HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Szeptember 12.-én közreadott jegyzetem, a márciusban már megjelent írásom felmelegítése volt, s kiderült, hogy korábban a kívánatosnál kevesebben olvasták, mert bizony nagyon sokan „rácsodálkoztak a történtekre”.

Természetesen ebben az is közrejátszott, hogy ezúttal szórólapon is közreadtam a prolongált digitális jegyzetet. Mivel szándékom szerint a „tájékoztató” csak a 2. számú választókörzetben jutott el a lakótársakhoz, ezért több körzetből is kaptam „megrovást” az alkalmi diszkriminációért. A 2. körzeten felüli többlet kiosztása csak olaj volt a tűzre, mert még több reklamációt kaptam, de mivel kifogyott a készletem, ezúton kérek elnézést minden „panaszostól”. A jegyzeteken feltüntetett blog cím hatásának betudhatóan a látogatottságot mérő grafikon időnként az egekbe szökött, ami jelentős érdeklődésnövekedést mutat. Tapasztalataim szerint a szép korúak körében sajnos még mindig alacsony szintű az internet használat, s igen magas az alulinformáltság. Ezért is „manipulálható” könnyen a lakosság többsége.

Tekintettel arra, hogy különösebb reakciót a márciusi megjelenést követően nem tapasztaltam, ezért nem csodálkoztam, hogy elmaradt Honecker, Brezsnyev elvtárs csókosai valamelyikének nyilvános reagálása. Nem úgy kritikus kommentezőm (alias, vörös posztó) reagálása, aki már márciusban is a lecsóba csapva, a gyakori virágnyelven fogalmazásomat megunva, nevén nevezte a GYEREKET, s ez alkalommal is kivágta a rezet. Az érintetteknél pedig a BIZTOSÍTÉKOT.

Bizonyára sokan emlékeznek még az unalmasnak ítélt iskolai órák alatt „koordinátás” kockás papíron egymás között játszott hajócsatára. Lehet, hogy az elnevezés nem stimmel, mert rosszul emlékszem, vagy időközben átnevezték, de a lényeg, hogy az ismeretlen „kockák”-ban különböző formában és nagyságban elrejtett egymás hajóhadát „lövésekkel” kellett eltalálni, illetve elsüllyeszteni.

Nos, a legutóbbi blog jegyzeteimet követően megjelent kommentek megszólalásra ingereltek néhány a jegyzetekben egy szóval sem említett érintettet, „akik mind találva érzik magukat” (Aradszky L.).

A „megsorozott” hajó, ha nem is süllyedt el, azért néhány lövés úgy néz ki csak célba talált.

Az elmúlt évek helyi ügyeiben közvetlenül érintettek közül néhányan meglepő módon hangot adtak nemtetszésüknek (ki személyesen, ki telefonon).

Voltak, akik magyarázkodtak, néhányan mentegetőztek, egyesek pikírt megjegyzéseket tettek, de akadt olyan is, aki sok év után végre tiszta vizet tudott önteni a poharába.

Ő egy volt a sok-sok MI PISTÁNK által megvezetettek közül, de a hosszú pereskedés után kivívott igazsága, (mint több más esetben is) nem kapott kellő publicitást, s így maradt rajta az indokolatlanul rásütött bélyeg.

Mivel kézzel fogható információ alapján reagálok ügyekre, eseményekre, ezért előfordulhat, hogy eddig számomra ismeretlen dokumentumok utólag megfordíthatják a leányzó fekvését. Ha viszont időben áll elő valaki a farbával, akkor megelőzhető egy ügy téves megítélése és megvilágításba helyezése, de azért az érintettől ezúton ismételten is elnézést kérek. Számára persze ez sovány vigasz, mivel akik erkölcsileg, anyagilag „megtépázták” soha nem fogják elismerni tévedéseiket, s soha nem fogják megkövetni.

„Fecseg a felszín, hallgat a mély” (József A.), vagyis a kommentező által megnevezett igazi haszonlesők (pardon: „kedvezményezettek”) továbbra is hallgatnak. Ez eddig érthetetlen volt, de a titkos paktum napvilágra kerülésével mindenki számára érthető, miért takargatják továbbra is egymás szennyesét az érintett városatyák. Természetesen szűk körben, elvarázsolt szimpatizánsok gyűrűjében folyik a magyarázkodás, mentegetőzés, hogy hazugság, rágalom a tájékoztatók minden sora, s a naiv polgár el is hiszi anélkül, hogy egy kicsit utána járna a történteknek. Csak az értékteremtő éveket hallja, a települést romboló, erodáló tevékenység felett szemet huny, még ha saját bőrén is érzi annak hatásait.

Na, ezt használja ki ciklusok óta a vörösből gesztenye burokba bujtatott, zsákmányszerzésre szakosodott ál civil szervezet, élén a polgármesterrel, akinek ahogy Orwell mondta: „ A hatalom nem eszköz, a hatalom cél”.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr936741211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.O.S 2014.09.29. 12:58:40

Pontosan három éve írtam egy hozzászólást „ACHTUNG, PAKTUM, PUNKTUM” címmel az új fideszes képviselők Ormaival elszívott békepipájáról, de akkor még csak sejtettem, hogy Nagyatádon is a nagy „Nemzeti Együttműködés Rendszere” (a NER) megérlelte a maga hatalmi paktumát: „Aki nincs ellenünk, az velünk”.

A frissen toborzott új Kereszténydemokrata(FIDESZ) szabadcsapat, miután két ütközetet követően végleg leszámolt a kétfrontos harc jegyében a régi harcostársakkal – hasonlatosan ahhoz, amit a Nagyatádért/Somogyért-ban Ormai a Mentorával tett -, a városháza kapujában megfújta Ormai ellenes harci kürtjét, s kiadva az új jelszót, hogy: ne azt nézzék, mit mondunk, hanem amit cselekszünk, stratégiát követve harcba indultak a helyi hatalomért is.

Lefordítva, „a cél, szentesíti (mea culpa) az eszközt”, azaz, ha ránk szavaztok nagyatádi polgárok, mi majd megdöntjük az Ormai rezsimet, de ha Ormai dönt meg minket, fizessen is meg érte.

És a befekvésért, Ormai fizetett is rendesen (az adónkból). Ezzel a paktummal még a berendezést sem kellett kidobni, elég volt a tülekedő új harcos amazonokat szerződtetni, s lám, mindjárt akadt is két új almadám, kupak(tanács) elnök, kupakal-elnök, s a kupakolós új vállalkozás be is indult, működött is rendesen: közbe szerzés; dőlt a lé, a nemzeti dohány, s jönni fog a nemzeti pia is.

Most aztán, hogy kiderült, kik sütögették együtt a gesztenyéjüket, nagy a kuss, nagy a baj, de a paktumot senki sem cáfolja. Hallgatnak, mint a felsült gesztenyéjük a tepsiben.

A Kereszténydemokrata Orbánék sorsa hasonlatos ahhoz a dakota-főnökhöz, aki abba őrült bele, hogy amikor új bumerángot akart venni, a régit nem tudta eldobni.

Mi ebből a tanulság?

Segítsünk nekik!

Dobjuk mi most a kukába azt, ami odavaló, mert csak ötévenként viszik el a jövőben a szemetet! Sajnos, ez is a rezsicsökkentés hátránya...

vörösposztó 2014.09.30. 12:38:50

Jóleső érzéssel nyugtázom S.O.S.kommentjét, és hogy nem egyedül én vagyok a terepen,már azt hittem,hogy másnak nincs is gondolata,amit nyilvánosan is ki akar és mer fejezni.Emlékszem az általa hivatkozott korábbi hozzászólására.
Megállapitásaival teljes egészében egyetértek.
A sunyi paktumosok hallgatnak,lapitanak,ami a beismeréssel ér fel.
A következőkkel egésziteném ki S.O.S.és magam korábbi hozzászólását:
Egy értelmiségi azzal szolgálja a közösségét,települését,sőt hazáját,ha felelősen elmondja,hogy mit gondol településének vezetéséről,és nem foglalkozik a lehetséges következményekkel.A paktumosok és szervilis társaik a székeket fogják,ahogy Ormai is,aki úgy hírlik,,hogy egyre idegesebb,és a hivatalban megőrjíti az apparátust,a folyósón láthatóan gondterhelt,fél,hogy most kibukik abból a székből,melybe a tájékozatlan és tudatlan választók ültették.Nem az eszmét,az ideológiát félti,ahogy a kommunisták sem azt féltették bukásuk esetére,hanem a székkel járó előnyt,javadalmakat,amelyeket évtizedeken keresztül ugy megszokott,hogy azt hitbizománynak tekinti.A hatalom kell,mindenáron,de a legfontosabb a megszerzett jövedelem és vagyon.Ne legyen senkinek sem illúziója,a hatalom nem a szerelemről és szimpátiáról szól,hanem a nyers érdekekről,mégpedig egyéni,önző pénzérdekekről.Ormai eddigi polgármestersége jól mutatja-benne a paktum is ezt illusztrálja-hogy neki a pénz,a többletjuttatások,benne az évente a testülettel megszavaztatott többmillió forint szabadságmegváltással,mint karácsonyi pulykapénzzel az elsődleges.Arra már sokszor nem jutott pénz,hogy az ő pénzét megszavazó képviselők szervilis ,talpnyaló hozzáállását a nekik járó?tiszteletdijat időben kifizettesse.Ennyire becsüli azokat,akik az ülepét kényeztetik!Lehullt az álarc,és a király meztelen.Ez a valóság.
Hangosan kell ordítani,mert a hatalom sem válogat az eszközökben.Aki lapit,saját sírját ássa meg.A többség,melyre a mostani hatalom oly előszeretettel hivatkozik,azokból áll,akik azt gondolják,hogy jobb ha csendben maradnak,mert megüthetik a bokájukat.Az ő számukra is világossá kell tennünk,hogy abból sokkal nagyobb a baj lesz,ha félnek,hallgatnak.Ormai és elvtelen politikai mikiegerei mindig is a félelemre,az egzisztenciális kiszolgáltatottságra,a hazudozásra és képmutatásra épitettek,és eddig bejött.Arra a helyzetre,hogy a település legnagyobb munkáltatója-intézményein keresztül-az önkormányzat,és a legjelentéktelenebb állások betöltése is egy személytől,Ormaitól függ.Micsoda lelkület és alávaló mentalitás kell ahhoz,hogy mások,a kiszolgáltatottak félelmeivel visszaél.Jó lenne,ha most ő kerülne oda,ahova való,vissza a müv.házba,de portásnak.Emlékszünk arra az időre,199O-94-közti évek,amikor milyen kis jelentéktelen figura volt a városban.Volt -megboldogult -főnöke aki párttársa is volt egyben,állitólag azt mondta,hogy kigyót melengetett a keblén.Ő aztán csak tudta,hogy mit beszél.Ki kell mondani,hogy ma sem az un.jobb,sem pedig az álbaloldalon nem vállalja senki a felelősséget sem a szavaiért,sem a tetteiért.Jómagamnak nincs szükségem összehasonlitásra,önállóan gondolkodom és cselekszem.Olyan dolgokról kell beszélni,melyek fontosak,és a szervilis tiszteletköröket be kell fejezni,ugyanis ez csak megnyomorítja az egyént,és sehova sem vezet.Láthatjuk,hogy ennek mi lett az "eredménye" az Ormai-éra alatt.A lényeg,hogy legyen valamilyen önálló gondolatod,mely a sajátod,és amelyért mindenkor ki mersz állni,mert ahogy Ady irta:"Dőltünkre tökmag Jankók lesnek,de meg kell maradnunk Herkulesnek".
süti beállítások módosítása