HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Megjelenése óta először fordult elő, hogy a postaládámban találkoztam a „belső használatra” készült Pirkadat legfrissebb számával. A bővített terjedelem és példányszám is jelzi, hogy kampány időszakban vagyunk, s a szponzorálást felvállaló jelöltnek is érdeke a minél szélesebb körű megnyilatkozási lehetőség. Mind ez természetes, s nincs is benne semmi meglepő. Az aktuális lapszám érdekességét számomra a hirtelen felbukkanó új cikkíró személye jelenti.

A szakszerű költségvetési tájékoztató szerzője az a képviselő, akit az illegitim kormánypárti képviselő csoport törvénytelen eszközök igénybevételével távolított el a helyi szervezetből, melynek egykor vezetője is volt. Az új önkormányzati grémium megalakulásakor persona non grata-nak nyilvánítva kirekesztették a bizottságokból is a testület egyetlen közgazdász tagját, aki most hirtelen a FIDESZ képviselő csoportjának elképzelését fogalmazta meg függetlenként. Frakciónak nem nevezhető a csoport, mert a megszerzett többség ellenére elfelejtettek a ciklus elején hivatalos frakciót alakítani és akként funkcionálni. A csoport megnevezés is túlzás e civil bagázsra hajazó brigádra, mert ahányan vannak, annyi felé húznak, aktuális érdekeik szerint.

Mi történhetett, hogy egyszerre szükségletük támadt egy írni is tudó szakértő képviselőre? Miért és meddig igénylik szolgálatait, s mikor, hogyan rehabilitálják, kárpótolják az eddig elszenvedett sérelmekért? Lehet, hogy a kulisszák mögött, az ülések egyikének szünetében már megkövették és bocsánatot kértek a megalázott képviselőtől?

Arra még jól emlékszem, hogy a valóban Nagyatádi FIDESZ szervezet törvénytelen feloszlatásakor kivonult a megyei televízió egy országgyűlési képviselővel az élen, s harsogva kürtölték világgá a hazug indokokkal renitenssé nyilvánított tagság eltávolítását. Amikor azonban a Fővárosi Bíróság első fokon, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is megsemmisítette a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Országos Választmány Elnökségének III./2009. 12.15 számú határozatát, akkor megnémultak, s többszöri megkeresés ellenére mereven elzárkóztak minden nemű korrekt kommunikációtól, s hiteles tájékoztatástól.

A ciklus kirívó eseményei során már régen felébredhettek volna az újsütetű városatyák, s belátva tévedéseiket korrigálhatták volna baklövéseiket. Na de hát lássuk be, hogy későn is jobb, mint soha. Nem nagy bölcsességre utal egy teljesen kezdő, tapasztalatlan humánerőforrásban szegény, de többséget szerzett kormányzati „frakció” részéről, ha mellőzik a tapasztalt, képzett és gyakorlott képviselőtársuk közreműködését a meghirdetett (de végül is elmaradt) nagyatádi korszakváltásban.

A másik, figyelmemet és egyben hiányérzetemet felkeltő Pirkadat cikk a Munkáltatói fórum, melynek „eltévelyedett” szerzője ugyan nem lejárt szavatosságú, de kompetenciájától távol álló témáról ad tájékoztatást.

Mint városvezető helyettes, és mint turisztikai szakember felvállalta és feladatul is kapta anno a város turisztikai szekérrúdjánál az „igavonó” szerepet.

A 2011. február 25-i bejegyzésemben (Touriform) említettem, hogy új vezetője lett az idegenforgalmi propagandát ellátni hivatott Touriform irodának. Az új vezető nem más, mint a korábban egyszer már a szakképesítés hiánya és az elégtelen teljesítmény miatt leváltott korábbi vezető. A márciusi bejegyzésemben aztán (TDM) örömmel adtam közre a hírt, miszerint Nagyatádon is zászlót bontott a TDM szervező bizottsága. v Novemberi jegyzetemben érdeklődtem (Hol vagy TDM?), de csak a vezető kereséséről kaphattunk hírt. Egy év múlva csupán arról adhattam hírt e témában (Turisztikai Egyesület?), hogy a Tourinform iroda a helyi múzeumba költözött, s a cél az iroda működésének (a vezető munkahelyének) megőrzése. Kiderült, hogy forrás híján az ez irányú pályázat nem nyert. Tavaly aztán a Tourinform iroda és a TDM vezetője is felmondott.

Ezt követően hosszú csend, majd a közelmúltban a Tourinform a múzeumból visszaköltözött korábbi helyére (Fontana), miközben munkatársának felmondtak (vajon most ki vezeti az irodát?). Eközben a TDM pályázat nyert néhány milliót (30) s  a Művelődési Ház igazgatója személyében megtalálta új vezetőjét, aki aztán TDM menedzsernek septiben felvette a barcsi művelődési ház munkatársát (a Babócsai KK-t.).

Bizonyára mindketten képzett turisztikai szakemberek, de ezzel együtt bátorkodom megjegyezni, hogy Nagyatádon továbbra is komoly hiátusa van a humánerőforrás gazdálkodásnak.

Ui.: Záró megjegyzésemet csak megerősíti a hír, miszerint az állam által átvett „kórházunknak” várhatóan vidéki (Bajai) vezetője lesz. Megnyugtató, hogy a régi-új vezetőt egyaránt alkalmasnak és megfelelőnek ítélik kinevezői és beosztottai, de ez is bizonyítja, hogy városunk nem kicsit, de nagyon szűkölködik alkalmas vezetőkben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr135864572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása