HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Bár a lantot letéve már nem járok naponta Kaposvárra, de a sport és kulturális lehetőségekkel élve így is heti rendszerességgel megfordulok a megyeszékhelyen.

Mai látogatásom során úgy hozta a helyzet, hogy akadt egy kis felesleges időm, s mivel rég láttam, benéztem a városházára az éppen aktuális önkormányzati közgyűlésre.

A tanácskozás már javában folyt, de első meglepetésként ért, hogy rajtam kívül egyetlen érdeklődő sem volt a karzaton. A lenti tanácskozó teremben is a testületen kívül csak a feladattal bíró köztisztviselők és a médiák képviselői (4-5 kamera) tették a dolgukat, de érdeklődő, kíváncsiskodó polgár egy szál se.

A polémia az idei költségvetésről szólt, ami egyesek szerint sebtében, és hevenyészve, a kettesek (nyilvánvaló többség) szerint viszont az elvárható minőségben készült. A napirend tárgyalása kísértetiesen hasonlított az itthoni gyakorlatra. Az ellenzék kérdezett és kritizált, a kormányzati frakció időnként puncsízűen helyeselt. A határozat elfogadása természetesen itt sem volt kérdéses.

A jégcsarnok hamar elszólított, de rövid látogatásom nem volt hiába való, mert nem jöttem el „üres kézzel”. A napirend tárgyalása során a polgármester egy a vízi közmű hálózattal kapcsolatos, egyébként „vizes szakember” képviselői kérdésre megadta azt a választ, melyre Nagyatádon két évtizede hiába várok.

A korábbi ciklusok során számtalan esetben forszíroztam Nagyatád vízi közmű koncessziós szerződését, ill. a koncessziós díjak sorsát, de megnyugtató választ soha nem kaptam.

A kaposvári előterjesztő a kérdésre beismerte, hogy bizony a hálózat egy része itt-ott elmúlt ötven-nyolcvan éves, s sok százmilliót igényel a fejlesztése, „DE MIVEL A HÁLÓZAT A FÖLD ALATT VAN, S NEM LÁTSZIK, EZÉRT SENKI NEM VEREGETI MEG A VÁLLUNKAT”.

Nos, az elmúlt két évtizedben ezért „folyt” el Nagyatádon más (szalagátvágásos?) célra a szerződéses kötelezettség szerint is a hálózatra fordítandó, több mint nyolcszáz millió koncessziós bevétel.

A költségvetést megelőző kaposvári közmeghallgatásokkal kapcsolatosan, egy elégedett képviselő megjegyezte, hogy tizenhat éve vesz részt az aktuális fórumokon, de még soha nem volt ilyen kevés érdeklődő polgár.

Konklúziója szerint "ez azért van, mert jó irányba megy a város”.

Na, ez az amire sohase gondoltam, amikor hiányoltam városunkban az érdeklődő, javaslattevő polgártársakat, s kritizáltam a főcsapás irányát. Be kell látnom, hogy tévedtem.

Miután érdeklődők hiánya miatt a megyeházán és több somogyi város (köztük Nagyatád) önkormányzatában is már évekkel ezelőtt „kimúlt” a közmeghallgatás intézménye elmondhatjuk, hogy nem csak Kaposvár, de Nagyatád és Somogy megye is jó irányba halad. Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr317099481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása