HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Hullanak a szórólapok, virítanak a plakátok és „vigadnak” a választókörzeti szimpatizánsok az ilyen-olyan (Hunyadi, Jókai, Vasúton-túli, stb.) napon. Gázra léptek a helyi pártcsapatok, s hipp-hopp, eltűnt a ciklus során fennen hirdetett (és paktumban rögzített), de valójában sosem volt városvezetési egység.

A FIDESZ lemondott Nagyatádról illetve a nagyatádi korszakváltásról, mivel a 2010. évi kudarcot elfelejtve ismét az alulmaradt polgármester jelöltjét indítja reménytelen küzdelemre. Ezt követően „likvidálja” potenciális jelöltjét, s megteremti saját ellenfelét.

Ezen benyomásomat erősíti a ma délutáni esemény, melynek során miniszterelnökünk átutaztában településünkön egy pillanatra ugyan megállt egy szalagátvágásra a városszélen, de szóra sem méltatta „fórumra” éhes helyi híveit. Tetejében még városunk polgármesterét is megalázta azzal, hogy nem biztosított számára helyet és ollót a szalagátvágáshoz, s nem invitálta a fehér asztalhoz sem. Igaz, ez nem az elnök dolga, ezért a protokoll főnökének súgom. Október 12-ig még a MI PISTÁNK a polgármester, s ahogy az újabb paktum kezdeményeket vizslatom, lehet, hogy azt követően is(?).

Legyen bár magán vállalkozás az avatandás tárgya, s lehet a helységnévtáblán kívül az a tanműhely, de közigazgatásilag Nagyatádhoz tartozik, ide fizet adót a tulajdonos, a korábbi nexusokról nem is beszélve. A ciklus elején kötött paktum kimondottan tiltotta a polgármester ilyetén negligálását, lejáratását. Lehet, hogy az a kampányra tekintettel már nem érvényes, de ez nem csak a polgármesterrel szemben tiszteletlenség, hanem a rászavazó városlakókkal szemben is. Nem akadt a helyi képviselők között egyetlen „józan” sem, vagy a helyi KDNP presztízse tényleg a nullával egyenlő?

A MI PISTÁNK új paktuma (fejben) már készülőben, s csak a választók húzhatják keresztül idő előtt vizionált új csapatának létrejöttét. Előbb, vagy utóbb, de összenő, ami összetartozik, hiszen a kormánypárt legnagyobb ellenzékének helyi szervezete már ismét „lepaktált” a polgármesterrel, s hogy egy fővel se mérsékelje szavazóbázisát, nem indít saját polgármester jelöltet. Mi több, holnap délután a Jókai lakótelepen egy időben, s egy helyen győzködik a 2. számú választókörzet lakóit, hogy miként tovább a „LENINI” úton.

Recsegnek a kopott és lejárt bakelit lemezek. Hirdetik széltében hosszában, hogy mi mindent produkálnak a jövőben a jelöltek, ha rájuk szavaznak. Ismétlődnek a sok éve újra és újra elhangzó, de meg nem valósult ígéretek, s vannak új kecsegtető és reálisnak tűnő mézesmadzagok is, de a realitások talaján maradva nem árt elővenni a korábbi „puhításokhoz” igénybe vett szórólapokat, újságokat, híradó felvételeket.

Mit is mond a gesztenyések kedvence? „A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakba rakjuk össze, amilyenbe akarjuk”

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr886748697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.09.30. 23:07:21

Nagy napja lehetett volna Nagyatádnak,de a helyi FIDESZ-nek is,ha a regnáló kormányfő legalább arra méltatta volna a helyi vezetést és a FIDESZ polgármesteri székre ácsingózó emberét,hogy a kb.egyórás itt tartózkodását felhasználta volna-éppen a saját jelöltjük érdekében való kampányolás céljából-egy sportcsarnokbeli kampánygyülésen való részvételre,de ez a hajó elment Uraim.Orbán ugyanis erre nem méltatta a helyi üdvöskéjüket,sem annak csapatát,Nagyatád nem tényező az ő szemében és naptárában .Igy van ez immáron 24 éve,ez a település az ország politikai térképén sulytalan,ahogy annak vezetői is.Szegény Ormai,majdnem megsajnáltam,ha nem lenne ilyen szőrős a szivem.Átnéztek rajta,ellenlábasa éreztette vele,hogy erre az egy órára most ő van reflektorfényben,még a szalag átvágásában is jeleskedett,másik oldalon a miniszterelnökkel,középen a nagyatádi tulajdonos gazdasásági potentáttal,Nagyatád kisvárosi
oligarchájával.De az egy órai reflektorfény kigyúlt,és Ormai még mindig polgármester,lehet hogy csak október 12-ig?Nem tudjuk,bár most is esélyesebb a székére törő pártkiszemeltnél,de mint tudjuk,,négy évvel ezelőtt is nagy volt a mellénye,mégis bukott.Most sem kapott igazi támogatást a miniszterelnöktől,Orbán ugyanis nagyon jól ért -többek közt-ahhoz,hogy a helyi értékén kezelje a lakájait.Ha ismét elbukik,két lehetőség van.Ujabb paktum a választók feje fölött,ujabb talpasok székhez juttatása,ha győz,Ormai mehet a levesbe,de hogy mit hoz a jövő,csak a profi látnok tudná megmondani.újabb bukás esetén a FIDESZ vezérkar-ismerve a politikai korrektségüket- elzavarja őket,mint használhatatlanokat,uj pofákat ültetnek a régi székekbe,új müsorhoz ugyanis új férfi kell,ahogy a Csárdáskirálynő-ben hallhatjuk.A helyi politikai fieszta csak október 12-én kb.este 22.óráig tart,amikor is minden kiderül.
Ha lelki erőlevesre van szükségem,mindig Máraihoz fordulok,akinek füveskönyve mások számára is tanulságos megállapitásokat tartalmaz.Most éppen a hiuságról,és az árulókról olvastam benne.Ide kell hogy idézzem ezeket az örökérvényü mondatokat:
"A férfikor legnagyobb,tragikus kisértése nem a nő,hanem a hiuság.Egyszerre megrohan a világi éhség:rangot akarsz,címet és érdemrendet,mindent ami csillog,amit a melledre akaszthatsz,névjegyedre nyomtathatsz üres,hangzatos szavakban.Méltóságot akarsz,mikor az élet az emberek tömegei számára oly nyomorúságosan sivár,hogy legtöbben elvesztik emberi méltóságukat is.
Csak az marad ember és férfi,aki meg tud hajolni az emberi nyomorúság előtt.Gondold csak meg ilyenkor,milyen aljas emberek viselik a legmagasabb címeket és rangokat.Maradj címtelenül és dísztelenül EMBER,s akkor csakugyan lesz valamilyen rangod az emberek között.
Aki az óvatos önmegóvás szándékával ténfereg körülötted és a közös ügy körül,nincs bátorsága és erkölcse ahhoz sem,hogy egyedül maradjon,de ahhoz sem,hogy vállalja a cselekvés,az árulás vagy a bosszú következményeit,ezek csakugyan a legaljasabbak.Az áruló legalább cselekszik,elárul.De az óvatosak,akik sima képpel ott vannak a közös ügy mellett...a valóságban soha nem eléggé emberek és hősök ahhoz,hogy minden következménnyel szint valljanak:ezek,akik az az árulásban is gyávák,a bosszúhoz is gyöngék,a legveszedelmesebbek.Az árulót megvetheted.De az ilyen embert ne vesd meg,ne üldözd,nézz át fölötte mint a levegőn".
Mindenkinek ajánlom a fenti sorokat egy kis lelkiismeretvizsgálat keretében.Persze ezt csak az tudja elvégezni,akinek van lelkiismerete.

vörösposztó 2014.10.04. 09:52:04

Utolsó hetébe érkezik a választási kampány,de hogy "dübörög",enyhe túlzás.
A választók előtt az étlap,lehet választani.Mindenki olyan kalappal köszön,amilyen van neki.Minden jelölt a saját egyéniségének legszebb oldalát mutatja,mint a vőlegény az udvarlás időszakában.Maszkabál a javából,aminek egyetlen célja,a helyi hatalom megszerzése.
Nézzük a jelölteket:
Ormai/örökös/"mi Pistánk":
A vörös csillagos pártházban szocializálódott egykori pártfunkcionárius ma már "profi" az"oszd meg és uralkodj",valamint a különféle politikai praktikák terén,jó a számára ,a széke megtartásához szükséges,némi sarzsiért a hátsó fertályát kényeztetők kiválasztásában.Semmi több.Emberi kvalitásai?
Valódi szándékait jól álcázza,jól alkalmazza a mindennapi kapcsolataiban,amikor beszél,szól ,megnyilatkozik azt ,hogy szavai elfedik a valódi gondolatokat.Évtizedes trükkje,hogy olyan embereket választ maga köré,a csapatába,akik minden zokszó nélkül kiszolgálják,akiknek nincs önálló ,szuverén léte,mivel a gazdának teljes egészében ki vannak szolgáltatva.Ismeri őket,tudja,hogy rájuk,csak rájuk számithat,meg arra a sok nyugdijasra,akiket egy kis mikulással vagy egy szál virággal meg lehet venni.Mindenáron polgármester akar maradni,a helyi médiát ennek rendelte alá,hatalmi szóval.Eddig nem volt elég neki.Az előregedett,szép tulipános,muskátlis település csak a felszin,de aki itt él,tudja,hogy azok szavazataival ül évtizedeken keresztül a székben,akiket csak eszköznek tekint.Igérni mindig tud,ez is eszköz a kezében,de hogy hogyan tartja be?Gondolkodjanak rajta!
Kárpáti László Fidesz-KDNP jelölt:
Másodszor fut neki a pályának,lehet hogy ismét koppanni fog,mint 2O1O-ben.A helyhatósági választás ugyanis nem pártokról,hanem elsősorban személyekről szól.Amit Ormai oldalán,a paktum következtében az önkormányzatban csinált,édeskevés ahhoz,hogy a székbe üljön.A kormánypárti "Csak a FIDESZ" szlogenjével akar választást nyerni,nem pedig a saját,személyes,emberi kvalitásaival.Ezekre érdemes odafigyelni.Ugy látom,hogy a nagy a kabát rajta,un."aranyfedezet" nélkül.Nagyon ácsingózik a székre,élete karrierjének a csúcsa lenne.Itt is ki kell hangsúlyozni azt az alapvető,empirikus tényt,miszerint:"Semmi sem fejleszti jobban a gyengeségeinket,mint amikor hatalomhoz jutunk".Nem tudom,hogy akik elmennek szavazni 12-én,egyáltalán mennyire ismerik,és tartják alkalmasabbnak Ormainál?Nagy kérdés.Ha ismét elbukik,nem baj,Ormaival megkötik az újabb paktumot,egymás képébe mosolyognak,és mintha mi sem történt volna,a szekér megy tovább. Nem az emberi jó tulajdonságok ,a rátermettség és tehetség a fontos ebben a székben,hanem megfelelő "hajlékonyság",és ezt mára már ő is megtanulta.Csak a szék legyen meg,még ha alpolgármesteri is,egymás köreit ne keresztezzük.Ez a lényeg,minden erről szól,és nem a város iránti olthatatlan szolgálatról.
Melsin Valentin Jobbik:
A közgazdász végzettségű fiatalember uj a versenyzők közt,állitólag -utólag-füt-fát igérgetett neki a FIDESZ jelöltje,hogy lépjen vissza,ezt megtette már előtte is a mézesmadzag /igérgetés/ lebegtetésével,természetesen nem lett belőle semmi/állás,jó fizetés/.Igy számára maradt a megmérettetés,uj jelöltként ,uj programmal és önálló személyiségként.Mindkét ellenfele egy kicsit ideges,mert "beleronditott" a dagonyába,esetleg keresztülhuzhatja a számitásaikat.Hogy kitől ,mely szavazóktól vesz el szavazatokat,és mennyit,nem tudható.A kép nagyon vegyes,bármi megtörténhet,akár egy jó szereplés is.Mindenesetre ugy hirlik,hogy nem engedett Kárpáti "halálos ölelésének",igérgetéseinek,mert tudja,hogy eddig is becsapták,hazudtak neki.Igaza lehet abban,hogy csak következetességgel,kitartással lehet eredményt elérni.Már tagja volt a képviselőtestületnek,annak a hármak bandájának/Barbalics,Bakos,Valentin/.akiket aztán Kövér Ur Országos Választmánya kiebrudalt a FIDESz-ből,éppen azért,mert mertek önálló gondolatokat bevinni és érvényesiteni mind a testületbe,.mind az autoriter irányitásu FIDESZ-be.Meg is kapták érte a jutalmukat,ezt Valentin is tudja,sőt azt is,hogy a nagyhatalmu FIDESZ vezetők/félreértés ne essék,ne nem a helyiek/szava annyit ér,mint a mackósajtban a brummogás.Igy hát magára és kis csapatára van hagyatkozva.Jó lenne,hogy reális értékitélettel állna hozzá a választásokhoz,igy talán sikeresebb lehet.Mindenesetre uj,friss vér,szemlélet és személyiség kellene a város élére,mert ami most van,illetve van évtizedek óta-Ormai éra-nem más,mint a választói közöny,passzivitás és tudatlanság,nemtörődömség,ennek folyamányaként a közéleti dagonya,apátia,ami most már több cikluson át hizlalta Ormai pénztárcáját és vagyonát.Ugy látom,hogy az emberek nagy többségét valójában nem érdeklik az érvek,mert sok beszélgetésből a közönyt,a "ne szólj szám,nem fáj fejem" mentalitást tapasztaltam,ez pedig tragikus.Aki igy áll hozzá állampolgári jogaihoz és kötelezettségeihez,az vessen magára,és arra sem érdemesíthető,hogy szóba álljanak vele.
süti beállítások módosítása