HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A közmeghallgatásos testületi-ülés után miután a polgármester ismételten felkapta a vizet és saját stigmáit osztogatta, miszerint én volnék a demagógia élharcosa (bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű!) ideje korán távoztam, ezért csak a rendes ülés ismétlésének megtekintésekor szembesülhettem egy figyelemre méltó új kezdeményezéssel.

A meglepő javaslatot, melyből a napirend végére egyhangúan elfogadott határozati javaslat született, a pénzügyi bizottság elnöke tette, kihangsúlyozva, hogy javaslattételére nem a korábbi közmeghallgatáson elhangzottak inspirálták, mert attól független korábbi elhatározása, szándéka volt.

A javaslat lényege, hogy a testület a következő ülésén az elmúlt 5-12 hónap tapasztalatai alapján tűzze napirendre a jelenlegi hulladékszállítással kapcsolatos rendeletének felülvizsgálatát, mondván, hogy „ebben a formájában nem túlzottan egészséges, ahogy működik”.

Miután az elszabott rendelet szellemi atyja és előterjesztője többször is kihangsúlyozva próbálta elhitetni a lóvátett városlakókkal, hogy a korábbi jól működő igazságos rendszer a felelőtlen, rosszindulatú feljelentők miatt borult fel, most szócsövéhez csatlakozva kijelentette, „nagyon helyes, újra kezdjük a dolgot”. Először nem hittem a fülemnek, de aztán kiderült, hogy jól hallottam.

Az világos, hogy az eddigi 15 hónapon át tartó egyhangú képviselői egyetértés után ezúttal két képviselő is vette a bátorságot, s nyilvánosan adott hangot a rendelettel kapcsolatos kritikai észrevételeinek. Ráadásul egyikük a polgármester csapatának a tagja, ezért különösen is meglepő.

Az is meglepő, ahogy az elrontott bizonyítványt igyekezett magyarázni, s a „nagyon jó döntéseket hozó” képviselők felelősségét próbálta mérsékelni.

Szerinte az ominózus szerződés tavaly márciusi megkötésekor olyan számokkal dolgoztak, amik a valóságot nem teljesen tükrözték. Meglátása szerint az akkori szóbeszédekre nem alapozhattak, mert „melyik szóbeszédre is hallgassunk”?

Nos, semmi esetre sem a Juliska néni vagy a János bácsi sarki csevejére, de a szaktárcától, valamint a jogalkotóktól kiszivárgott, vagy mihez tartás végett szándékosan kiszivárogtatott tervezetekre mindenképpen. Azóta bebizonyosodott, hogy az elképzelések gyakorlatilag is realizálódtak, s akik odafigyeltek hasznosíthatták az előzetes információkat.

A 2013. évi díjemelési korlátozás, valamint az önkormányzatok díjemelési jogosítványának megvonása, továbbá a lakossági szolgáltatás ellátásához szükséges önkormányzati, ill. állami tulajdonosi többség kritériuma már ismert volt márciusban. A testület ennek ellenére sietett újabb tíz éves szerződést kötni a korábbi szolgáltatóval. Az előterjesztő és csapata nem csak annak volt tudatában, hogy a korábbi cégnek kifelé áll a rúdja, de a benfektesek azt is tudták, hogy a szolgáltató telephelyének önkormányzata időben kivásárolja a külföldi tulajdonosú céget.

A szerződés jóváhagyása előtt egykori kollégámmal és képviselő társammal egyetemben felhívtuk néhány helyi döntéshozó képviselő figyelmét a buktatókra, s megosztottuk velük a szükséges információkat. Javasoltuk, hogy bizonytalan helyzetre tekintettel ismét hosszabbítsák meg a szerződést, ezúttal december végéig, mivel addigra kialakulhatnak a végleges feltételek. Sajnos az informált képviselők ilyen-olyan oknál fogva némák maradtak, s még csak tartózkodó gombnyomással sem jelezték fenntartásaikat..

2011. szeptember 27. és 2013. április 16. között több mint húsz blog bejegyzésben (Pl.” Zökkenőmentes testületi”!, „Szemét ügy a szemét ügy”! Ünnepi ajándék, Lóvá tett város?, „Mutyi Pista” kalandjai?, Szemétség?, Halló gépház!, Felmegyek a miniszterhez,, Önámítás, vagy újabb parasztvakítás?) foglalkoztam a hulladékszállítással kapcsolatos kérdésekkel, s az általam közölt számok és adatok a valóságot tükrözik. A javaslattevő képviselő, ha olvasta, ha nem, több korábbi „soromat” is idézte, de lehet, hogy csak egy hullámhosszon vagyunk?

2013. február 20-i jegyzetem végén írtam, hogy kíváncsian várom, a testület által kezdeményezett törvénymódosításra érkező választ.  A javaslattevő képviselőtől megtudhattuk, hogy a felterjesztésre válasz a mai napig nem érkezett (amint az borítékolható volt).

Nem tudom, csak sejtem mi ez az ügyben történt hirtelen Pálfordulás, de a lényeg, hogy revideálva korábbi álláspontját, korrigálni készül hatalmas bakiját a testület. Azt, hogy mindezt miért az egykori előterjesztő gesztenyések kezdeményezik, és miért nem a többségben lévő kormánypárti frakció, már az olvasók fantáziájára bízom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr975362216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása