HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Előző jegyzetem ez idáig egyetlen kommentezője alaposan bele csapott a lecsóba, amikor kissé megkésve de „felhomályosította” a polgári oldal alibi jelöltjét, a kizárólag általa nem ismert valódi szerepéről. Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, ezért az új hírt (már akinek új) sem megerősíteni, sem cáfolni nem szándékozom, csupán megjegyzem, hogy nem elképzelhetetlen a körülmények ismeretében történt tudatos szerepvállalás sem. A cirkuszi bohóc szerepére is akad elég jelentkező, főleg ha azt jól meg is fizetik.

Amiért azonban magam is inkább a jelölt alulinformáltságára tippelnék, az a bukta utáni bűnbakkeresés, valamint az önkritikus értékelés teljes hiánya.

Az immáron másodszorra elszalasztott alkalom után a felelős azonnal megtaláltatott, a szintén jobboldali „ellenfél” személyében. Nos, ez miatt ítélem úgy, hogy a vesztes nem vette észre, hogy egy politikai sakkjátszmában a táblán nem vezér, hanem csupán GYALOG ("paraszt") szerepet szántak neki. Megtévesztő volt számára, hogy első mérkőzésén mentora javaslatára „befutó FUTÁR-ként” indították a királycsinálók, de a matt után csak a győztes kegyelméből (némi felső presszióra) lett BÁSTYA. A második mérkőzés szekundánsai még mindig nem homályosították fel, hogy a meccset ők a háttérben már lejátszották, s az eredmény csak az elképzelésük (megegyezésük) szerint alakulhat.

A tegnap esti híradókat nézve, az egyik parlamenti bizottsági (Nemzetbiztonsági) ülésen, ha csak egy pillanatra is, de felismerhetően bukkant fel az újabban LÓ (VGF.bizottsági elnök) szerepet kapott korábbi alpolgármester egykori „futtatója”.

Vajon hogyan, s miért került oda a sok-sok év után Atádról és Somogyból is kikopott FIDESZ-KDNP kettős tagságú helyi szervezetalapító?

Vajon kinek és miért állt érdekében „megtorpedózni” egy FIDESZ jelölt indítását a választáson? Vajon volt e szerepe az újsütetű „parlamenti” titkárnak a kiválasztott helyi jelöltek elfogadtatásában? Ha nem, akkor miért hiúsult meg a helyi lista érvényesítése a megyei jóváhagyás után? Ki és mivel mószerolta a meghívott majd elbocsájtott és végül más csapathoz igazolt FIDESZ jelöltet? Kik és miért bírálták felül, s állították pirosra a megyei zöld lámpát?

A kérdések költőinek tűnnek, pedig nem azok, csak az újabb játszmát elbukó jelölt tartja jobbnak, ha nem veti fel a fenti kérdéseket (már ha egyáltalán felmerült benne), s nem firtatja a válaszokat.

A választásokat követően több „piaci” értékelő kétségbe vonta a különböző kampánykiadványokon közkincsé tett információk (dokumentumok) valódiságát a konkrét bizonyítékok ellenére is.

Nem igaz, rágalom, hazugság, az érintettek szándékos lejáratására irányuló rosszindulatú rémhírkeltés, stb. szajkózzák a tájékozatlan elvakult szimpatizánsok. Hát igen, bizony vannak még (nem is kevesen) akik inkább hisznek a fülüknek, sem mint a szemüknek. Az persze már fel sem merül bennük, hogy ha mind az, amit olvashattak valótlan állítás volna, akkor az érintettek már rég rendőrért kiáltottak volna, s perek sokaságát zúdítják a kiadványok alkotóinak nyakába. Ezzel szemben még egy mukk sem hangzott el, nem hogy bármiféle tiltakozás, magyarázat vagy netán cáfolat..

Ez a mai Nagyatádi valóság, de a show folytatódik, s miután a műsor a régi, új férfi sem kel, ezért érje be Nagyatád a régi-új polgármesterrel, aki kuncog a gesztenyefa mögött, hogy ismét árnyékra vetődtek a korszakváltók.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr66841787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.10.30. 09:15:49

Post festa már nincs értelme azon rugózni,hogy április 12 előtt a kiadványokban megjelent helyi paktum,illetve a törvénytelenség élén táncoló pénzügyi manőverek igazak-e vagy sem?
Ez nem érdekelte az Ormai hivőket,akik elmentek,és csak azért is rászavaztak.Itt a tények,az észérvek kérem semmit nem jelentenek,a bigott szavazó-bármely párt esetében-bizony érzelem és nem értelem alapján szavaz.
Ez a valós helyzet.Jellemző,hogy az alakuló ülésre a FIDESZ-KDNP országgyülési képviselője még csak meg sem jelent,lám ilyen fontosnak tartja Nagyatádot.Orbán is egy órát töltött csak itt,azt is a Büttner cégnél,és gyorsan elsöpört.Nagyatád nem jelent semmiféle súlyt,sem a papíron létező szervezet a FIDESZ-nek.A pofon nagy volt,de a város súlytalansága miatt ez nem ért el Budapestre,a pártközpontba.Hogy ismét lefejezik_-e a társaságot és másokat ültetnek helyükre,nem tudni,nem is fontos.
Szászfalvi távolmaradása beszédes,annak fényében különösen,hogy előtte az utcán járva,kamerakisérettel kampányolt a FIDESZ jelölt mellett.A valós dolgokról mélyen hallgatnak,ez is nagyon azt igazolja,amit a különféle propaganda anyagokban leirt Bakos József és Valentin is.A politika hátsószobájában tovább keverik a sz@rt,és akinek inyére van, meg is eszi,bármit tesznek eléje.
Ez kérem nem olyan,mint az a bizonyos vörösposztó jelenség:A rendező és a primadonna találkozása egy olyan bikaviadalra hasonlit,ahol vagy a bika győz ,vagy elmarad az előadás.
süti beállítások módosítása