HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Frakció fegyelemből pedig jeles?

Csütörtök délután a kánikulára tekintettel a szokásosnál későbbi időpontban soron kívüli ülésre gyűltek össze szinte hiánytalanul a városatyák.

Az első napirendi pont mely az újabb költségvetési rendeletmódosításról „tájékoztatta” a nagyérdeműt, nem érte el a döntéshozó képviselők ingerküszöbét, ezért sec perc alatt kérdést, véleményt mellőzve szavaztak. Igaz, hogy a két hete tervezetthez képest újabb 40 millióval több hitelfelvételt tartalmaz az előterjesztés, de miután 2036-ig biztosítják a hiteltörlesztés lehetőségét az „utódoknak”, (ez már legyen az ő gondjuk) a „felvevőket” ez már a legkevésbé sem izgatja.

 A következő napirend előterjesztése a városközpont idegenforgalmi látványosságai közé tartozó Művelődési Ház befejezését hivatott újabb (harmadik) kivitelezőjének kijelöléséről szólt. A közbeszerzési eljárás lebonyolítását a STOCKBAUER Tanácsadó Kft. (Budapest) végezte.

A Bírálóbizottság a pályázatra jelentkezőket, így a nyertes Nyíregyházi Rózsaép Kft-t is a szerződés teljesítésére (mint a két korábbit) alkalmasnak minősítette. A tényleges befejezésre semmiféle garancia nincsen, de sebaj, fő, hogy a polgármester háza már elkészült. Az Arthaus elkészültének újabb végső határideje 2013. december 31. (az első 2011. június 24-e volt).

 A bizottság megállapította továbbá, hogy az ajánlattevők árai (ahogy az előre látható, ill. várható volt) meghaladják a rendelkezésre álló forrás mértékét, ezért az eredményes eljárás kihirdetéséhez pótlólagos forrásbevonás szükséges. Ezért nőtt meg két hét alatt a tervezett hitelfelvétel összege (melyet szintén az utódok kontójára, 15 évre vesz fel a testület, miközben a Pirkadat új száma ismét az állami konszolidációt hirdeti). Jövő héten megtudhatjuk, hogy a következő giga beruházáshoz mennyi hitel szükségeltetik, de az már egy másik történet.

A nyári uborkaszezonban az igazán érdekfeszítő iskolaigazgatói előterjesztéshez előterjesztett „előterjesztői” véleményezés volt. Ha a többitől nem is, ettől a 4. napirendtől felélénkült a testület, s már-már parázs vita kerekedett. A törvényi előírás kapcsán a működtető önkormányzatnak is véleményezési joga van a benyújtott iskolaigazgatói pályázatokat illetően. Hangsúlyozom, véleményezési, mint a nevelőtestületnek is, mert a döntés a KIK (Klebersberg Intézményfenntartó Központ) kompetenciája.

Az előterjesztő polgármester ex katedra kijelentette, s a határozati javaslatában is rögzítette, hogy XY. pályázatát, vezetői megbízását támogatja, VZ. pályázatát, vezetői megbízását nem. Tette mind ezt a testület nevében, az illetékes szakbizottság álláspontjának semmibe vételével.

Az ülésen ugyanis kiderült, hogy az Oktatási Kulturális és Sport Bizottságnak (melynek az egyik pályázó is tagja) más a véleménye.

Ezt követően a polgári frakció sztaniolba csomagolva kifejtette álláspontját, s megfogalmazta véleményét, javaslatát. A polgármester reagálása keltette vita vihar volt egy pohár vízben, tekintettel a döntési kompetenciára. Miután városvezetőnk felszólította a polgári oldal frakcióvezetőjét, hogy tegyen tanúbizonyságot lokálpatriotizmusból, az azt követő szavazás a decemberi első bátortalan sallert követő tockos volt, ami megmutatta, hogy létezik még „kormánypárti” frakciófegyelem.

Polgármesterünk ugyan háborgott, de egy „öreg” képviselő helyre tette. A MI PISTÁNK egy pillanatra megfeledkezett arról, hogy az elmúlt két évtized során számtalan esetben saját érdekeit szem előtt tartva fittyet hányt a szakmaiságra, felkészültségre, gyakorlatra, s elvtelenül helyezte pozícióba csókosait.

Most, hogy a fagyi visszanyalt, nem tetszik az eljárás, de mint azt már korábban is említettem Pelikán elvtárs, (pardon, Ormai elvtárs) „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”. A menetnek nincs vége, s lehet, hogy elmarad a nagyatádi iskolák összevonása, s maradhat a jelenlegi jól bevált főigazgató, de a MI PISTÁNK féle demokrácia és demagógia láthatóan leáldozóban van, s remélhetően hamarosan oda kerül ahová való, a süllyesztőbe, mert Nagyatád JOBBAT érdemel!

ui: Az utolsó napirendként tárgyalt (?) ÁSZ jelentés nem arról szólt, amivel a szóvivők bagatellizálták. Valószínű nem sokan vették a fáradtságot, hogy bele olvassanak, de a többség úgy gondolja, „a vizsgálat lezárult, felejtse el”.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr665372664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása