben élők problémáinak megoldásában”. „Megválasztásom esetén a város további dinamikus fejlődését kívánom segíteni, kerülni a politikai érdekek mögötti árnyékharcokat, a tiszta beszéd és tiszta gondolkodás igényének hangsúlyozásával” ígérik a jelöltek!

Igen, szavazzanak rám, s én mindenben egyet fogok érteni a polgármesterrel, akkor is, ha nem az egész közösség, csupán egy szűk csoport érdekét szolgálja az előterjesztés (mert első a frakció fegyelem).

Ezen az alapon 100 tagú testületet kellene megszavazni (már ha a törvény engedné) mert minden jelölt „megfelel az elvárásoknak”.

Az ígéret cunami hallatán nyugodtan mondhatnánk, hogy Nagyatádon „Itt van már a Kánaán”! Igen, mert 16 pályázat kapcsán 4.5 milliárd érkezik városunkba, hirdetik a gesztenyések (Nagyatádért Egyesület), élükön a polgármesterrel, aki nem tegnap lépett az önkormányzatiság rögös pályájára. A hosszú harcok során megfogyatkozott csapatát feltöltve és megfiatalítva („Új műsorhoz új férfi kell”) Ő is „ÚJ LENDÜLETTEL” szál be hetedszer is a ringbe, hogy újra és újra elhúzhassa a nyugdíjasok megunhatatlan nótáját (nem a Csárdáskirálynőre gondolok!). Az cseppet sem zavarja, hogy az „ifjú gárda” többsége nem tagja az egyesületének, s az ifjakat sem zavarja, hogy csupán szavazatszerzés a feladatuk. Azt persze ők is sejthetik, hogy a főszereplők nem ők, hanem a listán töredékszavazatra várakozó „pártkatonák”.

Ezek az ifjak valószínű nem olvasták anno (2014.03.02. „Év” értékelő) jegyzetemet, s nem kérdeznek a polgármesterre, hogy oké az üresen álló elemi iskola felújításra is nyert 455 millió, de mi a helyzet az egykori Bárdos projekt 2011 óta „húzódó” 300 millió Ft-os kötbérével? Mikor készül el a Jókai-n négy ciklus óta ígért forgalomlassító, a bérelhető parkoló, a játszótér körbekerítése, a többször beígért kerékpárút a csónakázó tóhoz, Ötvöskónyiba, Lábodra, Barcsra, a strand és a gyógyfürdő korábbi grandiózus tervszerinti fejlesztése? Mi a helyzet a régi OTP hasznosításával, az Atád kártyával, a TDM-el, a Fontana Hotel-lel, az utca névtáblák pótlásával, cseréjével, a LED lámpás ((2018.03.04. A ledes legjobb projekt) „megtakarítással”, stb.? Melyik jelölt emlékszik a szemetes mutyikra, a leleplező dokumentumok letiltására az internetről, a választások utáni titkos paktumra, a Művelődési (és a polgármester) Ház körüli mutyikra?

Teljes amnézia, vagy „Csak a szépre emlékezem”?

Egy frászt! Nem borzoljuk a kedélyeket, mert nem tudni, mi lesz a választás végkimenetele, és egy esetleges gyenge produkció esetén nem kapunk alamizsnát sem.

A MI PISTÁNK a „megpuccsolt” mentorától megtanulta. A kampány a választás másnapján kezdődik. Ehhez a jelenlegi ciklusban is tartotta magát, és elégedetten szemléli az ellenzéki kapkodást és leváltására törekvő igyekezetet.

Emlékszik még valaki a kormánypárt helyi szervezetének korábbi szórólapjára?

Itt az ideje a változásnak, zárjuk le a kudarcok korszakát, …..”

Nos,”Itt az idő, most, vagy soha”! Lehet újrázni és „ÚJ LENDÜLETTEL”, hitegetni a választókat, de Budán is csak egyszer volt kutyavásár!

Ráférne már a városra a „vérfrissítés” és az új lendület, de hol van az ehhez szükséges spiritusz? A győzni akarást nem elég imitálni, ahhoz „TENNI, TENNI KELL”!

Kívánom, hogy megfontoltan és jól döntsenek településünk választásra jogosult polgárai, s 13-án elégedetten nyugtázhassák, hogy ezt akartuk, így helyes!

Jómagam öt évtized után először maradok távol az urnától, mert bokros teendőim messzi tájakra szólítanak. A „Soros ösztöndíj” jóvoltából, ismét személyesen és új helyszínen tanulmányozhatom kis csapatunkkal egyetemben az Európába özönlő migránsok integrációját. Remélem kellő benyomással és információval felvértezve térhetek haza, hogy tapasztalt harcosként vehessek részt a nemkívánatos migránsok elleni további küzdelemben.

Utóirat: Körzetünk szenátora felhívta a figyelmet, hogy Nagyatádra kormánypárti polgármester szükségeltetik, mert csak az tud együttműködni a kormánnyal.

A MI PISTÁNK fel tudott állítani egy jó kiállású ifjú csapatot, hogy trónusát ne kelljen elhagynia, s ontja a ciklus során végrehajtott dicső tetteit, miközben a leváltására hivatott „ellenzéki összefogásnak” a csírája sem észlelhető, a ciklus soráni produkciókról nem is beszélve.

Az MSZP a DK-val „összefogva” (?) is csak 6 körzetben tudott jelöltet állítani, nem éppen a winner-ek fajtájából.

A JOBBIK a zsákmány reményében korábbi halovány csapatával befarolt a polgármester mögé.

A kormánypárti csapat nem tudott megújulni, és jelöltjei többsége ímmel-ámmal botorkál a választások felé.

Na, ebből milyen turmix keverhető? Legyen akármilyen rossz ízű, a végén a választóknak kell meginnia minden oldalon, függetlenül attól hogyan is szavaztak. Szegény városunk nincsen irigylésre méltó helyzetben.

A fentiektől függetlenül valahogy DÖNTENI KELL! Tegye mindenki szájíze, óhaja, kedve, lelkiismerete szerint.

JÓ VÁLASZTÁST! HAJRÁ NAGYATÁD!  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr8115209736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása