HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

11.
szeptember

Tessék?

bakos.jozsef  |  1 komment

Az „Alkonyat”-nak titulált helyi Pirkadat legfrissebb számát olvasva, s a kormánypárt legutóbbi kampányfórumának illusztris vendégeit hallgatva, nem akarok hinni sem a szemeimnek sem a füleimnek. Igaz, gyengül a látásom és hallásom is, de többen is megerősítették, jól olvastam, jól hallottam.

A nyakunkon lévő önkormányzati választásokról „füstölögve” a szerző megállapítja; „Nagyatádon is komoly a tét. Átveszi e a város vezetését a kormánypártok jelöltje és csapata, vagy marad a régi polgármester. A választókerület többi városában már kormánypárti polgármester volt az előző ciklusban”.

Érdekes felvetés, hiszen 2010 októberében itt volt a történelmi pillanat a meghirdetett program beteljesítéséhez, mi szerint „zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai-korszakot”. Megvolt hozzá pénz, paripa, fegyver, de a kétharmados kormánypárti, s bazi nagy pénzügyi háttértámogatás mellett a jelölt mégis alulmaradt a „megszervezett” küzdelemben.

Ennek ellenére, bár a korábbi zongoracipelésből nem vette ki részét a testületbe jutott polgári oldal, mégis ölébe hullott a váltáshoz szükséges többség. Azt csinálhattak volna a polgármesterrel, amit csak akarnak (persze csak szigorúan a keresztényi értékrend szerint), de inkább befeküdtek a kényelmes (vagy inkább kényelmetlen?) ágyába, s beérték szerényen a két alpolgármesteri poszttal, valamint a bizottsági elnöki és alelnöki pozíciókkal. Az ezt követő alibi istrángszaggatás már közismert.

Vezérük meglátása szerint, próbálkozásaik a széthúzás miatt hiúsultak meg. Igen? Tessenek már elárulni, kinek a feladata lett volna gatyába rázni a „győztes” csapatot? Miért is volt a széthúzás? Ki volt az egyértelmű felelős?

„Mi úgy gondoljuk, hogy Nagyatád új vezetése nem tűzhet ki kisebb célt, mint azt, hogy felívelő pályára helyezze a várost, gyarapodó, fiatalodó, gazdaságilag erős, élhető várost szeretnénk, ami csak új munkahelyekkel oldható meg.” Szép és nemes gondolatok, magam is támogatom ezen törekvéseket, de mivel ez már korábban, a ciklus kezdete előtt többször is elhangzott (s mi lett belőle?), ezért valóban új vezetés szükségeltetik a kiváló cél tényleges eléréséhez.

A hét eleji „egészségügyi” fórumon meghirdetett összefogásos megújulásra, s a fenti célok régi-új csapat által történő megvalósítására kevés esélyt látok (a miértekről későbbi jegyzetemben).

Az, hogy az új művelődési házba invitált kormánypárti fórum kezdetére alig 40-50 érdeklődő jelent meg (riadóztatásra a kórházból még érkezett egy 10-15 fős mentőcsapat), valamint, hogy a vendéglátók sajtónyilatkozatra hivatkozva félórát várakoztatták a hallgatóságot bár kellemetlen, de mellékes közjáték. Az viszont, hogy a programismertető polgármester jelölthöz, azaz a mostani alpolgármesterhez intézett kérdésre (kiskorúsítva a kérdezettet) a választókörzet országgyűlési képviselője válaszolt, nem kevés tájékozatlanságról tanúbizonyságot téve, már több mint szerencsétlen. Az pedig, hogy a díszvendégül hívott államtitkár nem válaszol a hozzá intézett kérdésre, egyenesen felháborító.

A szenátorunk (országgyűlési képviselőnk) szerint a helyi polgári frakció a ciklus kezdete óta nem volt többségben a testületben, s elvárásuk, hogy olyan városvezetése legyen a tepülésünknek, amelyik együtt tud működni a kormánnyal.

Nos, ha megnézzük a testületet, található benne 5 fő narancsbőrű képviselő, akikből egy alpolgármester. Egy narancsos deszantos alpolgármester (aki nem bír szavazati joggal), de akinek oroszlánrésze volt a szerencsés és szerencsétlen koordinációkban, közvetítésekben, egyezkedésekben. Egy fő tagkönyv nélküli lelenc, aki csak a ciklus végén ült ki a polgári páholyból. Egy fő korábbi FIDESZ tag (és elnök), akit az oszlatás után nem vettek vissza a szervezetbe, majd függetlenkénti bejutása után karanténozták a testületben. Tapasztalt és képzett képviselőként kizárták a bizottságokból, majd amikor szükség hozta, a ciklus végén (a doktori konzílium gyógyulttá nyilvánítása után) „behívták” a csapatba. A korábbi ármánykodó fővezér közreműködésével a beindult kampány során megint ejtették, s törölték a FIDESZ képviselő jelöltjeinek listájáról. Aztán nagyot néztek és hetekig levegő után kapkodtak, amikor ismét felbukkant a képviselő és a polgármester jelöltek között, de immáron a JOBBIK oldalán. Végül, ne feledkezzünk meg a korábbi kormánypárt ellenzékbe került, de kollaborált képviselőjéről sem, aki némi alamizsnáért zsugázott a ciklus előtti választáson.

Ha mindezt számba veszi, a legnagyobb rosszindulattal sem állítható, hogy nem volt meg a ciklus során a kormánypárti többség. Ja, hogy az egyéni és szűk csoportérdekek, és a nem kispályás mutyi mester polgármesterünk szalámi taktikája szétzilálta a FIDESZ-KDNP egységet? Ezen csak az csodálkozik, aki egy szempillantást sem vetett a korszakváltást hirdető, de ígéretéről már az alakuló ülés előtt megfeledkezett civil bagázs (s nem FIDESZ csapat) tevékenységére.

Azt nem tudhatták meg az érintettek, hogy mikor lesz stabil (kinevezett) felső vezetése a „megmentett” kórháznak, de azt igen, hogy nincsen B vagy C verzió, a bemutatott régi-új csapatnak nyernie kell, mert csak ők tudnak együttműködni a kormánnyal. Ha ez idáig nem volt együttműködés, akkor mi végre a nem kismértékű adósság konszolidáció, a kórház „megmentése”, a milliárdokkal történt beruházás indítások (elkerülő út, szennyvíz projekt, stb.). Ha a tartalék verziók hiányoznak, mi lesz Nagyatáddal szenátorúr? Ha nem ismétlődik meg a sikeres 2010 évi választási eredmény, s tovább zsugorodik a polgári frakció, s a régi-új polgármester jelölt ismételten alulmarad a szavazáskor, akkor bezár a kórház és félbe maradnak a megkezdett beruházások? Ugye ezt nem gondolja komolyan képviselő úr!

Szenátorúr, az a meglátásom, hogy a helyi csapata ezt a ciklust amolyan Gyurcsány módra elk..ta, nem kicsit, nagyon. Na de a produkció elbírálását bízzuk a Kövér Lacira, majd ő FIDESZ mércével mérve eldönti.

Ui.: Tisztelt Képviselő Úr! Csak a pontosítás kedvéért. A törvénytelen módon feloszlatott helyi szervezet vezetője (elnöke) a menesztés idején Dr. Barbalics István volt, de természetesen nem tagadom korábbi tagságom, ill. elnöki tisztemet. Ami a blogomat illeti, örömmel konstatáltam, hogy az olvasók között tudhatom. Ha netán mégsem olvasta, hanem a katonáitól hallott róla ezt, vagy azt, így, vagy úgy fésülve, az esetleges félreértések és félremagyarázások elkerülése érdekében szívesen ajánlom figyelmébe.

Választókörzete nagy, s bokros teendői nem teszik lehetővé, hogy gyakrabban (és személyesen) tájékozódhasson a Nagyatádon történtekről, de jegyzeteimből sok mindenről értesülhet, mégpedig hitelesebben, mint az őszinteségben, nyíltságban ugyancsak hiányt szenvedő zsoldosaitól. Egyúttal köszönöm (a klasszikus TTT-s) engedélyét, miszerint blogjaimban azt írok, amit akarok, s bár engedélyét eddig sem kértem, viszont kész vagyok az esetleges együttműködésre, s ha gondolja, a Pirkadat „hézagainak” pótlásaként szívesen megosztok olvasóimmal minden közérdeklődésre számot tartható információt.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr646689341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.09.14. 10:33:57

Ami Nagyatádon zajlik a négyévenkénti-a jövőben ötévente-választási kampánynak titulált helyi bohózatban,az nemcsak nevetséges,de elsősorban hányingert keltő.
Az un.egészségügyi fórum-be csomagolt választási kampánygyűlés helyi polgármesterjelöltje,valamint Szászfalvi "Tiszteletes".képviselő Ur nemhogy idétlen módon viselkedett,hanem le is nézi a választókat,különösen a kérdező blogirót.
Tájékozatlansága már csak hab a tortán,nyilvánvaló,hogy információit belterjesen azoktól kapja,akik mellett kampányol,valószinű,hogy arról sincs alig pukkanó halvány lövése sem,hogy egyáltalán ki az a Kárpáti,akit annyira ajnároznak.Isten mentse meg ezt a jobb sorsra érdemes kisvárost,hogy a jelenlegi alpolgármester üljön Ormai helyére,ez utóbbi,örökös polgármester ugyanis a város "dicsősége"lévén már annyira beletanult a népbutításba,a permanens hazudozásba,hogy még a rinocéroszbőr sem rezdül az arcán.A bugyuta választó pedig -még ha négyszemközti beszélgetésekben egy kicsit háborog is-de megüdvözült arccal issza az exkomcsi városvezető minden mondatát,mert sajnos egy negyedszázaddal a rendszerváltásnak titulált módszerváltás után még mindig sokak homlokán ott virít az ötágú vörös elakadásjelző.Gondolkodáshoz pedig ész is kellene.
A fórumon a teljes tájékozatlanságról bizonyságot mutató országgyülési képviselő helyett a FIDESZ polgármesterjelöltjének kellett volna éppenséggel egészsségügyi programot adni,bemutatni,de ehhez a szokásos és avítt paneleken kivül másra nem futotta épületes felkészültségéből.Az immáron 25.éve süllyedő pályán levő,de kifelé szépen,virágokkal,diszburkolatokkal ellátott település első számu vezetői posztjára immáron másodszor nekifutó Kárpáti Ur sajnos arra alkalmatlan,hogy önálló,saját gondolataival és ehhez társuló,megvalósitható tetteivel a várost emelkedő pályára állitsa.Egyszerüen azért,mert a közéletben járatlan,gazdasági-pénzügyi-befektetői kapcsolatrendszere a nullával egyenlő,egyébként pedig tehetségtelen.Amire van"tehetsége",azt az elmult négy évben megmutatta.Befekvés Ormainak,akit korábban jelentős kampánypénzekkkel a háta mögött szapult,dölyfős kijelentéseinek semmi alapja nem volt,2O1O-ben megbukott Ormaival szemben,mint az a bizonyos "Rottenbiller".De nem tanult-hiszen nehezen tanul-de semmit sem felejt,ugy,ahogy a a Bourbonok,bár a hasonlat egy kicsit frivol,de helytálló.Nem és nem,ő mindenáron,központi potentátok 1-2 órás ,felkészületlen,sületlenségeket mondogató "támogatásával akar beülni az hőn áhizott kipárnázott polgármesteri székbe,ez lenne pályája csúcsa,mert bizony az eddigi,Isten tudja hányféle munkahelyen a volt vezetői tudnának beszélni felkészült,sikeres "tevékenységéről".Magát fényezi,a szerénység nem az erénye,ahogy Ormainak sem.A busás jövedelem,és a székhez társuló egyéb ,nem elhanyagolható előnyök bizony,igy az önkormányzati választási kampányban mutatják,hogy mennyire preferált a polgármesteri tisztség.Jól bejáratódott Nagyatádon,Ormai javadalmazása a megyében is kiemelkedő,még a megyeszékhely nagyságu városok polgármesterei is megirigyelhetnék az anyagi juttatás volumenét.Ez a lényeg kérem,és nem a településért éjt-nappallá tevő,arra magát is feláldozni képes polgármesterség.Pénz,pénz,pénz,ez a fontos.Aki ezt nem látja-és sajnos sokan vakok-az mindig az ilyen figurákra szavaz.Lételemük a félrevezetés,a szemérmetlen hazudozás és igérgetés,hiszen jól tudják,hogy ennek soha semmi következménye nem lesz.Közpénzből élni,hazudozni,és azáltal "karriert épiteni",ez ám az igazi tehetség.Van honnan és kiktől tanulni,az ország egy nagy kapitalista uram-bátyám Móricz Zsigmond-i világ,tele hiénákkal, a középszer diadala tort ül a lesavazott,elbutitott benszülötteken.Tehetik,amíg nem tér észhez a nép,a választó,amig saját magát kiskorúsitja le.Aki nincs benn ebben a brancsban,az senki.Persze ennek is meg van az ára,a felső pártvezetés feltétlen hüséget,krtika nélküliséget,és a felső kinyilatkoztatások gondolkodás nélküli végrehajtását követeli meg tőlük.Meg is teszik,mert az az érdekük.Igy lehet uralkodni az egyén,és a társadalom felett,és egyben tartani a pártot.Az embernek egy kicsit Deja vu érzése van,ha kb.25 évvel ezelőtti hatalmi állapotokra gondol.Nincs uj a nap alatt kérem,ebben az országban csak a nyelvek változnak,a seggek ugyanazok.
süti beállítások módosítása