HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A napokban az „elnémult” helyi Pirkadat helyett ismét fellelhettük postaládánkban a HAZAI PÁLYA című ingyenes közéleti lapot.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom időszakos kiadványa kendőzetlenül „tájékoztatja” a választópolgárokat a közelmúltban napvilágra került korrupciós, vesztegetési, lenyúlási és különböző mutyis ügyekről. Bár az újságok, TV. csatornák, internet jóvoltából már közismert eseményeket ad közre, azért a történtek felidézése nem értelmetlen, nem hiábavaló, mivel egyre fogy az újság előfizetők száma, sokan nem rendelkeznek internettel, s bizony-bizony eléggé alulinformált az átlagpolgár. Az újság apró szépséghibája, hogy egyetlen Nagyatádra, de még Somogyra vonatkozó hírt sem tartalmaz. Igaz, hogy országos kiadványról van szó, de a terjesztéskor beillesztett egy-egy megyei vonatkozású betétlap kellő felületet adhatna a helyi képviselők megszólalásához is, ami növelné az olvasók érdeklődését.

Erősödünk, hirdeti a „Fidesz egyedüli kihívója”, s tény hogy a nemzeti radikális párt a választások óta stabilan őrzi ellenzéki vezető helyét, jócskán elhúzva a többiektől. A migrációs hullám ugyan elvonja a figyelmet a korrupciós válságban szenvedő kormánypárt kisded játékairól, de a globális „vihar” elleni helytállás sem feledtetheti a krónikus belső bajokat, melyek hullámai a következő választásokig akár össze is csaphatnak a jelenlegi döntéshozók feje felett. Szerencsére 2018 még odébb van, s a generált botrányok elsimítása, a problémák megoldása legyen az országházi szenátorok gondja.

A szűkebb hazai pályánkon maradva inkább nézzük mi a helyzet városházi parlamentünkben.

Akik ha nem is rendszeresen, de időnként nézik az egyébként nem túl érdekfeszítő testületi üléseket, láthatják, hallhatják, hogy a helyzet mit sem változott. Újabb paktumról ugyan nem szólnak a hírek, de „Valami bűzlik Dániában”. Sem a kormánypárti frakció, sem az ellenzék nem váltott irányt, s az előző ciklushoz hasonlóan változatlanul nem a választópolgárok érdekeit képviseli a felkent testületünk.

A korábbi produkciók következményeként erodálódott kormánypárti „frakcióban” vezetőváltás történt, de érdemi változás nem észlelhető. Nem tartom valószínűnek, hogy a megyei főrendező kizárólag néma levente szerepeket osztott a helyi társulatnak, de tény, hogy az előző ciklusra is tekintettel bizonyára Agárdi Pétert is lepipálva sikeresen hallgatta végig az öt évet. A csontig lecsupaszított önkormányzat ugyan jóval kevesebb feladattal bír, mint a korábbiakban, de ez nem ok arra, hogy a képviselők (egy-két kivételtől eltekintve) kérdés, vélemény nélkül hagyják jóvá az előterjesztő minden határozati javaslatát. Az, hogy a vezető ellenzéki párt képviselője a testületbe kerülése óta nem szólalt meg, még, úgy ahogy tolerálható, de az elnökké avanzsált korábbi alpolgármester kukasági fogadalma mutyi szagot gerjeszt. A hahó itt vagyok jellegű alibi felvetés a polgármesterhez, hogy ugyan már tájékoztassa a nézőket a Nagyatádi migráns helyzetről, több mint szánalmas, hiszen a városvezető korábban már közreadta, hogy hol kaptak szállás és raktározási lehetőséget a Zákányban szolgálatot teljesített rendőrök. Azt pedig minden Atádi tudja, hogy Nagyatádon egyetlen migráns sem fordult elő.

Azt viszont egyszer sem kérdezte meg a polgármestertől, hogy mi a helyzet a Bárdos projekt 300 milliójával, s miért igyekeznek immár 5. éve az ügyet különböző barba trükkökkel a szőnyeg alá söpörni.

A leleplező internetes jegyzetek zárolását követően miért nem kérdezi meg a polgármestert, hogy mikor mutatja be az év eleji közmeghallgatáson emlegetett számláit, melyek cáfolnák az általam hangoztatott nyilvánvaló korrupciót? Mikor lesz kíváncsi az évek során eltapsolt több százmilliós (vízi közművek) koncessziós díjának sorsára? STB. STB.

Mikor jön el a „változás ideje”, és mikor lesz már vége a hablatoló igehirdetésnek?

„Pazarlás, a közös vagyon felélése folyt. Mi megvédjük Nagyatádot. Hozzálátunk a nagyatádiak vagyonának visszaszerzéséhez. Zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai korszakot”.

Egy gyalázatos titkos paktummal elbliccelt ciklust követően ismét „bizalmat és esélyt” kért a kormánypárt helyi jelöltcsapata mondván, „mert nekünk Nagyatád a legfontosabb”.

Az eddigi produkció nem ezt igazolja, mert ebben a ciklusban is a (megfogyatkozott) pozíciók elnyerése, megtartása, a szolgáltatók és kivitelezők érdekeinek képviselete tapasztalható az esetek többségében.

A legerősebb ellenzéki párt a kormánypártra licitálva radikális változásokat ígért, de képviselői tevékenysége kimerül a negyedévenkénti koszorúzásban. Na, ez a kormánypárti csipet-csapatnak is megy, de semmi több. Talán el kellene olvasni a közelmúltban nem tárgyalt csak elfogadott tanulmány (Integrált Településfejlesztési Stratégia) megalapozó vizsgálat fejezetét is, ami nem éppen rózsás jövőt vizionál.

 Jóóóóóóó reggelt FIDESZ-KDNP képviselők, ahogy katonáéknál szokták volt mondani: ÉBRESZTŐ FEL!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr48034116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása