HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A Kúria Önkormányzati Tanácsa 5.017/2013/3 sz. határozatával megállapította, hogy önkormányzatunk lakások bérletéről szóló rendeletének „2-7 hónap időtartamra a lakás lakbérének kétszeres összege” szövegrésze törvényellenes, ezért azt megsemmisítette.

Egy igazát kereső polgártársunk vállalta a jogi procedúrát, és elégtételt kapott. Esete példaként és figyelmeztetésül is szolgál minden helyi választópolgárnak, hogy ugyan Nagyatádon az törvényes, amit a "városházi Kúria” annak tart, de létezik a „Kukúria” ami felette áll.

Új „reklámtáblák” bukkantak fel térségünkben, melyen a közelmúltban indult szennyvízprojekt kivitelezője az érintett lakosság türelmét kéri. A táblák több nem költői kérdést vetnek fel, melyekre válasz ez idáig egyetlen „fórumon” sem hangzott el.

 A korábban megjelent vonatkozó dokumentumok szerint a projekt várható befejezési ideje ugyan 2014. szeptember 15. (ami még ugyan odébb van), de a projekt fontos elemeként fejlesztendő nagyatádi szennyvíztelep próbaüzemének indítására ez év szeptembere lett megjelölve. A szépséghiba, hogy szeptember már elmúlt, de a telep fejlesztése még el sem kezdődött. A türelem kérése ezért indokolt?

A másik kérdés, hogy az év elején a városi televízióban reklámozott zalai cég 750.000 Ft-os alapítványi támogatása mitől „ÖNZETLEN” amikor a táblákról kiderül, hogy a több mint ötmilliárdos szennyvíz projekt kivitelezője nem más, mint az adományozó. Az országban működő sok ezer alapítvány közül miért éppen az általa ismeretlen, más megyében lévő nagyatádi alapítványt részesítette önzetlen adományában? Mert városvezetésünk megkérte, hogy ha már erre „jár”, ugyan járuljon már hozzá a szép korúak karácsonyához? Ugye ez nem igazán hihető? Vagy még is?

Közelednek a választások, ezért várhatóan gazdagabb Jézuskára számíthatnak a sportcsarnokban megjelenő nyugdíjasok, s a szaloncukor mellé olyan vacsora is lehetséges majd, amit „Róbert bácsi” is megirigyelne. A forrás adva vagyon, hiszen „kapuban a Bárdos kötbér”, rohamtempóban készül a művelődési ház, s az új kivitelező még nem „adakozott”, továbbá indul egy újabb gigaprojekt (elkerülő út), melynek kivitelezője szintén megyén kívüli és bőkezűségéről nevezetes.

Az önzetlenség fogalmát át kell értékelnünk, mert ugye változnak az idők, s vele kell, hogy változzunk mi is.

Zokszó nélkül tudomásul kell vennünk, hogy a somogyi cégek alkalmatlanok városunk (mi több, megyénk) felvirágoztatására, s különben is a beruházások fedezetének zömét nem a város (megye) biztosítják, ezért a kiválasztás bonyolult és nehéz terhét ne akarja magára vállalni. A döntéshozók tudják ki a megfelelő, s ugyebár a kiválasztottak sem hálátlanok.

Felszállt a füst, s most már egyértelmű, hogy a hetedik ciklusban sem lesz Nagyatádnak saját jelölésű országgyűlési képviselője. Egykoron városunk volt a térség központja, de megkopott vezető szerepe mára végképp elveszett. A csokonyai, barcsi képviselők után csurgói, kisbajomi, barcsi, stb. jelöltekre szavazhatunk, miközben a kérdés el van döntve. Ahogy a „hazai” vállalkozások, úgy a „hazai” politikusaink is alkalmatlannak mutatkoznak? Miért vállalnak közéleti szerepet, ha nem merik vállalni a küzdelmet, a megmérettetést? Miért árulják, adják el egy marék üveggyöngyért a települést? Miért csak és kizárólag a saját pecsenyéjük sütését helyezik állandóan előtérbe?

A helyi polgári oldalnak az erózió ellenére majdnem olyan „jó” a sajtója, mint a hasonló cipőben járó dél baranyai „testvérszervezetnek”. A pecsistop.hu nyílt őszinteséggel leplezetlenül tárja fel a történések hátterét mindkét alakulatnál. A közös nevező az bennük, hogy a ciklus kezdete előtt mindkét szervezetet központilag feloszlatták, de az eddig nyújtott produkció nem igazolta vissza a korábbi döntés helyességét.

Az összefogás teljes hiánya ellenére a helyiek egyelőre még megúszták egy „Kövér” figyelmeztetéssel, de Baranyában áll a bál, s beláthatatlanok a következmények.

A városnak adományozott 56-os lyukas zászló az átvétel óta nem került elő, de ha így megy tovább félő, hogy ismét megjelenik a városházán a raktárban várakozó ( Latinka jósolta) vörös lobogó!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr165654502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2013.11.28. 08:18:49

Itt a hideg tél,lefagytak a hozzászólók ujjai.
Bakos Ur rendületlenül-bár megfogyva,de törve nem,egyre ritkábban-ir,azonban nincs igazi téma.
Mindenki éli a kis saját életét,megharcol/vagy nem nem/ a megélhetésért,magas ivben sz@rik a nagyatádi posvány helyi közéletre.
Kövér Laca sem tudja lázba hozni népét,még akkor sem,ha a sleppjével,a lasavazott agyuakkal megtelik a néző,illetve hallgató/mert az van/ tér.Alibi kérdések,moderált szöveg,kordában tartott un.pol.korrekt megnyilvánulások.Mosoly,széles és mély nyelvcsapások a lakájok és holdudvara részéről,a szük,kiválasztott réteg meg röhög a többi megvezetett,gondolkodni nem tudó, nekik csápolókon.
Felteszem a kérdést,akkor mi a különbség a Kádár rendszer kommunista vezéreinek bólogató,seggnyalói,és a mostani szervilis banda közt?Aki megfejti,és helyes választ ad,a Mikulás egy nyalókával jutalmazza-bizony,és Kövér adja át a parlamentben a hálálkodó "kitüntetett"-eknek.
Ugyan már Bakos Ur,méghogy azon bosszankodni,hogy Nagyatádnak nincs hosszu évtizedek óta egy nyerésre esélyes képviselőjelöltje?-e hatalom bugyraiban már rég leosztották a lapokat,akarom mondani a szerepeket,a zsiros székekkel együtt.Nagy a tülekedés a damaszkuszi uton,mert bizony sok talpasnak,senkiházi gnóm nyavalyának kell betömni a zsebét,ezzel együtt befogni a száját.Az országban,de helyben is-vak,ki nem látja,süket,ki nem hallja-hogy milyen korrupt ,szétrohadt a közéletnek hazudott bábszinház,benne a bábokkal,az emberi méltóságukat,arcukat még rég eladottakkal,akik csak a volt KISZ és egyéb kis-nagy vezérek ülepe alá tolják négyévente a széket,majd a székfoglaló után,de a székrekedéstől megerőltetett,nehéz és felelősségteljes munkában megfáradt,Csapajev tekintetü vezerük-örökös polgármesterük-minden rezzenését tátott szájjal lesve kéjes örömmel konstatálják,hogy megint milyen jól dolgoztak a "köz" érdekében,amikor vezérük ülepét gondozva maguk is élvezik a "munkát".
Megelégedve,sőt elragadtatva vannak önnön semmittevésüktől,és jóleső érzéssel áldják azt az okos és bölcs döntésüket,amikor a köz "szolgálatába" szegődtek.Amikor egymással találkoznak,köldöknéző egyenes jellemmel ,alig hallhatóan egymás fülébe sugják,hogy:"Uram egy zseni lakozik Önben",Majd erre válaszolva mondják:"Uram Önben nem különben".Itt tartunk,mintha Móricz Rokonok c.regényének figurái reinkarnációját látnánk.
Egyébként mindenkinek szép Mikulást kivánok.
süti beállítások módosítása