HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Bizonyára sokan emlékeznek TJ. elhíresült felszólítására, de ezúttal nem a parlamentben, s nem az egykori kisgazda vezér szájából hangzott el a kijelentés.

Mint azt már korábbi jegyzetemben említettem, egy szomszéd vári polgármesternek (nem először) volt vér a pucájában, s nem csak testülete élén fogalmazta meg fenntartásait, hanem hangot adott aggályainak az illetékes szervezet (Rinyamenti Vizi közmű Társulat) fórumain is. Miután a többször feltett kérdéseire nem kapott kielégítő választ a vonatkozó szerződést nem írta alá települése részéről, „fennakadást” okozva ezzel a projekt menetében. Az időközben kapott válaszok csak részben elégítették ki testülete jogos igényeit, ezért a tegnap ülésező grémium ismételten nem adott felhatalmazást a szerződés aláírására. A kivitelezési munkálatok már megkezdődtek, de az aktuális kifizetésekhez szükséges hitel felvételét továbbra is akadályozza a renitens önkormányzat jóváhagyásának hiánya. A beruházás volumenének és az érintett települések körének nagyságára tekintettel némi „kekeckedéssel” nem gátolható meg a projekt véghezvitele, de figyelemre és elismerésre méltó cselekedet, hogy egy kis közösség a felső nyomás ellenére is, fel mert lépni jogos érdekeiért. Sajnálatos, hogy a többieket is érintő erőfölénnyel való rendszeres visszaélést miért tűrték, tűrik szótlanul.

A korábbi társulati üléseken is előfordult már, hogy TI. felkérte az elnöklő polgármesterünket, hogy mondjon le vezetői tisztéről, de ahogy a TJ. „szálkája” a parlamentben, úgy OI. is eleresztette füle mellett, s nem tett eleget TI. óhajának. Az elégedetlenkedő értesüléseim szerint ezúttal nem érte be szóbeli felkéréssel, hanem írásban fogalmazta meg önkormányzata aláírást eredményező további feltételeit, s a beruházás kerékkötőjének kikiáltva lemondásra szólította fel polgármesterünket, mind a vízi közmű, mind a szennyvíz társulás éléről.

Ismerve MI PISTÁNKAT természetes, hogy ezt a szívességet még baráti gesztusként sem teszi meg, de aki most nem érti az aggályoskodások  jelentőségét, az egy két év múlva szomorúan konstatálhatja majd, hogy ha közvetve is de saját bőrét is érinti a ma még bagatellnek tűnő ügy.

A fentiek kapcsán jut eszembe, hogy az utóbbi években egyetlen városi rendezvényünkön sem látható az általunk FIDESZ! színekben választott képviselőnk.

A választások előtt aktív közreműködője volt a helyi szervezet okirat hamisítást sem nélkülöző törvénytelen szétverésének, megszüntetésének. Lehet, hogy a ciklus során a parlamenti bizottságokban szétszaggatta az istrángot megyénk és körzete (mi több városunk) érdekében, de az alkalmatlan illegitim helyi szervezetet az évek során képtelen volt ráncba szedni, s a korábbi célkitűzést sem volt képes megvalósítani.

Ezzel szemben feltűnően aktivizálódott szomszéd várunk egykori polgármestere, aki KDNP zászló alatt miniszteri biztosként és az új választási körzet pártigazgatójaként (országgyűlési képviselő jelöltként) ott van minden kilométerkőnél.

Igaz, hogy mindketten a „SZÖVETSÉG” tagjai, de mi KO-t FIDESZ tagként és jelöltként juttattuk győzelemre és a parlamentbe, mert KDNP-s jelöltként (mint elődje s helyi szervezete is a korábbiakban) nem rúgott volna labdába. Az tény, hogy nem önként és dalolva ült a KDNP frakcióba, de a körzetet és a helyi szervezetet átjátszotta a „civil-KDNP” részére.

Ha ezt sem önként tette, akkor is tisztességtelen, ezért mint egykori megtévesztett támogatója felszólítom a méltatlanná vált Karvalics Ottó országgyűlési képviselőnket, hogy amint körzetéről, úgy képviselői mandátumáról is mondjon le!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr75523918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása