HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

 

Még augusztusban üdvözöltem örömmel az akkor felbukkanó új hírportált mely Nagyatád új „szócsöve” (híradója?) kívánt lenni. Sajnálatosan azonban már a hónap végére kiderült, hogy csupán egy lufi a beharangozott kezdeményezés, amely hamarosan ki is pukkadt.

A napokban aztán felkérést kaptam, hogy kedveljem az új „Atádhír” oldalt.

Természetesen örülök minden ilyen „új bimbónak” melyből virág is remélhető, csak nehogy ez is, mint elődje, kérész életű legyen. Beleolvasva sajnos már is egy „rémhírrel” szembesültem, mert a beharangozott időpontban semmiféle vízhiányt nem észleltem a Kiszely utcában. Ettől függetlenül lehet, hogy a zsömle utca kifli szám alatt volt, de akkor azt kell leírni és nem az egész várost riogatni.

Na de ez legyen a legnagyobb hiba, mert a lényeg, hogy született egy új „híradó”, s remélhetően nem csak vízkorlátozási híreket fog közreadni.

Azt persze senki ne remélje, hogy a helyi közélet témáit fogja boncolgatni, és vitára bocsátani az új portál, mert hát több mint valószínű, hogy nem ez a célja. Az, hogy mi, még nem derült ki, de reméljük, hogy hamarosan megtudjuk. Miközben e sorokat írom, az „Atádhír jelenleg nem érhető el” felirattal rejtve marad az „illetéktelen”(?) olvasók elöl. Azért ez nem valami bíztató jel.

Természetesen a fentieket csak bevezetőnek szántam, mert az általam észleltek soha nem kapnának helyet semmilyen hírportálon, legyen bárki a „paraván” mögött. Ezért aztán térjünk is a tárgyra, ami miatt hosszú szünet után ismét „tollat” (pardon, billentyűzetet) ragadtam.

Régóta mellőzöm a helyi testületi ülések látogatását (nézését is), de furcsa észlelések felkeltették kíváncsiságomat, s megtekintettem a legutóbbi ülés közvetítését. Nem tudom rajtam kívül hányan aludták (szenvedték) végig, de hát úgy kell nekünk, ki mondta, hogy nézzük meg.

A gombnyomogató ülés vége felé, a polgármesteri beszámoló napirendnél aztán felkaptam a fejem. Mire? Egy érdekes jelenetre.

Történt ugyan is, hogy a polgármesteri beszámoló napirendnél a főállású (jólfizetett) alpolgármester megkérdezte, ill. megkérte a főnökét, hogy ugyan meséljen már milyen tapasztalatokat szerzett Nyírbátorban? Már a polgármesteri reakciótól kilógott az egész ló, s nem csak a lóláb. Tipikus (megbeszélt) „alákérdezés” szaga volt az egésznek, hiszen a polgármester elkottyintotta, hogy testületét nem érdekli merre járt, mit csinált. Ezért kellett az alpolgármester, hogy a tapasztalatszerző körútból kihagyott képviselőknek (és a nagyérdeműnek) beszámolhasson mit tapasztalt az Ex Ante Tanácsadó által összehozott nyírbátori és mórahalmi látogatáson.

Magát az ötletet (tapasztalat gyűjtése a hazai, de távolabbi településeken) jónak és kívánatosnak tartom, s ez rendben is volna. A furcsának a következőket tartom. Miközben a testvérvárosi kapcsolatok ápolására a fél választókerületét vitte a polgármester, addig az önkormányzat működtetését elősegítendő szakmai tapasztalatcserére egyedül (ha csak nem a helyi Firts lady-vel) utazott el, mellőzve az alpolgármestereket, bizottsági elnököket, irodavezetőket, képviselőket. Persze nem az összesre gondolok, csak az ezek közül ki nem választottakra, még ha a polgármesterünk százszor is polihisztor, aki mellé nem szükséges „szakember”. Bár ha jól belegondolok, a testületi ülés „pocsolyavitáját” nézve, magam sem szívesen választanék kísérőt egy „szuper passzív” érdektelen testületből. Mert ugye senki sem érdeklődött városvezetőnk fontos és hasznos tanulmányútjáról, amiről kérdezőjének korábban több mint valószínű, hogy négyszemközt maradéktalanul beszámolt.

„Ébresztőnek” ez is elegendőnek bizonyult, de a hab a tortára csak ez után következett.

Az interpellációk, kérdések napirendnél a megyei választmányi alelnök képviselőnk szónoki fellépéssel indítva „ledorongolta” képviselő társát, amiért az a facebook-on közre merészelte adni saját észrevételét, véleményét az új Rinya híddal kapcsolatosan. E közben nem átallott még személyeskedő észrevételt is tenni, ami érthetetlenül kiverte a biztosítékot az érintett témában a bizottsági ülésen állítólag akadémiai székfoglalót tartott szenátornál.

A felemlegetett facebook-os bejegyzést többször is olvasva, a szóban forgó hidat látva, s a képviselőséghez méltatlan purparlét hallva értetlenül álltam a műbalhé előtt.

Nem értem, hogy mi volt az ad hoc cirkusz oka, mivel a képviselői észrevétel, vélemény cseppet sem sértő, nagyon is hétköznapi.

Igaz, hogy a híd nem egy Ponte dei Sospiri, és a Golden Gate-re sem hasonlít, de a miénk és átíveli az útban lévő malomárkot. Ha a hézagokhoz hiányolt deszkát nem is látom szükségesnek, azért az igazat megvallva a keleti oldalon nem ártana néhány lapát zúzottkő, megelőzendő az esetlegesen kialakulható POCSOLYÁT. 

Ami pedig a felemlegetett bizottsági ülést illeti, hát Isten mentsen, hogy a TV azt is közvetítse. Már a testületi ülést is kevesen nézik, de ha meglátnak egy bizottsági ülést a választók (se kérdés, se észrevétel, se vélemény), bizonyára a maradék érdeklődő is „takarodót fúj”. Jelen voltam jó néhány „bizottsági ülésen”, ezért tudom, mit beszélek.

A látottakat, hallottakat a szükséges tájékozódást követően (facebook-os bejegyzés olvasása a képviselő honlapján) ítélje meg ki-ki vérmérséklete szerint.

A közéleti szereplést vállalt képviselők pedig nyugodtan replikázzanak, ha tudnak, akár helyben akár írásban, de mellőzzék az ingyen cirkuszt, mert a KÖZSZEREPLŐNEK igen is vállalnia, és tűrnie kell a személyes megszólítást, kritikát. Akinek pedig nem inge, ne vegye magára!

Mára ennyi elég, de ha időm engedi, holnap folytatom észrevételeim megosztását, mert vannak egyéb észleléseim is.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr9713174692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása