HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Összefogásra buzdítanak az ellenzéki pártok és szimpatizánsaik, de hiába szajkózzák hónapok óta a hivatott médiák is, az áhított egység csak nem akaródzik létrejönni. Vajon miért?

Bort isznak és vizet prédikálnak a csupán hatalomra vágyó pártvezérek, mert kilóg az egész ló, nem csak a lába. Úgy kell nékik az összefogás, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. Csak hivatkoznak a „megváltásra váró” népre, de valójában a merőkanálra vágynak a kondér melletti első sorban.

Nagyatádon az összefogásnak még a gondolata sem merül fel, de mondhatnánk, hogy ez legyen az ellenzék gondja. A probléma csupán az, hogy a nélkülözhetetlen összefogás hiányzik a kétharmados kormánypárti hátszelet élvező „rendszerváltásra” hivatott helyi polgári frakcióból is.

A képviselő-testületben többséghez jutott újsütetű civil-polgári oldal a ciklus elején kinyilatkoztatta, majd a továbbiakban is többször hangoztatta, hogy új fejezetet nyitnak a FIDESZ képviseletében. Egy közmeghallgatáson is elhangzott a frakcióvezető szájából, hogy „a FIDESZ színeit ilyen stílusban nem lehetett képviselni. Azt gondolom, mi egy más stílust képviselünk. A magyar emberek érdekeit akarjuk képviselni.”

Nos, az eltelt három év során kibontakoztatott új stílusú képviselet úgy látom hagy némi kívánni valót maga után. A korábbi öt ciklusban összesen nem volt annyi képviselői hiányzás a testületi-üléseken (bizottságiakon sem), mint e csonka ciklusban. Arról már nem is beszélve, hogy a legutóbbi ülésen a frakcióvezető egyedül árválkodott a jobb oldalon, mert a nagyon elfoglalt távol maradók mellett, két korábban jobboldalon helyet foglaló képviselő elérkezettnek látta az időt, hogy a másik oldalra átülve hangoztassa további véleményét. A csupán ülésrendváltozásnak is nevezhető, a polgármester által is jelzett intermezzóra valójában a korábbi csekélyke összetartás maradékának elpárolgása miatt került sor. Úgy néz ki két képviselő feleszmélt, s bizony-bizony mindannyian tudjuk, hogy a ciklus elején nem erről volt szó. Mert mi történt valójában?

Az új stílust képviselő frakció először szép lassan kiseprűzte a körzetből korábbi támogatóját a FIDESZ színekben megválasztott s a KDNP soraiba ültetett képviselőnket, s „átjátszotta” a körzetet a szomszéd vár korábbi polgármesterének, a leendő új képviselő jelöltnek. A viszonzásul tett államtitkári, illetve az Egyes Források Ágazatközi Koordinációjáért felelős Miniszteri Biztosi szívességekről városszerte beszélnek, de az új stílusba úgy látszik, mint sok minden, ez is simán belefér.

Ezzel egy időben jött a divide et impera, s már is odalett az amúgy is törékeny egység, s vele a többség. A kiosztott státuszok, a dohányboltok és piti mutyik hamar torzították a tudatot a gyenge jellemmel bíró pártkatonákban, akik saját érdekükben egykettőre megfeledkeztek a „magyar emberek” érdekeiről.

Ingerküszöbüket nem érte el semmilyen necces ügy, legyen az Bárdos projekt, hulladékos szerződés, nyílt vagy burkolt korrupció, vagy művelődési ház felújítás, s az sem zavarta őkelméket, hogy minden esetben (még az eltérő többségi álláspont esetén is) a polgármester elképzelése, akarata érvényesül.

A polgári frakció többsége ellenére ebben a ciklusban minden posztra idegen (nem nagyatádi) vezető került kinevezésre. Az intézményvezetők mellett az atádi dohányboltokat is csurgóiak „nyerték” el. Csoda, hogy évtizedek óta nincs nagyatádi országgyűlési képviselő jelöltünk? Újabban még a bírósági ülnököket is Csurgóról importáljuk?

Ilyenre a korábbi években a MI PISTÁNK sem vetemedett, de mára már beszűkült a kompetenciája, s be kell érnie néhány maradék poszttal.

Bár a leendő KDNP-s képviselő jelöltünk serényen dolgozik a térségi FIDESZ helyzetének javításán, a kilátások nem valami biztatók. "Mór" titkárát több ciklus után lecserélte, hogy egy friss, agilis új segéddel leheltessen lelket az igen csak leeresztett választókörzeti polgári csapatokba.

Lehet, hogy az önkéntes száműzetésbe vonult korábbi KDNP-FIDESZ machinátorunkat nem fogadta tárt karokkal Budapest? Lehet, hogy felső nyomásra messiásként visszatér? Ha mégsem, akkor lesz majd pécsi vagy kaposvári, mert e vidéken alkalmas jelölt nem terem. A pakliba ez is belefér.

Ami a helyi polgári frakcióban a tehetetlenségen is túlnő, az a változatlanul fennálló és egyre csak fokozódó felkészületlenség. A csütörtöki ülésen Ormai tanár úr sokadszor (sajnos okkal) oktatta ki a tájékozatlan képviselőket az önkormányzat feladatairól. Három éves "regnálás" után is sületlen ötletekkel, pl. munkaerő helyzet felmérésének és prospektuson történő propagálásának, vállalkozói fórum tartásának, stb. ötletével állnak elő, nem hallván a létező és erre is hivatott helyi munkaügyi központról.

A költségvetési témánál hallgatnak, s bár a canis mergáról és a sövények nyírásáról ez alkalommal ugyan megfeledkeztek, de a járdaépítés szükségességéről (a közelgő választásokra tekintettel) akadémiai vitát kezdeményeztek. Egymást túllicitálva bizonygatták, ki tette először szóvá a témát.

Az egyébként folytonosan fennálló feladat megoldásának forrását senki nem tudta megjelölni, s mint a korábbiakban, a felvetők változatlanul kívülről várják a segítséget.

Szerencsénkre „csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van”, mert különben településünk már a csőd biztos irányítása alatt állna. A felhalmozott önkormányzati adósságunk részbeni (jelentős) konszolidációja után, úgy hírlik, hogy tavasszal a maradék adósságtól is megszabadítja városunkat a kormány.

Tisztelt Városatyák!

Az új helyzet elő álltával az őszi választásokig lehet majd gondolkodni újabb ötletekről, s hozzá újabb hitelek felvételéről.

Engedjék szabadjára fantáziájukat, s merjenek picit NAGYOK lenni!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr145614434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2013.11.05. 14:29:08

Krónikás!
Ezt írtad:
"Szerencsénkre „csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van”, mert különben településünk már a csődbiztos irányítása alatt állna. A felhalmozott önkormányzati adósságunk részbeni (jelentős) konszolidációja után, úgy hírlik, hogy tavasszal a maradék adósságtól is megszabadítja városunkat a kormány."
Ezt mondom:
Ha a Viktor saját zsebéből tenné akkor azt mondanám,hogy jól van, végül is ő hajszolta bele a minél nagyobb adósságba a zömmel fideszes polgármestereket. De ez csak a felelőtlen városvezetők (nem csak N.atád)kimenekítése az adósságcsapdából,valamint az adósság szétterítése valamennyiünkre! Ez viszont már szemétség. Miért nekem kell megfizetni a pénzt két kézzel "emlékművekre" szóró városvezetőnk felelőtlen bolondozásait? Jó magyar szokás szerint, azokat a településeket pedig, akik nem adósították el magukat, nem jutalmazzuk, hanem velük is fizettessük a Mi Pistink adósságát a szétterítés következményeként. Amig ilyen "okoska" vezetőink vannak, addig csak szotyialista mutyialzmus épülhet az összedölésig!

vörösposztó 2013.11.05. 17:13:00

Ez a társaság az önkormányzatiság paródiája,már ami az un.képviselőtestületet illeti.Sokkal inkább hasonlit egy egyszemélyes Kft-re,ahol a "hasznot"privatizálják,az adósságot pedig közteherré teszik.Szerintem itt elsősorban nem is az O.P.a felelős,hanem a szervilis testületi tagok,akik asszisztálnak mindehhez.Annyi a sulyuk,mint a lepkefingnak.Ráadásul napról napra saját magukat járatják le,ha egyáltalán van még hova süllyedni a személyiségnek.Az eladósodásért nem a kormány a felelős elsődlegesen,hanem a mamelukok,akik nem fogták le a garázdálkodó O.P.kezét.Az már más kérdés,hogyha nem lennének jövőre a parlamenti választások,és a hőn áhitott ujabb gyözelem valós reménye,vajon akkor is átvállalná a kormány a mi kontónkra a még meglevő önkormányzati adósságot,nem valószinü.Tehát a a döntés nyilvánvalóan nem racionális,gazdasági,hanem aktuálpolitikai,hatalom megtartási lépés.
Ettől még az ujonnan induló,és az örökös nagyatádi pm.továbbra is vesz fel hiteleket,neki semmi sem drága,a családi ház elkészült,biztos az állása immár 5 cikluson keresztül,a nagyatádiak dicsőségére.Hajrá Nagyatád.

Szofista 2013.11.12. 20:25:51

Kedves Civil 48 !

A döntés szerint a takarékosan gazdálkodó- és ezért hitelfelvételre nem kényszerülő- önkormányzatok részére elég sok milliárdot elkülönítettek és pályázni lehet rá !
Az én véleményem is az, hogy legalább körmöst (remélem még emlékszünk rá,) kaphatna a testület és a mi pistink is !
De az, hogy következmény nélkül marad egy ilyen mértékű felelőtlen,korrupt gazdálkodás(?), bicskanyitogató gondolatokat vált ki a legtöbb emberből!
Az talán némi vigasz, hogy újabb hitelfelvételhez állami jóváhagyás kell- ha jól értettem a híreket.Demokratikus centralizmus vagy ÖNKORMÁNYZAT?

Szerinetem nem a messziről jött embereknek kell engedélyezniük a helyi célokhoz -esetleg-szükséges hitel felvételét, hanem szankcionálni kellene a felelőtlen gazdálkodást....
..de az is lehet, hogy rosszul látom..:)
Szép estét !

civil48 2013.11.29. 08:51:12

@Szofista:
Kedves Szofista! Kissé későn reagálok a bejegyzésedre, de muszáj pontosítani az infódat. A 3200 önkormányzatból 2000 adósodott el, amelyeknek két ütemben terítik szét az adósságát a lakosságra 1300 milliárd Ft értékben. Az adósság nélküli 1200 önkormányzatnak pedig 10 azaz tíz milliárd Ft-ot tűztek ki, és ezt az összeget mind megpályázhatják! Ha-ha.

Szofista! Ha itt a felelőtlen állami és önkormányzati gazdálkodásért szankcionálnának, akkor a volt laktanyákból átalakított börtönök mind tele lennének!
De, azt hogy büntetni kellene azt jól látod. A baj csak az hogy túl kevesen látják.
Neked is legyen szép a napod!
süti beállítások módosítása