HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Amint azt előző jegyzetemben jeleztem, folytatnám „füstölgéseimet”.

Az elmúlt hónapokban az önkormányzati tanulmányutaktól függetlenül is egyre jobban élénkülni látom az amúgy is mozgékony városvezetőnket. A helyi TV adásokból úgy érzékelem, hogy már ott is felbukkan, ahol korábban nem, s bár a választások még odébb vannak, az előző választás másnapján indított kampányolása, mind ha egyre jobban élénkülne.

 Vajon mi lehet az oka? Széke és testületi „többsége” stabil, a benyújtott pályázatok elfogadásra kerültek s várhatóan dől majd a lé, fejlődhet, épülhet és szépülhet a város, hasznosítva a tanulmányutak pozitív tapasztalatait.

Akkor hát mi lehet az oka az amúgy indokolatlannak tűnő aktivizálódásnak?

A jól értesültek azt suttogják, hogy parlamenti székre vágyik ismét városvezetőnk, mert idehaza mindent kihúztak a feneke alól és kényelmetlen számára az új helyzet. Már a maradék kollégiumi helyiségektől is meg akarja fosztani a Nemzetgazdasági Minisztérium, s a Várogazdálkodási Bizottság élére delegált kormánypárti frakcióvezető kapcsolati tőkéje sem elegendő a nyilvánvaló ”kiszúrás” elhárításához.

Ha így is van, akkor is kell valami nyomós ok, hogy új mentorával (a pályázatokat „kijáró körzeti képviselővel) szembe helyezkedve harcba induljon a választókörzet egyéni parlamenti helyéért.

Kötött már nyílt és titkos paktumot több párttal is az elmúlt évtizedekben, ezért hát nem lehet meglepetés, ha netán ismét új partnerre talál, mert trónjának megtartása érdekében, ha a helyzet úgy kívánja, akár az ördöggel is cimborál. Erős a gyanúm, hogy valami ilyesmiről lehet szó. Mire a gyanú?

A közeli napokban a TV csatornák esti műsorai között tallózva szemkápráztató jelenségre lettem figyelmes.

A Hír TV gödöllői riportműsorában felvillant egy kép, melyen polgármesterünket ismertem fel, lelkes tapsolás közepette. A tudósítás az Új Kezdet és az LMP választási szövetségre lépését hivatott kommunikálni a szegényes választási kínálaton sopánkodó szavazójelöltek felé.

Az már köztudott, s a riport csak megerősítette, hogy Gödöllő polgármestere a kollégáit (települési polgármestereket) kívánja harcba állítani a parlamentbe jutáshoz szükséges szavazatok megszerzéséért.

Nos, ha a városvezetőnk is eleget tett a szívélyes invitálásnak, s személyes jelenlétével tüntette ki a harsonát fújó polgármestert, akkor az többet jelent, mint egy tanulmányút, vagy tisztelgő látogatás egy fejlettebb városban.

Ezért aztán nem lennék meglepődve, ha a választókörzeti jelöltek listájának közel jövőbeni megjelenésekor a MI PISTÁNK neve is ott virítana az LMP zászlaján. Esélye látszólag ugyan nincs a nyerésre, de hozhatja megbízóinak, az elvárható töredék szavazatokat, s az sem kizárt (bár igen szűk a mozgástér), hogy jutalmul meglepik egy megyei, uram bocsá országos listahellyel. Ha nem is biztos befutó az a hely, azért rajta van a listán, s az is valami. Ki tudja, mit hoz a sors? „Ha Isten akarja, a kapanyél is elsül”.

A választókörzeti szavazatok megosztása kedvez e a gyengélkedő KDNP-nek, vagy a JOBBIK malmára hajtja a vizet, majd elválik. Fő, hogy a MI PISTÁNKNAK kedvezzen. Egy elárult mentorral több, vagy kevesebb, nem számit. Az esetlegesen várható következmények pláne nem. Utánam a vízözön, csak a nyugdíjig húzzam ki valahogy. Persze az is lehetséges, hogy a forgatókönyv netán másképpen alakul, hiszen vannak más alternatívák is, de, hogy „valami bűzlik Dániában” az-az Nagyatádon, az biztos. Ha más nem, a szennyvíztelep.

 

Ui.. Előző jegyzetemben komoly mulasztást követtem el. Elfelejtettem említeni főállású alpolgármesterünk meglepő fegyvertényét. Önként (vagy felkérésre?) bátran rákérdezett a sok éve húzódó ZÁÉV perre. Okosabbak ugyan nem lettünk a választól, mivel a Bárdos projekt 2011-ben azzal zárult, hogy mindenki ki lett fizetve, de a rétestészta tovább nyúlik. Ennek eredményeként, most 2017 végén 500 milliós pertárgyról szól a fáma. Akkor hát miből is születtek ezek a nem csekély követelések?

Természetesen az ülést nézve a fentieken kívül is „Jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat”, de hát akkor milyen kérdés marad a feltevésre hivatottaknak, ha elorozom előlük.

Ha az érintettek megnézik Nyírbátor, Mórahalom, vagy éppen Gödöllő hírportáljait, láthatják, hogy színes a paletta, amin elfér a lakásfelújítások, gépkocsi cserék, új kft-k híre is. Na de hagyjuk meg a lehetőséget az Atád Hírnek, hogy ezekkel is előrukkolhasson.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr1913187100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása