HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Előző jegyzetem zárszavában ígértek szerint folytatom a félbehagyott füstölgést:

A médiákból már mindenki értesülhetett a „kuka ügy” legújabb fejleményeiről, s bár már több tucatszor közreadtam aktuális véleményemet a változtatásokról, de most sem mehetek el szó nélkül a téma mellett.

Sokak számára ugyan érdektelen, de többek számára viszont „húsbavágó” kérdés a hulladékkezelési szolgáltatás, és díja, ezért örök gumicsont marad.

Egyszerűnek tűnő, de valójában elég bonyolult, vagy inkább kusza kérdésekről van szó, s mint a focihoz, ehhez is „mindenki” ért, de valójában kevesen látják át ezt a rendszertelen rendszert. Aki nem olvasta a korábbiakat, s kíváncsi a történtekre, az visszatekinthet az utóiratban megjelölt témaérintő jegyzetekben.

Akik figyelemmel kísérték a helyi eseményeket, azoknak sem árt slágvortokban felidézni a történteket.

A korábbi ciklust megelőzően lejárt a hulladékkezelési szolgáltatási szerződés, s a pályázatot a korábbi szolgáltató nyerte, kecsegtető ígéreteivel. Az akkori testület ingerküszöbét a figyelemfelhívások ellenére sem érte el az a tény, hogy az új szerződés a választóikat hátrányosan érintette. Ugyancsak lenyelték a békát, s rábólintottak a szerződés rövid időn belüli előnytelen módosítására, mely során a pályázatban (beetetésként) ígért lakossági kedvezményt megszüntették.

A történtek miértjére csak évek múlva (2014. szeptember) derült fény, az addig ismeretlen titkos paktumból.

Szervilis képviselőink érthető okokból nem akartak tudomást venni a polgármester kulisszák mögötti kisded játékairól, s mikor utólag tudomásul kellett venniük, akkor és az után is lapítva hallgattak.

Az ominózus gyalázatos szerződésmódosítás előtt a polgármester némi nem csekély baksisért cserébe előkészítette az „akciót”, s zsigeretlenűl lenyomta a testület torkán a békát. A fociszponzorálás mellett egymilliós támogatást kapott a kézilabda klub, s a grátisz fuvarok mellé jelentős szolgáltatási „kedvezményt” zsebelt be a polgármester a „helyzetbe hozott” szolgáltatótól.

Szép dolog egy multiból átvedlett önkormányzati cégtől a helyi sport önzetlen támogatása, de nem szép, ha mindez az adófizetők kontójára történik.

Szóval, a kukák ismét napirendre kerülnek, s kíváncsian várhatjuk, hogy miként bicsaklik meg ismételten a kormányzati igyekezet. Vajon milyen barbatrükköket talál ki a szolgáltató (és asszisztáló partnere), hogy a rendeleti kötelezettségektől remélt lakossági díjcsökkenés véletlenül is bekövetkezzen? Mert az biztos, hogy sokan élnek majd a „kötelező” 120-as kisebbre cserélésével, de félő, hogy a fizetendő díj majd ilyen-olyan oknál fogva változatlan marad.

Nos, Tisztelt Képviselő Úrhölgyek és Urak!

Ezúttal tessenek már éberek lenni, s az újabb vizsgára kellőképpen felkészülve a választói érdekeket képviselni!

Ahogy azt jeles bizottsági elnökünk (korábbi alpolgármesterünk) már többször is hangoztatta, „a kormány velünk van”!

Jó lenne már végre, ha a képviselő-testület tagjainak többsége is velünk lenne, s a polgármester helyett a választókat szolgálná.

Az új rendelet tervezet már bizonyára megfőtt a szolgáltatói-polgármesteri közös kondérban. Ők forrón szeretik, de tessenek már kicsit megfújni, s fogyasztás előtt MEGKOSTÓLNI!

Utóirat:    2011. X. 30. Zökkenőmentes testületi.

               2012. III. 14. Ünnepi ajándék.

               2012. IV. 27. Keserű pirula.

               2012. XII. 13. Lóvá tett város

               2012. XII. 14. Megtört a jég!

               2012. XII. 19. „Mutyi Pista kalandjai”?

               2013. I. 07. Szemétség.

               2013. I. 30. Halló gépház!

               2013. II. 01. Vajúdtak a hegyek.

               2013 II. 07. Felmegyek a miniszterhez.

               2013. II.20. Önámítás, vagy újabb parasztvakítás?

               2013. IV. 16. Nesze semmi, fogd meg jól!

               2013. VI. 13. Leesett a húsz fillér?

               2013. VI. 20 Rezsicsökkenés!

               2013. VI. 26. Kukát kukára halmozni?

               2013.VII. 02. Untauglich?

               2013. IX. 04. „A jegyző állapítja meg”!

               2013. IX. 25. Kit képviselnek?

               2013. X. 08. Az alagút vége?

               2013XII. 18. Madzag méz nélkül!

               2014. I. 13. Lassan mondom …

               2014. VII. 22. Nem oda Buda!

               2014. IX. 19. Rinyamenti paktum?

    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr607057169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása