HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

28.
november

Hurrá!

bakos.jozsef  |  2 komment

Némi kirándulás és ejtőzés után hazatérve több „olvasóm” is hiányérzetének adott hangot tekintettel arra, hogy több mint egy hónapja nem „frissítettem” blogomat.

Az észrevétel jogos, de mentségemre legyen, hogy a közelmúltban semmi különös eseményt nem észlelhettem Nagyatádon. Kínomban már a képviselő-testület legfrissebb (nem éppen szívderítő) produkcióját szándékoztam közreadni, amikor segítségemre sietett a megyei Kanász kűrt egy szenzációszámba menő hírrel, amit örömmel osztok meg ezúttal kevésbé informált polgártársaimmal.

 Az örömhír arról szól, hogy a somogyi települések rangsorában (leszakadó kistérségként, ha úgy tetszik járásként!) sereghajtó Nagyatádunk végre valamiben az élre került, s egy toplistán elsőnek láthatja, érezheti magát.

A Somogyi Hírlap újságírói (ma még!) nem csekély erőfeszítéssel kiderítették, hogy Somogy polgármesterei közül ki a legvagyonosabb.

Nem fogjátok elhinni polgártársaim, de lássatok csudát.

A legvagyonosabb polgármester Somogy országban Ormai István, hazai berkekben közismertebb nevén a MI PISTÁNK. Ugyan nincs thaiföldi, sem Balaton parti üdülője, se Segesden rejtegetett Mercedes gépkocsija, de így is felkapaszkodott a létra legfelső fokára.

Nem csak a Balaton parti bürgermeistereket, de még a csórónak nem mondható kaposvári polgit is kenterbe veri (legalábbis a vagyonnyilatkozatok szerint). Na, erre kössenek csomót a fanyalgó szomszédvárak adófizetői, de mielőtt bárki a helyiek közül magáénak vindikálná (befizetett adójának volumene alapján) a teljesítmény töredékét is, ki kell, hogy ábrándítsam.

Ez az okkal, joggal kiérdemelt első hely kizárólag a MI PISTÁNK érdeme, ami a Rinya jegén hatszor megválasztott vezérünk szorgalmas gyűjtögető és takarékos életvitelének tudható be. Jó-jó, van némi köze az eredményhez a nem kevésbé szorgalmas ősöknek is, akik egy élet munkájának gyümölcseként nem csekély örökséget hagytak utódjukra.

Az elmúlt negyedszázad során megélhetési politikusként legálisan is sokat kaszálhatott polgármesterünk, amihez hatalmas segítséget nyújtott az Őt egykor felkaroló, majd miután a helyzet (a politikai szükségesség) úgy hozta, galádul elárult mentora. Hozott a konyhára (nem is keveset) a több mint másfél évtizedes megyei közgyűlési tagság (szintén a mentor jóvoltából), s csurranhatott-cseppenhetett innen is onnan is, hiszen az elmúlt két évtizedben volt itt privatizáció, pályáztatás, beruházás, bankváltások és miegyebek, s hát köztudott, hogy „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen”.

Polgármesterünk vagyonnyilatkozatába nem csak a kíváncsiság kedvéért (szóbeszéd miatt is) már korábban betekintettem, s bár kivetnivalót nem észleltem, azért meglepő számomra a „vetélytárs” polgármesterek lemaradása.

Az ingatlanforgalomnak ugyan nem kedveznek a túlkínálat és a vele járó, ill. válságnak is betudható nyomott árak, de a földalapú támogatás a kormány által szentesített városvezetői fizetés mellé szépen hozhat a konyhára.

Ezért kevésbé értem mi szüksége van a város első emberének a korrupció fogalmát kimerítő nagy értékű szolgáltatói „ajándék” elfogadására, vagy a közintézményi rekonstrukciót „elnyert” kivitelezővel történő polgármesteri rezidencia felépíttetésére?

 Az önkormányzatok, s köztük a Nagyatádi is szinte teljesen leépültek. Az állam átvette az intézményeket és a vele járó feladatok zömét, s felszabadította a településeket a hatalmas adósságállomány nyomása alól.

A politikusok száma a parlamentben, ha több évtizedes késéssel is, de jelentősen csökkent.

A gyakorlatilag megszűnt megyei közgyűlésben, s a lecsupaszított települési testületekben változatlanul nagy a „képviselői” többlet. A zsákmányhelyekre és az azokat betöltő megélhetési politikusokra az adófizetők kontójára változatlanul szüksége van a pártoknak, amelyek elsősorban a saját és nem a választóik érdekeit képviselik.

Hiába olvashatják nap, mint nap a választók, hogy kiválasztottjaik miként tollasodnak megalapozatlanul, az elbódított szavazó inkább hisz a médiákból és politikusi szájakból érkező szirénhangoknak, mint sem saját szemének.

Sebaj, legyünk büszkék az első helyezésre, s hányjunk fittyet térségünk szociális, gazdasági, stb. mutatóira. Örüljünk, hogy van egy dolog, amiben miénk az elsőség, s vigyázzunk, hogy öt év múlva se fossz hassanak meg minket ettől a dicsőségtől.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr846941433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stefanebderg 2014.11.30. 14:48:48

Kedves Szerző!

Hát ez a cikk egy kissé laposnak bizonyult az eddig megszokottakhoz képest.
Hajrá.

vörösposztó 2014.12.01. 22:14:21

Ejnye-ejnye Bakos Úr,sekély e kéj!Nem sportszerű Nagyatád élén a negyedszázados regnálás felé tartó,a rendszerváltásnak nevezett szinjáték igazi nagyatádi nyertesének tekinthető "Ti Pistátok-at" simfölni.
Ő csak élt a lehetőséggel,melyet immáron hatodszor adtak meg neki a hűséges nagyatádi választói,akikre tesz a magasból!2O év után még kellett neki egy ujabb,immáron öt éves ciklus,ehhez is remegve ragaszkodott,ismét bejött neki.Senki és semmi impertinens dolog vagy még komolyabb pénzügyi disznóságok sem rengették meg a nimbuszát.Hát nem szép dolog őt igy bántani.2O éve éjt nappallá téve,erőt,energiát és kapcsolati tőkét nem kímélve munkálkodik Nagyatádért.A szép muskátlis ,virágos kisvárost csinált a településből,csak éppen élhetetlen,mivel nincs megélhetési lehetőség,kivéve a brancsbelieknek.Te nem tartozol közéjük,még akkor sem,ha 2O évvel ezelőtt oly vehemensen kampányoltál a megválasztásáért,érdemeit,emberi nagyságát,hozzáértését és még a fene tudja mit nem kiemelve.Amióta megvilágosodtál,és rájöttél arra,igy kissé öregedő fejjel,hogy bizony Téged is palira vett ezen nemes jellemü ember,néhány ezer más nagyatádival együtt,a békát nem tudod lenyelni.Szerintem kemény önkritikát kellene gyakorolnod,hamut hintve a fejedre,ruháidat megtépni,térdre és imára Ormai színe elé járulni,és megkövetni őfőméltóságát.Ő ugyanis igazi kisvárosi közéleti karriert csinált,amiből meg is gazdagodott nem éppen mellesleg,természetesen és bizonyosan csakis törvényesen,sőt erkölcsösen,tisztességesen.Mert ő bizony nemcsak tisztességes és becsületes,mindig korrekt és méltányos,emberséges és másokkal empatikus,hanem annak is látszik.Igy kell élni.Az,hogy a kivűlről felcicomázott település csak egy máz a rothadó testen,kit érdekel?A magyar "rendszerváltás" minden ellentmondását,hazugságait és politikai szélkakasait,nemkülönben a társadalmat szétrohasztó erkölcstelenségét mint a cseppben a tenger,úgy mutatja a nagyatádi, immáron 2O éves tiszta és vonzó közélet,helyi hatalomgyakorló színjátéka.
A birka nép pedig még ezek után sem gondolkodik,nem látja vagy nem akarja látni,hogy míg szeretett elöljárója meggazdagodott rajta,ő ,az istenadta nép üres zsebbel és lyukas seggel éli nyomorult mindennapjait.
süti beállítások módosítása